Sunt mai multe posibilitati, nu o lua ca pe un raspuns ferm si sigur dar imi pot imagina anumite scenarii.
A) Continentele sunt deplasate pana se alatura unele de altele si astfel pot vedea in acelasi timp, toti, venirea lui Hristos. Ce ar duce la acest fenomen, pai toate miscarile interne, cutremurele care inainte se intamplau la 200 -300 de ani acum se petrec zilnic, oare asta nu da de gandit? Oare ce se petrece in strafundurile pamantului? Mai putem spune inca ceva, calculele arata ca Cetatea din Apocalipsa cu, care vine Hristos are aproximativ dimensiunea a 1/2 din Europa. O fi vizibila o asemenea (hai sa-i spunem nava)? Dar traim in secolul 21' oare un efect holografic la nivelul unei amarate de planete ar fi greu pentru Creatorul universului? Pot continua inca destul de mult, nu va faceti voi probleme de genul asta, ceva se misca sub scoarta si asta Zilnic, asta sa fie problema voastra, unde voi fi eu cand Va veni, nu ce si cum va fi vazut.
"Continentele sunt deplasate pana se alatura unele de altele si astfel pot vedea in acelasi timp, toti, venirea lui Hristos"
Danute, alaturarea continentala nu e suficienta. Noi, romanii, pe petecul asta european, nu vedem ce se intampla pe cerul Parisului. Probabil va fi o comprimare continentala. Dintr-o data, ne vom trezi cu bancuri de chinezi si indieni, impanzindu-ne strazile si casele, catarandu-se toti unii pe altii. Suna mai probabil scenariul asta, nu?
"Ce ar duce la acest fenomen, pai toate miscarile interne, cutremurele care inainte se intamplau la 200 -300 de ani acum se petrec zilnic, oare asta nu da de gandit? "
Serios? Cum stii tu cat de des se intamplau cutremurele acum cateva sute de ani, mai ales ca seismologia din secolele trecute nu e contabilizata "dpdv biblic" si tu nu prea crezi in ce scriu istoricii si arheologii? Oare asta nu iti da, de fapt, de gandit?
Poate nu vedem ce se intampla pe cerul Parisului dar poate nici nu e nevoie, Biblia consemneaza ca vor fi conditii SPECIALE, redau din minte dar iti pot indica locul
daca este nevoie: "cerurile se vor rasuci ca niste suluri..."
si sa nu uitam, cand privim la luna putem privi simultan si noi si cei de la Paris asa ca un obiect ca cel descris in Apocalipsa de dimensiunea a 1/2 din Europa poate fi sigur vazut. Dar sa nu uitam ca noi traim in vremurile
hologramelor, a laserelor, chesti care pentru "altii" sunt doar arheologie la nivelul universului. In privinta cutremurelor pot spune ca acum 50 de ani erau doar o amintire a ceva petrecut in '40 sipana in "77 au trecut aproape 50 de ani, apoi au inceput sa se "apropie" 86, nouzecisi ceva si apoi din an in an, din luna in luna și acum din zi in zi si cate doua, trei pe zi, nu am nevoie sa-mi spuna cinevâ ce simt eu, am nevoie de istorici sa-mi spuna ca inainte de cel din patruzeci mai fu unul pe la 1800, dar de cel din 40 imi zise mama iar restul fura "pe pielea mea" asa ca aici nu prea am nevoie de arheologi si istorici. Astea le simt eu si sincer am un disconfort deosebit cand se misca blocul cu mine, si se misca aproape zilnic.
"din zi in zi si cate doua, trei pe zi"
Danute, nu stiu in ce con de vulcan traiesti tu, dar in Bucuresti nu sunt doua-trei pe zi. "Pe pielea mea" iti zic. Sa fii sanatos.
Si tu sa fi sanatos.
Eh, nu ti-au zis astia de atatea ori ca ori e metafora, ori e tradus gresit, ori nu e in context, ori...ori...
Unii, din ce in ce mai multi, au constatat ca pur si simplu toata povestea nu e decat un mijloc de manipulare, fara nici o baza reala.
Da, dar mie mi se pare mai distractiva partea cu venitul pe nori. Sa vina un om din spatiu, practic, sa intre in atmosfera fara sa fie afectat de gravitatie si de frecare, si sa isi aleaga un nor undeva deasupra unei tari unde vrea el sa ajunga (Israel probabil), si sa coboare asa calarind niste aburi Dar el "va veni", asta e clar. Nu conteaza cate milenii trec, important e sa credem ca va veni. Si uite asa fiecare generatie e prostita, asteptand cu sufletul la gura venirea lui, in orice zi. Daca n-a venit azi, tot timpul poti sa spui ca va veni maine, sigur... Si tot asa se amana momentul la nesfarsit. Cat de convenabil e pentru o religie care vrea sa supravietuiasca sa tot bage frica in fiecare generatie, si sa-i controleze cu aceasta poveste.
"Da, dar mie mi se pare mai distractiva partea cu venitul pe nori. Sa vina un om din spatiu, practic, sa intre in atmosfera fara sa fie afectat de gravitatie si de frecare, si sa isi aleaga un nor undeva deasupra unei tari unde vrea el sa ajunga
Cumva sti cum A PLECAT de pe pamant Isus Hristos?
Faptele Apostolilor 1, 9. Dupã ce a spus aceste lucruri, pe când se uitau ei la El, S-a înãltat la cer, si un nor L-a ascuns din ochii lor. 10. Si cum stãteau ei cu ochii pironiti spre cer, pe când Se suia El, iatã cã li s-au arãtat doi bãrbati îmbrãcati în alb,
Avea costum spatial sau a folosit ceva nave cosmice pentru deplasare, sau era "tras" de cabluri, oare cum S-a ridicat? Dar cu gravitatia cum o fi fost?
Ma bucur ca exista "cineva" care a ajuns sa inteleaga acele animale care nu fac altceva toata ziua decat se scalda in noroi si isi consuma dejectile. Intr-adevar cum ar putea asemenea "inteligente" sa creada intr-un Dumnezeu cand singurul lor gand se indreapta DOAR catre cele doua produse care le domina viata, noroiul si gunoiul.
Interesant. Spune acolo ca in acelasi moment, in acelasi timp? Vezi ca, in dorinta asta patimasa de a combate cu orice pret, pierzi din vedere lucrurile cele mai evidente.
Vine pe la Nord?
Si cu Sudul cum facem? ca mai sunt si acolo ochi
Deci,poate fi vazut dpdv stiintific daca ar fi sa fie? In mod natural, fara a apela la acel supranatural specific.
E pe nori deci nu.
O alta dovada ca acei oameni erau primitivi si considerau ca pamantul este plat, iar deasupra sunt doar norii si stelele?
Adica va gravita de cateva ori in jurul Pamantului ca sa-l vada toata lumea?
CUM ÎL VA VEDEA ORICE OCHI?
13 Dar atunci cum trebuie să înţelegem afirmaţia din Apocalips 1:7‚ unde apostolul Ioan scrie: „Iată‚ el vine cu norii şi orice ochi îl va vedea‚ şi cei ce l-au străpuns; şi toate triburile pămîntului îşi vor lovi pieptul lamentîndu-se din cauza lui." Aici Biblia nu vrea să spună că va fi văzut cu ochii adevăraţi‚ ci în sens figurat‚ prin discernămînt sau percepere. Nu spunem noi de multe ori: „văd"‚ atunci cînd vrem să arătăm că am înţeles un lucru oarecare? Da‚ Biblia vorbeşte despre „ochii inimii" (Efeseni 1:18‚ Biblia Cornilescu). Prin urmare‚ expresia „orice ochi îl va vedea" înseamnă că toţi vor înţelege că este prezent.
14 Oamenii care l-au „străpuns" pe Cristos nu mai sînt în viaţă. Aşadar‚ aceştia îi reprezintă pe acei oameni care fac rău discipolilor de astăzi ai lui Cristos‚ imitîndu-i pe cei din antichitate (Matei 25:40‚ 45). Timpul cînd Cristos îi va nimici pe aceşti oameni răi este foarte aproape. Ei au fost avertizaţi. Cînd ora execuţiei va sosi‚ ei vor „vedea" sau vor înţelege ce se petrece. Atunci durerea lor va fi într-adevăr mare!
Da deci Isus vine sa ii ia pe toți crestini la cer da vine intr-un singur loc, sa zicem emisfera nordica, deci ii ia pe aia din emisfera nordica si pleca. Deci sunteți geniali de-a dreptul geniali.
Lucica, soarele si fusurile orare merg de la E la V, nu de la N la S. Asa ca degeaba New-Yorkul si Bucurestiul sunt in aceeasi emisfera, cand intr-unul e noapte si in celalalt e zi, know what I mean?
Da zile la aia care tot ziceau de nord si sud mai sus ca eu pentru aia am dat exemplul asta ca știu si eu cum sta treaba cu fusurile orare
Deci cum il poate vedea orice ochi, dupa tine?