| CMada95 a întrebat:

Are ceva daca nu spun toate pacatele la parinte?

22 răspunsuri:
| FucktheSystem a răspuns:

Eu al pune pariu că popa după o zi intensă de spovedanii se duce cu prietenii la o bere și râde de păcatele altora, de ce i-ai spune ce ai făcut tu?
Mă amuză că pentru unii popa parcă e sfânt laughing

| barbattttt a răspuns:

Da are... nu de un om trebuie sa-ti fie rusine de pacatele tale ci de Dumnezeu...

| DorelSudoru a răspuns:

Alea care nu vrei sa le zici mi le zici mie prin pm

| AndreiGabi a răspuns:

laughing
Nici daca vrei nu o sa ti le amintesti pe toate...si i le spui degeaba, in cel mai bun caz sa aiba si el de cine sa rada cu preoteasa.Totusi,bafta la spovedit...iti spun doar ca Dumnezeu, daca exista nu are nevoie de "posta"(credhee hee).

| Catalinnna a răspuns:

Daca nu spui toate pacatele la marturisit, ramai cu pacatele. in conlucie, te cam duci degeaba. Daca tot te marturisesti, fa-o macar sincer si cu parere de rau.

| Lilia2621 a răspuns:

NU. Nu are nimic. Parintele e un ajutator a lui Dumnezeu care ne indruma pe o cale dreapta, ne tine predici, etc. Dar daca ai ceva pe suflet si nu vreai sa-i recunosti parintelui, nu e mare lucru. Daca vreai ca pacatele sa-ti fie ertate, incuete in camera ta, punete in genunchi si roaga-te, cere-i iertare Domnului direct, marturiseste-i lui Dumnezeu pacatele, vorbeste cu el direct. Adica metodacu preotul e buna, dar cred ca cel mai corect este sa te rogi in fiecare zi si sa-i ceri iertare Lui Dumnezeu, El sigur te va ierta, caci de aceeia l-a dat pe unicul sau fiu sa fie rastignit, pentru ca noi, oamenii sa fim ierteti. Pa pa. Succes

| Eღilia62 a răspuns:

Trebuie neaparat sa le spui pe toate, sa nu ascunzi nimic, altfel nici celelalte pacate nu-ti vor fi iertate.Pe mine ma enerveaza faza asta, de ce trebuie sa stie preotul ce-am facut eu? Dumnezeu e singurul ca trebuie sa stie, de asta eu nici nu ma mai spovedesc...

| Catalinnna a răspuns (pentru Eღilia62):

Preotul trebuie sa stie pacatele tale, pentru ca el este singur ce are puterea sa iti curete pacatele in numele Domnului. Plus ca, un duhovnic nu are voie sa spuna altora pacatele tale, totul este confidential, tocmai pentru ca este vorba doar de sufletul tau. Daca nu te marturisesti, vei ramane cu pacatele, Dumnezeu oricum stie ce ai facut tu, insa pentru pacatele ce le-ai facut, daca nu ai raspuns in viata ta pamanteasca, vei plati in ceea viitoare, iar atunci va fi prea tarziu.

| Eღilia62 a răspuns (pentru Catalinnna):

Pana la viata viitoare mai am timp...

| Catalinnna a răspuns (pentru Eღilia62):

Timp avem mereu, doar ca deseori, chiar daca ai timp nu mai poti face nimic pentru binele tau. ca atunci cand te trebuie sa te operezi, mai e timp pana la opertie, dar nu poti sa mai faci nimic ca sa eviti operatia, la fel si cu bolile ce nu pot fi tratate, gen cancer, sida

| akta a răspuns:

Am intalnit si preoti care stiau tot ce facusem.Nimic nu ramane ascuns.

| sufletsel a răspuns:

Sincer nu inteleg ce motiv ai avea sa nu ii spui parintelui dar da are. daca il minti pe parinte sau omiti sa ii sp vreun pacat acel pacat la judecata de apoi se va calcula de 7 ori vate 7 prin urmare nu se mai pune odata se va pune cat 49 de pacate!

| Damasc a răspuns (pentru sufletsel):

Alooo pe ce lume traiesti? Poate eu am fetisuri cu maicute, chiar crezi ca ar trebui sa o spun preotului? Reveniti-va odata ma...

| sufletsel a răspuns:

Daca nu iti convin raspunsurile pe care le primesti nu inteleg de ce ai mai pus intrebarea? de asta exista spovedanie sa iti spui pacatele si sa fi iertat pentru ele nu sa minti sau sa nu el sp!

| Damasc a răspuns (pentru sufletsel):

Cu cine te certi ?

| Guogle a răspuns:

Dar oare parintele cui i se spovedeste, direct domnului, atunci oare noi de ce nu o putem face la fel?

| gcristinel21 a răspuns:

Daca esti partea religioasa si mergi la preot pentru spovedanie, atunci spune-i tot. El este obligat sa tina doar pentru el ce aude de la tine si indiferent cat de rusinos este, ar trebui sa ii spui. Altfel nu vad rostul pentru care te duci la biserica. Sau ti-e rusine ca se uita lumea urat la tine cand iei agheazma? big grin Daca asta este motivul, poti merge la alta biserica unde nu sunt cunoscuti prin zona happy

| LordCronos a răspuns:

Inseamna ca te ascunzi de Dumnezeu, adica nu-ti recunosti greselile in fata lui. Oricat de jenante ar fi, ar trebui sa i le spui... parerea mea.

| laury4ever a răspuns:

Am fost invatat de mica de parintii mei ca trebuie sa zic adevarul la preot si totul. Insa si cand iti face molifta preotul spune nu ascundeti nimic de mine ca daca ascundeti pacatul vi se va inzeci ceva de genu tin eu minte. Depinde daca preotul la care te duci iti pune el intrebari sau te lasa pe tine sa spui ce ai pe suflet. Eu te-as sfatui sa spui adevarul nu trebuie sa iti fie rusine de pacatele tale, preotul oricum nu o sa spuna nimanui, dar iti garantez ca daca iti zic pacatele o sa te simti mai eliberata dupa. Mult succes si mult curaj! Nu e o rusine! Si felicitari ca te spovedesti!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da are ceva fata de dumnezeu ca ai ascunzi pacatele cand te duci la parinte trebuie sa spui toate pacatele si nai voie sa spui la nimeni ce te antrebat asa cum si preotul n-are voie sa spuna nimic!

| bogdan2091 a răspuns:

Pai daca parintele iti face sfanta taina a spovedaniei si nu ai spus toate pacatele d-zeu te va pedepsi in masura de pacatele care nu leai spus. Nu te ingrijora. Daca este prima oara sau a doua,d-zeu te iarta si nu este motiv de ingrijorarebig grin, recunosc ca si eu o data n-am spus toate pacatele la parintewinking. Sper ca te-am ajutathappy, daca da da-mi funda te roogpuppy dog eyes

| Lilac a răspuns:

Nu, dar daca ai facut ceva mai grav, Dumnezeu, cel in care credeti voi, nu te va ierta! big grin