|

Aș vrea să o iau încet spre ateism.Că așa vreau eu,nu răspundeți de mine în privința deciziei mele,să nu aud cu,,vaiii nu-i voie să faci așa ceva".Ei bine, familia mea e una creștină (cam 4, restul îs cu numele),deci nu vreau să facă figuri dacă află că sunt ateu.Dar nici nu vreau să-i fac să sufere din cauza mea,că dacă află lumea asta,or să mă disprețuiască.Nu vreau să fiu ateu,ideea e că nu pot renunța la păcatele mele (ex. minciuna și lenevia),oricât aș vrea, simt că e prea târziu.Voi ce credeți, ce să fac?

13 Raportează Evaluează
13 răspunsuri:
| a răspuns:

Ca exista sau nu Dumnezeu, tu trebuie sa lupti impotriva defectelor de caracter pe care le-ai mentionat. Altfel vei ajunge sa te urasti pe tine insuti si chiar viata. Dar lupta impotriva defectelor iti va aduce nu doar placerea de viata, dar iti va construi si un caracter frumos, demn de urmat.
Iti spun ca nu exista om care sa fie un exemplu pentru alti oameni, fie in bine fie in rau, chiar si daca nu cunoastem acesti oameni. Noi suntem exemple unii altora.
Noi oamenii avem nevoi de tinte mai inalte decat viata aceasta ca sa traim si sa ne bucuram de viata. Pentru ca noi nu am fost facuti sa traim o astfel de viata; noi am fost facuti ca sa avem viata vesnica. Si daca nu avem ca tinta viata vesnica, atunci nimic altceva din viata aceasta nu va putea satisface nevoia noastra de viata vesnica.
Deci eu nu vorbesc nici de ateism si nici de crestinism; ci vorbesc de esenta vietii.
Daca am fost facuti dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, atunci nu putem sa nu avem ca tinta lucrul acesta.
Daca am fost creati sa traim vesnic, atunci nu putem sa ne multumim cu mai putin, cu viata aceasta.
Daca aspiratiile noastre nu depasesc lucrurile din viata aceasta, atunci nu ne vom putea bucura de deplinatea vietii. Fiinta noastra nu va putea fi satisfacuta cu mai putin. Cerintele ei -care depasesc orice posibilitatea a naturii noastre pacatoase- pot fi satisfacute, implinite de Dumnezeu. Si trebuie ca sa avem aspiratii. Daca nu le avem in orice domeniu, suntem terminati.
Fiecare om este dator sa lupte cu propriile lui defecte de caracter. De fiecare data cand cadem trebuie sa ne ridicam. Si nu exista 'nu pot'. Fiecare om este dator sa ajute pe altii in privinta aceasta. Noi suntem madulare unii altora, asa cum spune Scriptura.
Credinciosi sau necredinciosi, crestini sau atei, nu conteaza: nimeni nu scapa de responsabilitatea formarii unui caracter frumos. Problema cea mare este ca oamenii nu sunt motivati suficient sa lupte cu aceste defecte. Multi isi spun: "Pentru ce sa lupt?...2007 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonimg):

"Deci eu nu vorbesc nici de ateism si nici de crestinism; ci vorbesc de esenta vietii.
Daca am fost facuti dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu..."

Cum naiba nu vorbesti despre crestinism daca pomenesti personaje din povestea crestina?!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Holiday):

Dumnezeu nu este o Persoană din "povestea" creștinilor. El este dintr-o "poveste" mai veche. Ba încă există mai dinainte de a exista "povestea".
Nu El a inventat creștinismul, și nu El este Acela care i-a numit "creștini" pe urmașii Lui.
Dumnezeu, care este esența vieții, nu privește la fața omului, adică nu privește la religia sau religiozitatea unui om; ci El privește la inimă. Adam și Eva nu au fost creștini, nici iudei, nici musulmani și nici budiști. Ei n-au avut nici o formă de religie. Datoria lor atunci, și a noastră astăzi este să... fim oameni.
Biblia spune că înaintea lui Dumnezeu nu există nici crestin nici necreștin (Galateni.3:28; Coliseni.3:11). Ci înaintea lui Dumnezeu există doar datoria fiecăruia de a trăi frumos pe pământ. Cu sau fără cunoștință de Dumnezeu, noi trebuie să ne ajutam unii pe alții. Asta înseamnă a trăi frumos pe pământ.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonimg):

"Dumnezeu nu este o Persoană din "povestea" creștinilor. El este dintr-o "poveste" mai veche."

Corect. Toata lumea stie ca personajul e furat din povestile altora.

"Ba încă există mai dinainte de a exista "povestea"."

Si asta e adevarat, nu sunt evreii cei care au inventat spiridusii.

"Dumnezeu, care este esența vieții, nu privește la fața omului, adică nu privește la religia sau religiozitatea unui om; ci El privește la inimă. Adam și Eva nu au fost creștini, nici iudei, nici musulmani și nici budiști. Ei n-au avut nici o formă de religie. Datoria lor atunci, și a noastră astăzi este să... fim oameni."

O tampenie, avand in vedere ca tot povestea voastra spune ca de fapt primii oameni n-au fost "oameni". De fapt de la ei porneste galceava conform povestii.

"Biblia spune că..."

Orice ar spune, nu poate fi luat de bun atata timp cat e doar o poveste si nimic mai mult.

"Cu sau fără cunoștință de Dumnezeu, noi trebuie să ne ajutam unii pe alții."

Bine, bine, dar cum ajuti tu pe altii incercand sa-i faci sa-si traiasca viata in functie de interpretarea unor povesti cu spiridusi care n-au nici o baza in realitate? Genul asta de minciuni promovate si propagate de adeptii unor credinte irationale, ti se pare a ajuta pe cineva? Mie personal nu, ba dimpotriva,

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca intelegi engleza, sunt materiale pe Youtube care DEMONSTREAZA ca, CEL PUTIN religia literalista in care ai fost crescut, este complet aberanta confruntata cu faptele.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ateu nu inseamna sa crezi in diversi spiridusi, dar sa faci pipi pe ce se spune a ar vrea ei. Daca tu crezi ca spiridusul/ii exista, poti face orice lucruri impotriva "vointei" lor, ca tot nu esti ateu.

"Nu vreau să fiu ateu, ideea e că nu pot renunța la păcatele mele"

Nu asa zisese pacate te fac ateu, ba dimpotriva, notiunea asta de "pacat" in acceptiune religioasa, nu face doi bani pentru un ateu.

Tu esti cazul clasic de credincios care are o viata de rahat din cauza fricii ca nu ii face pe plac unui spiridus inexistent.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Lenevia nu cred ca e pacat. Iar minciuna e cam scoasa din context. Porunca este de fapt sa nu faci o marturie mincinoasa impotriva aproapelui tau. Oamenii mint in special legat de viata privata dar aia ii afecteaza doar pe ei.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Păcatele nu sunt o scuză în a o lua spre ateism. Încearcă să te repari oricât ar dura și vei fi bine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Celcestietot):

Sa se repare?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Octavian199):

Exact.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Știi care e paradoxul: dacă tu o iei spre ateism dovedești ce spune Biblia că cei care hulesc pe Dumnezeu nu mai sunt iertați, pentru că în cele din urmă te îndepărtezi total de El.

Dar sper totuși să nu fie cazul la tine, să rămâi credincios de dragul celor apropiați și să sperăm că poate am interpretat greșit ce înseamnă hula.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

E o decizie chiar foarte bună, ignoră ignoranții religioși, altceva mai bun oricum nu au.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ateism crestinism tot acelasi cancer. O fii indobitocit in ateism cum esti si in crestinism, nu este o diferenta teribil de mare intre ele. Ambele au fost create pentru acelasi scop. Stiinta a pierit odata cu dezvoltarea crestinismului, a Renascut iar apoi a murit inapoi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează