| chuckmanson a întrebat:

Aș vrea să știu și eu, cum este un zeu care îți cere să îl iubești și care te arde pe vecie dacă nu o faci diferit față de un violator care îi spune victimei sale că poate să facă sex cu el dar dacă nu o face o răpește, o închide în beci și o violează tot restul vieții ei?
Care este diferența?

43 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Crestini spun ca cica dumnezeu nu vrea sa te arunce in iadul vesnic ca cica e vina ta ca nu accepti sa fi sclavul unui zeu imaginar, deci vina se muta, la fel poate spune si un dictator nu e vina mea e vina lor ca nu asculta, sa si vazut ca crestinismul se impaca cu sistemele totalitate care impun frica, crestini cred ca 5 miliarde de persoane indiferent de faptele lor vor arde pe vechi in iadul vesnic, dar crestini sunt impartiti si ei in multe religi, secte, culte desi care e religia potrivita, in fine biblic vorbind da cine nu crede ca iisus este fiul lui iahve va arde pe vechi in iadul vesnic, asta e iubire divina,, cu fanatici nu ai ce discuta omule

| RAY a răspuns:

| Irinel15123532 vezi ce mincinos esti, cum nu este asa https://moldovacrestina.md/soarta-sufletului-necredinciosilor-dupa-moarte/

| chuckmanson explică (pentru RAY):

Știu asta, dar nu m-am putut abține să întreb asta

| RAY a răspuns (pentru chuckmanson):

Faza e ca ei spun ca e vina ta ca nu crezi, drept urmare esti raul pe lume, tu creezi rau iar ei binele, vorbim de un fanatism sectanct, oameni astia ar ucide daca ar putea

| RAY a răspuns:

Milan9 conform lui cica tot ce e necrestin = raul pe lumea asta iar ceea ce e crestin = binele, dar daca citim istoria vedem ca cea mai sangeroasa religie este crestinismul

| Helper07 a răspuns:

Oricum ar fi, omul ala tot are probleme. Dumnezeu nu te arde pe vecie, pedeapsa asta: pentru totdeauna este ca si cand ai spune: faci inchisoare pentru totdeauna dar cand zici asta, evident ca te referi la restul vietii persoanei adica pana va muri. Moartea e consecinta pacatului, noi singuri alegem moartea in locul vietii.

| chuckmanson explică (pentru Helper07):

A da unei persoane o opțiune proastă, anume de a pupa tălpile unui despot celest o veșnicie și a îl amenința cu pedeapsă eternă dacă nu face asta nu este liber arbitru. Este șantaj! Șantaj în cea mai pură formă posibilă!
„ȘANTÁJ, șantaje, s. n. (Jur.) Infracțiune care constă în fapta de a constrânge o persoană, prin violență sau prin amenințare, să dea, să facă, să nu facă ori să sufere ceva, cu scopul de a dobândi un folos pentru sine ori pentru altul"

| minrest a răspuns (pentru Mar3n):

Ce se afirma fara dovezi, se respinge fara dovezi.

| anonimg a răspuns:

"„Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu tot cugetul tău."
Aceasta este cea dintâi şi cea mai mare poruncă.
Iar a doua, asemenea ei, este: „Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi."
În aceste două porunci se cuprinde toată Legea şi Prorocii." (Matei.22:37-40)

Cât despre iad găsim scris că el a fost pregătit diavolului și îngerilor lui, și nu oamenilor.
Dar ce caută oamenii în el, este o întrebare de care și Dumnezeu Se miră. Este pur și simplu alegerea oamenilor, a fiecăruia în parte.
Nimicirea pământului, a păcatului este hotărâtă înaintea lui Dumnezeu, tot la fel cum pământul a fost distrus prin apă în timpul lui Noe. Pentru că păcatul cu urmările lui dezastruoase nu poate dăinui veșnic în univers.
În Hristos avem salvare prin mărturisirea și părăsirea păcatelor. Trebuie să renunțăm la ele. Ar fi o nebunie să pierim pentru totdeauna din pricina unor plăceri nesănătoase ascunse în inima noastră, și de care ne/le ținem strâns.
Iadul nu este altceva decât moartea a doua, adică trecerea în neființă pentru totdeauna; imposibilitatea de a mai putea fi înviați. Mă cutremur când mă gândesc că Dumnezeu ne-a oferit posibilitatea salvării și bucuriei mântuirii, a vieții veșnice, și noi în schimb să alegem moartea veșnică! Putem noi să-L învinuim pe Dumnezeu pentru pierderea mântuirii? Nicidecum.
Trebuie, trebuie să căutăm să fim salvați.
Dumnezeu ne-a dat dovezi ca să credem aceste lucruri. Dacă în schimb le vom trata ca povești și ne vom lua după alții, vom pieri împreună cu ei.
Caută să-ți salvezi viața de la distrugerea veșnică.
Cercetează aceste lucruri, vezi dacă sunt reale sau sunt povești. Și dacă ar fi fost povești, ce ai avea de pierdut? Dar dacă sunt reale, atunci tratează-le ca atare, salvându-te pe tine și salvându-i pe alții.

| Helper07 a răspuns (pentru chuckmanson):

Dumnezeu nu face santaj. Moartea e consecinta pacatului la fel cum raceala e consecinta faptului ca ai stat despuiat in frig, nu poti spune ca e o pedeapsa caci ea este urmarea fireasca ca a acestui fapt.

| doctorandus a răspuns (pentru Helper07):

Asta e adevărat doar în realitatea noastră. Dumnezeu putea crea o realitate în care răul nu poate exista. De ex. în rai oamenii nu-și vor pierde voința liberă, deci putea crea un univers cu toți oamenii permanent în rai, începând cu începutul universului. Dumnezeul Bibliei este un dumnezeu care nu poate garanta bunul mers al creației sale, fiind mereu nevoit s-o cârpăcească datorită unor erori din concepție. Conform Facerii, nici măcar nu poate anticipa efectele propriilor sale acțiuni. Acuma... o fi vina mea personală că am priceput ce scrie în Cartea Genezei? Doar nu am scris-o eu. Am priceput perfect că dumnezeiașul tău regreta propriile sale fapte, ale căror consecințe nu le putuse anticipa. Căci așa e scris.

| Helper07 a răspuns (pentru doctorandus):

Dumnezeu stia ce urmeaza sa se intample, asta inseamna ca nu trebuia sa regrete?

| doctorandus a răspuns (pentru Helper07):

Nu, nu scrie ca stia. Dumnezeul Facerii nu e omnistient.