|

Asa se educa copiii de mici ca sa creada in zei fictivi https://www.facebook.com/neorationalism2/videos/270186853675436/ ?hc_location=ufi

13 Raportează Evaluează
13 răspunsuri:
| a răspuns:

Sa privim copii din suedia care nu stiu ce sunt fete sau baieti? astea sunt prejudecati aiurea

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cine garanteaza ca in loc de niste parinti exagerati (ca sa nu folosesc cuvinte mai dure) nu ar fi de fapt o batjocura regizata de un "neprieten"?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

Faza este ca video-ul ala contureaza un principiu real si legit din familiile crestine. Chiar daca este fals sau nu, acel principiu, mentionat si mai sus in mai multe randuri, ramane la fel de veridic. Ceva similar am vazut si eu personal, nu parinti care isi puneau copiii sa mozoleasca icoane, ci parinti care ii invatau pe copii sa se roage la icoane si sa faca semnul crucii. Este exact acelasi principiu practicat de parintii habotnici nu doar in Romania. Eu cred ca prioritatea unui copil mic este sa invete sa scrie, sa citeasca, sa se exprime, sa invete tot mai multe cuvinte, nu sa fie indoctrinat de niste parinti inconstienti. Si cica lumea are liber arbitru si libera alegere laughing

Daca tot ar fi sa-i bag ceva in cap cu forta unui copil mic, prefer sa-i bag in cap sa invete o limba straina. Aia chiar o sa-l ajute in viitor. Cunosc un copil de 11 ani nascut in Anglia de in cuplu roman. Stie sa vorbeasca la perfectie si engleza si romana pentru ca a fost dat la o scoala englezeasca. Aia il ajuta, nu indoctrinarea religioasa.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Mclaren12):

Arbitru din parti

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Un citat care nu-mi apartine spune asa: "Copii sunt oglinda parintilor".
https://doxologia.ro/familie/sfaturi-utile/fiecare-copil-este-oglinda-familiei-care-traieste
Daca copii sunt indobitociti, pai asa sunt si parintii lor.
De vina sunt conducatorii care nu ofera explicatie lucrurilor, crezurilor. In privinta ortodoxiei problema este mai grava, deoarece vina nu este doar a conducatorilor religiosi, ci si ai celor civili care incurajeaza inchinarea la oameni si la obiecte.
Unde scrie in Biblie ca avem voie sa ne inchinam oamenilor care ii consideram sfinti? Nicaieri. De aceeea pentru mine, nu ca credinta ortodoxa este ciudata rau, ci la baza ei este un alt conducator, nevazut de oameni si care cauta "sa ii insele chiar si pe cei alesi".
De aceea eu nu pricep cum oamenii I Se inchina lui Dumnezeu cat timp nu Il cunosc.
Spiritul de turma este spiritul diavolului. Dar oamenilor le este mai usor sa dea bani pentru pacate decat sa se lase de ele. Credinta ortodoxa (dar si cea catolica) ofera oamenilor aceasta varianta de mantuire pentru ca este mai usoara. Dar ne inselam singuri daca credem ca vom fi mantuiti in felul acesta.
Este mai bine pentru noi sa traim fara o credinta religioasa decat cu una eronata.

Cat despre videoclip poate sa fie inselatorie -cum a spus milan9. Dar eu nu cred ca este inselatorie. Unii oameni isi duc la extrem religiozitatea. Ne miram de niste fotografii; ce sa mai spunem de oseminte?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Acela e un caz izolat, un meme.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Superior):

Ca și tine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Superior):

Izolat?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

rolling on the floor

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Asta este motivul pentru care crestinii ajung sa fie atat de ignoranti incat sa nege orice vine in contradictie cu dogmele lor, indiferent de ce dovezi le dai. Isi neaga si biblia daca asta se protriveste cu interesele de moment. Parintii cred ca ne fac un bine daca ne spala pe creier de mici, dar ei nu sunt constienti de "indobitocirea" asta religioasa. Pentru ei este normal. Te intrebi de ce cred crestinii in dogme lipsite de fundament? Exact de asta. Sunt fortati de mici sa le creada. Ei la varsta aia nu au judecata, deci singura lor alegere este sa creada ce le spun parintii ca fiind adevarat pentru ca nu au capacitatea de a discerne si asa sunt crescuti toata viata lor. Cand ajung sa gandeasca singuri, cand sunt mai maturi, se lovesc de scoala si mass-medie, care le confirma exact aceleasi lucruri pe care parintii lor i le-au bagat in cap de mic. Cum se poate trezi omul din amnezia crestina in situatia asta? Asta-i dovada ca Romania este una dintre cele mai habotnice tari crestine din lume. In vest nu cred ca o sa vezi asa ceva in zilele noastre. Si te mai miri de ce Romania este in halul in care este. Multi crestini nu gandesc nici macar cat copilul ala. Pupa icoane toata viata lor. Pentru ca daca si-ar pune religia la indoiala, o sa apara frica.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nicaieri in biblie nu scrie sa te rogi sfintilor, cu doar Lui Dumnezeu, nicaieri in biblie nu spune sa saruti icoane, moaste. Biblia ne invata sa traim o viata sfanta, curata, frumoasa, sa ne daruim altora prin dragoste, sa vorbim si sa ne comportam frumos si matur. Asta inseamna sa fii crestin.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Irinel15123532):

Tocmai, ca nu scrie multe, si voi le interpretati cum vreti.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Salut!
Da... in zilele astea sunt oameni care duc mai totul la extrem, fara sa fie excluse sadismul, lacomia, prostia, etc. [Sincer, in NT scrie de asa ceva...hee hee ]

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează