|

Atatia oameni rezulta atatea religii deci inventii personale, basme asa pare?

Totusi ce facem cu minunile, revelatiile, experientele extrasenzoriale morti clinice?

6 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Dacă stabilești de la început că e imposibil să existe un Creator, e simplu. Minunile sunt iluzii, autosugestie, scamatorii sau au ceva explicații naturale încă nedibuite, revelațiilor le dai denumiri pompoase de boli psihice, expeiențele extrasenzoriale din moartea clinică sunt tot ceva rateuri ale creierului, nu ai deloc bătaie de cap.

Răspuns utilizator avertizat
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Dom'le, nu se stie. Daca s-ar sti treburile astea, s-ar numi stiinta, nu credinta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Salut. Nu există o dovadă incontestabilă a existenței sau a inexiatenței lui Dumnezeu (totul depinde de alegerea omului de a crede sau nu și de felul cum interpretezi lucrurile ca fiind corecte ) Personal cred că Dumnezeu există și că religia corectă e creștinismul(în special ortodoxia). Ai argumente și în favoarea existenței lui Dumnezeu dar și împotriva existenței lui Dumnezeu, e alegerea ta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Autosugestie, autosugestie, si autosugestie.
Toate 3 sunt autosugestii.
Bineinteles, daca spui asta unui credincios, va suferi de disonanta cognitiva si te va ataca spuannd ca "nu ai dreptate".
In privinta minunilor: nu s-a mai intamplat una de vreo 2000 de ani. Ultima minune intamplata era pe vremea cand daca traceai o basina, erai considerat zeul auerului, profetul furtunilor.
Revelatiile sunt si ele autosugestii, combinate cu deja-vu. Iti recomand sa citesti putin despre acest lucru, e un domeniu interesant in psihologie.
Experientele extrasenzoriale din moartea clinica sunt un fenomen psihic ce se intampla in mai putin de jumatate de secunda, inaintea pierderii cunostintei. Este un fel de "vis" cu detalii pozitive dat de mecanismul cerebral ce se ocupa cu administrarea organismului in cazul in care creierul considera ca moartea este iminenta: creste secretia de serotonina, corpul trece intr-o stare de relaxare puternica, si isi imagineaza lucruri pozitive, placute (creierul este destept, nu vrea sa te faca sa incepi sa urlii si sa plangi cand esti pe moarte, vrea sa iti dea o moarte usoara si relaxanta). Cand respectiva persoana este salvata (revine la cunostinta), evident ca raman intiparite aceste detalii in memorie. Credinciosii considera ca a fost "drumul spre viata de apoi".

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează