| Ely1234567 a întrebat:

Atei, de ce va pierdeți timpul cu teisti din moment ce baza lor este credința? Mai cereți și dovezi ceea ce e cam amuzant, va las si o definiție "Credința este convingerea unei persoane ca lucrurile stau într-un fel anume, cu sau fara prezența evidențelor empirice care sa probeze respectiva convingere."

Răspuns Câştigător
| Nemessys a răspuns:

Prezic ca intrebarea asta o sa ajunga la intrebari populare, ca orice alta intrebare care are acest subiect laughing)

| Celcestietot a răspuns (pentru Nemessys):

Cele de la aceasta categorie nu ajung.

| Nemessys a răspuns (pentru Celcestietot):

Ba ajung. Da-le oamenilor o religie si o sa vezi cum se iau la bataie. Sunt de mult timp pe site si de fiecare data cand a fost pusa o intrebare legata de relie, aceasta a ajuns la intrebari populare cu 30+ raspunsuri.

| Celcestietot a răspuns (pentru Nemessys):

Mai ajungeau la aceasta categorie intrebari si cu 100 de raspunsuri, iar cand ma uit la,, intrebari populare'' parca nimic nu se intamplase. Vedem in viitor ce o sa se intamplewinking.

| Nemessys a răspuns (pentru Celcestietot):

21 de raspunsuri. told u.

32 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dacă credința este convingerea, convingerea ce este? Dacă nu sunt dovezi empirice, pe ce se bazează o convingere?

| Celcestietot a răspuns:

Ateii nici nu au argumente pentru necredinta lor, despre ce vorbim aici laughing)))))))?!

| sadrian46 a răspuns (pentru Celcestietot):

Ba, am. Dar degeaba ți le dau, căci ție nu îți intră în cap.
ț

| Celcestietot a răspuns (pentru sadrian46):

Sadrian46 are, foarte bine. De la noi creștinii s-au adunat niște argumente extraordinare de-a lungul timpului pe acest site, dar ateii nu vor să recunoască că avem dreptate și că Dumnezeu există. Ia uite unde este aici ignoranța supremă a lor, adevărații ignoranți darwiniști care resping realitatea. Dacă aveau argumente bune, nici nu mai ignorau creștinii și nici nu îi mai jigneau. Nici nu ne pot face față, doar un singur om de-al nostru poate să lupte cu sute deodată, iar ateii (sau ca să nu fiu rău voi voi zice 99, 9% dintre ei) nici macar cu unul singur laughing.

| sadrian46 a răspuns (pentru Celcestietot):

O să îți răspund în privat, că meriți. Ești pe lista mea neagră așa glumesc eu).

| milan9 a răspuns:

Nu irniza lucrurile care iti depasesc usor capacitatea de intelegere... sad Iata mai jos doar un modest exemplu:
"Un argument valabil pentru cei care doresc un suport sincer pentru credinţa lor în existenţa sacrului a fost oferit de un mare om de ştiinţă, Erwin Schrödinger, laureat al premiului Nobel pentru fizică cuantică.
- El a observat că volumul maxim al unei gene (particulă a materialului ereditar) poate fi cuprins într-un cub cu mărimea laturii de MAXIM 100 distanţe atomice – însumând astfel un număr de atomi cuprins între o mie şi un milion – în funcţie de tipul şi de mărimea atomilor).

- Tot el afirmă că este practic imposibil ca acest număr limitat să poată explica un comportament ordonat, să formeze o structură organizată, să posede un,, program" de autoreproducere completă, de redare a unui caracter, funcţie sau organ în organismul dezvoltat ulterior, un,, program" de coordonare cu celelalte gene, de gestionare a unui metabolism propriu etc…

- Automat, concluzia acestei realităţi, este faptul că existenţa şi manifestarea unei gene, şi prin translaţie – a vieţii în general, constituie, în faţa oricărei tehnologii avansate, o enigmă, un mister de neînţeles, o manifestare minunată a Sacrului, o amprentă discretă a Celui care se află în spatele cortinei..."

| Ineys a răspuns:

Ne place sa-i vedem cum se chinuie si contrazic incercand sa isi sustina punctul de vedere.
Apoi le-o bagam pe aia clasica: "L-ai vazut?" si ei fac figura aia de poker face.
Pe scurt pentru amuzament.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Iată cum a " probat " Charles Darwin propria teorie a evoluției. Acesta spunea : "Mărturisesc ca poate părea o adevărata nebunie sa presupui ca ochiul, cu sistemele sale complexe pentru ajustarea distantei si a intensității luminii, pentru corectarea anomaliilor cromatice si de sfericitate, este rezultatul selecției naturale." (Jos White, Nicholas Jomninellis - Demisia lui Darwin).

| RAY a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Ce legatura are Darwin cu intrebarea asta? biserica catolica a acceptat evolutia, nu toti atei cred in evolutie, big bang, aici vorbim de credinta vs cunoastere, da-mi o dovada clara ca exista dumnezeu tau?

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Dovezile creștinilor nu pot fi arătate ci doar trăite. Daca dorești sa ai dovezi va trebui sa crezi in Dumnezeu din toată inima si sa trăiești in continuare după voia lui. Darwin nu are dovezi pentru teoria evoluției dar rămâne uluit de complexitatea a tot ceea ce exista nu numai a ochiului. Cat despre credință catolicului PAPA (ANTICRISTUL) nu ma mira nimic din ceea ce crede si spune. Din moment ce se considera locțiitorul lui Isus pe pamat si crede in evoluție, nu îmi pot imagina de ce il mai iei in seama. Se contrazice singur, se minte si pe el si pe tine.

| Holiday a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

"Dovezile creștinilor nu pot fi arătate ci doar trăite."

Principiul asta este valabil si pentru orice nebun internat la psihiatrie. Si ala "traieste" diverse lucruri care nu au nici o noima.

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru Holiday):

De unde știi? Ai fost internat la psihiatrie? Doar acei bolnavi stiu prin ce trec si daca i-ai întreba nu cred ca ți-ar spune ca au devenit bolnavi după ce au ales sa trăiască după principiile lui Dumnezeu. Eu cred ca va tulbura pe voi necrestinii, ceea ce l-a tulburat pe Cain la Abel. Adică caracterul lui Abel, adică al creștinului. Cum noi creștinii putem trai ok printre necrestini s-ar cădea sa procedați si voi la fel, nici sa nu ne băgați in seama, pentru ca raportul este aproape invizibil. Voi dețineți majoritatea.

| Holiday a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

N-ai inteles nimic. E vorba de "argumentul" invocat de tine.
Pe de alta parte, nu e mare diferenta intre voi si aia de la balamuc, fiecare traiti in lumea lui imaginara.

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru Holiday):

Lumea lui Darwin este imaginara. O fi fost si el bolnav psihic? Sau a scris o carte SF după care a considerat-o el însuși o nebunie? Habar nu are cata lume i se închina. A devenit un idol fara să-și dorească acest lucru. Sau cine știe, acest lucru l-a făcut să-l caute pe Dumnezeu pentru a fi iertat.

| Holiday a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Dumnezeul tau, si implicit povestea lui, sunt imaginare independent de teoria lui Darwin sau de alte teorii. Nu are nici o relevanta daca Darwin era nebun sau nu, daca credea sau nu in Dumnezeu.

| Algo098 a răspuns:

E buna intrebarea si e corecta definitia credintei. Cel ce crede si vrea sa creada ceva ajunge sa considere acea credinta drept o cunoastere, o stiinta si inlocuieste realitatea cu credinta. Dovezile care infirma credinta nu sunt acceptate si se cauta diverse explicatii lipsite de sens. Unul din motivele pentru care se intampla acest lucru e accesibilitatea credintei in raport cu stiinta. Ca sa ai stiinta, trebuie sa faci un efort mai mare, pe cand acceptarea unor lucruri mai simple fara sa te gandesti mult, e mai usoara, apoi promisiunile si amenintarile creatorilor de credinta, fac din aceasta ceva "indispensabil" pentru omul obisnuit. Cine nu ar vrea ca un Dz atotputernic, atotstiutor si foarte iubitor sa aba grija de om si sa-i dea o viata vesnica si plina de bucurii? Ispititi cu aceste promisiuni si amenintari, oamenii obisnuiti ajung sa dea valoare credintei mai mare decat stiintei la care nu au acces, care cred ei ca nu le aduce nimic si pe care nu o inteleg. Asa ajung oamenii obisnuiti sa treaca cu vederea aberatiile si lucrurile imposibile din credinta si sa isi inchipuie ca un Dz care nu e in stare sa se arate, care nu poate ajuta pe nimeni cu nimic, care considera ca omul e pacatos si aparut dintr-o eroare, un Dz care desi e atotstiutor si stie dinainte tot ce urmeaza sa se intample, are pretentia ca pune omul la incercare cand el stie dinainte rezultatul incercarii, un asemenea Dz inutil si aberant le va darui o viata vesnica si fericita intr-o asa zisa "imparatie". Asa ajunge omul obisnuit sa considere ca reproducerea consangvinica din geneza divina e adevarata si e superioara ca concept teoriei evolutiei.
Poate ca e intr-adevar pierdere de timp ca un ateu sa isi expuna opinia unor credinciosi care refuza sa accepte realitatea si se lasa inselati de creatorii de credinta.

| dany1988 a răspuns (pentru Algo098):

Stii ca sunt scamatori care ''merg' pe apa? Ce te face sa crezi ca Iisus nu era scamator?

| Algo098 a răspuns (pentru dany1988):

Cred ca era si scamator, ca nu avea alta meserie. Oricum, nota 10 pentru creatorii de credinta, ca au stiinta manipularii naivilor care nu sunt putini. Nota 10 la credulitate pentru naivi. Fiecare om are capul lui si nu are decat sa si-l foloseasca, iar daca nu poate, nu e nici o problema, nu toti oamenii sunt la fel si cel mai probabil majoritatea au nevoie de ceva fantezie ca sa se simta "bine" si cum fantezie avem din belsug, fantezie sa fie.

| Irinel15123532 a răspuns:

Draga prietene, afirmi o alta teorie eronata, biblia nu spune ''crede si nu cerceta''

Biblia spune asa :
1 Tesaloniceni 5 ''Nu dispretuiti proorociile, Ci cercetaţi toate lucrurile si pastrati ce este bun, sa va feriti de orice este rau''
Biblia spune sa cercetam, sa aflam, sa vedem, nu scrie nicaieri ''crede si nu cerceta''

| dany1988 a răspuns (pentru Irinel15123532):

''Sa nu ai alti Dumnezei, in afara de mine, sa nu te inchini la idoli''.Ce iti zice asta? Unii se inchina la sfinti, fecioare, profeti, duhulete.

| dany1988 a răspuns (pentru Irinel15123532):

Si mai era un verset tare interesant pentru crestinirolling on the floor.Sa nu crezi in profeti, chiar daca fac minuni, ca acelke minuni sunt de la Satanel''.Ia uite-l pe Iisus rolling on the floor

| RAY a răspuns (pentru Irinel15123532):

Omule iisus spune ferice de cei care au crezut dar nu au vazut, desi credinta oarba

| GicaGigekGica a răspuns (pentru dany1988):

Asta ziceam si eu unui ortodox, dar el o tinea pe a lui, nu avea treaba cu ce scrie in Biblie

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Era un film numit God's not dead. Un profesor ii pune pe elevi sa scrie cum ca Dumnezeu e mort. Unul refuza sa scrie asta. Pana la urma proful pierde o dezbatere cu elevul, spune ca il uraste pe Dumnezeu pentru tot ce i-a facut. Dar elevul il intreaba, cum poti sa urasti ce nu exista? Ca profesor ateu sustinea sus si tare ca Dumnezeu nu exista dar totusi il ura din toata inima lui, se contrazicea rau de tot. Cand spui ca urasti pe cineva cum vrei sa mai dezbati faptul ca el nu exista?

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Aia e o prostie sa urasti pe dumnezeu, apropo cu toti suntem agnostici, nimeni nu stie daca exista sau nu dumnezeu,uni nu cred =atei,uni cred =teisti,dar sa spui ca eu stiu ca nu exista u are logica,eu nu spun ca nu exista fantome,vampiri,varcolaci,nu cred,dar poate in alte uiversuri sau alte planete exista,termenul de creator este unul relativ, daca creeez un univers virtual nu sunt un creator, ba cam sunt, cine stie, in orice caz repet e vorba despre credinta nu ura, ca nici tu nu il urasti pe zeus nici eu pe iahve

| Ppaulmmle a răspuns:

Este mai simplu decat pare! Atei au indoieli si sunt cu atat mai plini de intrebari si indoieli cu cat mai mult intalnesc oameni ce cred si nu au indoieli. Logica ii impinge in acest caz pe atei, la contradictii ce spera sa duca la descoperiri si comfirmari.

| TristanTzara a răspuns:

Lipsă de ocupație.

Răspuns utilizator avertizat