Este simplu, daca esti ateu, nu ai nimic, daca esti crestin ai o baza.
Esti ateu si crezi in ceea ce se numeste evolutie, la fiintele sexuate nu poate exista evolutie, nu am sa stau sa explic de ce dar aceasta nu este posibila, nu se poate.
La fiintele create existenta specilor bisexuale este posibila. Acesta este unul din motivele de baza in alegerea dintre atei si credinciosi.
Reusesti sa ma uimesti de fiecare data!
Mai bine eu ateu, fara sa am "nimic", decat tu care ai o baza si promovezi minciuna.Nu va zic zeii si cartile voastre sfinte sa nu mintiti? In adancul mintii voastre, stiti ca am dreptate, dar sunteti intr-atat de terorizati de zei vostrii inexistenti, incat nu mai stiti ce inseamna adevarul.
De ce crezi tu ca toti oamenii sunt identici, sunt facuti toti dupa acelasi calapod, gandesc toti la fel si au aceleasi circumvolutiuni pe creier? Crede-ma ca sunt destui cu mult mai destepti ca mine si ca tine dar tu ai prietenii tai care nu sunt aceiasi cu ai mei, de aici si stiinta sau nestiinta existentei unui Dumnezeu si comunicarea cu Acesta. Daca citeai Biblia, aflai ca Dumnezeu este un Dumnezeu care nu se face cunoscut decat celor care doresc REAL sa il cunoasca. Sa sti ca sunt oameni care comunica zilnic cu Dumnezeu si nu este doar un monolog ci un real dialog. Este o tragedie pentru tine sa nu ai aceasta posibilitate dar este evident ca totul se datoreaza manierei tale si comportamentului tau, nu poti face pe cineva vinovat de caracterul tau. Relatia cu Dumnezeu implica fundamental tipul de caracter al individului, de aia nu... poti merge la...bere cu Dumnezeu, din cauza caracterului tau.
Mai degraba Crestino-evolutionism. Faptul ca exista o forta suprema care ne conduce nu poate fi contestat. Un om logic va intelege si teoria evolutionismului prin evolutia mica a omului de la maimuta din pesteri (nu era chiar o maimuta ci un om mai putinevoluat) la omul aproape chel de astazi. Sunt multe elemente si se poate discuta o zi intreaga pe acesta tema si tot n-ai termina. Cert este ca ambele parti (credinta si necredinta) au cate un sambure de adevar. adevarul suprem nu-l stie decat forta care ne conduce. Noi romanii ii zicem Dumnezeu.
Ce zici tu e un fel de deism.
Asa este. Pana si biserica a recunoscut evolutia. http://www.newpartsblog.ro/......arate.html
Credinta sau necredinta e mai degraba o stare decat o alegere. Un ateu nu va deveni credincios, doar alegand sa devina credincios, si invers. Nu e ca la fotbal, azi la Steaua, maine la Dinamo. Nu exista bine si rau, fiecare are propriile tendinte si sensibilitati, sa creada sau sa nu creada, iar astea se modifica in timp, in functie de educatie, de anumite persoane pe care le cunoastem sau de anumite evenimente (care pot uneori converti brusc individul la credinta sau necredinta).
Cu alte cuvinte tu vrei să te întrebi care este probabilitatea apariţiei vieţii în mod accidental, spontan, în afara influenţei unui,, Creator"?
Iata un raspuns mai vechi pe acelasi topic:
,, Mai mulţi biologi au estimat că pentru obţinerea până şi a celor mai mici fiinţe vii (virusuri, bacterii), sunt necesare 445 de unităţi de aminoacizi, de cca. 20 de tipuri diferite. Dintre aceste tipuri de aminoacizi doar glucina nu are o structură asimetrică. Se estimează că ar ramâne 410 de unităţi de aminoacizi cu o structură asimetrică.
- Dacă se consideră că într-o trapă se află un amestec din toţi aminoacizii necesari din cele două tipuri (dextro şi levo) şi că probabilitatea de asociere este egală pentru ei, în vederea obţinerii unei legături corecte pentru realizarea unei proteine complexe, probabilitatea va fi de 1 din 2,, la puterea" 410, (s-a luat baza 2 pentru că sunt câte 2 cazuri şi anume dextro şi levo), adică de 1 din 10,, la puterea" 123!
- Este necesar să luăm în considerare faptul că fizicienii în prezent nu lucrează cu mărimi mai mari de 10,, la puterea" 40. De altfel, fizicienii au apreciat ca numarul de electroni în întregul univers cunoscut astazi ar fi de 10,, la puterea" 80.
- Astfel, câteva calcule simple pot demonstra faptul că probabilitatea apariţiei vieţii ÎN MOD ÎNTÂMPLĂTOR prin amestecul de aminoacizi, este foarte mică, practic imposibilă, chiar dacă s-ar considera vârsta universului de 30 miliarde de ani (ceea ce ar însemna 10,, la puterea" 18 secunde), sau după alte calcule - 13, 75 miliarde ani.
- Dacă s-ar considera că pe pământ, în mai multe zone ale sale, ar fi existat (în mod foarte optimist) un milion de locuri în care s-ar fi efectuat câte 10 încercări de aranjare pe secundă a tuturor celor 410 structuri de aminoacizi simultan (!), totuşi, probabilitatea de a se forma în mod haotic înlănţuirea corectă ar fi de 1 din 10,, la puterea" 98, deci cu foarte mult peste „exponentul de 40" admis ca limită numerică de discuţie de către fizicieni! Deci şansa de apariţie în mod întâmplător, spontan a vieţii, este infimă, practic nu există!"
M-am grabit sa-i dau replica lui danut si am uitat scopul intrebarii.Referitor la intrebarea ta, nu cred ca este vorba de o alegere, ci mai degraba un drum al vietii, in care vei experimenta diferite situatii, care te vor pune de o parte sau alta.In rest ce sa-ti spun, sper sa-l ai, acel drum, cat mai neted si mai frumos.
Exista mai multi zei, nu doar Yahve acela care avea grija de un orasel de evrei.
Alege unul adevarat de aici:
https://ro.wikipedia.org/......afic%C4%83
Simplu ca "buna ziua": fii cine vrei tu nu cine vor altii. De ce? Ce fel? sau Cum? nu iti pot spune, cum simti, cum crezi asa fa, dar ca o parere, daca vrei cu sa cauti adevarul absolut, nu te opri pana nu il gasesti
Ateu nu devii doar pentru ca citesti ce scrie un necunoscut online copile. Aia sunt religiosi. Doar aia citesc cateva randuri si au impresia ca sunt langa Dumnezeu asa peste noapte. Ateu mai mult devii pe baza experientei de viata. Vezi ce se intampla in jurul tau si pui una si una la cap. E un subiect foarte lung si nu poti face o alegere dupa 2 randuri citite. Depinde de tine decizia. Ateii vor zice de religiosi ca sunt niste indoctrinati fara inteligenta, religiosii vor spune de atei ca sunt cu Satana si tot asa. E complicata prostia asta.
Si sa nu uitam ca TE NASTI ateu. Depinde de tine si de cei in jur ce ajungi sa te declari in diverse etape ale vietii.
@danut: Daca esti ateu nu e musai sa fii evolutionist. Ateismul implica lipsa credintei in prietenu' imaginar atotputernic, in rai/iad, satanel, si alte de-astea.
Danute, ce ai fumat azi? Nu de alta dar vad ca aberezi destul de grav. Ia prezinta-ne si noua niste explicatii pentru afirmatiile tale. Eu unul sunt curios. Momentan esti prima persoana pe care o vad ca face asemenea afirmatii si sunt curios sa aflu mai multe detalii.
"Acesta este unul din motivele de baza"... pai care ca n-ai zis mai nimic. Sari cu niste explicatii detaliate.
Devii crestin pentru ca iti dai seama ce rau te poate astepta, iar mai apoi iti dai seama de scopuri.
Esti ateu din mai multe motive. Lenevie, moda, prostie, imoralitate, indiferenta si ar mai fi.
La ceea ce ziceau colegii mai sus, as adauga si faptul ca exista o gramada de fenomene care nu o sa poata fii niciodata explicate de stiinta : Lumina de la Ierusalim, Intoarcerea Iordanului, proorociile, vindecarile miraculoase, icoane care plang cu mir (daca ar fi apa, as zice ca-i condens sau ceva de genul, dar chiar mir...), sfinti care miros frumos la sute de ani dupa moarte, aghiasma care poate fi tinuta sute de ani fara sa se strice, pe cand apa normala se strica cam in 6-7 zile, etc.
Si eu cred ca minunile acestea mari sunt adevarate, nu escrocherii sau inventii, pentru ca multe dintre ele se intampla chiar in sec. 21, sub ochii nostri.
Buna, pai eu cred deoarece nu am putut veni in existenta pur si simplu...
Am fost creati noi si minunata noastra planeta de un Creator.
Tu cand te uiti la o casa, te intrebi: Casa asta o fi construit-o cineva sau a aparut din senin?
E clar ca a fost construita, asa e si cu noi, am fost creati si daca suntem suparati pe viata ne declaram atei si gata. Preferam sa credem ca nu exista Dumnezeu sau ca este rau, dar nu cautam adevarul
ateuNEGATIV întreabă:
AlexMad12345678 întreabă: