| krmen a întrebat:

Ati citit sau ati citi cartea de baza a unei alte religii decat a voastra? Fiind ortodocsi/catolici probabil ati citit Biblia, dar ati citit/citi de ex Bhagavad-Gita, Coranul, Tora samd? Considerati a fi un pacat a face acest lucru?

14 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Nu este un pacat sa ai cat mai multe informatii.Imi place sa cunosc oameni noi,religii noi, culturi noi. Dar, eu L-am gasit pe Dumnezeul adevarat si nu mai trebuie sa caut.El este totul pentru mine.

| MMihai a răspuns:

Bhagavad-Gita, = am citit-o,
Coranul,== coranul este foarte greu de citit,
Tora nu cred că a fost tradusă în românește, aș citi-o de curiozitate,
.Tao/ Dao de jing iar este greu de citit,
Am citit și Biblia cât am putut să o suport.
Noul Testament l-am citit foarte conștiincios de multe ori, dar Nu am reușit să citesc toate "cărțile" Vechiului Testament, că sunt revoltătoare, fiind o înșiruire de inepții.
Am citit și literatură Bahai, (scrierile lui Bahá'u'lláh și ale fiului său).
Am citit despre diverse religii, gen: Istoria credințelor și ideilor religioase, de Mircea Eliade, Eseuri despre originile creștinismului, Filozofia ezoterică a Indiei, Islamism, despre diverse Yoga, Catehism creștin ortodox, călăuza creștinului ortodox & diverse alte inepții creștine, cartea lui Mormon sau cum se numea tâmpenia aia, o chestie sectară oricum, cartea Tibetană a morților, și alte prostii legate de diverse religii, etc.
Nu am aderat la nici una dintre aceste religii, și am propriul meu model religios.

| sandra2012 a răspuns:

Nu stiu daca e pacat sau nu, dar prefer sa raman la Biblia ortodoxa.

| shadovv a răspuns:

Presupun ca nu e pacat atat timp cat o citesti din punct de vedere filozofic si stiintific, culegand ceea ce este bun (ce tine de etica) si nu contrazice dogma. Nu am citit Biblia si nici alte carti de o mare importanta religioasa totusi am citit cateva carti despre istorie a religiilor si notiuni generale de religie. Le am filtrat si am obtinut rezultatul.

| fetitaCUPiscoturile a răspuns:

Mai degraba citesc cancanu decat povesti nemuritoare!

| Anonymus314 a răspuns:

Cum spui tu oh go on

| iFollowRivers a răspuns:

Nu are de ce sa fie pacat.

| krmen explică (pentru iFollowRivers):

Sunt de acord cu tine, insa unii si chiar preoti considera a fi un pacat

| iFollowRivers a răspuns (pentru krmen):

Nu este pacat.

| Flav a răspuns:

Nu am citit, dar nici nu consider un pacat daca o sa se intample acest lucru. O s-o fac din curiozitate, din nevoia de informatia. Pentru mine pacatul este relativ. Multe sunt considerate pacate, dar ar fi sa se respecte totul, cred ca n-am avea voie nici sa dansam, nici sa ma uit la o femeie frumoasa pe strada. Mai pe scurt, nu ma intereseaza ce scrie intr-o carte ca este pacat, chiar de-o fi Biblia, daca ma simt curat cu sufletul.

| tamtamtam a răspuns:

Probabil au citit biblia? Tu glumesti? Majoritatea nici nu au deschis biblia, de unde sa o mai si citeasca?

| krmen explică (pentru tamtamtam):

Marea majoritate de aici in mod sigur n-au deschis nici macar o carte in viata lor. Ma gandeam ca poate mai sunt vreo cativa care au citit... Bibliawinking

| tamtamtam a răspuns (pentru krmen):

Am incercat eu cand inca eram crestin si faceam spume de plictisitoare ce era.Stiu ca n-am rabdare cand citesc carti da macar 100 de pagini le rezist fara cine stie ce probleme daca textu e frumos scris. La biblie fiecare pagina era tortura (au existat si exceptii doar cel putin la inceput asa era )

| akta a răspuns:

Am citit tot ce ai enumerat, plus multe altele.Nu este pacat, deoarece acum Biblia are alt inteles pentru mine.Nimic nu este nou sub soare.