|

Ati citit Sf.Scriptura(Biblia)? Ce parere v-a lasat? Ati facut vreodata un studiu biblic online, la diverse institutii, Biserica sau personal acasa? Cum a fost?

Eu in vara aceasta vreau sa o studiez si mai mult.Amanuntit.Ce sfaturi imi dati? Vreau sa o aprofundez.Sa cunosc Cuvantul lui Dumnezeu.

7 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

E ncesar sa ai alaturi un indrumator spiritual de încredere care să-ti explice aspecte a caror explicatie altfel o vei căuta prin imaginatie, şi în mod sigur vei gresi...

De oferit se oferă mulţi să te înveţe, dar ai grijă, Dumnezeu nu a lasat 40000 de secte si 40000 de feluri diferite de interpretare (de "păreri" – toate contradictorii unele cu altele).

| explică (pentru milan9):

Eu vreau ceva ortodox, legalizat, adica la o institutie, Biserica, colegiu ceva..Nu sunt inca hotarat 100% sa intru la Facultatea de Teologie si daca ar fi, as alege teologia sociala sau pentru.a fi profesor.
Multumesc pentru raspuns.Totusi,daca stii,vreun ''instrument'' mod,program de studiu biblic BUN imi poti sugera te rog? Imi poti da pe privat,un site,link, carte, program, institut, loc etc.

Merci mult

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
6 răspunsuri:
| a răspuns:

Dumnezeu să te ajute să-ţi alegi calea cea dreaptă şi să te lumineze!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu studiez Biblia pe subiecte si am reusit s-o inteleg si sa trag foloase.De un real ajutor iti poate fi situl www.jw.org si chiar pe prima pagina jos poti solicita un studiu biblic gratuit si cineva te va ajuta s-o intelegi. Oricum esti de apreciat ca ti-ai propus acest obiectiv.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru danay72):

Da.Multumesc.Dar eu nu sunt iehovist, sunt crestin ortodox si vreau sa studiez ORTODOX.Dar multumesc pentru intentie

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AlinTigerofAtlantic):

Cu multa placere, dar nu uita ca Biblia e una si adevaratul Dumnezeu e tot unul. Oricum iti doresc mult succes in a o intelege.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Este nevoie de o maniera care sa-ti permita sa nu cazi in interpretari gresite ale unor texte biblice, din moment ce Biblia abunda in metafore si figuri de stil de orice fel.

Un exemplu: la literatura nu te apuci sa interpretezi oricum poezia lui Ion Barbu. In felul acesta s-a ajuns astazi la sute de mii de secte si interpretari diferite ale aceleiasi Biblii!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează