|

Ati dori sa existe o lege in care botezul intr-o religie sa aiba loc la 18 iar persoana respectiva sa fie de acord de buna voie de faptul ca doreste sa adere la o religie? Iar indoctrinarea abuziva sa fie pedepsita legal? Argumentati. Cel mai bun post primeste funda.

28 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

N-are nici o legatura botezul.Toata puterea o detine povestea despre Lucifer si iad care o aud copiii cand sunt mici.

27 răspunsuri:
| a răspuns:

Stai tu linistit ca nu botezul te face religios. Daca nu iti traiesti viata, botezul nu te face crestin.Eu sunt de acord ca botezul se face la maturitate.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu ar ajuta cu nimic.
Dacă ești dintr-o familie creștină convinsă oricum o să te ducă la biserică și o să facă presiuni să te botezi și la 18 ani, iar dacă ești ateu nici nu mai contează că ai fost băgat cândva în apă de un nene îmbrăcat în negru, că nu te afectează cu nimic.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

De fapt, nici vârsta de 18 ani nu este bună.

Botezul cel mai corect, ar fi pe la 30 de ani, dar nu ai cum să faci asta!

Că mulți se căsătoresc înainte de 30 de ani și nu îl poți căsătorii religios, dacă nu ar fi botezat.

Ideea botezului, numai la adulți, „ copți la minte", este mult mai corectă, ca mod principial de gândire.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu ca n-as dori, nu se poate! Si nici nu ii vad rostul atat timp cat azi ai libertatea de a alege! Mai ales dupa 18 ani, poti trece la ce religie doresti! Si vei primi un alt botez, in unele cazuri si un nou nume.
A fi botezat nu inseamna neaparat a adera la o religie, ci "te stergi" de pacatul stramosesc.
Pentru mine e doar un ritual plin de datini si traditii inchipuite!


Total de acord cu indoctrinarea abuziva si fortata si pedepsirea acesteia! Curand vor iesi la iveala si astfel de cazuri. :)

LATER EDIT:

http://www.libertatea.ro/......14829.html

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru мιнαɛℓα36):

Nimeni nu se sterge de nici un pacat prin botez.
Ce spune Biblia despre botez : ( 1 Petru 3, 21)
versiunea BOR : Iar această mântuire prin apă închipuia botezul, care vă mântuieşte astăzi şi pe voi, nu ca ştergere a necurăţiei trupului, ci ca deschiderea cugetului bun către Dumnezeu, prin învierea lui Iisus Hristos.
versiunea Cornilescu : Icoana aceasta închipuitoare vă mântuieşte acum pe voi, şi anume botezul, care nu este o curăţare de întinăciunile trupeşti, ci mărturia unui cuget curat înaintea lui Dumnezeu, prin învierea lui Isus Hristos.
versiune KJV : The like figure whereunto even baptism doth also now save us (not the putting away of the filth of the flesh, but the answer of a good conscience toward God,) by the resurrection of Jesus Christ.
( am pus 3 versiuni sa nu zica careva ca nu-i buna traducerea )
Deci omul cand poate marturisi cu gura lui ( si este si matur ca sa fie si constient de ceea ce face ) ca intr-adevar are o noua viata in Isus Hristos, atunci botezul este posibil, din punct de vedere biblic.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru 7Dany):

Initial botezul a insemnat ceea ce zic eu " curatirea de pacatul stramosesc", te nasteai deja pacatos!(nu pun citate, urasc treaba asta)
Ca ulterior, fiecare religie a dat o alta semnificatie botezului, e partea a doua!
Ca doar asta inseamna religie...suceala si invarteala, traduceri eronate si stupide!
Nu-mi raspunde, nu ma intereseaza!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu m-as folosi neaparat de o lege ca sa stopez indoctrinarea. E vorba de altfel de educatie. Eu unul l-as lasa pe individ sa aleaga, nu i-as zice nici la deal, nici la vale. happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Bună.
Convingerea religioasă nu este o îndoctrinare!
Pa, p.a

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da unde te crezi mai baiete, ce aici ete "stat" fara caini?

Ai dreptate, acum daca te duci la puscarie toti sunt crestini, pentru ca i-au facut altii cu forta.

Asta inseamna sa ne intoarcem pe vremea lui Ioan Botezatorul, nu cred ca ar fi rau. Asta spune Biblia.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

In religia adevarata botezul nu se face copiilor mici si doar in cunostinta de cauza, in urma aplicarii principiilor biblice la o varsta la care fiecare poate decide personal.Modelul e Isus, s-a botezat la 30 ani.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Vrei sa ramanem fara crestini? Cine ar crede in Dumnezeu daca i s-ar zice la 18 ani de el?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Thunderstruck):

Hahahaha, Adevarat

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

DA, avand in vedere ca suntem o tara democrata(ma rog, cel putin pe hartie) ar trebui sa ne oprim din a mai alege pentru altii(mai ales atunci cand acestia sunt in imposibilitate de a alege ceva pentru ei insisi)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Desi nu sunt credincios, nu sunt de acord cu interzicerea botezului inainte de 18 ani. Parintii transmit copiilor tot ce considera ei valorare, tot ce considera ei ca este mai bine pentru copiii lor, inclusiv botezul. Nu-i putem condamna, nici nu le putem pune restrictii, pentru ca asta ar insemna sa-i privam de un drept. Parinti credinciosi, cei convinsi ca prin botezul copiilor le sunt salvate sufletele, nu s-ar simti bine daca le-ar fi interzisa botezarea lor, ei ar avea un sentiment de frica, ingrijorare pentru copiii lor.

Cu pedeapsa indoctrinarii abuzive sunt de acord. Credintele ar trebui sa fie intime si sa se desfasoare in niste limite, nu sa stabileasca credinciosii adevarul doar pe motivul ca sunt majoritari. Religia nu are ce cauta in scoli - asta este o regula a credinciosilor, valori neintemeiate, fara nici-un suport, sunt introduse ca adevaruri in societate, insa societatea nu se rezuma doar la credinciosi sau doar la crestini. Ar trebui sa se puna niste limite la manipulare si la propaganda neintemeiata sau mincinoasa. Intr-adevar ar fi foarte greu de stabilit niste principii corecte, obiective... dar nu imposibil.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Prin botez doar primim lucrarea necesară a HARULUI lui Dumnezeu asupra sufletului persoanei umane, încă din perioada când aceasta este foarte vulnerabilă (perioada formării şi edificării sale spirituale)!

Ca dovadă,
Origene ( 185 - 254 d.Hr!) spune: „Biserica a primit de la apostoli tradiţia de a împărtăşi şi pruncilor botezul"
Irineu de Lyon (130-202!): "Iisus a venit să mântuiască prin Sine pe toţi, adică pe cei ce se renasc printr-însul pentru Dumnezeu: pe copii pe tineri şi pe bătrâni"

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Botezul nu ţine de nici o îndoctrinare abuzivă.

De când se numeşte îndoctrinare - transmiterea noţiunilor elementare despre credinţă şi morală în sânul propriei familii?

Viaţa nu este tot un dar lipsit de confirmare prealabilă? La fel este şi starea de har necesară formării spirituale.

Prin libertatea sa, orice om poate păstra un dar primit, sau, din păcate, există şi riscul sau varianta de a-l abandona. Fiecare alege după ceea ce doreşte să facă cu sufletul său!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu se poate asa ceva. Statul nu poate conduce biserica. Altfel, biserica nu s-ar mai numi biserica -ci o institutie care ar avea dreptul sa puna stapanire pe constiinta omului. Lucrul acesta l-a facut in trecut biserica catolica -bineinteles, folosindu-se de puterea statului), si il va face din nou in viitorul apropiat.

Cat priveste indoctrinarea abuziva, Biblia o condamna. Si eu la fel condamn acest lucru, chiar daca sunt si eu printre cei ce vestesc Evanghelia. Am urat dintotdeuna insistenta. Sunt multi oameni care sunt trimisi pe teren fara a avea in prealabil facute niste cursuri in felul acesta. Chiar si ucenicii au trait cativa ani cu Mantuitorul si au invatat de la El.
Insistenta aceasta este la Satan. Aceasta este una din metodele lui de face ca oamenilor sa li se scarbeasca si sa urasca Sfanta Scriptura.
Sunt de acord ca indoctrinarea abuziva sa fie pedepsita -dar depinde in ce consta aceasta. Caci daca statul imi da -sau nu- voie sa vestesc Evanghelia, eu tot o voi face; ceea ce nu voi face este ca sa nu ma duc de 2 ori intr-un loc, sau sa insist sa vorbesc cu cineva daca aceasta nu doreste.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu, nu cred ca este necesara o astfel de lege. Cei care isi boteaza copii o fac pentru ca ei cred in religia lor si in puterea Botezului. Si in plus daca acel copil crede in altceva este liber sa isi schimbe religia dupa 18 ani sau poate si mai devreme.

Nu stiu ce intelegi tu prin indoctrinare abuziva, dar eu nu vad nimic rau in a duce un copil la Biserica si a-l invata ce e bine si ce e rau in viata. Plus ca majoritatea celor care cresc in familii credincioase ajung sa fie si ei la fel pentru ca asa considera si nu pentru ca asa le-a fost impus.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Oana92):

Sa-si schimbe religia? Tu stii cat de greu mi-a fost mie sa "rup" doctrina? Mai ales cand ti se zice de la 4-5 ani de Dumnezeu? Ajungi sa nu mai poti iesi din chestia asta, baga atata spaima in tine incat nici nu te poti gandi la renuntarea religiei. Frica iadului iti limiteaza orice miscare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ce minte bolnava. Daca nu iti inveti copilu de mic si nu ii spui de Dumnezeu cum vrei la 18 ani sa creada. Unde ai mai vazut tu om sa fie crescut fara sa auda in viata lui de Biblie si de Biserica si acum sa fie un crestin practicant?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru WholeWorldTeam):

Minte bolnava zici? Nu sunt eu cel care care o sa-l amenint pe copilul meu cu iadul de la varste fragede. Cum faceti voi, cre(s)tinii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru unbaiatanonim):

Noi nu ne amenintam copii cu iadul vesnic, ci ii invatam sa traiasca dupa voia Lui Dumnezeu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

DAAAAA,ar fi cel mai bun lucru care s-ar face in istoria religiei.
Acuma ca vrei ca nu vrei ajungi botezat in religia crestina fara nici un drept de apel

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu este nevoie de lege pentru asta. Cred ca sunt foarte putine religii in care botezul se face la o varsta frageda, pana si Isus s-a botezat la 30 de ani. De exemplu la penticostali/baptisti/adventisti etc botezul il faci la ce varsta doresti insa trebuie sa fii sigur ca din acel moment iti vei dedica viata Domnului happy.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu deoarece pana la 18 ani copilul este sub protectia parintilor, asadar parinti decid pentru el, dupa aceasta varsta copilul isi poate alege calea.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Noah4823):

In majoritatea cazurilor, parintii sunt mai iresponsabili decat copii lor care nu au implinit varsta de 18 ani.
Dintr-o scoala intreaga se poate gasi doar 1 singur copil care a primit educatie morala, dupa cum este scris:
"Din o mie am gasit un om: dar o femeie n-am gasit in toate acestea." (Eclesiast.7:28) Restul copiilor am putea spune ca sunt needucati.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează