| Inferno a întrebat:

Ati judecat vreodata pe cineva dupa figura pe care o are?
Ce spune religia cresstina despre asta?
1.)E bine, e rau?
2.)Ar trebui sa ne abtinem?

Astept raspunsul vostru.

8 răspunsuri:
| KodrutZ a răspuns:

Vrei nu vrei, asta tot o faci involuntar intr-o mai mica sau mai mare masura.

| RAY a răspuns:

1 sincer una e sa vorbesti cu o persoana frumoasa alta e cand vorbesti cu o persoana urata, deci da, as fi ipocrit sa spun ca nu, desi am cunoscut care era urat fizic dar avea un carcater frumos, faza e ca asta e ceva inconstient, ne place frumosul asta e adevarul

| Mădă0611 a răspuns:

Teoretic, pacatul urateste*, asa iti dai seama cine-i rau si cine nu, cica, practic e cam logica asta, noi percepem ceva ca fiind respngator daca vreo caracteristica a lui e asociata cu vreun pericol.

*Zaharul imbatraneste ceulele mai mult decat fumatul, sau chiar poate duce la aparitia acneei, si nu stiu sa fie pacat sa-l consumi. Aaa, acum mi-a sarit fisa de ce spun astia ca e pacat sa te speli in anumite zile. Spalatul indeparteaza acele substante produse de organism pentru a se proteja de mediul inconjurator, deci il lasam fara aparare si il distrugem, uratindu-ne. Dovada, incontestabila, ca spalatul corpului chiar e pacat. not worthy 2 argumente pro invatatura crestina (un popa mi-a zis treaba cu uratenia cauzata de pacate, dracu de aia e atat de urat de cica mori daca il vezi): e cea adevarata.

| R0R0 a răspuns:

Din pacate, da. Am judecat o persoana fara sa o cunosc. Nu e bine.Pentru ca, de cele mai multe ori, aparentele inseală. Nu poti sa te abtii inotdeauna, dar ar trebui.

| Deaad a răspuns:

Toata lumea face asta.
Logic ca crestinii au o problema cu asta cum au o problema cu tot.

| VelaJohnny a răspuns:

De ce ar fi gresit sa iti faci o parere buna sau rea despre cineva dupa aspectul lui? E gresit sa judeci oamenii in sens ca sa ii inferiorizezi, desconsideri si sa ai prejudecati fata de ei. Nu are nimic judecata in sens „asta pare a fi un baiat de treaba si glumet" sau „nu e o persoana de incredere", dar sa judeci gen „asta e un sarantoc, daca stau langa el ma fac de ras" sau „cum poate fi atat de prost" e gresit. Cel mai bine e sa ne abtinem de la astfel de remarci, desi e chiar imposibil uneori.

| Ben00 a răspuns:

Da. Poate si pentru ca azi lucrurile decurg in graba, si nu ai timp sa mai cumpanesti daca e bun sau rau un gest, o actiune. Sunt multe automatisme, si multe lucruri pe care le faci stereotip in sistemul in care lucrezi. Nu suntem toti judecatori care au un timp de deliberare, de analiza.

E rau, de asta in ortodoxism exista pocainta si incercarea de a te schimba.

| Coquinexta a răspuns:

Niciodata nu am facut-o...in ziua de craciun.
e rau, in ziua de craciun.
da, ar trebui, in ziua de craciun.

si eu astept urmatorul craciun sa fiu o persoana buna.