|

Avand in vedere ca BOR, sau religiile in general sunt si afaceri, din punct de vedere legal, UNELE activitati ale lor n-ar trebui considerate inselatorie?

Cateva exemple:

Se vinde apa "sfintita" imbuteliata, care nu difera cu absolut nimic din punct de vedere chimic de apa obisnuita.

Se vand servicii care promit ajutorul unui zeu al carei existenta duce lipsa totala de dovezi.

Eu daca m-as apuca sa vand produse false, ar trebui sa platesc amenda, ba poate as ajunge si la inchisoare.

13 Raportează Evaluează
13 răspunsuri:
| a răspuns:

Eu n-am cumparat niciodata agheasma, si tot iau de 10 ani. Te duci si iti pui in sticla cat vrei. Postarea ta e o inselatorie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu poti dovedi ca agheasma nu e sfintita.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ideea e ca Isus a zis gratis ați primit, gratis dați. Matei10:8Adevărații creștini respecta aceasta porunca și nu cer bani.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Apa sfințită nu diferă prin definiția ei chimică de apa obișnuită însă Biserica ține de un grup masiv de oameni cu anumite convingeri și pot vinde apă sfințită. Aici intervin oamenii care ar trebui să știe asta, au atâtea mijloace de informare însă dacă Biserica ar păți ceva o grămadă de oameni și-ar arăta nemulțumirea. Ei de bună voie își trăiesc viața după aceste principii și ei sunt o parte importantă din structura bisericească și vorbim de majoritate deci nu putem vorbi de înșelătorie. Biserica nu neagă constituția chimică a apei însă ceea ce aprobă Biserica ține în mare de "nevăzut". Deci nu poți spune că apa sfințită e falsă căci asta e prin definirea ei, e o apă normală care a fost parte dintr-un ritual religios.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru tϑτ):

Bun. In concluzie, se vinde magie...in secolul XXI. happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru GlowingShadow):

Nu contează secolul. Oricine poate să își facă o religie dacă are un număr de adepți. Religiile țin de numărul lor de adepți adică adepții lor sunt cea mai importantă parte din religie. Dacă ei au anumite convingeri între ei pot vinde orice. Dacă eu acum îmi fac o religie și faci și tu parte din ea(de bună voie) să zicem că credem în cărțile Duel Master și în abilitățile lor magice. Eu pot să ți le vând pe sume de bani, de bună voie, astea fiind reguli care țin de comunitatea mea. Dacă nu crezi și nu îți convine poți pleca. Eh, să zicem că comunitatea mea înseamnă 90% din populația unei țări și se trezește cineva din ăia 10% să zică că e înșelătorie. Păi majoritatea din ăia 90% îi vor sări în cap. Oamenii fac parte din asta de bună voie și nesiliți de nimeni și e o comunitate masivă. De asemenea nimeni nu te pune să dai bani la Biserică cum nu te pune să îi dai bani nici la vecinul de la 4 dacă are nevoie. Alea se numesc donații în mare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru tϑτ):

Stiu cum functioneaza religiile, si stiu ca poti sa pornesti nebunii noi. Un exemplu recent ar fi Scientologia.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Lasa astea,, daca o luam asa, ar trebui ca tot parlamentul sa faca puscarie la cata inselatorie nu fac ei... Stai sa ghicesc, tot din cauza Dumnezeului exista coruptia din Romania?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

"Biserica nu mi-a furat nimic si nu mi-a luat nimic cu forta!"
De fapt biserica a luat tot.
A mituit politicieni ca sa se predea in scoli rahatul numit ortodoxism cu numele ora de religie.
Oamenii sunt înșelați de mici cand au varste fragede si nu se pot apăra.
Rezultatele se vad aici pe site.
Oameni care nu-si dau seama de realitate.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Salut!
Da, sunt multe religii care cer taxe si vand aceste produse false, aici iti dau dreptate. Asta vezi tu pentru ca traiesti in Romania si vezi doar Ortodoxismul, pentru ca no... 85% ortodocsi. Mai documenteaza-te despre cum isi organizeaza slujbele alte Biserici din Romania. Nu conteaza religia, dar preotii ortodocsi sunt atat de corupti ca au transformat Biserica in afacere. Pana si tu esti manipulat, de mass-media, de societate.

"zeu al carei existenta duce lipsa totala de dovezi." - Este strict parerea ta, daca tu nu vrei sa crezi. Eu unul cred ca nu exista obiecte magice, sfintite sau taxe care sa-ti dea ajutor divin, cred ca totul vine prin credinta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

"Eu daca m-as apuca sa vand produse false, ar trebui sa platesc amenda, ba poate as ajunge si la inchisoare."

Tu daca ai vinde produse false, da vei raspunde in fata legi. Dar apa sfiintita, ajutorul "Zeului" nu sunt inselatori.

Voi ateii ati fost manipulati de mass-media si de toti destepti, gen Remus Cernea sa aveti aceasta atitudine si nu crestinii.

Ca preotii fac abuzuri, nu neg asta. Ca au micile lor afaceri, problema lor. Ca si in orice alta institutie unde se dau spagi si se fac manevre.
Eu sunt crestin si nu ma simt deloc inselat. Intru in Biserica duminca, asist la slujba, pun un leu daca VREAU in cutiuta la intrare si atat. In rest am o viata cotidiana obisnuita.
Biserica nu mi-a furat nimic si nu mi-a luat nimic cu forta!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

De fapt ateii sunt cei care nu-și dau seama de realitate.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

BOR si nu numai BOR, tot ce tine de religia ortodoxa DIN LUME, e o inselatorie si un mod foarte bun de a scoate bani. Si acum de exemplu nu vorbesc de 4, 5 lei cat e un bidon cu apa sfintita, sunt in joc miliarde. Nu e inselatorie, se numeste "a profita". Oamenii sunt atat de obsedati de acest dumnezeu incat inghit orice rahat debiteaza reprezentatii. Biserica este cel mai puternic factor de manipulare al maselor din lume, ei fac oamenii sa ramana prosti. Iti dau un exemplu : Acum ceva timp am mers la bunica-mea la tara. Ea avea impresia ca se intampla lucruri "necurate" in casa si a chemat preotul pentru festanie. O festanie care a costat 230 de lei. Ideea e ca dupa ce a facut slujba aia acolo, bunica-mea, maica-mea, vara-miu vedeam o umbra masiva care se plimba prin casa iar eu eram ceva gen : Ati tampit? Au o putere de convingere subliminala si asta nu se va schimba deoarece oamenii in sine sunt ghitati ca "o turma". "Crede si nu cerceta" :-)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează