Ai facut un fix cu apa sfintita, chiar nu ai inteles ca este doar o facatura umana? Daca ar fi una Biblica ar scrie in aceasta ce si cum cu apa dar nu scrie nimic asa ca totul este diar o facatura a unora de se cred "fruntea" crestinismului, dar vezi tu, asa cum Andrei nu a pasit niciodata pe pamantul Daciei, asa nici ei nu-s fruncea. Fruntea este Hristos.
In ciuda a ceea ce sustin sectantii adventisti, actiunea de "sfintire", de binecuvantare a unor lucruri prin lucrarea harului lui Dumnezeu exista, *(reliefata atat in VECHIUL TESTAMENT cat si in NOUL TESTAMENT).
Harul este un lucru concret. A nega lucrarea harului inseamna a-L nega pe Fiul lui Dumnezeu.
"Sfintirea" se refera la "confirmarea" unor lucruri pentru a fi folosite in cinstea lui Dumnezeu (obiecte de cult precum cele ale evreilor).
Tot la fel este si cu apa sfintita- "aghiazma".
Bun, deci daca exista, atunci explica-mi si mie de ce se practica?
De ce sfintim apa? De ce o sfintim daca e deja sfintita?
Vezi :http://www.tpu.ro/......-sfintesc/
Ce intrebari stiintifice le pui crestinilor. Stii ca ei nu se inteleg prea bine cu experimentele de laborator, sau cu orice alte experimente.
Inferno, m-am uitat peste profilul tau si am vazut ca ai studiat mult religia si ca esti un baiat inteligent.Dar nu inteleg un lucru.De ce pui intrebari la care tu stii deja raspunsul mai bine ca multi altii de pe TPU?
Cat despre intrebarea ta, raspunsul e NU.Apa nu se purifica instantaneu, ii trebuie un timp.(Apa are memorie).Iar apa nu se sfinteste (A sfintii e verbul spus de oamenii bisericii)apa se purifica, se curata.Cum se purifica? Oxidul de argint sterilizeaza apa iar busuiocul o intretine.