Dupa acel " va", inteleg ca tu te-ai exclus din randul gunoaielor infecte! Se vede ca nu esti aici in tara si astepti ca lucrurile sa se faca mai bune cu sacrificiul altora! Ca tu ti-ai luat talpasita si ne batjocoresti pe noi,cei ramasi,pe toate drumurile, pe cei care am ramas sa ducem greul!
Ce frumos vorbesti tu despre natia ta (daca o fii a ta!), tocmai de ziua ei! Multumesc frumos!
Gunoi esti tu!
Vezi ca nu stii ce vorbesti.Cat m-am chinuit in tara sa conving persoane sa vina cu mine la Bucuresti habar nu ai.1 persoana daca gaseam mergeam.Un singur martor.N-am gasit.Romanii sunt curajosi in discoteca dar fricosi, in rest.Pacat!
Ești din Anglia parcă, nu? Te-ai învățat pe acolo cu „riot"-uri?
Sau te-ai dat pe Sex Pistols și te-a luat febra anarhiei?
( În caz că nu ști la ce mă refer : http://www.youtube.com/watch?v=qbmWs6Jf5dc)
Oricum, sincer eu dacă aș duce-o rău chiar mi-ar plăcea să merg la un „riot", dar oricum în România nu ar ajuta cu nimic, trec neobservate, nimănui nu-i pasă, poți să ameninți că omori pe cineva, poți să omori pe cineva, poți să ameninți că te sinucizi, poți să te sinucizi, poți să faci greva foamei, dar ce rezolvi? Nu rezolvi nimic, celor de la putere oricum nu le pasă, ei o duc bine, ce i-ar interesa că mai moare unu de prost ca să schimbe ceva? O să apară în presă o săptămână și după toată lumea o să uite.
Deci concluzia: În România orice protest este de priosos, orice formă de protest. Un vis frumos ar fi ca în România să fie anarhie, păcat că populația e prea proastă pentru așa ceva.
Și o dedicație :
http://www.youtube.com/watch?v=oGHLH7-E5y0
Cântecul ăsta arată cu adevărat ce este un protest violent, pe scurt de duci ca prostul acolo și ce rezolvi: Dai foc la cartieri și ești dus la secție cu arma la tâmplă, super.
Versuri:
http://www.azlyrics.com/lyrics/deadkennedys/riot.html
Ai dreptate dar lumea se consideră mult mai supravegheată și mult mai controlată decât pe vremea lui asasinatu!
Orișice Mișcare de protest individuală este zadarnică și o mișcare de protest „organizată ", se cam termină cu o bătaie bună, în Dubele autorităților de represiune.
Pe vremea lui asasinatu nu o duceai teribil de bine, dar incomparabil mai bine decât acum.
Așa zisa democrație de după anii 90 îți dă dreptul să latri la Lună și Luna nu are nici o reacție.
Gresesti.Un protest,in opinia ta,este violent,daca aduci 300 de mii de oameni in Piata Victoria,cu pancarde,fluierase,lideri sindicali obscuri,gen Liviu Pop /Anton Hadar/Marius Petcu,unde se danseaza da-n pulea pinguinul sau alte chestii.Un protest violent nu se produce doar printr-o atitudine violenta strigata.Partial ai dreptate;ca sa imprumut o expresie des folosita ''romanu-i tare-n clont'' si acolo chiar e un maestru.
Un protest violent presupune ca acei 300 de mii de oameni(fantezia mea maxima este ca eu sa am un megafon,sa fiu tartorul,si sa conduc asaltul ) sa ia cu asalt Palatul Victoria,cu orice au in mana.Pot sa fie pietre,lacrimogene cumparate de la vanzatori neonorabili,furci,bate,macete,pana la pistoale militare.Romania sufera de trei plagi,dintotdeauna: superficialitatea,ipocrizia si conducatori slabi,prea comozi,obisnuiti sa stea cu ciubucul in fotoliu,si chestiile sa se rezolve de la sine.Primele doua,prin campanii asidue,pot fi rezolvate,desi observ ca in societatea actuala romaneasca sunt tot mai pregnante.Ultima poate fi rezolvata,cu sange,unde adaugi,dupa preferinta plumbi gramada,sau taisul sabiei.Dumnezau prefera taisul unei florete de secol XVII,pentru a da un aer mai eroic,cavaleresc si mai vintigi lucrurilor,haha.Niciodata nu am avut conducatori iscusiti.Si aici intra si proslavitii,eroi nationali,purtatori ai crucii crestinismului impotriva barbarei semilune,Stefanut,si Mihaita;stii la cine ma refer.Doar prin schimbarea unor lideri defectuosi,tara asta poate incepe progresul.Adica,uita-te la reactia poporului atunci cand apare troaca ce e egala cu politica actuala.Ca o fi Basescu,Boc,Iliescu,Milica(chic porecla),Geoana,Nea Nicu Vacaroiu,sau Impuscatu',lumea a avut un numitor comun odata si odata.A huiduit!Acum,te invit sa consulti toate cartile de istorie interbelica ce le poti gasi,sa vezi ce om normal la cap i-a huiduit pe Antonescu si pe C.Z.Codreanu.Oamenii astia doi aveau si carisma,cum au unii lideri din ziua de azi,desi cei actuali au foarte putina,dar carisma asta au obtinut-o din cauza ca erau obiectivi,stiau ce fac,si aveau idelogii bune.Asta,spre deosebire de iubitii nostri conducatori,post coup-d'etat a.k.a revolutia din'89.
Coruptia face parte din ceea ce mie imi place sa numesc ''Magia Balcanilor si a intregului Est aflat la dracu-n praznic''.Moscova-coruptie garla,spaga.Kiev-coruptie garla,spaga,si multa,muuulta ipocrizie(vezi camul Timosenko,bagata de Ianukovici la tuhaus,pe motiv ca a facut afaceri paguboase cu rusii pentru gloriosul stat ucrainean,dom'le).Tirana,Belgrad,Skopje,Sofia,chiar si Atena-coruptie din plin,nedreptate judiciara care nu face nota discordanta,si iarasi,ipocrizie.In Croatia si in Slovenia se mai insenineaza lucrurile,semn ca nici magia asta nu are efect prea indelungat,se termina si la noi peste vreo 50 de ani,haha.In orice tara,conducatorii fura.Si la noi,s-a furat si inainte,dar pe cat de paradoxal ar parea,s-a furat cu bun-simt.CDR-ul a furat,dar foarte putin,ca trebuia sa redreseze tara,si sa o lase in ''pole'' pentru cursa spre UE.Iliescu a furat-la rupere.In primul lui mandat,lumea a ramas cu buza umflata din cauza actiunilor,din cauza reinvestirii profitului(din nou,chic idee au mai avut baietii).Caritas,FNI,lista poate sa continue in sir.Doar ca astia din guvernarea cu care ne-am pricopsit,sunt atat de idioti si necalificati,incat nici sa fure nu stiu prea bine.Pe langa asta,le musteste si ultima vena de ipocrizie si lasitate.Nu trebuie sa ne ascundem dupa un deget al dracului de subtire,dintotdeauna romanilor le-a placut,chiar au adorat,sa fie prostiti,si sa acuze un tert element dupa aceea.De fapt,acesti hoti,ciocoi,cum mai vrei sa le spui,sunt favorizati de simpla lor existenta intr-o tara de genul Romaniei,ca in Danemarca,de exemplu,nici nu erau politicieni,pentru ca nu li s-ar fi oferit oportunitatea.Romani...ne place orice show ieftin,ne place vrajeala,atunci cand o facem noi,dar sa nu cumva sa cadem in plasa vrajelii practicate de altii,ne place sa mintim,dar sa nu fim mintiti,intr-un cuvant ipocriti.Asta in general,ca mai exista si exceptii,care sunt scheletul unei noi Romanii,ce va putea fi creata doar dupa ce tot teritoriul asta de 238 de mii de km patrati va fi trecut prin foc si sabie;si da,instig la razboi civil in tara asta,poate chiar si la genocid,de ce nu,pentru ca s-ar mai curata tara.
Smecherii astia sunt fix produsul a ceea ce romanilor le place.Ca exemplu,pitorescul Gigi Becali.E ca un roman de rand,in perceptia omului de rand.Habotnic,mai mereu cu o aura de ghinion in jurul sau,dar cateodata binecuvantat,bineinteles,de Dumnezeu,microbist,grandoman,lipsit aproape complet de simtul realitatii si al penibilului,cu o educatie precara.Romanul de rand gandeste: ''Bai,asta e exact ca mine.Doar ca are bani multi,o echipa de fotbal al'data glorioasa,pe care o foloseste ca jucaria lui,si un palat suflat in sute de kile de aur.''Asa si este.Smecherasul acesta,ce poate lua orice nume,de la Basescu Traian,pana la,sa zicem,Petre Craete e un roman de rand favorizat de niste conjuncturi ce il trimit pe rampa Asgard-ului romanesc.Un om prost nu va adula niciodata un om destept,pentru ca nu poate sa-si depaseasca nivelul nici in alegerea modelelor.Un om prost,trebuie educat,asta prin introducerea invatamantului obligatoriu de la trei ani,ca in UK-ul tau,pana la cel putin 20.Pentru ca romanul,indiferent cata ura i-am purta ca prototip reprezentativ al unui popor,are potential,asta e sigur,si e dovedit.Inventivitatea noastra poate fi depasita doar de doua lucruri cred: usurinta cu care putem fi prostit,si sperantele desarte(gen,la trecutu-ti mare,mare viitor).Nu vin nici cu propozitii de genul ''Revolutia bunului simt'',cum a avut partidul ce inainte ii avea pe Bratieni,iar azi il are pe nea Crin,caci pentru asta merita sa le spui pe pres.Scoala,educatia,in orice domeniu,ar trebui bagata pe gat in Romania,ca o Inchizitie,dar una cu repercursiuni pozitive.
Romanul nu e mamaliga,doar ca ii lipseste curajul de multe ori.''Daca nu lua Ceausescu mancarea de la gura romanilor,nici acum nu era revolutie in Romania.''(Emil Cioran) Fraza asta e definitorie pentru puterea de revolta a romanului,care nu recurge la metoda ''hardcore'' cand este mega-constrans si nu mai are alta solutie.E o caracteristica definitorie a populatiei,pentru ca la noi e locul de nastere al ingrasarii porcului in ajun si ''las-o bai,ca merge-asa''.Romanul nu isi deschide ochii decat rar,iar cand o face,tin-te,nenicule,ca-i rost de tambalau.Si,la urma urmei,ar fi nevoie de un proces greoi ca romanii sa o duca intr-adevar bine.Dac-ai citi mai mult,ai observa ca inca mai sunt unele tari,unde treaba cu cine o conduce si cine dicteaza nu prea le convine,unor baieti,pe nume Rockefeller,Rotschild,Astor.O tara,sa-mi scuzi expresia,calarita de oricine a trecut pe aici in ultimii 600 de ani,nu se va trezi deodata,ca sa refuze abuzul.Asta e si in gene.Noi suntem un popor de abuzati,ce dintotdeauna,a aparat nevoile si neamul,oriunde,chit ca n-am fost atat de ''violati'' de-a lungul istoriei,cum a fost de exemplu,Polonia,care e modelul de rezistenta eroica al unui popor.Cauta despre Sobieski,Katyn,barzii polonezi(cei trei poeti nationalisti),Sinkiewicz,ghetoul Varsoviei,lagarele de la Lodz si Cracovia,bataliile cu nemtii de pe Odra,si vei gasi acolo ce inseamna ''uprising-ul'' constant si neintinat al unei natiuni.Dar,din nefericire,noi nu avem alcatuirea genetica a Poloniei,si vom sta mult si bine,pana sa ne revenim,ca natiune.
Nu stiu motivul romanilor dar stiu motivul meu. Este inutil. In primul rand nu mai am pe nimeni care sa ma sustina decat vreo 2-3 prieteni si probabil familia. Chiar daca am avea numarul tot ar fi inutil. Pentru a scapa de situatia politica in care suntem ne trebuie o educare a maselor. Nu democratia si conducerea este de vina, ci omul. Omul rau trebuie inlaturat nu un anume politician/sistem politic. Majoritatea romanilor nu vor binele tarii ci binele lor. Deci in spatele a multor romani sta cate un eventual politician. Un eventual rau.
Au frica in ei tu ce crezi? Daca toti ar face balamuc la casa parlamentului sau un lunetist i-ar impusca pe boc si basescu probabil viata ar fi diferita (chiar daca suna a generalizare) guvernul romanesc trebuie luat de la 0 si sa puna piciorul parlamentari cu cuvant care fac ceva pentru o Romanie mai buna nu de hoti nesimtiti care fac viata dura in propria tara pentru cetateanul roman.
Draga gunoi infect, ramai in Anglia si nu te amesteca cu plebea romaneasca.
Stiu ce vorbesc." Va calca" -am spus va,tocmai pentru a va trezi si realiza situatia in care suntem, sunteti, eu inca nu sunt in situatia a 10 milioane de romani ce traiesc grav de prost.Imi pare reu,dar cine sa iasa Mircea Badea? El o duce bine,eu de altfel, dar aflu si eu de la neamurile mele, si prietenii ramasi in tara.Aici se iese si se incendiaza masinile pentru 5% taiate din asalarLa noi nu se iese nici daca se taie tot salariul.Pentru ca romanii sunt mamaligi fricoase.Imi pare foarte rau.
Eiii uite ca eu de aici din Anglia ma gandesc la problemele Romaniei, desi multi din Romania nu se gandesc.Chiar imi pasa de situatia Romaniei, si de cei care intr-adevar nu o duc bine in Romania. Poate tu o duci bine, dar sincer romanii chiar sunt calcati in picioare ca pe niste gunoaie.Imi pare rau ca te doare sa auzi aceste cuvinte dar asa este. Poate tu o duci bine, totusi te sfatuiesc sa vizitezi 2, 3 pensionari., familie cu 4 5 copii,,niste cartiere sarace,si ai sa vezi adevarata fata a Romaniei,nu viata pe care o vezi tu in discoteca si la mall! Se fura,se fura se fura,va fura,va fura va fura! Coruptia distruge Romania, si voi sunteti furati! Trezirea fricosilor! mamaligilor! mor parintii voistri fara medicamente! bunicii vostri, fratii vostri!
Sitatia precara in care se afla toata Romania il face pe roman sa se teama de ceilalti! vaznd cum o duc altii, cum schima masina o data pe an, cum merg peste tot in lume, romanul se simte in minoritate si considera ca vocea lui nu merita sa fie auzita, dar se inseala! La multi ani Romania! Prinde curaj si demonstreaza ce ai fost, ce esti si cei vei fi!
Pe vremea lui Ceausescu, nu aveai voie sa te revolti insa oamenii practic o duceau mai bine. Astazi, ai voie sa faci asta, insa who gives a damn > nimeni nu te baga in seama.
Romanii isi merita Romania. La noi se protesteaza pasiv. Toti te vor sustine pe site-ul asta, dar maine nu vor iesi mai mult de 2 cu tine in strada. Eu as iesi, dar miscarea trebuie condusa de persoane care stiu ce fac! N-as iesi in strada cu niste drogati, cu niste oameni de c***t care stau in casa si prin baruri inecati in alcool si se plang ca "statul" nu le ofera posibilitati. Aici sunt prea multi care nu merita sa protestezi pentru ei.
PanteraNeagra1999 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
Mariusene165 întreabă: