| sergiu2525 a întrebat:

Azi vreau sa incep postul si l-am inceput cu stangul. Am ejaculat in somn, la 6 dimineata o cantitate neobisnuit de mare.de obicei visele umede nu ma `golesc `cu totul, dar nici macar n-am vise sexuale. pur si simplu m-am trezit la 6 cu o pata uriasa.Am incetat masturbarea de acum 2 luni(am 16) si am avut mici scapari(in somn, fizic m-am abtinut total). Am dreptul sa incep postul? adica nu stiu daca a fost vina mea intamplarea de azi dimineata, adolescenta etc.

Răspuns Câştigător
| geop a răspuns:

De ce sa ti post? Ai facut atat rau de ti-e sufletul plin de pacate? N-ai aflat ca oamenii tin post pentru a face economie de bani? N-au treaba cu credinta, tin post si injura, cunosc cazuri concrete. Esti tanar, n-ai de ce. Si cu privire la "visele umede" nu intra in panica, e ceva normal. Era mai rau daca nu se intampla asa ceva. E buna si masturbarea cand simti ca ai "rezervorul" plin si n-ai "craciunite" prin jurhappy

Răspuns utilizator avertizat
8 răspunsuri:
| Allrc24 a răspuns:

Da poti de ce sa nu poti. daca ai ejaculat in somn avand un vis nu cred ca e vina ta, pentru ca nu ai facut-o cu intentie.si chiar daca o faceai cu intentie.tot trebuie sa tii post pentru a ti se ierta pacatul.e f bine ca ai renuntat la masturbare.este un pacat grav.ar fi si mai bine daca l-ai marturisi la preot la Sfanta Spovedanie sa fie sters complet. oricate pacate are un om Domnul il poate ierta, cu conditia sa vii cu toata dragostea la El. pentru ca El ne iubeste a dovedit-o deja cand si-a sacrificat Fiul pentru a ne sterge noua pacatele prin sangele lui.

| Vladuthz a răspuns:

La varsta ta nu e bine sa tii post, ai 16 ani si esti in crestere, ai nevoie de proteinele din carne, daca tot vrei sa tii post tine-l macar pe la 50 si ceva de ani cand n-ai sa mai ai voie sa mananci chiar asa, dar acum nu iti recomand deloc s-o faci.

| NinelHell a răspuns:

Incepi postul linistit.Este un exercitiu de vointa.Cu timpul mintea va putea controla corpul, inclusiv polutiile nocturne, ejaculare precoce etc.

| tbogdan22 a răspuns:

Stai linisti, tine postul in continuare. Si iti recomand sa il ti atat cum simti tu ca e bine pentru tine, nu de obligatia parintilor, nu are nici un efect decat daca vine de la tine.
A si inca ceva, nu te lauda ca ti post, e pacat.
Cauta sa te eschivezi fara sa minti daca esti pus in situatia sa insiste cineva sa mananci ceva sau sa faci ceva ce contravine.
Iar la finanul postului dupa ce te rogi spune ceva de genu "Doamne iti dau tie acest post pentru iertarea pacatelor".
Sau pentru ce ai mai mare nevoie, e suficient sa spui "pentru ce am mai mare nevoie" ca Dumnezeu stie mai bine ca noi de ce avem nevoie, eu am avut mari surprize cand am facut asta.

| seen a răspuns:

Daca nu te-ai scapat intr o donsoara poti incepe postul linistit ai grija cu craciunitele pe strada ca te bate al de sus rolling on the floor

| DanAmarandei a răspuns:

Indiferent ce religie ai fi, tot om esti. Si omul, in perioada sa de ascensiune sexuala are ejaculari nocturne. Fiziologic! (adica daca e sanatos). Prin urmare nu vad ce cretin ti-ar putea interzice sa tii post atat timp cat tu iti doresti si crezi in el. E ca si cum oamenii cu doua maini nu ar trebui sa tina post! E absurd!

| doer a răspuns:

Diavolul cauta orice ca sa te faca sa nu mai ti post, asa ca ti-a sadit indoiala in suflet cum ca l-ai inceput cu stangul. Dupa cum au zis si altii e ceva fiziologic, ignora gandul acela!
Ma bucur mult ca ai incetat, insa sa stii ca raboiul nu inceteaza niciodata! ma refer la ispite, o sa mai cazi dar intotdeauna trebuie sa te ridici si sa-ti ceri iertare, si sa mergi la spovedanie. Iti recomand un site care vorbeste despre multe lucruri inclusiv despre masturbare www.ortodoxiatinerilor.ro
Bafta! Doamne ajuta :D