|

Balaurul cu coada din cartea biblica Apocalipsa nu seamana cumva cu povestile pentru copii, basme?

14 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Si mie mi se pare. Cateodata imi pun intrebarea daca:
Basmele s-au inspirat din Apocalipsa lui Ioan? Adica daca oamenii care au compus basmele cu balauri au citit cumva Apocalipsa lui Ioan si apare si in basmele lor acelasi balaur cu sensul de diavol...

| explică (pentru AnonimSuprem1):

Povesti cu balauri apar si in vechiul testament in cartea Daniel. In cartea Ezechiel apare descrierea unei entitati sf cu roti cu ochi. Se pare ca Apocalipsa e apogeul cartii de basme numita Biblia.

Se pare ca Biblia e o carte de basme adresata copiilor. Insusi Iisus a spus ca mesajul sau se adreseaza copiilor si nu unor oameni maturi. Iisus a spus "lasati sa vina copii la mine".

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Meme10Memu):

Acele entitati sfinte cu roti cu ochi se numesc heruvimi. Avem cele doua foarte importante cete ingeresti: serafimi si heruvimi, care sunt fiecare 4 la numar: avem 4 serafimi in Apocalipsa lui Ioan apar si in Isaia capitolul6; iar heruvimii cum ai spus tu apar in ezechiel.

Imi place observatia ta, imi place ca ai spus unde mai apare elementul balaur in biblie, in Daniel.
Iata ca si eu iti spun ceva ce am observat in biblie: conform versetului 16 Apocalipsa lui Ioan Capitolul 22 "Iisus este Soarele...(steaua care rasare dimineata)".
Iar daca inaintea lui Iisus (care din punct de vedere simbolistic, al simbolurilor tainice biblice) sunt 4 serafimi, care sunt cel mai aproape de El (deci de soare), inseamna ca serafimii simbolizeaza cele 4 planete telurice din sistemul solar interior, si culmea al treilea serafim daca stai si citesti este cel cu chip de om si coincide ca planeta noastra este a treia de la soare.
Deasemenea acolo nu apar heruvimii inaintea tronului lui Dumnezeu, care ar trebui sa reprezinta celelalte 4 corpuri ceresti din Sistemul Solar, care sunt 4 gigantice gazoase si sunt cam prea departe de Soare, lumina solara ajungand mai greu acolo.
Ma gandesc ca arhanghelii care sunt cei mai mari ingeri ar trebui sa fie galaxii atunci, iar noi ne aflam in Caleea Lactee.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AnonimSuprem1):

Deci Imparatia lui Dumnezeu am putea considera ca este chiar aici pe Pamant si oriunde lumineaza Soarele (adica Iisus), deci celelalte planete, Mercut, Venus, Marte pot sa ascunda o semnificatie divina desavarsita, pe care o stie Dumnezeu.

Deasemenea mai tii minte ca am zis odata de realitatea divina, unde se afla Dumnezeu, diferita complet de realitatea noastra: pomul vietii (realitatea divina) si pomul cunoasterii binelui si raului (realitatea noastra).
De ce zic ca realitatea noastra este pomul cunoasterii binelui si raului. Pomul cunoasterii binelui si raului este singurul pom interzis pe vremea lui Adam si Eva, si suna logic sa spun asta, ca a spune "nu manca din pomul cunoasterii binelui si raului" este echivalent cu "nu cinsti realitatea asta inferioara mai mult decat realitatea lui Dumnezeu". Iata cat de interesant este faptul ca noi oamenii consideram Raiul (adica realitatea divina) ca fiind un fel de loc special in realitatea noastra tot cu trei dimensiuni si timp, si asa confundau toti oamenii, zicand ca este de fapt doar o zona in care magic nu mai mori si simti o anumita bucurie. Raiul este mai mult de atat, ar trebui din punct de vedere biblic sa fie mai mult decat ceva special in realitatea noastra, ci chiar o alta realitate.

Iar daca ar exista mai multe realitati, niciuna nu s-ar compara cu realitatea lui Dumnezeu; deci iata maretia lui Dumnezeu printre posibilele realitati, care sunt foarte probabil in Geneza celelalte fructe si poame din gradina Edenului.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AnonimSuprem1):

De ce totusi mi se pare logic sa spun in continuare ca Pomul Cunoasterii Binelui si Raului este realitatea noastra? Deoarece in realitatea divina nu ar trebui sa fie aceleasi principii ca in realitatea noastra, iar binele si raul este de fapt existenta si inexistenta, iar realitatea nostra este intr-adevar imperfecta, deoarece permite si raul, dar asta spre o oarecare desavarsire a realitatii, caci si raul are folosul sau, dar nu in modul in care se intelege. Iar Pomul Vietii reprezinta Viata Vesnica; insa dupa cum am spus daca este alta realitate Viata Vesnica, adica Pomul Vietii, trebuie sa intelegem, ca desi noi intelegem ca este un timp vesnic in care nu murim, totusi Dumnezeu ne incearca mintea si vorbeste mai degraba metaforic de vesnicie, fiindca noi nu stim de fapt ce inseamna alta realitate, care logic ar fi sa nu aiba structura spatio-temporala (deci incat sa permita un timp, deci o continuitate a realitatii, un flux continuu de evenimente), ci ceva mai desavarsit de atat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru AnonimSuprem1):

Deci crestinii se inchina lui Iisus care este de fapt Soarele. Adica crestinii se inchina la Soare. La fel faceau si oamenii din antichitate. happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Meme10Memu):

"Nu te inchina la idoli" - ai perfecta dreptate. Dar asa si cinstirea lui Dumnezeu ca fiind "lumina" sau "Lumina" este inchinatorie la idoli, iar oamenii inconstienti fiind zic ca e lumina deoarece este singurul element pur al realitatii, insa realitatea intreaga cum este ea este inferioara realitatii divine, deoarece "Dumnezeu este nevazut".
Deci Dumnezeu in ce sens considerat Lumina? Metaforic evident? nu e ideea de lumina propriu-zisa, ci ideea de revelare.
Adica Lumina in realitatea reprezinta sa spunem tendinta spre diferit si desavarsit, insa diferit cu sensul de neconceput, iar desavarsit intrucat realitatea s-ar stradui sa conceapa asa ceva, dar nu poate, e Dumnezeu.
Iisus este Soare in ce sens, iar pun o intrebare? In sens metaforic luminator al vietii noastre, "cel ce da un rost oamenilor, deci o zi omului".

Si noi cand ne indragostim spunem ca iubita noastra/ sau iubitul nostru (in cazul unei fete) este "Soarele vietii mele", dar evident nu se refera pe bune la Soare, ci iubirea dintre cei doi este atat de mare cat un Soare am putea spune.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AnonimSuprem1):

Deci oamenii nici nu stiu ce e Lumina, incat cred ca este posibil sa se nasca o confuzie intre a spune "lumina este un element realitic, existential" sau "lumina este Dumnezeu", deci putem spune ca lumina fiindca existe pur si simplu este element realitic, dar Dumnezeu este exterior realitatii.
Dar si asa este ciudat sa vorbim de alta realitate, fiindca este o singura existenta, o singura realitate, dar realitatea divina cand se reveleaza realitatii noastre ne invata totusi cum sa intelegem de ce existe realitatea divina in realitatea noastra, deoarece mintea noastra e inchisa pentru a concepe alte realitati, ba cea divina, care este mai presus de orice realitate.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AnonimSuprem1):

Totusi la Dumnezeu este totul posibil, si poate noi nu ne dam seama dar realitatea divina este mult mai aproape de realitatea noastra (a pomului cunoasterii binelui si raului dupa cum am zis mai sus), deoarece se mentioneaza tot in Geneza ca Pomul Vietii (realitatea divina) si Pomul Cunoasterii Binelui si Raului sunt unul langa altul foarte apropiate in mijlocul railui tocmai.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru AnonimSuprem1):

Iubirea e doar niste hormoni.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
13 răspunsuri:
| a răspuns:

Apocalipsa este un basm in care nu este relevat iisus sau iahve

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Îți recomand un autor care le are cu genurile SF și tenta Fantasy, numele lui este Charles Darwin.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ai perfecta dreptate.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dar de asemenea cand o sa te uiti la cetele ingeresti pe doxologia, o sa vezi si serafimii si heruvimii, insa acolo iti va arata ca puterile au in control planetele si stelele universului; deci uite biblia este foarte ciudata: deoarece si Mielul lui Dumnezeu are 7 ochi si 7 coarne, iar fiecare ochi este un inger, deci unul din ochiul celui de-al treilea serafim o fi ingerul-putere, care detine Pamantul.
Ca idee Iisus este compus din mai mult ingeri, mai multi ochi. Iisus are si trupul sau de dupa inviere in cer, aratand ca "Soarele in plinatatea stralucirii lui", dar este si un Miel cu mai multi ochi care nu este chiar el si sunt chiar alti ingeri. Deci Dumnezeu are niste judecati de iti da dureri de cap. lol

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează