|

Beneficiile atributelor lui Dumnezeu

1. Pentru ca Dumnezeu este un Spirit personal, voi cauta sa ma inchin lui in mod personal si intim.

2. Pentru ca Dumnezeu este atot-puternic, El poate sa ma ajute in orice problema.

3. Pentru ca Dumnezeu este atot-prezent, El este oriunde cu mine.

4. Pentru ca Dumnezeu este atot-stiutor, voi veni la El cu orice framantare.

5. Pentru ca Dumnezeu este suveran, voi fi bucuros sa ma supun deplin voii sale.

6. Pentru ca Dumnezeu este sfant, ma voi devota Lui in puritate, inchinare si slujire.

7. Pentru ca Dumnezeu este adevarul absolut, voi crede ceea ce spune si voi trai in acord cu asta.

8. Pentru ca Dumnezeu este drept, voi trai dupa standardul Lui.

9. Pentru ca Dumnezeu este milostiv, El ma va ierta de pacate atunci cand voi marturisi cu sinceritate.

10. Pentru ca Dumnezeu este credincios, ma voi increde in El ca intotdeauna isi va tine promisiunile.

11. Pentru ca Dumnezeu este dragoste, Il aleg neconditionat pentru binele meu.

12. Pentru ca Dumnezeu este neschimbator, viitorul meu este sigur si etern.

( Bill Bright)

Ati mai adauga ceva?Cum comentati?NIHIL SINE DEO!

12 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Sa ne ajute Dumnezeu sa traim cu aceste fagaduinte, ele sa fie vii si lucratoare in inimile noastre.

11 răspunsuri:
| a răspuns:

Poti sa te inchini, sa aprinzi lumanari, sa arzi tamaie, sa te rogi, sa pupi toate moastele la sfinti, sa bati matanii pana iti vine rau, la gagici tot nu te ajuta. Dar pentru voi care sunteti speriati de realitatea vietii poate ca e mai bine sa va auto-indoctrinati, altfel neavand acest refugiu probabil v-ati spanzura.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

13. Pentru ca Dumnezeu nu exista toate cele 12 puncte de vedere pica!

Cum comentez? Convingerile voastre va face enervanti si plictisitori.

DEO EXISTENTE LA TINE LA CAPATANA!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pentru ca Dumnezeu exista, sa ne lumineze pe Calea Binelui si a Adevarului, parasind calea faradelegii,

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Am si eu o expresie de genul:
"Gott ist tot!" Friedrich Nietzsche.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru CristiSeeker):

Nietzche a avut si stari delirante.Stiai asta? Se vede.Decat un asemenea model cica de''filosof'' mai bine il iau ca model pe Gigi Becali ca ultima varianta de model, in caz de rezerva.Serios.Citeste si tu MIRCEA ELIADE, PETRE TUTEA, EMIL CIORAN, Platon si alti ganditori nu pe Niemenetzche Friedrich.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AlinTigerofAtlantic):

Pe cat esti de deschis uneori, pe atat esti de ignorant alteori. Nietzsche este unul dintre cei mai mari filosofi ai tuturor timpurilor. Poate a avut stari delirante, nu neg asta, nu am de unde sa stiu exact, dar la fel a avut si Eminescu, spre exemplu si destule persoane cu un impact adanc asupra istoriei noastre. Nu cred ca este corect sa deapreciezi toata viata, munca si ideologia unei persoane, pentru ca nu este in concordanta cu preconceptiile tale. Nici eu nu sunt in total de acord cu Blaise Pascal, spre exemplu, si nici el nu cred ca a fost in toate mintile spre sfarsit, dar nu pot sa nu recunosc ca a fost un geniu, la vremea lui. In plus, daca am venit cu un citat din Nietzsche, nu inseamna ca nu stiu cine sunt Eliade, Tutea, Cioran sau Platon, sau ca am auzit numai de Nietzsche sau ca pe ceilalti nu ii apreciez. De fapt, as vrea sa citesc, pe viitor, Istoria Religiilor a lui Eliade. Ca tot veni vorba, ai citit-o? (intreb pentru ca observ cat postezi in categoria "Religie", nu de alta)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru CristiSeeker):

Am inceput sa o citesc.Deabia e la inceput.E in plin stadiu de studiere.Dar mai am alte 3 carti pe care le citesc.Nici nu stiu la care sa ma impart.
Pai nu am nimic cu Nietzsche,poate am fost rautacios, imi cer scuze pentru asta, dar Nietzsche cateodata a avut o atitudine cam controversata, cam dura la adresa religiei. Daca ii citesti si pe ceilalti filosofi toata stima, daca il citesti doar pe Nietzsche cum o fac majoritatea ateilor e de ingrijorat si nu e bine.Parerea mea umila.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AlinTigerofAtlantic):

Fiind atat de controversat, dur si obiectiv (in general) inseamna ca a atins niste puncte sensibile, pe care nimeni altcineva nu avea curajul sa le atinga atunci. A adus critici dure la adresa crestinismului, la momentul respectiv, si pe buna dreptate, sincer. Iar remarca referitoare la divinitate amintita de mine anterior, cred ca eu ca nu loveste o divinitate anume (incusiv pe cea crestina), ci aminteste ce ar trebui sa semnifice si sa simbolizeze conceputl de divin, si ce ajunsese sa reprezinte. Si-a capatat o reputatie proasta si pentru ca a fost interpretat in felul lor de catre fascisti si nazisti, iar ideologia lui a fost folosita necorespunzator si eronat, ca un instrument de propaganda totalitara.
In continuare, mi se pare absurd sa pleci urechea la o singura parere, a unei singure persoane sau a unui singur grup, asa cum probabil ai crezut ca fac, si asa cum probabil fac unii. Incerc sa ascult cat mai multe pareri si idei, din cat mai multe directii (atata timp ca se poate comunica civilizat!), pentru a putea avea o proprie parere cat mai rationala si informata posibil. Nu stiu de ce, dar esti o persoana religioasa cu care (scuza cacofonia) imi face placere sa conversez, uneori, de asta m-a si uimit reactia ta. Numai bine!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sunteti frustrati rau de postati zilnic rahaturile astea pe TPU, asa-i? Frate ma doare undeva de Dumnezeul tau, poate sa fie el neschimbator, dragoste, sfant, homosexual, pentru mine Dumnezeul crestinilor este un sarlatan si un pervers... cum comentezi asta?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Guildo):

Ai grija ce spui! Nu te indeparta de Creator intrucat El te-a iubit pe tine mai-nainte de a te naste. El Si-a dat viata pentru tine, dar va fi vai si amar daca te impotrivesti harului divin :http://www.youtube.com/watch?v=bX_qd3I86uY
Intoarce-te pentru ca inca este timp inainte de a veni la gura infernului.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Exilee):

Dar de sa fie vai si amar de mine, copii se nasc din parintii lor, dar asta nu inseamna ca trebuie sa mearga pe principiile lor. Nu am omorat pe nimen, ma feresc sa ii ranesc pe altii sau sa gresesc, incerc sa duc o viata cat mai dreapta, de ce sa ajung in infern? fiindca nu accept sa slujesc si sa ma inchin in fata ''marelui creator'', dar sa nu o dam in basme, ai venit aici cu niste motive care nu au nici o logica, nici o dovada. Crezi ca o sa ma convingi cu atat?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează