| Junseng a întrebat:

Biblia de Cornilescu e de sectanti?

15 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Cornilescu, PREOT ORTODOX a tradus Biblia sub indrumarea si la CEREREA Reginei Maria a Romaniei. De ce ar fi doar de sectanti? Poate faptul ca dupa traducerea Bibliei, Cornilescu a RENUNTAT la religia ORTODOXA considerand-o ERONATA.

| danut a răspuns:

P.S. Este extraordinar de buna si Biblia Sinodala ORTODOXA tiparita de Biserica Ortodoxa. Acolo scrie cu MULT MAI CLAR cum ORTODOCSI INCALCA poruncile lui Dumnezeu decat in Biblia lui Cornilescu. O poti folosi cu succes, pacat ca are un limbaj mai arhaic dar este f.f. buna pentru ce am spus mai sus. Aici este scoas in evidenta in mod CLAR cum ortodocsi RESPECTA ziua de inchinare intemeiata de PAPA (Antihristul) si nu cea de Dumnezeu.

| DeyCj a răspuns:

Dacă te referi la organizațiile religioase creștine minoritare, răspunsul este da.

| GdX a răspuns:

Daca vrei o biblie cat de cat ok, du-te si cumpar-o de la biserica. Restul sunt prostii.

| dany1988 a răspuns (pentru GdX):

Crezi ca nu e la fel?

| dany1988 a răspuns (pentru GdX):

Http://www.biblia-ortodoxa.ro/, e aprobata de sinod.

| RAY a răspuns:

Eu am cautat mereu versiunea originala din greaca veche sau ebraica,Cornilescu a scris ceva ce le convinea unora,BOR a scris ceva ce le convenea lor,e fiecare a tradus cum a avut chef, per asamblu e acelasi poveste, nu uita ca insati evangelile difera una de alta, vorbesc de cele originale din greaca veche, sectancti blasfemeaza cel mai mult biblia, o interpreteaza cum au ei chef, desi nu isi sugerez sa nu citesti blasfemi ori biblia ortodoxa ori catolica
http://bibliacatolica.ro/

| doctorandus a răspuns (pentru RAY):

Bartolomeu Anania, in introducerea la Biblia ortodoxa din 2001, zice ca e minciuna ca BOR a pastrat Biblia-n original, Biblia din 2001 fiind tradusa dupa Nestle-Aland.

E un adevar pe care mai-marii BOR il proclama cu surle si trambite dar ortodocsii fanatici habar n-au de el.

| dany1988 a răspuns:

Defineste cuvantul sectant.Hai ca te ajut eu. Toate ce sunt din crestinism, sunt sectante, inclusiv ortodoxismul si catolicismul.

| AC4S4 a răspuns:

Da, dar nu de toți sectanții (de exemplu ortodocșii și catolicii nu o folosesc).
Traducerea Cornilescu este folosită de comunitățile neoprotestante (Adventiști, Penticostali, Baptiști, Creștini după Evanghelie).

| Mircea08 a răspuns:

Cornilescu este intemeietorul singurei secte care ia fiinta in Romania si care se numeste " Biserica Evanghelica Romana ". Asta nu inseamna ca aceasta respecta intrutotul Evanghelia

| unvecin a răspuns:

Folosesc frecvent traducerea Cornilescu. Am cumpărat recent însă și traducerea ortodoxă.

În introducere am găsit și informații despre tipărirea Sfintei Scripturi în limba română de către Societatea Biblică Britanică - „organizație misionară, de origine și factură protestantă". Sunt enumerate ediții incluzând D.I. Cornilescu 1926, 1928, 1930, 1965, 1966, 1972 despre care zice:

„Toate aceste ediții în limba română ale Sfintei Scripturi nu s-au bucurat însă de binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, din motive confesionale, întrucât în multe din traducerile pe care le conțin au textul fragmentat sau cărți lipsă, iar în unele cazuri sunt făcute în așa manieră încât să sprijine teze străine Ortodoxiei." (pag. 5, Cuvânt înainte, semnat de Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române)

Deci dacă ești un ortodox credincios sau dacă vrei să poți sta de vorbă cu ortodocși cumpără traducerea ortodoxă. Personal consider că e binevenit să cercetăm cât mai multe traduceri la care s-a lucrat serios și din punctul meu de vedere și traducerea făcută de Cornilescu merită luată în considerare.

| Vasileb1998 a răspuns:

Este tradusa ceva mai bine dupa parerea mea, dar tot carte de povesti ramane.

| nicubutoi a răspuns:

Da, BDC e o falsa biblie, nu e autentica, e falsificata de sectanti ca sa induca in eroare si sa aduca lumea la secte. E o biblie satanica care nu te calauzeste spre adevar, ci spre minciunile sectantilor platitori de zeciuiala. Rupe-o sau arde-o, ca sa nu ajunga si la altii si sa-i insele!
Singura editie romaneasca autentica si folositoare a Bibliei este cea Ortodoxa, tiparita cu aprobarea Sinodului Bisericii Ortodoxe Romane.

| doctorandus a răspuns (pentru nicubutoi):

BOR n-a declarat niciodată că ar avea originalul Noului Testament, pentru că ei sunt clerici, nu bolnavi psihici. Dacă nu mă credeți, dați sursa cu declarația oficială a BOR că ei ar avea originalul Noului Testament.