|

Biologii spun ca vitalitatea este dependenta de structura de multitudinea celulelor stem de lungimea telomerelor si ca nu e vorba despre o energie vitala care anima un organism. Daca ar fi asa celula ou nou formata ar trai cam 5 zile cat traiesc insumat spermatozoidul si ovulul adult. Ce puteti spune?

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Eu știu ca un spermatozoid traieste traieste doar 2 zile, și ovulul la fel, cam tot așa.
Nu știu, ce altceva să iți spun despre asta. Nu știu, poate au descoperit ei ceva nou big grin întreabă-i pe eiwinking big grin

| explică (pentru Amely21):

Bun. Tu zici 4 zile. Nu-i bai.

Problema ramane. Niciun biolog nu explica cum se face ca din doua celule rezulta o structura sau o celula ou care traieste mult mai mult decat celulele din care a aparut.

Organizarea structurala suplimentara presupune un surplus de energie. Biologii sustin ca este vorba doar de o rearanjare sau doar o combinare a materialului genetic de la spermatozoid si ovul. Ca sa legi doua caramizi este nevoie de un surplus de energie ca de exemplu mortar.

| a răspuns:

Esenta vietii (fenomene biotice) consa in capacitatea structurilor vii de a oxida gradat diferite substante, utilizand mare parte din energia chimica astfel eliberata pentru desfasurarea anumitor reactii chimice ce consuma energie (endergonice). Ansamblul acestor procese de nivel molecular se numeste metabolism și sta la baza vietii, asigurand conditiile energetice pentru fenomenele antientropice de pastrare și dezvoltare a structurilor proprii.
http://www.qdidactic.com/......ice553.php

| explică (pentru scrigroup):

Cu asta nu ai zis mare lucru.