Credinta mea e bazata pe stiinta, lucruri reale si absolut rationale, palpabile si demonstrabile
La geografie la scoala se invata Evolutionism? Intreb si eu pentru ca eu nu am invatat asa ceva la scoala la ora de geografie. Poate la biologie da insa la geografie se invata sau se invatat ceva ani in urma altceva.Nu cred ca geografia sustine chestii de genul cum a evoluat fiintele vii.Dar mai stii orice este posibil in Romania, deci nu ne mai mira nimic.
Multumesc pentru corectura.
Totusi, eu cred ca in evolutionism si creationism sunt implicati cercetatori din mai multe domenii: arheologie, fizica, chimie, etc. De aceea am numit si geografia printre acestea. Si oricum ar fi, Ministerul Educatiei din tara noastra nu poate sustine creationismul.
Nu vreau sa ma abat de la subiect. Eu doar l-am preluat de la Boxs si am scos la suprafata o idee vitala pentru viata. Pe firul acesta vreau sa mergem.
Am inteles ideea insa nu stiam, ma gindeam ca cine stie in Romania orice este posibil si sa fi pus sau sa fi mutat de la o materie la alta.Normal,logic zii cum doresti Religia n-are ce cauta intr-o institutie de invatamint.Pur si simplu sint doua institutii diferite sub orice aspect.Cine a facut aceasta greseala a fost un didiot.Cum sa inveti copii la scoala despre stiinte si in aceiasi institutie sai inveti religie? Asa ceva numai in Romania mai poti vedea.Religia cine doreste sa mearga la biserica ca nu ia interzis nimeni, nu la scoala sinca la elevi de mici sa poata fi indoctrinati.Acest lucru este ilegal.Dar cum am mai spus daca presedintele umbla cu barbaosii dupa el ce pretentii sa avem la restu.Ati vazut voi un alt presedinte de tara, american, canadian, francez ca umbla cu popa cind merge la intilniri? Am vazut Basescu ala se tine cateii astia barbosi dupa el exact ca o turma. Ppai ce legatura are frate religia cu politica? Rau de tot grav de tot unde sa ajuns in romania.Astia religia biserica nu este vital pentru viata, ba as zice ca mai rau face, incurca.Biserica sa stea in banca ei si oamenii cind or fi maturi sa aleaga daca vor sa creada in ceva sau nu.Insa ei au vazut probabil ca deja pierd teren rapid si sau gindit la mijloace de constringere.Ca de fapt un elev este constrins, este obligat sa faca religie impotriva vointei lui.Nu vad eligia la ce te ajuta in viata? Unde meri nu ai nevoie de religie, dar ai nevoie de matematica de biologie etc ca lumea noastra asta este si de astea are nevoie nu de religie.Deci este cea mai mare timpenie sa amesteci 2 institutii care sint total opuse.Sa le bagi in aceiasi oala.
Faptul ca presedintele umbla cu preotii ma duce cu gandul ca trebuie sa fie o legatura stransa intre statul roman si BOR. De altfel, cum se explica si faptul ca exista foarte multe biserici ale BOR ridicate din contributiile statului, si mai ales ca toate bisericile (numai cele ortodoxe) sunt finantate de stat?
Nu trebuie sa cadem in extrema cealalta spunand ca nu avem nevoie de biserica. Pe Dumnezeu acolo Il gasim, dupa cum este scris: "Sa-Mi faca un Locas Sfant, si Eu voi locui in mijlocul lor." (Exod.25:8) Bineinteles, nu Il gasim in toate bisericile; ci doar intr-una singura.
Nu ca Dumnezeu nu ar avea nevoie de noi; noi avem nevoie de El. Existenta noastra depinde de El. De aceea este scris: "Sa pui pe masa painile pentru punerea inainte, ca sa fie necurmat inaintea Mea." (Exod.25:30) Aceasta semnifica nu doar hrana spirituala, ci si dependenta noastra de Dumnezeu si in ce priveste hrana zilnica.
Omul nu trebuie sa fie indoctrinat, dar nici lasat singur de capul lui -cum sunt tinerii de azi-, deoarece in felul acesta nu-si poate forma principii inalte. De fapt, daca parintii nu ii aseaza temelia, pe ce ar putea omul sa isi zideasca principiile?
Luam exemplu firul vietii unui om. Acesta putem spune ca se naste "gol", fara a sti ce trebuie sa faca in viata, de ce, si incotro sa se indrepte. El creste -vrea nu vrea- si trebuie intr-un fel sau altul sa isi astupe aceasta "goliciune". Priveste in jur: sunt tineri care injura, se poarta urat, fara bun simt... ce sa mai -au un caracter dezolant, chiar si daca provin din familii dintr-o clasa a societatii mai favorabila. La scoala nu exista vreo ora -nici ce-a de dirigentie- care sa-i invete pe tineri educatia morala -caci din lipsa acesteia provin relele de mai sus. De parinti nici nu mai zic. Putini sunt parintii care au grija de copii lor. Cei mai multi ori ii lasa pe copii de capul lor, ori trec in extrema cealalta, batandu-i.
Iata ce scrie si neprihanitul Iov despe parintii si copii lor:
"Si acum!… Am ajuns de rasul celor mai tineri decat mine, pe ai caror parinti nu-i socoteam vrednici sa-i pun printre cainii turmei mele." (Iov.30:1) Da, sunt parinti de o asa moralitate ca au ajuns pe o treapta mai degradanta decat a cainilor. Si asta nu princina unor cine stie ce fapte mari degradante; ci din pricina ca nu s-au ingrijit de educatia morala a copiilor pe care i-au nascut!
Subiectul pe are l-am deschis nu se refera la bunul simt -acesta tine de "cei sapte ani de acasa"-; ci subiectul meu merge mai departe: de la varsta de 7 ani in sus, cand omul ajunge sa se gandeasca pentru ce traieste, si cum sa traiasca pe pamant.
Asadar, subiectul acesta ramane deschis mai departe pentru oricine si oricand doreste sa comenteze.
Nu biserica educa omul.Deci n-am nimic impotriva bisericii dar n-are ce cauta in instutia numita invatamint si n-are ce cauta in poliotica, n-are ce cauta nicaeri.Sa stea acolo unde ii este locul.Cel mai bine ar fi privatizarea, de ce statu sa suporte o institutie nerentabila? Pt ce? Toate ionstitutiile nerentabile au fost privatizate dar biserica nu.La vinzare frate cu bisericile, cele care apartin de stat si anume BOR. DFiecare popa sasi cumpere biserica si dupa fiecare cu mila, daca are enoriasi de bine daca nu la fel sa fie sanatos.De ce trebuie sa mearga banii munciti de mine la BOR? Poate ca eu sint musulman si nu-s curios ca o parte din banii mei ce mi se retin pe impozite sa mearga la BOR.Privatizarea este singura solutie.Si scoala educa copii stai linistit daca este interes. Daca nu este interes din partea copiilor sau a profesorilor se pot lua masuri.Esti profesor de aia esti platit sa educi.Esti parinte pai trebuie sa te intereseze de soarta plozilor tai.Te trag eu de git te aduc la scoala daca tu nu vii de bunavoie.Deci scoala educa copii sau ar trebuie s-o faca intr-un spirit liber.Nu biserica n-avem nevoie de biserica in scoala sa indoctrineze copii de mici.Biserica trebuie scoasa din orice institutie de invatamint pentru ca este in conmtradictoriu cu ce se invata acolo.Deci cine este curios de biserica de religie sa mearga la biserica nu altundeva. Poti sa iti dai tot avututl tau unei biserici e treaba ta ce faci, dar nu vreau ca biserica sa fie platita de populatie sai tinem pe acei preoti care nu vad ce bun aduc comunitatii.Biserica este o afacere si ca orice afacere trebuie sa nu fie suportata de stat. Unde mai pui ca din vinzarea tuturor buisericilor cit banet sar stringe, sar repara scoli, spitale etc.Bine conditia este un guvern mai cinstit si care sa faca ceva pentru tara pentru oameni. Dupa ce privatizezi totul atuni treci la impozitarea acelor biserici.Tu eu si oricare avem case, apartamente si platim impozite pe ele? Platim.Nu vad de ce popa n-ar plati impozit pe biserica.Apa, electricityate el va trebuie sa si le plateasca.Iti dai seam, a cite salarii, bugetul alocat pentru BOR daca sar rederictiona altundeva sar vedea ceva, s-ar face ceva cu banii aia irositi aiurea.Eu asa gindesc.Si sint pentru cit mai multe biserici.Mai multe biserici inseamna mai multe impozite, bani care merg la bugetul de stat. Poapa nu va fi in prima etapa impozitat pe ce bani ia de la enoriasi sa spunem ca este nonprofit.Dar impotit pe cladire trebuie sa plateasca fara discutie.Si mai tirziu se va vedea.Biserica n-are ce cauta in scoala sub nici o forma nici macar cu gindul.Cind ajungi matur atunci poti lua decizii de unul singur si sa faci ce doresti cu libertatea ta. Spui ca n-are cine educa copii? Ba are statu, parintii, ce spui tu nu e deloc adevar ca biserica educa.Biserica nu edcuca ci indoctrineaza ceea ce este f grav.Nu vezi ca deja avem un popor de "prosti".Pe cine auzi numai cu Isus si cu Dzeu, nu stie nimic altceva.Asta te limiteaza, asta face biserica iti limiteaza gindirea. Fara discutie eu sint pentru p; rivatizarea BOR si scoaterea ei in afara invatamintului si polititcii.Doar atunci tara va incepe sa se miste in directia buna. Poate o sa intrebi cum asa? Simplu.Preotii cind se vor vedea singuri fara suport material de nicaeri ce vor face dupa tine? Iti zic eu ce vor face.El isi va da seama ca singura lui sursa de venit sint enoriasii.Asa si credinciosii cum sa cotizeze la biserica daca nau loc de muinca daca nau nici ce minca? Cine este de vina pentru asta? Guvernantii desigur.Atunci preotii vor cauta sa analizeze sa vada care dintre posibilii guvernanti sint cinstiti si pot face ceva pentru oameni si pe aia vor miza, vor sfatui oamenii sai aleaga.De ce? Pt ca un guvern cisntiti care sa faca ceva pentru oameni va aduce locuri de munca, va face bine oamenilor, oameni care atunci cind or sa aiba bani vor da si bisericii.Bine ca pentru preotii la inceput va fi dezastru.Dar oare pentru cei care au fost dati afara din institutii alea nerentabile, ingineri, muncitori si asa mai departe n-a fost greu? Ia ajutat cineva? Nimeni.Asa si preotii trebuie sa se descurce cum stiu.Desi nu cred ca avem de cei plinge, au ei bani la saltea chiar daca ii vom scutura noi prin privatizare cind va trebuie sa cumpere bisericile.Deci cam asa vad eu biserica.In rest fiecare e liber sa aleaga ce doreste dar nu prin indoctrinare de mic.Nu atunci cind ajungi matur faci ce doresti cu libertatea ta religioasa sau de care mai ai.
Am spus tot timpul ca o civilizatie adevarata trebuie sa se bazeze exclusiv pe dovezi, si nu pe niste basme depasite ale unor dogmatici pedofili.
Realitatea nu poate fi infirmata de nimeni, cine o infirma are probleme cu teasta. Realitatea ii sta oricui la dispozitie, dar pentru cei cu cerebelul prea mic degeaba... Noi rationam in functie de realitate, din ce am vazut, studiat si experimentat. Credintele fara un suport realistic sunt apa de ploaie, doar imaginatie, sentimente iesite de sub control(dorinta, frica, etc) si incapacitatea de a intelege un lucru.
Religia si stiinta nu merg niciodata impreuna
fiecare crede in ce vrea
eu am propriile conceptii
itsmylife01 întreabă: