| Miauti a întrebat:

Budismul si Crestinismul (ortodox) se aseamana?
Raspunsul meu este "da".

14 răspunsuri:
| Thunderstruck a răspuns:

Nu se aseamana, budismul e o filosofie, crestinismul e o religie. Budismul are invataturi bune, crestinismul si bune si rele.

| TheTigerX a răspuns (pentru Thunderstruck):

Da-mi exemplu de invatatura crestina rea

| Thunderstruck a răspuns (pentru TheTigerX):

2Imparati 2:23-24~

23De acolo s-a suit la Betel. Si pe cînd mergea pe drum, niste baietasi au iesit din cetate, si si-au batut joc de el. Ei îi ziceau:,, Suie-te, plesuvule! Suie-te, plesuvule!``

24El s-a întors sa -i priveasca, si i -a blestemat în Numele Domnului. Atunci au iesit doi ursi din padure, si au sfîsiat patruzeci si doi din acesti copii.

1Samuel 6:19-20~

"19Domnul a lovit pe oamenii din Bet-Semes, cînd s'au uitat în chivotul Domnului; a lovit (cincizeci de mii) sapte zeci de oameni din popor. Si poporul a plîns, pentru ca Domnul îl lovise cu o mare urgie.

20Oamenii din Bet-Semes au zis:,, Cine poate sta înaintea Domnului, înaintea acestui Dumnezeu sfînt? Si la cine trebuie sa se suie chivotul, daca se departeaza dela noi?`'. Mai cauta in VT.

| TheTigerX a răspuns (pentru Thunderstruck):

Asa..si care e invatatura de aici?

| Thunderstruck a răspuns (pentru TheTigerX):

Ma baiatule tu ai vreo problema? Ce nu-i clar aici? Daca vrei niste versete mai clare, cauta pe alea care iti zic sa omori pe femeia care nu e virgina in noaptea nuntii, pe cei care nu se inchina zeului tau. Uite astea-s invataturi rele.

| Mădă0611 a răspuns:

Neah

| WhatheWow a răspuns:

Eu cred ca sint diametral opuse.

| Miauti explică:

Voi spune asemanarile:
-ambele au calugari si manastiri
-amebele au 'troite' dar sub alt nume
-Isus merge pe apa. Budha merge pe apa.
-ambele au un sfinti protectori dar sub alt nume. (ortx Ingeri si Sfinti) (bdh Spirite si Zei)
-ambele au porunci care se aseamana'
budismul : 1 A te abtine sa iei viata cuiva.
crestinismul: 6 Sa nu ucizi.
- rugaciunea si meditatia au acelasi scop (parerea mea)
-textele sacre se aseamana (pe langa faptul ca cel al budistilor este aparut inainte de textele biblice)

Desigur exista si diferente.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Hahah...budismul este de fapt o colectie de metode de purificare a sufletului, toate adunate si raspandite de Budha. Budha nu este privit ca un zeu in budism, ci mai degrab un calauzitor catre purificare.Ei nu se roaga la el ca la o divinitate ci ca la un om ce merita respect si ca la un fel de poarta catre purificare.Deci crestinismul si budismul nu se aseamana. Nu sunt budist

| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Jur ca asta a fost cel mai amuzant raspuns.

| Raynn a răspuns:

Nici gand.

| TheTigerX a răspuns:

De ce crezi ca da?
in ce sens?

| phantomitza a răspuns:

Diferentele sunt de la cer la pamant a fost o singura religie iar de la marea schisma din 1054 TOATE religiile care s-au format in timp sunt satanice, trimise de masoni, dorind sa ne manipuleze, sunt asemanari dar tot sunt rataciti ortodoxia inseamna adevarul pur, iar ceilalti prezinta o mica parte din adevar si multe rataciri.

| Silviumber a răspuns:

Toti credem de fapt in acelasi DUMNEZEU