| Iustin22 a întrebat:

Bună, am o întrebare, o fată care este penticostala are voie să mintă sau să înșele? La partea cu înșelatul adică să zicem că vorbește cu un băiat și este împreună cu el, ea are voie să zicem să îl înșele sau să îi ascundă chestii ca și cum că ar mai vorbi și cu alt băiat în afara de iubitul ei?

8 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Nimeni nu are voie să mintă și să înșele. Pentru oricine e păcat împotriva Creatorului nostru.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dacă nu cere voie de la nimeni, are voie. Dacă cere voie, nu are.

| Irinel15123532 a răspuns:

Minciuna are consecinte, la fel si inselatul are consecinte, ambele nu sunt pe placul Lui Dumnezeu. Dar prin inselat, nu te referi la relatii sexuale? Relatiile sexuale sunt interzise in afara casatoriei, chiar si cu iubitul tau de acum, sunt interzise, mai ales cu ''amantul''.
Draga prietena, Dumnezeu a dat aceste lucruri, reguli, principii, pentru protectia noastra, nu pentru a ne impiedica sa ne distram, El stie ce este mai bun pentru noi si ne vrea doar binele.
Nu este un politist rau, ci un tata iubitor si te iubeste nespus de mult si doreste tot ce este mai bun pentru tin, este de partea ta, nu este impotriva ta. El vede imaginea de ansamblu, El stie ce efecte vor avea acele lucruri pe termen lung, stie ca sfarsitul este autodistrugerea noastra. Citeste noul testament, Hristos te iubeste nespus de mult.

| dany1988 a răspuns (pentru Irinel15123532):

Si tu nu minti?

| Digikey a răspuns (pentru Irinel15123532):

Din pacate Hristos pe tine se pare ca nu te iubeste.Ai inteles mesajul sau in mod eronat, dai sfaturi in numele lui, modestia nici nu stii ce este.

| Irinel15123532 a răspuns (pentru Digikey):

Dragul meu prieten, eu nu vorbesc in numele Lui cu ceva ce cred Eu, ci IL citez pe Domnul Iisus, El este cel care a spus sa nu mintim si sa nu curvim (inselam), si a spus aceste lucruri spre binele nostru, ce vorbe spuse de mine mai sus, denota faptul ca am spus ceva eronat?

Matei 5:14-16 ''Voi sunteţi lumina lumii. O cetate aşezată pe un munte nu poate să rămână ascunsă. Şi nimeni nu aprinde un felinar ca să-l pună sub un oboroc, ci îl pune pe un suport şi astfel el luminează tuturor celor din casă. Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune şi să-L slăvească pe Tatăl vostru, Care este în ceruri.''

Si eu, la fel ca si tine, suntem chemati sa vorbim in numele Domnului Iisus Hristos, biblia ne numeste ambasadori, ucenici, noi trebuie sa facem cunoscuta evanghelia Lui Hristos, este principala noastra responsabilitate ca si crestini.

Matei 28:19-20 ''Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, Şi învăţaţi-i să păzească tot ce v-am poruncit. Şi iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului. Amin."

Asta am facut eu mai sus, din nou te rog, spune-mi, ce a fost eronat?

| Digikey a răspuns (pentru Irinel15123532):

Dragul meu indoctrinat, asa te-au mintit de mic.Nu faci altceva decat sa repeti chestii.

| CristianIonut00 a răspuns:

In nicio religie nu este permisa minciuna si insealatul