|

Buna,am si eu cateva intrebari la care nu prea i gasesc raspuns. Sper sa aveti rabdare sa cititi desi ma gandesc ca veti zice ca e ciudat ce scriu aici,

In urma cu 2 luni m-am dus la biserica, si tocmai cand am ajuns in biserica imi venise si ciclu ( mentionez ca daca stiam ca-mi vine numai mergeam deoarece stiu ca nu-i bine sa intri bolnava)

si totusi m-am incapatanat, si am stat la slujba, durerile erau insuportabile si tocmai la sfarsitul slujbei mi s-a intamplat ceva ce m-a speriat.

Incepusem sa numai aud sa numai vad imaginea in fata ochiilor era tot mai neclara fiecare secunda care trecea imi afecta tot mai mult vederea iar la un moment dat numai auzeam deloc si nici sa vad.

Faza e ca inainte sa-mi dispara imaginea din fata ochiilor mi-a ramas doar icoana cu Iisus i vedeam doar conturu acelui tablou nimic altceva numai vedeam in afara de acel contur de icoana.

Mentionez ca eu la ciclu am niste dureri efectiv insuportabile dar niciodata nu mi s-a intamplat sa lesin din acest motiv.

Acum intrebariile mele sunt...

1)am lesinat oare din cauza ca am intrat in biserica bolnava si m-am incapatanat sa raman?

2)de ce cand am lesinat mi-a ramas doar acea icoana in fata ochiilor?

3) si de ce doar cand a pus mama mana pe mine mi-ar revenit?

15 Raportează Evaluează
15 răspunsuri:
| a răspuns:

1) Menstruaţia nu este o boală. Dar în trecut era considerat aşa deoarece exista o scurgere de sânge, lucru ce ridica suspiciunea de boală. În plus pe atunci nu existau tampoane şi sîngele ajungea pe podele sau covoarele din biserică iar locul devenea un focar de infecţie. Bisericile ce interziceau accesul femeilor la ciclu au avut mai puţini credincioşi bolnavi, şi asta a demonstrat în ochii celorlalţi că soluţia era una bună. Acum sunt tampoane, dar cutuma a rămas, mai ales la ortodocşi. Te sfătuiesc să citeşti lucrări ştiinţifice despre anatomia şi fiziologia aparatului reproducător.
2) Leşinul poate surveni la menstruaţie, mai ales dacă este şi bogată. De obicei icoanele sunt realizate pompos şi strălucitor. Deoarece în faza de preleşin creierul caută informaţie, comandă ochilor să privească zonele mai luminoase, în acest caz icoana. Pe de altă parte poate fi doar o autosugestie post-traumă că ai privit icoana, credincioasă fiind.
3) Pentru că acela a fost momentul. Este o întâmplare că a pus mâna pe tine în momentul în care oricum îţi reveneai.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Azi nu se mai aplica legea mozaica, adica sa nu mergi la biserica daca esti la menstruatie.Romani10:4.Faptul ca te gandeai ca poate e un pacat, te-a facut ca sa iti fie si mai rau.Dar Dumnezeu nu priveste asa lucrurirle si se bucura daca vede ca ne straduim sa punem lucrurile spirituale pe primul loc in viata.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru danay72):

Deci tu stii si cand se bucura Dumnezeu, si cand se intristeaza. Eu stiam ca El ne urmareste pe noi si stie cand plangem si cand suntem bucurosi. Nu noi pe El. Tu ai posibilitatea sa il vezi? Sau cum de stii?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru sabin89):

In Biblie ne spune ca se bucura sau se intristeaza, in functie de actiunile noastre.Proverbe27:11

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

1)Ai lesinat ca asa ai vrut tu, se numeste autosugestie...O sa zici ca n-ai vrut, dar de fapt vroiai fara sa stii.Creierul e smecheras cateodata.
2)Pentru ca ala era obiectul din fata ta? Ce-i asa mister?
3)Daca pune mama ta mana pe tine in somn nu te trezesti? Ce-i cu intrebarile astea?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Thunderstruck):

Draguta da pune mana pe mine dar inaintea ei mai puse lumea mana pe mine sa vada ce am si culmea nu ma trezisem
numa cand m-a luat mama in brate atunci imi revenisem complet
capis?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

În Vechiul Testament exista o interdicție de a intra în Templul evreiesc în perioada ciclului, în Noul Testament adresat creștinilor, care reia poruncile morale, nu se vorbește despre aceasta și nici nu se acordă vreo importanță deoebită vreunei clădiri, se spune că cei ce-L primesc prin credință pe Mântuitorul Hristos ca stăpân în sufletul lor, credincioșii sunt de fapt templul Lui. Dacă L-am ales ca stăpân al sufletului nostru, El se bucură să locuiască în acel templu tot timpul și când avem ciclu și când nu. Cred că e doar o superstiție chestia cu neintratul într-o clădire în perioada menstruației.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cum deja au menţionat şi alţii, azi nu există nici o interdicţie în acest sens menţionată în Biblie. Dar ceea ce ţi sa întâmplat se poate găşi o explicaţie logică în felul cum te afectează pe tine această perioadă.
Ai fi putut leşina din din cauza durerii.
Ţi-a rămas doar icoana în faţă, probabil că te uita-i la ea.
Dar înainte de mama ta, a pus altcineva mâna pe tine?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Someonewhoappreciatelife):

Da,a mai pus mana cateva femei care s-au uitat sa vada daca am febra daca am puls chestii din astea si doar cand m-a luat mama in brate numa atunci mi-am revenit
chestia cu femeiile alea eu nu o stiu ca nu eram constienta mama mi-a zis tot ce s-a intamplat

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru SchiZz20CMrecords):

Oricum cred că nu ar trebui să vezi în asta ceva anormal. În general, nu este bine să fim superstiţioşi, nu ajută la nimic, decât poate la crearea de griji în plus inutile.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Probabil era cald acolo si de aici lesinul, poate ai avut si o mica (,) cadere de calciu...cand esti la menstruatie esti mai vulnerabila la orice factor extern.
Ti-a ramas acea icoana pentru oricum unde te uiti in biserica vezi icoane (aia s-a intamplat sa o vezi utlima).
Te-ai trezit pentru ca nu a fost un lesin total.A reusit mama ta sa te trezeasca inainte sa ti se faca si mai rau.
Alte curiozitati?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Iti recomand un control medical la un psihiatru si apoi cateva sedinte la psiholog.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru C0nstantin):

Aha deci daca o femeie lesina de la durere are nevoie de psiholog?
multe cacaturi mai stiti voi barbati

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru SchiZz20CMrecords):

Uita-te macar ce intrebari o pus fata si apoi iti dai seama de ce i-am recomandat nu pshilog. Invatati sa cititi tot nu doar pe sarite.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Buna! Draga mea, in cazul lipotimiei sau al sincopei exista 'n' factori ce o pot determina printre care si cei de ordin psihologic.Iti recomand un set complet de analize,dar de ce nu si o vizita la neuropsihiatru. De ce? Pentru a identifica daca lesinul a fost de natura organica sau psihica. Exista tulburarea de conversie in care apar simptome precum: lesin,, parestezii, cecitate.Din cate vad eu mai mult contextul in care s-au desfasurat evenimentele + convingerile personale au putut induce prin autosugestie in mod inconstient o stare lipotimica. A nu se intelege ca este vorba de teatru, de simulare, de tulburare factica.Repet,cred ca principalul motiv au fost propriile ganduri si convingeri care ti-ai influentat in mod negativ subconstientul si emotiile reprimate au fost manifestate la nivel fizic prin diverse simptome(e firesc sa negi lucrurile astea pentru ca nu ai cum sa le realizezi, nu se intampla in mod voluntar), cat despre faptul ca s-a intamplat in perioada menstruatiei cu atat organismul a fost mai vulnerabil.Totul rezulta chiar din propriile nelamuriri, analizeaza singura putin situatia. Un sfat: inainte cu aprx. 2 saptamani de ciclul menstrual ia suplimente de calciu si mangneziu. happy Sarbatori fercite!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează