anonim_4396
| Anonim întreabă:

Buna cand ma aflu in perioada lunara adica menstruatia este pacat sa intru in biserica, de ce?

Răspuns Câştigător
| CinevaAnonimă a răspuns:

Da,este pacat. Este pacat si sa te atingi de icoane, de lucruri sfinte, sa iei prescura sau agheasma, si, cel mai grav - sa te Impartasesti in acea perioada a lunii.

25 răspunsuri:
| KodrutZ a răspuns:

E pacat pe draq sa il ia de pacat. Gindeste-te ca pe vremea cand s-au clocit dogmele astea de rahat nu existau absorbante, iar bisericile erau de obicei mai ingramadite ca in ziua de azi. Ingramadeste tu o gasca de femei la ciclu intr-o biserica de la tropice, fara absorbante, fara mijloace elementare de igiena, si imagineaza-ti oroarea olfactiva.

| danay72 a răspuns:

Era valabila această lege pentru evrei.Azi nu mai e. Isus a pus capăt legilor lui Moise.Romani10:4.

| RAY a răspuns (pentru danay72):

Matei 5:17: "Să nu credeţi că am venit să stric Legea sau Proorocii; am venit nu să stric, ci să împlinesc

| Lawliet14 a răspuns (pentru RAY):

N-are nicio legatura ce spui tu.

| RAY a răspuns (pentru Lawliet14):

Normal ca nu are, tot ce nu va convine nu are

| danay72 a răspuns (pentru RAY):

Isus era evreu si a indeplinit legea.Dar prin moartea sa a pus capat tuturor jertfelor oferite, el fiind o jertfa perfecta. Evrei7:11,12,18-28.

| ania a răspuns:

În Noul Testament nici o construcție în care se adună credincișii nu e e denumită biserică ci credincioșii înșiși sunt biserica.-Nu știți că voi suntețiTemplul lui Dumnezeu și că Duhul lui DUmnezeu locuiește în voi?(1 Corunteni3-16)-Prin EL, voi sunteți zidiți ca să fiți un locaș al lui Dumnezeu, prin Duhul(Efeseni2-22).Dacă noi, care credem, indiferent de sex suntem biserica Lui, suntem ca femei și în acea peroadă pe care EL a inventat-o.

| GdX a răspuns:

Hai sa fim seriosi. Du-te linistita la biserica daca tu simti nevoia. Daca esti credincioasa ar trebui sa stii ca Iisus a chemat pe toata lumea la el fara nici cel mai mic compromis. Ce spui tu sunt baliverne moderniste.

| Holiday a răspuns:

E pacat de timpul pierdut acolo, in general vorbind, nu doar atunci.

| Lawliet14 a răspuns:

Parerile sunt impartite.

Dupa Noul Testament, nu mai este pacat. Iar noi traim dupa Noul Testament.

Dar, exista unele canoane date de niste Sfinti Parinti iar ei spun ca ar cam fi pacat. Pe ce considerent? Nu stiu. Pentru ca Danay a spus deja ca Iisus a pus capat legilor lui Moise.

Ideea e ca daca canonul nu este dat de Sfintii Apostoli sau de un Sfant Parinte care a avut contact cu ei, e fix pix din punctul meu de vedere. Daca n-are legatura cu apostolii, interpretezi strict Biblia.

Deci nu stiu, studiaza sa vezi cine a dat canonul cu pricina.

| RAY a răspuns (pentru Lawliet14):

Matei 5:17: "Să nu credeţi că am venit să stric Legea sau Proorocii; am venit nu să stric, ci să împlinesc

iisus nu a pus capat la nimic

| Jardelin a răspuns:

Nu e pacat. Du-te la biserica cand vrei, cu inima deschisa. Roaga-te si vorbeste cu Dumnezeu caci e singurul care te asculta oricand.

| VelaJohnny a răspuns:

Daca traiam conform legii mozaice, nu era permis. Legea mozaica a fost desfiintata de Isus, la fel si legea asta. E o mare confuzie in prezent intre Tora si principiile crestine, multi combinandu-le. Mergi linistita oriunde in perioada aia.

| RAY a răspuns (pentru VelaJohnny):

Matei 5:17: "Să nu credeţi că am venit să stric Legea sau Proorocii; am venit nu să stric, ci să împlinesc

nu a desfintat nimic

| VelaJohnny a răspuns (pentru RAY):

Exact, a facut-o. Ce legatura are asta cu faptul ca Legea Mozaica nu e o cerinta crestina? Am tot explicat subiectul asta pe aici, moartea lui Isus a adus shimbari, astfel ca nu mai e nevoie de jertfe pentru pacate spre exemplu. Argumentul tau nu e solid in ceea ce incerci sa sustii, daca ai fi studiat Biblia ai fi vazut ca sunt multe versete care spun de faptul ca nu mai avem nici o obligatie fata de Legea lui Moise, ca si crestini. Limitandu-te la un subiect, intelegi gresit lucrurile, si tragi astfel de concluzii.

| RAY a răspuns (pentru VelaJohnny):

Eu nu ma limitez la nimic asta scrie in biblie

| VelaJohnny a răspuns (pentru RAY):

De unde esti atat de sigur ca Isus s-a referit prin „implinirea Legii si a profetiilor" la faptul ca discipolii lui trebuiau sa tina in continuare Legea Mozaica? Hai sa mai citim versete, ce zici?

Romani 10:4 „Căci Cristos este sfârşitul Legii, pentru ca oricine manifestă credinţă să dobândească dreptatea."

Galateni 3:13 „Cristos ne-a cumpărat şi ne-a eliberat de blestemul Legii, făcându-se blestem în locul nostru, pentru că este scris: „Blestemat este orice om atârnat pe stâlp"

Efeseni 2:15 „Prin carnea sa a înlăturat duşmănia, Legea, care consta din porunci şi decrete, pentru ca din cele două popoare să creeze, în unitate cu el, un singur om nou, făcând pace"

Coloseni 2:16 „Nimeni deci să nu vă judece cu privire la mâncare şi la băutură sau cu privire la vreo sărbătoare, la ţinerea lunii noi sau a unui sabat"

Ce zici? Astea 4 versete sunt doar cateva din toate cele existante in Biblie care dezbat acest verset. Aici spune explicit de Legea Mozaica ca a fost abolita de Isus, astfel acum, valabila e legea care consta in invataturile lui Isus.

Galateni 6:2 „Continuaţi să vă purtaţi poverile unii altora şi astfel veţi împlini legea lui Cristos." - nu Legea lui Moise.

| RAY a răspuns (pentru VelaJohnny):

Man eu sunt saturat de ipocrizie pls lasa-ma cu vrajeli de astea, ori esti sincer cu mine ori las-o balta

| VelaJohnny a răspuns (pentru RAY):

laughing „ipocrizie", „vrajeli" „ori esti sincer" - te intreb ceva, mie mi te adresezi? Daca da, ce sa inteleg de aici? Ca esti un incapatanat si o ti pe a ta, in ciuda faptului ca nu ai suficiente dovezi, si arogant pentru ca, dupa ce ca ti s-a demonstrat contrariul, nu vrei sa accepti ca rationamentul tau a fost gresit si sa lasi de la tine sa te schimbi. Te ti in continuare drept, de data asta chiar fara dovezi, cu acuzatii false. Imi pierd timpul discutand cu tine daca manifesti trasaturile astea, sunt destui pereti in casa, n-as intra pe site-ul asta daca vreau sa stau de vorba cu vreunul. O zi buna!

| RAY a răspuns (pentru VelaJohnny):

Sa intelegi ca invatatura veche nu a fost desfintata de iisus si imbunatatita sa spun asa, iisus nu a fost impotriva lui moise chiar el respecta legea lui moise, nu sunt incapatanat dar urasc ipocrizia

| VelaJohnny a răspuns (pentru RAY):

„el respecta legea lui moise" - nu te contrazic. Isus a avut ca religie cea iudaica stric bazata pe Tora, nu pe traditia orala a fariseilor, a urmat Legea lui Moise. Dar moartea lui a adus schimbari in ce priveste felul in care sa i se aduca inchinare lui Dumnezeu. Mai dau exemple, nu mai era nevoie, pe langa jertfe pentru iertare, nici o clasa preoteasca, levitii puteau sa iasa la pensie de la serviciul de la Templu. Inferioritatea Legii lui Moise fata de a lui Isus e faptul ca Legea lui Moise era compatibila unei singure natiuni, in timp ce legea lui Isus e pentru toti oamenii, nu doar pentru Israel. Citeste Tora si o sa intelegi de ce nu mai e valabil ceea ce scrie acolo, toate poruncile acelea daca s-ar potrivi spre a fi respectate de catre crestinii din Romania spre exemplu. Nu stiu cu ce-s eu ipocrit, nu ca m-ar durea, am constiinta impacata ca am fost mereu sincer cu tine. Ti-am aratat mai sus versetele biblice care arata explicit treaba asta, ti-am dat acum informatii extra biblice, daca inca nu crezi asta, si esti sincer interesat de subiectul asta, fa singur cercetari, cum ziceam mai sus, citind Tora.

| RAY a răspuns (pentru VelaJohnny):

Normal ca a adus schimbari daca el spune ca cel mai important e sa sasi iubesti aproapele nu dinte pentru dinte si ochi pentru ochi

anonim_4396
| Anonim explică:

Da de ce ai intra tocmai atunci? daca ai sta numa in biserica in toate zilele, banuiesc ca la menstruatie vei iesi afara sa nu spurci sfantul locas nu-i asa?

| Ecaterina2016 a răspuns:

Cum sa întrebi așa ceva? Normal ca poți merge. Știi ce e păcat? Sa mergi nespalat/a oriunde si sa puți a transpiratie mai ales vara la peste 40 C! Păcat e ca popii aia care îți spun ție sa nu intri în biserica la menstruație.ei sa își burdusesc buzunarele de banii enoriașilor!

| oVENsiv a răspuns:

Da, este pacat.
Acest lucru este mentionat de multe ori in biblie. Eu sunt ateu asa ca nu mai stau sa caut paragrafe din biblie insa poti fi sigura ca este pacat.