| CatyVany a întrebat:

Caut ajutor la problema mea in multe parti si m.am gandit sa caut si aici. Neamul meu...atat din partea mamei cat si a tatalui a fost pocait. Din generatie in generatie acest lucru se cam pierde... Cel putin din cate stiu eu despre pocainta, in familia mea acest lucru nu a fost mereu asa cum ar fi trebuit sa fie. De ceva timp, cam 2 ani, mi.am descoperit marele talent, mai exact vocea. Si intre timp m.am indragostit pe bune de muzica populara. O perioada chiar am muncit mult si am cantat, aveam chiar si formatie. Ai mei erau de acord...pana cand. .mi.au spus ca defapt nu se poate sa fac asta, ca distrez lumea si e pacat. Si m.am lasat..nu pot sa zic ca sunt extrem de dezamagita, pt ca pe langa multe chestii care le vad in religia asta..si nu sunt deloc ok pt mine, eu totusi cred in ea...dar duc in/cu mine adevarate lupte. Stiu ca nu e bine, si n.am voie...dar in acelasi timp 'mor' ca sa mai cant si eu...cand aud muzica populara pur si simplu inima o ia razna si imi vine sa fac tot posibilul sa revin la muzica. Chiar nu stiu ce sa fac... Ma gandesc des ca pot face orice atat timp cat il pun pe Dumnezeu inainte..si fac tot cu inima curata si credinta in El. Si la fel de des ma gandesc la Biblie la tot ce scrie despre pocainta. Chiar am nevoie de ajutor... Sunt obosita de toate aceste ganduri.

Răspuns Câştigător
| AnniaAKN a răspuns:

Eu zic să faci mereu ceea ce iti place si ceea ce simti tu ca este corect, uneori nu trebuie sa asculti sfaturile altora ci pur si simplu să te asculti pe tine.Eu n-aș renunta la ceva ce imi place si ma face fericită.Nu cred ca Dumnezeu ar dori un asemena lucru, nu mi se pare corect.Muzica este facută pentru suflet, te incântă, te linisteste si te face să uiti de toate problemele zilnilce.Nu e nimic mai special decât un om care cântă din suflet, cu drag.Eu zic să lasi regulile impuse de religie, care unele după părerea mea nu au nici o legătură cu credinta. Dumnezeu ti-a dat voce ca să poți cânta, asta e confirmarea Lui, eu zic să continui, nu este adevărat că nu e bine si că n-ai voie din contră atunci când distrezi lumea faci un adevărat bine, nu e pacat.
Ai grijă de tine si fă ce iți spune constiinta pentru că ea nu greșeste niciodată.

8 răspunsuri:
| milan9 a răspuns:

În general se face mare confuzie în privinţa termenului de "pocaintă".
"Pocăinţa" reprezintă hotărârea de a nu mai greşi, urmată de primirea concretă a harului...
"Pocăinţa" înseamnă conştientizarea si mărturisirea pacatelor (prin taina spovedaniei, sau a "pocăinţei"), părerea de rău pentru păcatele facute. Ca regret pentru păcate, ca primire a harului iertării (prin spovedanie) ea însoţeşte întreaga viaţa a omului.

| sublime89 a răspuns:

Nu e niciun pacat sa canti sau sa asculti muzica, de orice fel. Daca asta ar fi un pacat, atunci toti oamenii ar trebui sa mearga in iad.

| PorumbRodica1965 a răspuns:

! Trebuie sa gandesti unde dai funda happy Da, draguta, numai ca vezi tu cum e lumea, nu traieste cum vrea Dumnezeu, ci cum vrea Satan. Ori un crestin adevarat nu face parte din lume si din practicile (Placerile )ei. Stii tu daca poti sa citesti in Biblie in Isaia 48:17-19 iata ce scrie :

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mai in general familile prostestante mai ales cele traditionale sunt foarte restrictive. Eu am crescut in familie protestanta ai mei sunt protestanti insa nu mi s-a impus sa ascult un anumit gen de muzica. Revenind, incearca sa le explicii alor tai ca muzica populara nu il venereaza pe diavol ci pur si simplu se canta despre viata, si cred ca in genre se pot aborda orice teme in acest gen de muzica chiar si teme religioase. I-auzi asta cantata de Sunny:www.youtube.com/watch?v=JesJEnjyuQ8

| BogdantheDreamer a răspuns:

Fa ce iti place. Iubeste-ti familia, poarta in inima ta credinta in D-zeu si fi OM.

| Lămâie00 a răspuns:

E pacat sa distrezi lumea? Cam fanatici ai tai...
Daca ar exista rai, ar fi foarte plictisitor.

| CatyVany explică:

Da... Problema e, ca distrez lumea, daca merg pe drumul asta, cu cantatul la nunti...etc.

| C4JC a răspuns:

Vocea e un dar pentru zidirea altora si pentru slava lui Dumnezeu! happy te simti bine cand canti in general sau cand canti la nunti? Eu ma simt bine sa-i cant lui Dumnezeu cantari noi vorbind cu El in acest timp. Te incurajez si pe tine sa faci asa spunandu-i tot ce ai pe inima happy nu uita ca religia, oricare ar fi ea pune restrictii. Cauta-L pe Hristos pentru ca El e viu si adevarat si vei vedea adevarul, care e scopul Lui cu viata ta si ca El e ca un tata protector happy El iti da pacea care intrece orice pricepere si bucurie de nedescris! Si din moment ce ti- a dat un dar, El vrea ca tu sa-l folosesti! happy