anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce obiceiuri au cei din religia reformata in comparatie cu cea ortodoxa? Care sunt diferentele?

6 răspunsuri:
| TamplaruAnisoara a răspuns:

Ei nu botează pruncii. Cand copii ajung la vârstă de 18 ani se face un ritual dar nu stiu daca e botez sau o binecuvântare.

| anonim_4396 explică (pentru TamplaruAnisoara):

Hai ca iti pot raspunde la intrebarea asta big griniferenta este ca la reformati nu exista atatea sfinti, Nu se face cruce, nu sunt icoane. Cam astea sunt diferentele, simplicitatea
Dar copii se botezeaza normal. Iar pe la 14 ani se face o "ceremonie" in care copii trebuie sa invete ceva texte religioase, Iar la ceremonia Popa ii intreaba din carte iar "copilul" trebuie sa raspunda. Dupa care primesc sfanta impartasanie adica paine si vin.
Si atat. Nimic altceva
Miscarea protestanta care este predominanta in nord si vestul europei Ollanda, Anglia, Peninsula Scandinavica, in anumite zone din Germania. In Transilvania religia a fost adusa de Sasi.

| Suntbaiat123456789 a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Nu știu de unde ai mai dedus-o și pe asta că la reformați nu se botează copii până la 18 ani dar mai trebuie să te informezi... mult.

| Mircea08 a răspuns:

Sunt diferente mari, cea mai mare fiind aceea ca reformatii nu se inchina la idoli, dar cu adevarat important de stiut ar fi, care este diferenta dintre invatatura crestina (Evanghelia) si invatatura diverselor religii. Spun asta deoarece aproape toate religiile din tara nostra sustin ca sunt crestine, deci au ca invatatura invatatura crestina, si cu toate aceste invataturile acestor biserici sunt diferite intre ele, prin urmare diferite de Evanghelie. Dumnezeu a spus sa traim potrivit invataturii crestine nu potrivit unor obiceiuri.
Iar de învaţă cineva altă învăţătură şi nu se ţine de cuvintele cele sănătoase ale Domnului nostru Iisus Hristos şi de învăţătura cea după dreapta credinţă,
Acela e un îngâmfat, care nu ştie nimic, suferind de boala discuţiilor şi a certurilor de cuvinte, din care pornesc: ceartă, pizmă, defăimări, bănuieli viclene,"
(Epistola întâia către Timotei a Sfântului Apostol Pavel – 6/3-4)
"Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o - să fie anatema! Precum v-am spus mai înainte, şi acum vă spun iarăşi: Dacă vă propovăduieşte cineva altceva decât aţi primit - să fie anatema!"
(Epistola către Galateni a Sfântului Apostol Pavel – 1/8, 9)
"Dacă cineva vine la voi şi nu aduce învăţătura aceasta, să nu-l primiţi în casă şi să nu-i ziceţi: Bun venit!
Căci cel ce-i zice: Bun venit! se face părtaş la faptele lui cele rele."
(A doua epistolă sobornicească a Sfântului Apostol Ioan – 1/11)
"Oricine se abate şi nu rămâne în învăţătura lui Hristos nu are pe Dumnezeu; cel ce rămâne în învăţătura Lui, acela are şi pe Tatăl şi pe Fiul.
(A doua epistolă sobornicească a Sfântului Apostol Ioan – 1/9)
Mai marii bisericilor din diverse religii au citit aceste versete?

| Daniel323 a răspuns (pentru Mircea08):

"Dumnezeu a spus sa traim potrivit invataturii crestine"
Nu scrie nicaieri tampenia asta.

| leo59 a răspuns:

Obiceiul este ceva, iar credinta dreapta altceva. Sf. Pavel sfatuieste pe Timotei si pe noi sa ne ferim de eresuri, adica invataturi inovate, fara temei in sf. Scriptura. De asemenea pot fi si abateri de la unitatea Bisericii. Biserica este una, cea intemeiata de Domnul Hristos). Abaterea de la unitatea Biseicii sau iesirea din Biseica cea una se numeste schisma. Acest lucru l-a facut romano-catolicii la 1054, protestantii la 1517 din care fac parte si reformatii. Mai tarziu s-au desprins baptistii, adventistii si miile de secte care si -au facut invatatura separati de Biserica una, primara, fondata de Mantuitorul si continuata de Sf. apostoli, Sf. Parinti Ioan Hrisostomul, Vasile cel Mare, Ioan Damaschin etc. Bisericile care le avem la noi sunt din sec XIV cu picturi, catapeteasma si nu au aparut atunci ci continuau o istorie dupa cum gasim bazilici cu picturi in Capadocia, musulmana, Sf. Sofia, Turcia, sau Roma din sec. II, III. Intrebare retorica. In ce confesiune este unitatea credintei si unde este adevarul? de departe raspunsul este: Ortodoxia, careia nu-i lipseste nimic, decat sa fie cunoscuta, traita si iubita. S-auzim de bine.