anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

colega mea a facut spiritism sad. A spus ca e foarte fain, c a ii place, ca a vrut un spirit sa ii faca rau dar ea a dat pe „La revedere„. Chiar credeti ca daca pui banul pe la revedere totul o sa fie la normal. Eu chiar vreau sa o ajut sa se lase, dar ei ii place si nu regreta nimic, doarme cu ceara si tabla in dormitor sad chiar mi-a propus in excursie sa facem si noi. Eu am acceptat dar nu am stiut exact ce este, pana am citit pe net. Nu as face asa ceva nici daca mi-ar da cineva un milion de dolari. Cum fac sa ii explic sau sa ii trimit un link cu pericolele la care e expusa. Imi e prietena buna si parintii ei stiu ce fac si nu le convine. Revenind la subiect, daca dai pe „la revedere„ chiar blocheaza acel demon sau ii va face rau? De la un timp e schimbata, ii place doar gothic tot ce are legatura cu demoni. Sa mai fiu prietena cu ea? sa o ajut sau sa o lasa? ea imi e prietena de nadejde, dar ma convinge sa fac spiritism. Eu avand capul cat de cat pe umeri NU VREAU. Ce sa fac? Help

Răspuns Câştigător
| KhludCiprian a răspuns:

Personal cred ca prietenia ta nu trebuie sa se lege de spiritism! Daca vrei sa iti ramana prietena las-o sa faca, nu se va schimba nimic in realitate (sau eu unul personal nu cred).

Pana la urma, daca asculti tot ce se "fumeaza" in jur, ai sa fii surprinsa cate lucruri se cred, si daca apreciezi ca prietena ta se simte bine cu ele (sper sa nu arunce si bani pentru asta), e ok!

Adica, poate vad eu naiv lucrurile, dar daca faci de 3 ori cruce si pupi moastele lui X viata ta nu se schimba. 1 milion de oameni merg an de an la Iasi de Sf. Parascheva si n-am auzit sa scada incidenta de cancer legat de asta.

Daca cineva face spiritism nu va avea nimic ce sa piarda, decat timpul pe acolo. Si daca are prieteni buni de discutie, poate e chiar distractiv!

Ritualurile au toate frumusetea lor daca o apreciezi (asta o zice si un ortodox despre ritualurile sale cand te invita in biserica stiind ca nu esti ortodox happy ), deci zic doar sa fii bucuroasa ca prietena ta nu vrea sa dea in cap.

Zi-i doar ca daca sacrifica animale, sa stie ca acele animale sufera. Sper sa nu iti zica inapoi ca si porcul de Craciun si mielul de Paste sufera, ca n-am nici o scuza pentru tine tongue

20 răspunsuri:
| William a răspuns:

Necromancerii isi pot pierde mintile (adica RISCA sa innebuneasca, au fost cazuri cand vrajitori au vrut sa se lepede de practicile lor si...). Tu fa ce vrei, e viata ta.

| doreal a răspuns (pentru William):

Pai eu nu prea mai am ce face, ea o tine pe ai ei, ca a facut o rugaciune inainte sa o ierte, -_-, si tot mai face. Eu nu sunt mama ei, sunt doar o prietena care vrea sa o ajute dar daca ea nu intelege, bun venit in iad!

| William a răspuns (pentru doreal):

sad M-ai inteles gresit. Am spus ca s-ar putea sa isi piarda mintile daca vrea sa se lepede de practicile astea, nu ca sigur asa va pati. Daca te gandesti putin nici Dumnezeu nu este mai bland. Ii pedepseste mai rau pe cei care cunosc voia Lui si fac voia diavolului decat pe cei care fac voia diavolului fara sa stie prea multe despre Dumnezeu. Totusi iti pot garanta ca daca vrea sa se lasa bursc de vrajitorie va suferi consecintele. Cu cat avanseaza mai mult cu atat consecintele vor vi mai mari daca vrea sa se lase. Nu stiu ce ar trebui sa faci ca sa iti fie bine. Personal nu vad ce avantaje ai putea sa ai daca invoci spiritele mortilor decat ca vezi ceva nou si neobisnuit.

| doreal a răspuns (pentru William):

Asta e sad.

| danay72 a răspuns:

Demonii nu renunta asa usor, important e sa pastrezi o oarecare distanta, sa nu cumva sa simti si tu prezenta lor.Important e sa nu ai obiecte de la ea care au legatura cu spiritismul si sa o faci constienta ca demonii pot devenii agresivi.

| sublime89 a răspuns:

Nu ai de ce sa te ingrijorezi, pentru ca spiritismul nu are niciun efect. Stii de ce? Pentru ca nu exista spirite laughing

| doreal a răspuns (pentru sublime89):

Pai ei i-a mers si a avut martori. Cand a vazut ala ce face, baiatu cel mai tare din clasa a fugit de frica, dar nu mai recunoaste.

| sublime89 a răspuns (pentru doreal):

Doar pentru ca s-a speriat el, nu inseamna ca i-a mers. Nu te mai lua dupa ce spun altii, ci dupa ceea ce vezi cu ochii tai. Sa nu crezi nimic fara sa vezi dovezile.

| iurii75 a răspuns:

Poti vedea aici unele detalii legate de spiritism
http://wol.jw.org/ro/wol/d/r34/lp-m/1101989272

| KhludCiprian a răspuns:

Zi-mi onest care e diferenta intre un ritual elaborat intr-o biserica (la alegerea ta) sau alta religie (hindusa, musulmana, budista) si spiritism?

De exemplu orice rugaciune foloseste cuvinte magice precum: "Amin", "Aleluia", "In numele Tatalui...", "In numele lui Isus" ca sa confirme ca aceste lucruri sunt adevarate!

| doreal a răspuns (pentru KhludCiprian):

Diferenta dintre ele este cine primeste aceste rugaciuni iar cuvintele magice sunt niste invocari (cred). Atat am inteles :/.

Sincer, iti dau funda pentru ca ai scris muultt big grin, dar mai am o mica intrebare, daca a pus Icoana Maicii Domnului in focul acela poate sa se intample ceva?

| KhludCiprian a răspuns (pentru doreal):

Inainte sa imi dai funda, sa stii ca sunt ateu. Daca vrei sa imi dai funda ca apreciezi ca te-am ajutat, o apreciez. Daca mi-o dai si apoi iti pare rau, asteapta ca probabil ca au sa vina altii sa iti raspunda!

Dupa: Multumesc pentru funda!

Deci presupunand ca e crestina, ea are sansa de a fi iertata (atentie, asta e teologie crestina(!) deci citeste-o printre randuri in ceea ce iti zic eu), deci chiar nu conteaza! Dar zic ca tu ca si prietena ar trebui sa o accepti asa cum e ea. Nu de alta, ca orice om se poate indrepta!

Totusi o prietenie dupa ce o strici e foarte greu sa o repari! Si cine stie, poate peste 5 ani, ea isi revine cu mintile in cap, si vei dori prietenia ei inapoi si nu o vei avea! Oamenii apropiati tine-i aproape.

Doar atat sa ai grija (si macar de asta e bine sa ramai prietena cu ea) e ca daca are un comportament gresit (de genul ca vrea sa se sinucida, desi nu cred ca spiritismul te duce in asa ceva(!) ) e bine sa fii aproape sa ii fii suport psihic, emotional si daca ea are probleme sa o poti ajuta inainte.

Bineinteles, nu uita ca lucrurile pot fi exact la fel si pentru tine, de asta iti recomand sa ii zici ceva de genul (daca nu i-ai zis deja): "Sa stii ca nu sunt de acord cu spiritismul. Mi se pare prea ciudat pentru gustul meu! Insa mi-ar place sa discutam/facem alte lucruri. Vrei sa iesim odata sa... (bem cafea, juca volei, mergem la disco, stii tu)!?" Si asa sa ai ocazia sa discuti atat despre spiritism, cat si de baieti happy

Nu conteaza daca esti ateu, funda ti-am dat-owinking si e la locul potrivit, Multumesc.

| KhludCiprian a răspuns (pentru doreal):

Personal cred ca prietenia ta nu trebuie sa se lege de spiritism! Daca vrei sa iti ramana prietena las-o sa faca, nu se va schimba nimic in realitate (sau eu unul personal nu cred).

Pana la urma, daca asculti tot ce se "fumeaza" in jur, ai sa fii surprinsa cate lucruri se cred, si daca apreciezi ca prietena ta se simte bine cu ele (sper sa nu arunce si bani pentru asta), e ok!

Adica, poate vad eu naiv lucrurile, dar daca faci de 3 ori cruce si pupi moastele lui X viata ta nu se schimba. 1 milion de oameni merg an de an la Iasi de Sf. Parascheva si n-am auzit sa scada incidenta de cancer legat de asta.

Daca cineva face spiritism nu va avea nimic ce sa piarda, decat timpul pe acolo. Si daca are prieteni buni de discutie, poate e chiar distractiv!

Ritualurile au toate frumusetea lor daca o apreciezi (asta o zice si un ortodox despre ritualurile sale cand te invita in biserica stiind ca nu esti ortodox happy ), deci zic doar sa fii bucuroasa ca prietena ta nu vrea sa dea in cap.

Zi-i doar ca daca sacrifica animale, sa stie ca acele animale sufera. Sper sa nu iti zica inapoi ca si porcul de Craciun si mielul de Paste sufera, ca n-am nici o scuza pentru tine tongue

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Spiritele te pot ajuta dar pana la un anumit punct.
Nu sunt demoni cum le place unora sa creada. Acestia au treburi mai importante.
Sunt spirite ratacite care in schimbul unei cantitati de energie iti pot oferi unele informatii de cele mai multe ori inutile deoarece reflecta punctul lor de vedere si nu intotdeauna este cel corect.
Avem in interiorul nostru toate informatiile din toate universurile.
Acolo trebuie sa cautam raspunsurile.

| RexCuParuCret a răspuns:

Cum poti crede ca atunci cand stai in intunerci stai in lumina?
Iisus spune :
22 Ochiul este lumina trupului. Dacă ochiul tău este sănătos, tot trupul tău va fi plin de lumină;
matei cap 6
23 Dar dacă ochiul tău este rău, tot trupul tău va fi plin de întuneric. Aşa că, dacă lumina care este în tine este întuneric, cât de mare trebuie să fie întunericul acesta!
24 Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni. Căci sau va urî pe unul şi va iubi pe celălalt; sau va ţine la unul şi va nesocoti pe celălalt; nu puteţi sluji lui Dumnezeu şi lui Mamona.
Daca vrei sa o ajuti indrumu sa se lese de spiritismul acesta si mai mult dai o biblie in mana sa citeasca si sa inteleaga ca astfel de chestii pe care le face ea se platesc cu moartea.
Fiecare om isi trage puterea din bine sau din rau.
Dar raul se plateste cu rau si binele cu bine.

| Essencest11 a răspuns:

Ce dragut. :3 E foarte bine ca s-a apucat, evolueaza spiritual, dar cum a facut rost de o tabla ouija?
cred ca a devenit satanista, din cate spui, face incubi/ sucubi. big grin tongue

| doreal a răspuns (pentru Essencest11):

Aaa, tabla se face manual, daca vrei iti dau numarul ei de tel.