| Ewle636352 a întrebat:

Buna, cred că am huluit împotriva duhului sfânt în capul meu. Am auzit că acesta este păcatul de neiertat și nu știu ce să mă fac. Pot sa fac totuși ceva pentru a fi iertat sau s-a zis cu mine?

16 răspunsuri:
| Celcestietot a răspuns:

Buna. O sa stie Dumnezeu ce se va intampla cu tine.

| dany1988 a răspuns:

Uite ca o fac si eu acum.Sa vad daca patesc cevarolling on the floorCand traiesc, nu dupa ce mor, ca altfel acel Duhulet, Dumnezeu, Isus nu mai e atotputernic.

| dany1988 a răspuns:

Dani Novice, acel porumbel care a violat-o pe Maria? Iisus e Satana.Asa se deduce din Apocalipsa rolling on the floor

| mentholinks a răspuns:

Ce iese pe gura cica e pacat, nu ce ai in cap, acolo nu controlezi tu in totalitate.

| Heraclit a răspuns (pentru mentholinks):

Asta de unde ai mai luat-o? Ca in Biblie nu scrie asa ceva. Ba chiar scrie contrariul. Daca doresti o femeie in inima ta ai si comis adulter sau daca il urasti pe aproapele tau e ca si cum ai comis acte de violenta fizica impotriva lui.

| Digikey a răspuns:

Asta este, nu se mai poate face nimic.Cam bulangiu duhul asta.

| Heraclit a răspuns:

Hulit impotriva Duhului Sfant inseamna sinucidere, apostazie si asa mai departe. Ce ai facut tu, probabil, a fost sa bleasfemiezi, lucru care este iertabil daca te caiesti cu maxima sinceritate.

| Ewle636352 explică (pentru Heraclit):

Am atribuit lucrările Duhului Sfânt, necuratului în gand. Dacă mă caiesc pot sa scap de acest păcat?

| Heraclit a răspuns (pentru Ewle636352):

Desigur ca poti sa scapi. Daca esti ortodox iti sugerez sa mergi sa te spovedesti si preotul o sa-ti dea un Canon. Dumnezeu iarta pe oricine care are o sincera parere de rau. Doamne ajuta! happy

| Irinel15123532 a răspuns:

Draga prietene, nu ai comis pacatul de neiertat.
Lasa-ma sa iti explic inainte de a ma contrazice.
Pacatul de neiertat il gasim in biblie in Matei 12, este vital sa nu scoti un verset din contextul lui pentru ca asa ii poti da orice interpretare ai dori.
Era vorba de un context aparte, Domnul Iisus vindeca un om in prezenta fariseilor, ei spun ca este lucrarea lui satana prin Iisus, Iisus acorda raspunsuri imbatabile care dovedesc fara indoiala contrariul.
Si adauga ''Oricine va vorbi impotriva fiului omului va fi iertat, dar oricine va vorbi impotriva Duhului Sfant nu va fi iertat''
Iisus spune practic ''In ceea ce Ma priveste sunt gata sa suport orice insulta, dar nu va jucati cu planul de mantuire al Lui Dumnezeu, pe Mine nu Ma cunoasteti, dar pe Duhul Sfant Il cunoasteti bine, de ce mintiti ca oamenii sa nu vada adevarul?''

Nu era prima ''abatere'' ei s-au impotrivit continuu Duhului Sfant care voia sa ii mantuiasca si pe ei, pilda fiului rirsipitor, poate cea mai frumoasa pilda din biblie spusa de Domnul Iisus a fost spusa in prezenta lor, a fariseilor, dar ei iar si-au impietrit inimile, si-au impietrit inimile si au inchis obloanele ca si ceilalti oameni sa nu vada pe Dumnezeu, Hula impotriva Duhului Sfant este o impotrivire constanta si continua, cand un om alege in mod deliberat sa il alunge pe Dumnezeu din viata lui, cand se impotriveste total Lui Dumnezeu, constant si continuu, Dumnezeu i-a dat vointa libera acelui om si nu ii poate forta mana, in acel moment omul comite pacatul de neiertat, nu pentru ca Dumnezeu nu mai vrea sa-l ierte, ci pentru ca omul nu mai vrea iertare, a ales sa plece definitiv, exact ca lucifer.
Nu ai comis acel pacat, de unde stiu asta?
Inca te framanta, inca iti pasa ''oare am comis acel pacat? oare am pacatuit?'' cand iti pui asemenea intrebari, este dovada clara ca nu ai ajuns in acel punct.
Daca ai asa numitele ''ganduri de hula'' adica ai fara vointa ta, ignora-le, daca a fost o greseala facuta de tine, marturiseste-ti Domnului pacatul in rugaciune, cere-ti iertare prin jertfa Domnului Iisus la cruce, singura cale de iertare si mantuire, asuma-ti responsabilitatea pentru pacatul comis, accepta iertarea, si mergi mai departe cu Dumnezeu. Citeste noul testament, Hristos te iubeste.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Hula împotriva Duhului Sfânt reprezintă atribuirea lucrării Duhului Sfânt Satanei și invers.

| Ewle636352 explică (pentru anonim_4396):

Asta am gândit în capul meu fara sa vreau, mai pot face ceva?

| Anonim a răspuns (pentru Ewle636352):

Da, te poți pocăi dacă n-ai vrut. "Dumnezeu nu ține seama de vremurile de neștiință și poruncește tuturor oamenilor de pretutindeni să se pocăiască." Fapt 17:30

Păcatul de neiertat mai este puțin explicat în Evrei 6:4-6 și nu cred că te încadrezi.

| danut a răspuns (pentru Ewle636352):

Dumnezeu spune in Biblie ca, gandurile sunt ca niste pasari, DACA le lasi sa-si faca cuib atunci esti terminat DAR daca alungi gandurile atunci ele te parasesc precum pasarile pe care le alungi saa nu-si faca cuib.
Daca alungi gandul de-l consideri pacat atunci NU ai pacatuit dar poti sa-ti ceri iertare lui Dumnezeu pentru acele ganduri. Roagate, cereti iertare si problema este REZOLVATA. Pacatul contra Duhului Sfant este cu totul altceva dar nu lasa ca "pasarile sa-si faca cuiburi.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Calmeaza-te cu religia, sunt doar amenintari care se petrec in capul tau si spaima te controleaza. Ai dreptu de individual sa alegi o cale proprie in viata nu sa fi controlat cu frica de ameninatrile unor "preoti" mincinosi.

| Covid20 a răspuns:

Bună! Hula impotriva Duhului Sfant este ceva specific contextului respectiv din Biblie. Oamenii aceia vazuseră cu ochii lor minunile Domnului Iisus, și totuși spuneau că face lucrurile acestea cu puterea celui rău, din reavoință. Asta este, de fapt, hula împotriva Duhului Sfant. Noi nu avem cum sa facem pacatul asta. Domnul promite sa ne ierte absolut toate păcatele dacă credem in El și ne pocăim. Nu e cazul să te neliniștești din motivul ăsta. Trebuie doar să te întorci la El ca să fii iertat de orice păcat.