|

Buna! Cu ce este diferita religia penticostala de cea ortodoxa? eu sunt ortodoxa si am vorbit cu o persoana de religie penticostala....era foarte ciudata, gandea altfel...

31 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Nu, nu a fost înainte. Iată de ce:
Dintre cele două Biserici (Ortodoxă şi Catolică) ce se suprapun peste istoria creștinismului, cea care a făcut pasul în "lateral", cea care a adus schimbări și a inovaţii (lipsite de baze biblice), este Biserica Romano-Catolică. Ea adus schimbarea și "mărul discordiei" înainte de Schisma din 1054!

Anul 1054 este anul ei oficial de "naștere", ca cea care s-a despărțit de "trunchiul" Bisericii apostolice!

30 răspunsuri:
| a răspuns:

Hei, la inceput (dupa Hristos) a fost biserica APOSTOLICA, cea a ucenicilor, cea a martirilor, cea a celor din catacombe. Cand biserica s-a LEGALIZAT au aparut cele doua biserici care au preluat din ideile lui Constantin, aceia de a AMESTECA credinta ucenicilor cu TRADITILE PAGANE. Fiecare din cele doua "capitale" crestine de la acea vreme venind cu TRADITILE lor locale. De aici au aparut certurile dintre cele doua zone crestine, zona romana si cea bizantina. Cand nu mai fu posibilitate de acceptare intre biserici se produse marea ruptura de la 1054. Fiecare a luat o denumire ce se vrea mai "sfanta", biserica romei si cea ortodoxa (adevarata credinta). Adevarul este ca dintre cele doua cea ortodoxa este mai aproape de biserica Apostolica decat cea catolica DAR este si la "distanta" mare de CELE 10 PORUNCI morale ale lui Dumnezeu, adica la cca 1500 de ani. Biserica Penticostala este o biserica NeoProtestanta ce a aparut dupa DESCOPRIREA facuta de unul din cei mai FANATICI preoti Catolici ca NU POPA TE IARTA DE PACATE ci ISUS HRISTOS prin RUGACIUNE DIRECTA si fara intermediar.
Aici sunt deosebirile fundamentale intre cele doua ramuri, traditionalisti si Protestanti (neo). Unii nu vor sa renunte la FUNCTII si PRIVILEGII (catolici si ortodocsi) asa cum scrie in Biblie iar ceilalti (protestanti) s-au LEPADAT de popi. In cadrul neoprotestantilor sunt mai multe culte (religi), fiecare cu "optiunile" si "alegerile" lor, unele Biblice, altele mai putin Biblice.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Și cei de aceeași religie (ortodoxă spre exemplu) gândesc diferit. Totul depinde de la persoană la persoană. Aceeași predică o ține preotul însă capacitatea de înțelegere sau interesul fac diferența.
O zi frumoasă!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Eu nu mai inteleg nimiiiiiiiiiiiiiiiiic!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Blackwoman27):

Un singur lucru trebuie să înțelegi: că cei care vorbesc împotriva Bisericii sunt permanent campioni la bla-bla-uri, la insinuări murdare fără posibilitate de dovadă istorică...

Culmea, asta în timp ce istoria transparentă a Bisericii îți arată BIBLIOTECI ÎNTREGI DE CĂRȚI ale episcopilor din primele secole, ce concordă 100% cu ce avem azi în Biserică!
Nu doar că în Biserică nu există elemente eterogene (alte religii vechi) ci nici măcar semnificații sau nuanțe eterogene NU EXISTĂ...
Numai bine!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

rolling on the floor

Ştii Satan în trecut crezând că dacă il omora pe Isus, oameni nu mai aveau cum să învete adevărul a împlinit de fapt o profeţie.

Tu mă jigneşti pentru simplu fapt că sunt o Martoră a lui Iehova dar împlineşti de fapt o profeţie cea în care se arată " că veţi fi urâţi din cauza numelui meu"!

Vorbeşti de preoţi! le ţii partea?
Pe Isus cine l-a omorât? nu preoţii? pentru că se temeau că le v-a lua funcţia!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

Denisa, ai fi de ras daca nu ai fi de plans, dar esti de plans daca tu confunzi arabii cu eschimosii, mana staga cu piciorul drept so preotia iudaica a vechiului testament cu PREOTIA CRESTNA si BISERICA cu care Hristos chiar s-a IDENTIFICAT...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

Iar astea te-ar putea ajuta sa scoti capul din nisip...:

- NOUL TESTAMENT despre preoţi:
1). -Iacov 5, 14 :"Este cineva bolnav între voi? Să cheme PREOŢII BISERICII (categorie aparte deci) şi să se roage pentru el, ungându-l cu untdelemn in numele Domnului."
2). - Timotei 5, 17:"Preoţii, care îşi ţin bine DREGĂTORIA, să se învrednicească de îndoită cinste, mai ales cei care se ostenesc cu cuvântul şi cu învăţătura."
3). - I Timotei 4, 14: "Nu fi nepăsător faţă de HARUL CARE ESTE ÎNTRU TINE, care ţi s-a dat prin proorocie, cu punerea mâinilor MAI-MARILOR PREOŢILOR (transmiterea SPECIALĂ a harului- făcută doar în cazul preoţilor)."
4). -I Petru 5, 1-2: "Pe PREOŢII CEI DINTRE VOI (doar unii aveau această misiune harică, nu toţi!) îi rog ca unul ce sunt împreună preot şi martor al patimilor lui Hristos si partas al slavei celei ce va să se descopere. Pastoriţi turma lui Dumnezeu, dată în paza voastră, cercetând-o nu cu silnicie, ci cu voie bună, după Dumnezeu, nu pentru câstig urât, ci din dragoste."

5). -Tit l, 5: "Pentru aceasta te-am lăsat în Creta, ca să îndreptezi cele ce mai lipsesc şi să aşezi PREOŢI PRIN CETĂŢI (doar unii erau numiţi preoţi), precum ţi-am rânduit."
6). -Ioan 20, 21-23:,,Şi zicând acestea, a suflat asupra lor şi le-a zis: LUAŢI DUH SFÂNT; Cărora VEŢI IERTA PĂCATELE se vor ierta şi cărora le veţi ţine, vor fi ţinute."
7). - Timotei 5, 22: "NU-ŢI PUNE MÂINILE DEGRABĂ PE NIMENI (gest prin care episcopii transmiteau harul), nici nu te face părtaş la păcatele altora. Păstrează-te curat. (consacrarea preotului era o acţiune HARICĂ- transmitere de HAR)"
8). -I Tim.1, 14:,, Comoara cea buna ce ti s-a incredintat, pazeste-o cu ajutorul Sfântului Duh, care sălăşluieşte întru noi."
9). -Faptele Apostolilor l4.23:,,Şi hirotonindu-le preoţi in fiecare biserică, rugâdu-se cu postiri, i-au încredinţat pe ei Domnului în...2004 - 2216 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Hai să-ți spun o povestelaughing Acum multeeee secole, exista doar o religie : cea ortodoxă. Apoi, Estul s-a despărțit de Vest și au format și biserica catolică, care a mai adăugat anumite lucruri în cărțile bisericești. Protestanții și penticostalii s-au opus celor ce spuneau catolicii, ei "tăiând" din religia ortodoxă. Astfel, penticostalii nu au icoane, pretind că nu știu ce înseamnă pildă sau apostoli, au alte gândiri. Dar, asta nu înseamnă că nu sunt tot oameni. Trăim toți în aceeași comunitate și trebuie să ne respectăm aproapele oricum ar fi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru ucatati):

Biserica catolica a fost inainte de cea ortodoxa -.-"

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Kalla):

La început a fost doar o religiewinking cea ortodoxă.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru ucatati):

La inceput a fost religia Catolica.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru ucatati):

Prima religie crestina a fost cea catolica.Nu prea o ai cu istoriawinking

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Kalla):

Tu ești catolică, sau de ce o ții așa cu ideea asta? happy

Denumirea de "catolică" a fost introdusă în 1054, iar deosebirile (inovaţiile, schimbările NE-scripturistice) faţă de ortodocşi, le aparţin CATOLICILOR şi au fost introduse cu cel mult un secol înainte de despărţire!

Chiar aceste schimbări ale învăţăturilor creştine autentice, au reprezentat puncte de discuţii, tensiuni şi în final, separare! 

Iată care au fost acele "mofturi" apusene care au condus la despărțire:
1.Papa a început să fie considerat locţiitorul lui Hristos pe pământ, (pretenţia de conducere sau jurisdicţie universală thinking);
2. adaosul filioque în crez;
3. introducerea teoriei purgatoriului;
4. introducerea folosirii azimelor la taina sfintei Împărtăşanii (pâine nedospită);

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

În schimb, în linie directă rămasă neschimbată, (având "obsesia" păstrării neschimbate a învăţăturilor şi a interpretărilor lor pe linia în care primele comunităţi apostolice le-au păstrat) Biserica Ortodoxă a continuat fără nici o deosebire învăţăturile Bisericii primare! De ce a insistat ca esenţa de bază a ei să fie „neschimbabilitatea"? Pentru că doar aşa s-ar fi păstrat şi autoritatea acestor învăţături (provenind fidel de la Hristos şi de apostoli)! 

Vechea biserică apostolică a preluat numele de "Ortodoxă" doar pentru a se deosebi de catolici, începând din 1054.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

Poate nu se chema catolica dar primii crestini in afara de cei care l-au urmat pe Iisus au fost romanii.Imparatul Teodosie al doilea aadus crestinismul la Roma dar nu avea un nume.
oricum, sunt agnostica nu catolica.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Kalla):

Important este faptul că alături de Biserica de Răsărit (Ortodoxă), și Biserica Romano-Catolică a păstrat neschimbate învăţăturile de bază ale Bisericii apostolice (lucruri esențiale, vitale Bisericii lăsate de Mântuitorul dar pe care cele 39000 de feluri de secte le-au pierdut prin părăsirea Bisericii):

-transmiterea harului preoţiei, ierarhia preoţească confirmată de Hristos în Biserică, cele şapte taine, Predania - ca al doilea izvor al Revelaţiei divine (puternic menționată în Scriptură), practica de viață a primelor comunități (care își cinsteau sfinții, care umpleau pereții catacombelor cu reprezentări iconografice murale, care prețuiau minunile făcute în interiorul credinței, a Bisericii, etc...)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

Chiar şi înainte de separarea dintre Apus şi Răsărit, "papă" era numit episcopul Romei. Dar Roma nu era singurul oraş din perioada aceea...
Era egal cu ceilalţi episcopi, toate jurisdicţiile istorice fiind egale ca importanţă: Antiohia, Ierusalimul, Constantinopolul, Roma, etc...
La fel şi între apostoli, Petru era cel mai în vârstă, dar era egal cu toţi ceilalţi (pe deasupra mai primise şi vreo 2-3 mustrări jenante pe care ceilalţi nu le-au primit)...


Între apostoli, Petru era într-adevăr cel mai în vârstă, dar era EGAL CU TOŢI CEILALŢI!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Kalla):

Fiecare cum crede. Dar am deviat total de la întrebare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru ucatati):

Fals. Crestinismul s-a impartit in ortodoxism si catolicism.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru ucatati):

De fapt la inceput a fost religia crestina laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru ucatati):

Ce e greu de priceput pentru unii oare că nu a fost vorba de "descindere", nu a fost vorba ca America să se "nască" din Asia sau Asia din America.
Nu a fost cazul ca Răsăritul Europei să se "nască" din Apus sau Apusul din Răsărit.
Nu a fost cazul ca Ortodoxia Răsăriteană, să se "nască" din Catolicimea Apuseană aflată la mii de km distanţă, aşa într-o seară de mai…

TOATĂ istoria (mai puţin teoriile şi imaginaţia sectanţilor) arată că nu a împrumutat nimeni de la nimeni, şi doar că până atunci (o ZI din 1054) a reuşit atât Vestul cât şi Răsăritul să păstreze aceleaşi învăţături apostolice.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru ucatati):

După ZIUA aceea, vestul s-a îndepărtat un pic (ei făcând pasul "în lateral") adoptând vreo 4 puncte diferite:
1. PAPA "DEVENEA" LOCŢIITORUL ABSOLUT AL LUI HRISTOS PE PĂMÂNT (pretenţia de conducere sau jurisdicţie universală);
2.adaosul filioque;
3. existenta purgatoriului;
4.folosirea azimelor;

Astea sunt toate diferențele. Dacă răsăritenii nu au acceptat inepțiile, cele patru invenții ale papei, pentru că erau nebiblice, nescripturistice, asta înseamnă că este Biserica Ortodoxă mai prejos decât cea Catolică? Nicidecum! Dimpotrivă!
Pe ce se bazează atunci de fapt cei care susțin alte opinii…?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru ucatati):

Tot ar fi ceva dacă începând de azi 2 august, fiecare sectant ar lăsa la o parte minciunile cu care a fost îndoctrinat, mințit împotriva voinței lui, teoriile false (permanent impotente de a da vreodată vreo dovadă istorică) minciuni de genul celor legate de împăratul Constantin (care de fapt nu a infuențat cu nici o idée CREȘTINISMUL și BISERICA),

- teoriile mincinoase cum că Fiul lui Dumnezeu a venit în lume pentru a lăsa o Biserică asemeni unui sat de femei vădane, fără câini, sau ca pe un sat părăsit în care fiecare putea face ce dorea…
ÎN REALITATE, BISERICA primelor secole era foarte puternică! Numai astfel a putut da sute de mii de martiri și sfinți…

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

BISERICA primelor secole era foarte solidă și solidă a rămas, altfel Mântuitorul Hristos ar fi spus niște vorbe în vânt prin cuvintele de mai jos: (la asta ajung să-l reducă sectanții pe Hristos: la o Persoană care a vorbit degeaba, fără rost…)

- Fiul lui Dumnezeu a spus despre Biserica Sa:
- " ...ca s-o înfăţişeze Sieşi, BISERICĂ slăvită, NEAVÂND PATĂ SAU ZBÂRCITURĂ, ori altceva de acest fel, ci ca să fie sfântă şi fără de prihană."- (Efes. 5, 25-27)
- "Drept aceea, luaţi aminte de voi înşivă şi de toată turma, întru care Duhul Sfânt v-a pus pe voi EPISCOPI, ca să păstraţi BISERICA(sg.) LUI DUMNEZEU, pe care a câştigat-o cu însuşi sângele Său." - Fapte 20, 28
- "Învăţându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, şi iată EU CU VOI SUNT (erau prezenţi doar apostolii- clerul Bisericii) în toate zilele, PÂNĂ LA SFÂRŞITUL VREMILOR. Amin." - Matei 28, 20
- „Şi EL ESTE CAPUL trupului, al Bisericii; El este începutul, întâiul născut din morţi, ca să fie El cel dintâi întru toate." - Coloseni 1, 18

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru ucatati):

Exista doar Biserica crestina, nici o religie gen ortodoxie, oricum tare povestea ta happy happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru ucatati):

Nu stiu sa spun f multe dar o chestie ar fi ca ei spun despre noi ca facem blasfemie cand facem semnul crucii ca de fiecare data il rastignim pe iisus.ideea e alta, noi am acceptat profetia sau cum s-o spune ca iisus va lua pacatele noastre va muri si va invia. de-asta facem semnul crucii ei asta nu inteleg. aaa si am cunoscut multi fanatici religiosi care sunt penticostali, unii ar fi in stare sa-ti dea in cap daca nu le accepti povestile spuse cuvant cu cuvant din biblie in gura mare si in strada, mno aia eu o urasc!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru MihaelaMariaPopa):

Mersiwinking

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Acelasi basme interpretate diferit

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ai aici cărți despre diferite rătăciri printre care și cea menționată în întrebare.

http://www.mirem.ro/protestantism.html

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ăia nu se f-t în cur. sad
Nu te lua după milan9, că e prost de dă-n gropi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează