1. Nu avea cum sa moara virgina, Chiar daca himenul nu se rupe inin momentul in care se intampla actul sexual (exista cazuri), se rupe cu siguranta cand iese un copil din tine. Stiu cazuri de femei carora li-s-a rupt himenul la nastere.
2. Am auzit de o teorie conform careia biblia nu a fost tradusa corect, iar termenul pe care ei l-au tradus ca fiind fecioara, virgina, neprihanita, etc, insemna de fapt femeie nemaritata, dar biblia a tradus asa din greseala sau intentionat.
Da mai gata cu întrebările logice, ce n-ai înțeles n-avem noi cum să înțelegem aberațiile ăstea.
@Awndre
,,naşterea Sa a fost mai presus de fire"
Adica nu sti ce sa raspunzi?
@Kaleidoscope
De ce nu?
@Kaleidoscope
Pentru mine conteaza, vreau sa vad cum gandesc altii.
Si in plus, crestinii care se cred cu adevarat crestini ar trebui sa aiba un raspuns care sa nu poata fi contrazis.
@ganton
De ce sa nu stiu?
Sta in firea omeneasca sa fim curiosi.
Minune, zici?
Ok, minune, dar totusi cum la scus pe Iisus din burta (uterul) Mariei?
@adyy95
,,a ramas gravida doar gandinduse la asta''
*lesina*
*se trezeste*
Serios?
@Alexa123
Nu cred in cea ce scrie in biblie.
P.S: sunt fata, va rog sa nu ma mai faceti baiata.
@Alexa123
Biblia= basme.
Imi place sa aud parerile cu cuvintele vostre nu cele din biblie.
@sL0boz
Insinuez ca acum 6000 de ani ( poate mai mult) existau operatii de reconstituiere a vaginului?
Pe atunci nici leac la varicela nu aveau.
Măi îngeraș negru unde ai găsit tu în Biblie scris, că sfântul Duh a întreținut relații sexuale cu Maria?
Eu am citit mai de mult evangheliile, și tot noul testament, dar nu rețin să fi citit așa ceva!
S-ar putea să ai ceva dreptate pe undeva :
http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/matei/1/
18. Iar nasterea lui Isus Hristos a fost asa: Maria, mama Lui, era logodita cu Iosif; si, inainte ca sa locuiasca ei impreuna, ea s-a aflat insarcinata de la Duhul Sfant.
http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/luca/1/
26. In luna a sasea, ingerul Gabriel a fost trimis de Dumnezeu intr-o cetate din Galileea, numita Nazaret,
27. la o fecioara logodita cu un barbat, numit Iosif, din casa lui David. Numele fecioarei era Maria.
28. Ingerul a intrat la ea si a zis: "Plecaciune, tie, careia ti s-a facut mare har; Domnul este cu tine, binecuvantata esti tu intre femei!"
29. Tulburata foarte mult de cuvintele acestea, Maria se intreba singura ce putea sa insemne urarea aceasta.
30. Ingerul i-a zis: "Nu te teme, Marie; caci ai capatat indurare inaintea lui Dumnezeu.
31. Si iata ca vei ramane insarcinata si vei naste un Fiu, caruia Ii vei pune numele Isus.
32. El va fi mare si va fi chemat Fiul Celui Preainalt; si Domnul Dumnezeu Ii va da scaunul de domnie al tatalui Sau David.
33. Va imparati peste casa lui Iacov in veci, si Imparatia Lui nu va avea sfarsit."
34. Maria a zis ingerului: "Cum se va face lucrul acesta, fiindca eu nu stiu de barbat?"
35. Ingerul i-a raspuns: "Duhul Sfant Se va cobori peste tine, si puterea Celui Preainalt te va umbri. De aceea Sfantul care Se va naste din tine, va fi chemat Fiul lui Dumnezeu.
36. Iata ca Elisabeta, rudenia ta, a zamislit si ea un fiu la batranete; si ea, careia i se zicea stearpa, este acum in a sasea luna.
37. Caci niciun cuvant de la Dumnezeu nu este lipsit de putere.
38. Maria a zis: "Iata, roaba Domnului; faca-mi-se dupa cuvintele tale!" Si ingerul a plecat de la ea.
39. Maria s-a sculat chiar in zilele acelea si a plecat in graba spre munti, intr-o cetate a lui Iuda.
40. A intrat in casa lui Zaharia si a urat de bine Elisabetei.
41. Cum a auzit Elisabeta urarea Mariei, i-a saltat pruncul in pantece, si Elisabeta s-a umplut de Duhul Sfant.
42. Ea a strigat cu glas tare: "Binecuvantata esti tu intre femei si binecuvantat este rodul pantecelui tau.
43. Cum mi-a fost dat mie sa vina la mine maica Domnului meu?
44. Fiindca iata, cum mi-a ajuns la urechi glasul urarii tale, mi-a saltat pruncul in pantece de bucurie.
45. Ferice de aceea care a crezut; pentru ca lucrurile care i-au fost spuse din partea Domnului se vor implini."
46. Si Maria a zis: "Sufletul meu mareste pe Domnul
47. si mi se bucura duhul in Dumnezeu, Mantuitorul meu,
48. pentru ca a privit spre starea smerita a roabei Sale. Caci iata ca de acum incolo, toate neamurile imi vor zice fericita,
49. pentru ca Cel Atotputernic a facut lucruri mari pentru mine. Numele Lui este sfant,
50. si indurarea Lui se intinde din neam in neam peste cei ce se tem de El.
51. El a aratat putere cu bratul Lui; a risipit gandurile pe care le aveau cei mandri in inima lor.
52. A rasturnat pe cei puternici de pe scaunele lor de domnie, si a inaltat pe cei smeriti.
53. Pe cei flamanzi i-a saturat de bunatati, si pe cei bogati i-a scos afara cu mainile goale.
54. A venit in ajutorul robului sau Israel, caci Si-a adus aminte de indurarea Sa -
55. cum fagaduise parintilor nostri - fata de Avraam si samanta lui in veac."
56. Maria a ramas impreuna cu Elisabeta cam trei luni. Apoi s-a intors acasa.
57. Elisabetei i s-a implinit vremea sa nasca; si a nascut un fiu.
58. Vecinii si rudele ei au auzit ca Domnul a aratat mare indurare fata de ea si se bucurau impreuna cu ea.
59. In ziua a opta, au venit sa taie pruncul imprejur si voiau sa-i puna numele Zaharia, dupa numele tatalui sau.
60. Dar mama lui a luat cuvantul si a zis: "Nu. Ci are sa se cheme Ioan."
61. Ei i-au zis: "Nimeni din rudeniile tale nu poarta numele acesta."
62. Si au inceput sa faca semne tatalui sau, ca sa stie cum ar vrea sa-i puna numele.
63. Zaharia a cerut o tablita de scris si a scris, zicand: "Numele lui este Ioan." Si toti s-au minunat.
64. In clipa aceea, i s-a deschis gura, i s-a dezlegat limba, si el vorbea si binecuvanta pe Dumnezeu.
65. Pe toti vecinii i-a apucat frica si in tot tinutul acela muntos al Iudeii se vorbea despre toate aceste lucruri.
66. Toti cei ce le auzeau le pastrau in inima lor si ziceau: "Oare ce va fi pruncul acesta?" Si mana Domnului era intr-adevar cu el.
67. Zaharia, tatal lui, s-a umplut de Duhul Sfant, a prorocit si a zis:
68. "Binecuvantat este Domnul, Dumnezeul lui Israel, pentru ca a cercetat si a rascumparat pe poporul Sau.
69. Si ne-a ridicat o mantuire puternica in casa robului Sau David, -
70. cum vestise prin gura sfintilor Sai proroci care au fost din vechime -
71. mantuire de vrajmasii nostri si din mana tuturor celor ce ne urasc!
72. Astfel Isi arata El indurarea fata de parintii nostri si Isi aduce aminte de legamantul Lui cel sfant,
73. potrivit juramantului prin care Se jurase parintelui nostru Avraam,
74. ca, dupa ce ne va izbavi din mana vrajmasilor nostri, ne va ingadui sa-I slujim fara frica,
75. traind inaintea Lui in sfintenie si neprihanire, in toate zilele vietii noastre.
76. Si tu, pruncule, vei fi chemat proroc al Celui Preainalt. Caci vei merge inaintea Domnului, ca sa pregatesti caile Lui
77. si sa dai poporului Sau cunostinta mantuirii, care sta in iertarea pacatelor lui;
78. datorita marii indurari a Dumnezeului nostru, in urma careia ne-a cercetat Soarele care rasare din inaltime,
79. ca sa lumineze pe cei ce zac in intunericul si in umbra mortii si sa ne indrepte picioarele pe calea pacii!"
80. Iar pruncul crestea si se intarea in duh. Si a stat in locuri pustii pana in ziua aratarii lui inaintea lui Israel.
http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/luca/2/
Luca 2
1. In vremea aceea a iesit o porunca de la Cezar August sa se inscrie toata lumea.
2. Inscrierea aceasta s-a facut intaia data pe cand era dregator in Siria Quirinius.
3. Toti se duceau sa se inscrie, fiecare in cetatea lui.
4. Iosif s-a suit si el din Galileea, din cetatea Nazaret, ca sa se duca in Iudeea, in cetatea lui David, numita Betleem - pentru ca era din casa si din semintia lui David -
5. sa se inscrie impreuna cu Maria, logodnica lui, care era insarcinata.
6. Pe cand erau ei acolo, s-a implinit vremea cand trebuia sa nasca Maria.
7. Si a nascut pe Fiul ei cel intai nascut, L-a infasat in scutece si L-a culcat intr-o iesle, pentru ca in casa de poposire nu era loc pentru ei.
8. In tinutul acela erau niste pastori care stateau afara in camp si faceau de straja noaptea imprejurul turmei lor.
9. Si iata ca un inger al Domnului s-a infatisat inaintea lor, si slava Domnului a stralucit imprejurul lor. Ei s-au infricosat foarte tare.
10. Dar ingerul le-a zis: "Nu va temeti: caci va aduc o veste buna, care va fi o mare bucurie pentru tot norodul:
11. astazi, in cetatea lui David, vi S-a nascut un Mantuitor, care este Hristos, Domnul.
12. Iata semnul, dupa care-L veti cunoaste: veti gasi un Prunc infasat in scutece si culcat intr-o iesle."
13. Si deodata, impreuna cu ingerul, s-a unit o multime de oaste cereasca, laudand pe Dumnezeu si zicand:
14. "Slava lui Dumnezeu in locurile preainalte si pace pe pamant intre oamenii placuti Lui."
15. Dupa ce au plecat ingerii de la ei, ca sa se intoarca in cer, pastorii au zis unii catre altii: "Haidem sa mergem pana la Betleem si sa vedem ce ni s-a spus si ce ne-a facut cunoscut Domnul."
16. S-au dus in graba si au gasit pe Maria, pe Iosif, si Pruncul culcat in iesle.
17. Dupa ce L-au vazut, au istorisit ce li se spusese despre Prunc.
18. Toti cei ce i-au auzit s-au mirat de cele ce le spuneau pastorii.
19. Maria pastra toate cuvintele acelea si se gandea la ele in inima ei.
20. Si pastorii s-au intors, slavind si laudand pe Dumnezeu, pentru toate cele ce auzisera si vazusera si care erau intocmai cum li se spusese.
21. Cand a venit ziua a opta, in care trebuia taiat imprejur Pruncul, I-au pus numele Isus, nume care fusese spus de inger inainte ca sa fi fost El zamislit in pantece.
22. Si, cand s-au implinit zilele pentru curatarea lor, dupa Legea lui Moise, Iosif si Maria au adus Pruncul la Ierusalim, ca sa-L infatiseze inaintea Domnului -
23. dupa cum este scris in Legea Domnului: "Orice intai nascut de parte barbateasca va fi inchinat Domnului" -
24. si ca sa aduca jertfa: o pereche de turturele sau doi pui de porumbei, dupa cum este poruncit in Legea Domnului.
25. Si iata ca in Ierusalim era un om numit Simeon. Omul acesta ducea o viata sfanta si era cu frica lui Dumnezeu. El astepta mangaierea lui Israel, si Duhul Sfant era peste el.
26. Duhul Sfant il instiintase ca nu va muri inainte ca sa vada pe Hristosul Domnului.
27. El a venit in Templu, manat de Duhul. Si, cand au adus parintii inauntru pe Pruncul Isus, ca sa implineasca cu privire la El ce poruncea Legea,
28. Simeon L-a luat in brate, a binecuvantat pe Dumnezeu si a zis:
29. "Acum, sloboade in pace pe robul Tau, Stapane, dupa cuvantul Tau.
30. Caci au vazut ochii mei mantuirea Ta,
31. pe care ai pregatit-o sa fie inaintea tuturor popoarelor,
32. lumina care sa lumineze Neamurile si slava poporului Tau, Israel."
33. Tatal si mama Lui se mirau de lucrurile care se spuneau despre El.
34. Simeon i-a binecuvantat si a zis Mariei, mama Lui: "Iata, Copilul acesta este randuit spre prabusirea si ridicarea multora in Israel si sa fie un semn care va starni impotrivire.
35. Chiar sufletul tau va fi strapuns de o sabie, ca sa se descopere gandurile multor inimi."
36. Mai era acolo si o prorocita, Ana, fata lui Fanuel, din semintia lui Aser. Ea era foarte inaintata in varsta si traise cu barbatul ei sapte ani dupa fecioria ei.
37. Ramasa vaduva si fiind in varsta de optzeci si patru de ani, Ana nu se departa de Templu, si zi si noapte slujea lui Dumnezeu cu post si cu rugaciuni.
38. A venit si ea in acelasi ceas si a inceput sa laude pe Dumnezeu si sa vorbeasca despre Isus tuturor celor ce asteptau mantuirea Ierusalimului.
39. Dupa ce au implinit tot ce poruncea Legea Domnului, Iosif si Maria s-au intors in Galileea, in cetatea lor, Nazaret.
40. Iar Pruncul crestea si Se intarea; era plin de intelepciune, si harul lui Dumnezeu era peste El.
41. Parintii lui Isus se duceau la Ierusalim in fiecare an, la praznicul Pastilui.
42. Cand a fost El de doisprezece ani, s-au suit la Ierusalim, dupa obiceiul praznicului.
43. Apoi, dupa ce au trecut zilele praznicului, pe cand se intorceau acasa, baiatul Isus a ramas in Ierusalim. Parintii Lui n-au bagat de seama lucrul acesta.
44. Au crezut ca este cu tovarasii lor de calatorie si au mers cale de o zi si L-au cautat printre rudele si cunoscutii lor.
45. Dar nu L-au gasit si s-au intors la Ierusalim sa-L caute.
46. Dupa trei zile, L-au gasit in Templu, sezand in mijlocul invatatorilor, ascultandu-i si punandu-le intrebari.
47. Toti care-L auzeau, ramaneau uimiti de priceperea si raspunsurile Lui.
48. Cand L-au vazut parintii Lui, au ramas inmarmuriti; si mama Lui I-a zis: "Fiule, pentru ce Te-ai purtat asa cu noi? Iata ca tatal Tau si eu Te-am cautat cu ingrijorare."
49. El le-a zis: "De ce M-ati cautat? Oare nu stiati ca trebuie sa fiu in Casa Tatalui Meu?"
50. Dar ei n-au inteles spusele Lui.
51. Apoi S-a coborat impreuna cu ei, a venit la Nazaret si le era supus. Mama Sa pastra toate cuvintele acestea in inima ei.
52. Si Isus crestea in intelepciune, in statura, si era tot mai placut inaintea lui Dumnezeu si inaintea oamenilor.
Citește ce i-m scris lui ăsta, privitor la faptul că Iisus era anterior Mariei
http://www.tpu.ro/......eti-si-va/
Asta vroiam sa intreb si eu.
N-avea cum sa moara virgina, decat daca facea cezariana sau l-a scos pe Iisus pe alte orificii.
Se pot face operatii de reconstruire a vaginului stiai? poate si atunci puteau sa faca.
De ce nu? Pai pentru ca si daca ti se da raspunsul tu oricum vei scorni altceva impotriva. Pur si simplu ti-e ciuda pe crestini de parca ti-au violat familia. De cand am reintrat pe site-ul asta vad doar intrebari de genul asta din partea ta si e clar ca esti pur si simplu impotriva. Doar vrei sa dovedesti ca altii gandesc gresit. Ei bine sa stii ca nu exista credinta gresita. Atata timp cat crezi in ceva esti un om puternic. Nu conteaza cum de a murit aia virgina sau altceva.
Cu intrebari de gen "Cata sperma a donat Duhhul Sfant pentru nasterea lui Iisus?" sunt sigur ca pentru tine conteaza foarte mult cum gandesc altii. Lasa, nu esti primul si nici ultimul care incearca sa se lupte cu aerul. Un prieten bun de-al meu sufera de acelasi defect ca si tine. Cel mai bine, daca crezi ca ai atatea bilute, du-te si intreaba pe un forum al credinciosilor daca vrei sa vezi cum gandesc oamenii. Pe TPU e aproape inutil.
Vorbeste frumos mai, nasterea lui Iisus a fost o minune, si cu atitudinea asta nu o sa ajungi bine
Pai e minune na, nu stii ca Dumnezeu poate face orice? Nu trebuie' sa stii tu (sau noi oamenii) cum.
Dap...se zice ca daca o fata se casatoreste virgina, atunci si daca naste 300 de copii tot virgina se numeste
Ce intrebari blasfemice puneti mai inteligerntilor aia a fost o minune a ramas gravida doar gandinduse la asta
De ce vrei sa te lamureasca cineva de ceva care stii si in care nu vrei sa crezi!? Nu cred ca e ceva de lamurit!
Ea a ramas insarcinata fara a se produce actul in sine. : " Prea Curata Fecioară Maria a fost fecioară înainte, în timpul şi după naşterea cea dumnezeiască din Ea a Fiului lui Dumnezeu, fiindcă naşterea Sa a fost mai presus de fire"
Ea a nascut si nu spune nicaieri ca pe unde cand a nascut nu ii s-a spart apa k doar era sfanta, a nascut prin duhul sfant
Daca estiatit de curios,, sunt sigura ca in TPU nu vei gasi rs la astfel de intrebari tot ce tine de Dumnezeu este in biblie incearca acolo sati potolestikuriozitatie, SUCES!
Daca estiatit de curios eu cred ca sigur nu vei gasi un rs clar in TPU,, tot ce tine de Dumnezeu este in biblie inciarka acolo sati potolesticuriozitatia, SUCCES!
simpluEu. întreabă:
Octavian199 întreabă:
FreddieM întreabă: