|

Buna! problema mea este ca sunt foarte confuza...nu mai stiu ce sa cred sau mai bine zis in ce sa cred...am citit undeva o intrebare care mi-a ramas in minte: "Dumnezeu ne-a creat pe noi sau noi L-am creat pe Dumnezeu?"apoi am vrut sa aflu mai multe opinii si din partea crestinilor si a ateilor...dar nu am reusit decat sa-mi pun mai multe intrebari si sa am mai multe indoieli...unii spun ca Dumnezeu este Iubirea, ne-a iubit atat de mult incat l-a dat pe Unicul Sau Fiu pentru a ne mantui s.a.m.d. iar pentru a-L cunoaste trebuie sa citim Biblia, dar in acelasi timp se fac tot felul de descoperiri arheologice care se contrazic cu aceasta carte...

nu mai stiu ce sa mai cred mi-e frica sa nu fie totul o inventie a oamenilor si pana la urma sa murim cu totii din cauza incalzirii globale sau vreo gaura neagra, ceva nu stiu...si apoi stau si ma gandesc daca toate acestea e lucrarea lui Satan care pune indoieli in sufletul meu si ma indeparteaza de credinta? aceste intrebari ma macina de multa vreme si as dori foarte mult sa gasesc odata raspunsul, dar nu mai stiu unde sa caut...

32 Raportează Evaluează
32 răspunsuri:
| a răspuns:

D-zeu chiar e inventat de om, si ne putem da seama de asta cand vedem cati zei si cate religii au fost si mai sunt in lumea asta. Toti acei zei au fost inventati la fel. D-zeu nu are nimic deosebit. De fapt el a fost creat de om prin unirea mai multor zei intr-unul singur. De incalzirea globala sau de alte primejdii nu o sa ne salveze nimeni, ci doar noi putem face asta. Iar povestea cu satan e inventata de crestini ca sa sperie orice om inzestrat cu putina curiozitate sa gandeasca pentru el. Cum gandesti putin liber religia si vine si-ti spune: "Pacatuiesti, satan se joaca cu sufletul tau" doar ca sa te faca sa nu vezi adevarul evident cu ochii tai. Tot ce trebuie sa faci e sa-ti deschizi ochii si sa vezi. Indreapta-te spre stiinta, pentru ca stiinta chiar functioneaza si-ti da dovezi palpabile pentru intrebarile tale. Si o sa vezi ca nu exista nici d-zeu, nici satan, si nici alte povesti si superstitii inventate de niste oameni fanatici si primitivi care nu stiau nimic despre lumea din jurul lor de acum 2000 si ceva de ani.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru sublime89):

M-am gandit si eu la asta dar cum iti explici faptul ca exista atatia crestini care-au murit si din trupul lor curge mir sau in fine miroase a mir sau alti sfinti care au murit de sute de ani si nu au putrezit?
si mai e ceva: am auzit multe marturii despre oameni posedati de demoni care scoteau tot felul de sunete se zbateau, ma rog se comportau ca niste bestii si cand intrau in biserica sau li se facea o slujba isi reveneau?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Uite cum iti dai seama daca exista dumnezeu: Estie dovezi adevarate? Are vreo logica?
Raspunsul, in ambele cazuri, este nu. Gata, de acum nu o sa mai ai niciun dubiu!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pai... este normal sa ai indoieli cu privire la existenta lui Dumnezeu :)

Chiar si apostolii care se aflau langa Iisus Hristos se indoiau fata de DOmnul Iisus Hristos la faptul ca El este FIul lui DUmnezeu.

Si nu, nu oamenii "l-au creat pe dumnezeu", ci Dansul ne-a creat pe noi ( opinia mea) dupa "chipul si asemanarea Lui".

"In El avem viata, miscarea si fiinta"
El este etern, a existat dintotdeauna, deci divinitatea nu are nevoie de o cauza, in schimb aparitia Universului da, a necesitat o cauza.
Oricum nu trebuie sa-ti fie frica sa cercetezi.Pentru asta ne-a dat Dumnezeu ratiunea, pentru cercetare si cand crezi ca a sosit momentul oportun, vei fi in stare sa iei deciziile corecte :)
Unde sa cauti? Biblia, VIata Maicii Domnului, VIetile Sfintilor. SUnt o multime de surse.


( dar asta nu inseamna ca trebuie apoi sa-l urasti/dispretuiesti pe celalalt pentru alegerea facuta)

http://www.youtube.com/watch?v=4PTFls5oPVM
http://www.youtube.com/watch?v=vvWX4_lu2qs
Chiar si eu imi pun astfel de intrebari si trebuie sa recunosc in ultima vreme am lasat de-o parte cititul Bibliei din cauza altor saricini, dar din timpul ramas o mai lecturez pentru a ma documenta/ a intelege ce inseamna a fi un crestin...


RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru BlackSulphur):

Asta e problema sunt dovezi si pro si contra
pro: ceea ce am scris mai sus pentru sublimedani89 si contra descoperirile arheologice si stiintificesad

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru larebelle):

Ai auzit de boli mintale? Febra? Delirare?
Imi si imaginez cum auzeau pochii ca moare cineva pe placul religiei lor imediat ii luau trupul si il imbibau in mir. VAI CURGE MIR sfant de 3 ori. rolling on the floor
Intr-un continent de barbari religia ca sa fie primita trebuia sa aiba barbarisme precum modul in care a murit Iisus, beti din sangele Domnului laughing si alte prostii cu care esti imbijnuita si nici nu iti dai seama de ele.
Crestinismul este facut sa reziste, daca incerci sa iesi din el ramai cu sechele si ai sa crezi ca l-ai tradat pe Dumnezeu, ca satana te controleaza si astfel de chestii. Este o capcana a mintii si din cauza asta trebuie sa scapam de el.
Citeste Cartea Antichristul de Friederich Nietzsche.
Unde a fost Dumnezeu cand oamenii lui ardeau pe rug alti oameni?
Dumnezeu pe dracu ca nu exista, unde e Dumenzeu cand copii se nasc cu tot felul de boli nasoale?
Ai citit biblia sa vezi ce ii place lui Dumnezeu? El prefera mirosul de miel ars pe rug si sangele de miel intins pe pereti daca te gandesti vreodata sa ii faci vreo ofranda.
Vreau viza mnezau mati de jandarmu dracului laughing.
Deschide ochi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

"Dumnezeu pe dracu ca nu exista, unde e Dumenzeu cand copii se nasc cu tot felul de boli nasoale?" STai linistit. SI fara ajutorul tau, Dumnezeu se ocupa de acestia.

"Ferice de cei flamanzi ca aceia se vor satura"
SI afirmatia "cine l-a creat pe Dumnezeu" este total gresita, am mai spus asta de nenumarate ori. Daca o luam pe acest rationament, creatorul 1 va avea nevoie de un altul si tot asa pana se formeaza un cerc vicios. Deci, din punct de vedere logic este eronat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Omul l-a inventat pe Dumnezeu, iar mai apoi Dumnezeu l-a creat pe om.
Dumnezeu e peste tot, nu te poti impotrivi lui.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru casablanca40):

Cu un gram de logica, uite ce corect si frumos suna restituit: Dumnezeu l-a creat pe om, iar omul a creat "dumnezei" (idoli) pentru ca sa se indeparteze de Dansul.
FIecare orgnaism la exterior pare normal, dar in interior vei fi surprins ( studiind alcatuirea desigur) de organele, substantele si schimbul acestora de-opotriva cum sunt prezente in corpul uman ( de ex la ochi, unde avem sclerotica, coroida, retina ..fiecare are rolul sau in structura acestui organ de simt)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Exilee):

Pentru tine probabil complexitatea alcatuirii omului este o dovada a existentei lui Dumnezeu, pentru mine este chiar opusul.
Daca utilizezi logica intr-un mod nepartinitor vei ajunge la concluzia ca Dumnezeu nu poate exista.
Ceea ce am vrut eu sa spun este ca Dumnezeu a fost inventat, dar acesta are un efect real asupra oamenilor. Este ca si cum nu ar conta provenienta sa. Dumnezeu traieste prin noi, oamenii sunt cei care il fac puternic.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Exilee):

"Omul l-a inventat pe Dumnezeu ca sa faca nefericirea mai tolerabila." Freud.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Parerea mea ca trebuia sa dispara religia pana in secolul asta,cand stiinta este atat de evoluata, cand s-au facut atatea demonstratii realiste, ce o mai cauta si religia nu inteleg, e depasita, e momentul sa lasam in urma prostiile religioase

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru larebelle):

Aberatii, faptul ca aseara as fi discutat cu Dumnezeu si mi-ar fi spus ca nu exista este o dovada tot atat de solida ca cele expuse in raspunsul dumitale.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru BlackSulphur):

Realmente logica este o inventie umana. Daca Dumnezeu este ilogic atunci exista sanse mai mari sa existe decat daca ar fi logic.
Cu alte cuvinte ilogicitatea in acest caz este o marturie a existentei, nu a inexistentei, probabilitatea ca Dumnezeu sa existe in functie de regulile impuse de fiinta umana si denumite "logica" fiinda aproape nula.

DIntre o divinitate buna si iubitoare, cu aspect uman si o divinitate care are aspectul unei sfere ce se roteste constant, exista o sansa mai mare ca acea divinitate ce arata ca o sfera si se roteste sa existe decat exista pentru divinitatea cu aspect uman.
Autenticul nu este si logic.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru larebelle):

In realitate nu exista nici dovezi pro, nici dovezi contra.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

N-are treaba Satana, nici tristu' ala nu exista.
Deci uite, hai sa-ti explice tata Error cum vine treaba:
Dumnezeu, asa cum este prezentat de biserica si de credinciosi, NU EXISTA.

Mai sunt unii care spun ca Dumnezeu este lumina.
Ideea este ca(daca stii putina "pseudo-istorie"), s-au descoperit lucruri care denota existenta unei tehnologii foarte avansate din perioada B.C.(before Cristi{Hristos}). La romani de exemplu, s-a descoperit nanotehnologie, grecii vorbeau de atlantida, s-au descoperit mecanisme complexe, Tablitele lui Toth(26000 de ani vechime, Toth fiind intitulat stapanitorul Atlantidei).

Incep asa(o explicatie mai amanuntita):
Tablitele lui Toth sunt facute din smarald, impenetrabile, si vorbesc despre cunostintele adunate de-a lungul mileniilor de atlanti.

Acum, revenind la Dumnezeu/crestinism: Nu crede nimic din ce-ti spune biserica, aia e bullshit.

Stii ca Iisus a lipsit 18 ani din Ierusaim? Stii unde a fost?
Raspunsul: A fost in orientul mijlociu, a fost in Egipt(daca te va preocupa pseudo-istoria, vei afla ca Toth a ascuns tablitele sub marea piramida, intr-o incapere imensa. laughing Ce a cautat Iisus in egipt deci, avand in vedere ca atunci cand era copil nu facea nimic deosebit si cand a revenit era Mesia?).

Daca ne luam dupa aceasta teorie, Iisus ajunsese la un stadiu superior al spiritualitatii(care este totusi accesibil omului de rand) si a folosit puterile dobandite ca sa faca miracole.
Acum Bibilia: Ea a fost interpretata si cenzurata, capitole scoase care vorbesc tocmai de calatoria sa de 18 ani.
Mai exista o interpretare care spune ca "Dumnezeu" este lumina. Daca punem astfel problema, putem explica cateva chestii: Sufletul se presupune ca e lumina, corpul nostru emana lumina(putina, dar emana)...
Energia in sine poate emana lumina, de aici a venit si interpretarea ca Dumnezeu este energie.
De fapt, tot corpul este energie condensata.(Energia poate deveni materie).
De aici putem trage concluzia ca spiritul poate fi lumina,...2007 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Felys):

Religia nu dispare, omul are nevoie de ea.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Fete,cred ca acolo unde te simti u linistita protejata si in siguranta acolo e dumnezeu, nu-ti mai pune intrebari existentiale ca-ai sa ratacestii, traieste, iubeste, simte si ai sa vezii ca toate puse la un loc e un intreg
ingeneral e bine sa credem ..eu unul cred si ma ajuta asta imi da putere si speranta si crede-ma nu ma duc prea des la biserika, e bine sa faci bine ca-ci cu totii facem rau, crede-n tine, respecta alea 10 porunci si tine post ca sunt legi morale si de etica in viata la modul nu-ti cinstesti parintii te da mata afara din casa furi faci puscariie si tot asa iar postul e pentru trup si sanatate iar fapta buna e pentru suflet dar sa nu cazi in mandriee ca faci astea. fii vessela fa astea cu bucurie si blandete si-ai sa-l cunosti pe dumnezeu in toate... nu trebuie sa te rogii la icoane nu trebuie sa mergi la biserika sfintii nu le-au avut ..trebuie doar sa le faci pe toate cu inima buna si nu-ti mai fiie frica de sfarsit si lalala gauri negre si mai stiu eu ce toate sunt casa bage frica-n noi si prin asta sa ne manipuleze sa ne limiteze sa nu-l cunoastem pe dumnezeu cu adevarat asa cum e...e ceva care cu greu se poate deskrie dar crede-ma sigur ca e si nu-ti spun astea ca fac parte di-ntro secta sau vreun martor al lui ehova sau mai stiu eu ce sunt crestin ortodox si nu conteaza atata timp cat dumnezeu a vrut sa fiu asa n-am ales eu asta asa a fost sa fie. sa nu-ti fiie frica de ziua de maine cand stii deja ca acolo este dumnezeu. pupici dulci happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

1-NU exista satanel.lol
2-e ceva normal sa te intrebi asemenea lucruri
3-religia ESTE o inventie a oamenilor[in lume exista n-religii care, fiecare spune ca e cea adevarata]
4-cel mai bine e sa NU iti mai faci atatea griji despre lucruri atat de neinsemnate si sa-ti traiesti viata frumos si in armonie cu natura/ceilalti oameni
simplu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu isi recomand sa vezi ce spune si stiinta despre existenta lui dumnezeu http://istoria-lumii.ucoz.com/publ/exista_dumnezeu/1
2 religia este o inventie umana
3 biblia este mitologie furata din alte mitologii vezi cea egipteana sa vezi ca nu aberez uite cele 10 porunci egiptene BIBLIA:
1) Sa nu ai alti Dumnezei afara de mine.
CARTEA EGIPTEANA A MORTILOR:
1) Nu tulbur echilibrul divin.

BIBLIA:
2) Sa nu-ti faci chip cioplit, nici vreo infatisare a lucrurilor care sunt sus in ceruri sau jos pe pamant, sau in apele mai de jos decat pamantul.
CARTEA EGIPTEANA A MORTILOR:
2) Nu opresc un zeu atunci cand acesta mi se arata.

BIBLIA:
3) Sa nu iei in desert Numele Domnului Dumnezeului tau; caci Domnul nu-L va lasa nepedepsit pe cel ce va lua in desert Numele Lui.
CARTEA EGIPTEANA A MORTILOR:
3) Nu jignesc zeul care se afla la carma.

BIBLIA:
4) Dar ziua a saptea este ziua de odihna inchinata Domnului Dumnezeului tau: sa nu faci nicio lucrare in ea, nici tu, nici fiul tau, nici fiica ta, nici robul tau, nici roaba ta, nici vita ta, nici strainul care se afla in casa ta.
CARTEA EGIPTEANA A MORTILOR:
(Egiptenii nu aveau Sabat)

BIBLIA:
5) Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta pentru ca sa ti se lungeasca zilele in tara pe care ti-o da Domnul Dumnezeul tau.
CARTEA EGIPTEANA A MORTILOR:
5) Nu-i fac rau aproapelui meu.

BIBLIA:
6) Sa nu ucizi.
CARTEA EGIPTEANA A MORTILOR:
6) Nu ucid.

BIBLIA:
7) Sa nu preacurvesti.
CARTEA EGIPTEANA A MORTILOR:
7) Nu preacurvesc.

BIBLIA:
8 ) Sa nu furi.
CARTEA EGIPTEANA A MORTILOR:
8 ) Nu fur.

BIBLIA:
9) Sa nu marturisesti stramb impotriva aproapelui tau.
CARTEA EGIPTEANA A MORTILOR:
9) Nu spun minciuni in locul adevarului.

BIBLIA:
10) Sa nu poftesti casa aproapelui tau, sa nu poftesti nevasta aproapelui tau, nici robul lui, nici roaba lui, nici boul lui, nici magarul lui, nici un alt lucru care este al aproapelui tau.
CARTEA EGIPTEANA A MORTILOR:
10) Nu-i nedreptatesc si nici nu-i insel pe altii.
...2006 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru larebelle):

Nu este nicio dovada ca a curs "mir" din corpul cuiva vreodata. Iar acei asa zisi sfinti care au murit si s-au conservat sunt doar rezultatul anumitor conditii de umiditate sau de alti factori intalniti in locul in care au fost ingropati. Daca ar fi dezgropati mai multi oameni, nu doar "sfinti", s-ar observa acelasi lucru la multi dintre ei. E un proces de mumificare natural, si e destul de intalnit.
Iar acei oameni "posedati" ori au boli psihice si in loc sa mearga la doctor se duc la preot, si atunci slujba n-o sa aiba niciun rezultat de lunga durata, poate doar o linistire de moment din cauza unei autosugestii, ori se prefac. Intra intr-un fel de transa. Ritualul asta exista si la alte religii, si e echivalent cu prefacatoria.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Care sunt descoperirile arheologice care ar contrazice Biblia?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Unii spun intr-un fel, iar altii in altul. Tu dar, ce crezi?
Este in natura umana ca mintea sa fie absorbita de lucrurile asupra carora zaboveste. Apostolul Pavel spune: "Noi toti privim cu fata descoperita, ca intr-o oglinda, slava Domnului, si suntem schimbati in acelasi chip al Lui..."(2Corinteni.3:18)
Te intreb: tu dar, ce privesti?
Te saftuiesti sa nu mai privesti -sa nu mai zabovesti asupra lucrurilor care aduc indoiala, ci sa privesti si sa staruiesti asupra lucrurilor care aduc credinta si care conduc la credinta.
Ca sa reziste, crestinul are nevoie ca zilnic sa deschida Biblia cu rugaciune. El are nevoie de o comuniune neintrerupta cu Dumnezeu, de o relatie cu El.
Credinta nu inseamna sentiment, si ea nu are de-a face cu ceea ce vedem sau auzim. Credinta se bazeaza strisct pe Cuvantul lui Dumnezeu -adica pe Sfanta Scriptura. Pentru ca si daca vom vedea facandu-se minuni in fata noastra, acestea trebuiesc testate tot cu Biblia daca sunt de la Dumnezeu sau de la cel rau.
Daca vrei sa stai in picioare trebuie ca sa traiesti in continua ascultare de Dumnezeu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da ai spus bine la urma, Satan este cel ce induce in eroare intregul pamant locuit, el l-a pus pe dumnezeuintr-o lumina negativa inaintea omului, el este un mincinos si nu a stat in adevar. Dar a avea incredere in Dumnezeul care ne-a creat, si care nu poate sa minta, inseamna, viata, iar asimiland cunostinta exacta despre dumnezeu si scopul sau, si alipindu-te de el, ai privilegiul vietii vesnice. Studiaza Biblia cu cei care vor fi interesati de binele tau si de viata ta, si care nu pe degeaba poarta numele de Martori ai lui Iehova. Daca nu-ti indisplace, si daca poti citeste in Biblie (daca o ai), in Isaia 48! 9, 20.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Multe secte invită la studii biblice, DAR, studiile biblice" oferite de diferite grupări nu fac altceva decât să "orienteze" persoana spre acea grupare, situaţie în care se preferă sensul "atrăgător" dar "viciat", şi nu cel din contextul istoric. Şi iată că "plăcute" au putut ajunge să fie mii şi mii de variante de interpretare a Bibliei.

Dificultatea înţelegerii textului sacru este data de predominanţa foarte mare a LIMBAJULUI METAFORIC, simbolic, a folosirii VALORILOR POLISEMANTICE ale cuvintelor!

Ştii ce este aceea literatură, ştii cât de uşor poate fi interpretat un text într-un fel sau altul! La fel este şi cu Scriptura. De aceea există astăzi aproape 40000 de secte de origine creştină…

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Un studiu oferit de o sectă nu este altceva decât un curs de FORMARE A MODULUI DE A PRIVI lucrurile, şi o dată ce modul de gândire este viciat, toate ideile vor fi forţat interpretate în acea direcţie. Sute de secte oferă pe la noi "Studiile biblice" şi tot atâtea moduri de interpretare diferite vor exista, pentru a se crea impresia că Sciptura susţine fix gruparea lor.

Cel care doreşte să treacă peste dificultăţile de înţelegerea le textului, poate uşor să ceară sfatul unui preot. Să citească Biblia (cartea sau on-line) iar ulterior să întreabe fie un preot, fie un profesor de religie, asupra versetelor care par a ridica ceva probleme de înţelegere…
Numai bine!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dacă argumente ale existenţei lui Dumnezeu te pot ajut cu ceva, să ştii că sunt foarte multe!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dovezi obiective nu sunt nici ca Dumnezeu exista, nici ca Dumnezeu nu exista, asa ca fiecare poate crede ce vrea-n privinta asta fara teama de a gresi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

"e fac tot felul de descoperiri arheologice care se contrazic cu aceasta carte..."
Pot să te întreb despre ce descoperiri este vorba? Pentru că de multe ori dovezile arheologice au venit în sprijinul relatării biblice.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

Iată un argument al existenţei lui Dumnezeu care te-ar putea ajuta cu ceva:
Este un argument valabil pentru cei care doresc un suport sincer pentru credinţa lor în existenţa sacrului a fost oferit de un mare om de ştiinţă, Erwin Schrödinger, laureat al premiului Nobel pentru fizică cuantică.
- El a observat că volumul maxim al unei gene (particulă a materialului ereditar) poate fi cuprins într-un cub cu mărimea laturii de MAXIM 100 distanţe atomice – însumând astfel un număr de atomi cuprins între o mie şi un milion – în funcţie de tipul şi de mărimea atomilor).

- Tot el afirmă că este practic imposibil ca acest număr limitat să poată explica un comportament ordonat, să formeze o structură organizată, să posede un,, program" de autoreproducere completă, de redare a unui caracter, funcţie sau organ în organismul dezvoltat ulterior, un,, program" de coordonare cu celelalte gene, de gestionare a unui metabolism propriu etc…

- Automat, concluzia acestei realităţi, este faptul că existenţa şi manifestarea unei gene, şi prin translaţie – a vieţii în general, constituie, în faţa oricărei tehnologii avansate, o enigmă, un mister de neînţeles, o manifestare minunată a Sacrului, o amprentă discretă a Celui care se află în spatele cortinei...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează