| FlorinMarius123 a întrebat:

sa va spun, m-am documentat n ultimii ani foarte mult despre istoria religiei crestine.Am ajuns la concluzia ca religia se bate cap in cap cu ce spune ea adica : Adam si Eva au avut doi copii, ei cum s-au imultit, prin incest si crestini nu sunt de acord cu incest-ul. Asa ca am ajuns la concluzia ca nu vreau sa mai fac religie in liceu, de fapt eu am gatat a 8-a cu note foarte bune zic eu la Romana 9, 30 si matematica 9, 40 si ma voi duce spre o filiera teoretica -Matematica-informatica intensiv informatica, voi fi catalogat la liceu ca nu fac religie spun ca in generala am facut cu o profesoara ``idioata `` o intrebam ceva de religie evita sa raspunda sau schimba subiectul asa ca am hotarat sa nu mai fac religie, in interiorul meu pot zice ca o parte crede ca exista Dumnezeu iar cealalta nu!, sunt impartit in jumatate. Intrebarea mea este voi fi catalogat de profesori ca nu fac religie, si daca nu fac eu pot asista la ore?

18 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Nu prea esti documentata deloc as zice.Ce spui tu nu are legatura cu religia ci cu biologia, cu genetica, deci apucate si studiaza genetica si dupa sa vii si sa spui ca din 2 persoane nu se face nu se drege.Aici nu este vorba de incest sau povesti de genul asta ci de faptul ca genetic vorbind din 2 persoane identic genetic nu ar rezulta nimic pe termen foarte lung, adica indivizii pe masura ce se consanguinizeaza tot mai mult se duc de rapa, adica la un moment dat vor muri cu totii.Asta vorbind la oameni, pentru ca in lumea vie exista exemple de consangvinizari unde populatia respectiva n-are nici o treaba.Sint specii de sopirle care se inmultesc prin partenogeneza, adica sint numai femele si se cloneaza sa fiu mai simplu, deci tot ce iese din ele sint identice cu mama si etc etc.Insa se pare ca prezinta un mecanism care le face viabile, adica sa nu duca la aparitia de boli, dereglari genetice bla bla.Dar daca Adam si Eva erau 2 persoane diferite din pct de vedere genetic atunci nu exista nici o problema in a obtine o populatie din 2 indivizi fara a exista consecinte.Acum ca tu te legi de chestia asta morala ca nu stiu se culca nu stiu cine cu ruda sa asta e doar o chestie banala,natura nu este fanatica,ea urmareste doar mentinerea speciei in viata,sau mai bine spus de fapt specia urmareste asta, ca nu exista nimeni sa le dirijeze, doar conditiile exterioare sa le constringa sa ia anumkte decizii si directii.Tu vrei sa traiesti sau vrei sa fii doar moral? Una fara alta nu se poate, adica nu poti sa ai moralitate daca nu traiesti, deci daca nu existi nu ai cum sa fii moral.Si spui ca urmezi nu stiu ce domeniu teoretic.Si religia tot dimeniu teoretic este, deci se pare ca te indrepti spre un domeniu contestabil, dar na fiecare cu chemarea sa.Nu vrei sa faci religie e treaba ta, mai ales daca nu esti obligat.Religia dupa mine n-ar trebui predata in scoala pentru ca duce la indoctrinari,nu lasa individul liber,nu-i lasa o fereastra larga ca el sa poata vedea si altceva.Daca de cind esti copil esti indoctrinat de parinti,daca ei sint religiosi,mergi apoi la scoala unde se continua asta si uite asa vei ajunge la maturitate un obict f usor de manipulat de catre cei care conduc biserica,religia.O sa spui ca si scoala te obliga la chestii.Da f adevarat dar ce scoala te invata iti va trebui ca u sa poti sa supravietuiesti,sa ai un job si asa mai departe.Fara sa stii biologie nu poti ajunge doctor sa tratezi alti oameni,fara matematica nu poti numara bani daca ai vorba vine,fara fizica,chimie nu-ti poti imbunatati viata,sa faci masini,obicte etc.Dar fara religie poti trai? Normal ca poti pentru ca de fapt religia este o poveste teoretica,deci nu-ti tine de foame nici de altceva. Povesti avem si noi romanii povesti ale noastre,dci nu trebuie sa luam povestile altora. Daca o sa fii catalogat de profesori ca nu faci religie? Ceti pasa.Ce imi pasa mie ce spune X sau Y despre mine atita timp cit eu sint o persoana agreabila,nu fac rau, invat bine etc.Pot sa vorbeasca cit vor, nu are ce te afecta. Spui sau intrebi daca nu faci religie poti asista la ore? Adica ce vrei sa spui cu asta? Daca nu faci religie cum poti asista la ore ca eu nu vad. Odata ce asisti la o ora inseamna ca esti prezent acolo, ca esti in clasa, ca asculti ce ala toaca si asa mai departe.In ce sens intrebi? Ca sa fii prezent dar sa nu primesti note sau cum? Asta cred ca se poate,nici un profesor de religia, popa si asa mai departe nu ignora, sau indeparteaza un viitor recrut, sau client, sau cum se numesc ei enoriasi.Deci poti asista la orele de religie zic eu.Deci esti foarte departe sa spui ca te-ai documentat.Lumea asta nu sta si nu se poate cunoaste doar documentindute din religii.

| FlorinMarius123 explică (pentru relian):

Uite eu am cerut raspunsuri la preoti dar la ei raspunsul mi-la dat cu ``virgula ``, sa dau exemplu ca nu doar de religie m-am documentat am citit Codul lui Da Vinci de 3 ori ca sa pot intelege si nu m-am uitat la film inca, am urmarit documentare despre : Etnogeneza pamantului pana la teoria consipratiei mda ceva cam prea mult zic eu la varsta mea cand ar fi trebuit sa citesc romanul ``Amintiri din copilarie `` dar nu am ales asta, am ales o cale mai grea si eu unul sunt de parere cu teoria conspiratiei adica exista unu sus care controleaza tot si ca ``sunt de parere cu teoria...`` de la ``atentatul `` din 2001. cele doua blocuri gemene din America au fost daramate drept... dar as mai putea zice multe lucruri dar cred ca ma crezi un copil aiurit si ca nu vrei sa imi dai din ascultarea ta, sunt de acord cu tine 99% si am vrut sa te intreb esti ateu?

| relian a răspuns (pentru FlorinMarius123):

Da sint ateu.adica mai bine spus nu ma cataloghez ca ateu ci mai degraba ca nu cred in zeii astia ai bisericii, si nici nu cred ca sintem urmariti de cineva se sus asa cum unia cred, nici car exista o entitate care sa miste tot ce se intimpla pe pamint. Daca asta inseamna ateu atunci aia sint.Si nu sint asa pentru ca ma convins cineva,sint asa de cind ma stiu,de copil de cind am primele amintiri,stiu f bine ca de mic copil imi puneam intrebari si nu acceptam chestiile astea religioase, bineinteles nici chestiile alelante conspiratii, pentru ca si alea sint alte povesti, ori OZN-uri si alte basme. Dupa cum observi daca ai observat chestiile astea atit religioase cit si neexplicate li se intimpla numai oamenilor slabi de inger daca intelegi ce vreau sa zic, sa nu zic slabi la minte.Deci o persoana mai slab pregatita cu cunostinte minime sau mai deloc, atunci cind observa o chestie necunoscuta lui deja l-a vazut pe dzeu sau a vazut extraterestri.De ce nu i se intimpla unui fizician, unui stiu si eu persoane care este mai rasarita sa vada un OZN sau mai stiu eu ce sfinti.Deci amintiri din copilarie ce tu trebuia sa le citesti sincer rau ai facut ca nu leai citit. Daca citesti ce tu spui teorii ale conspiratiei astea sint niste povesti foarte proaste si nereale.Aceste conspiratii sint de fapt niste povesti spuse de unii oameni carora nu le place munca, ei sint certati cu munca si vorbaria asta le este cel mai la indemina sa faca rost de bani.Pt ca pina la urma ei de fapt asta si urmaresc sa ia bani pe ceea ce scornesc.Nu are nimeni siteuri de conspiratii asa doar de dragul dea povesti sau dea spune oamenilor adevarul.Ce atentate ce povesti omule.Tu crezi ca alea au fost darimate de americani? Te inseli, nu ii cunosti sa stii cum sint americanii si normal ca crezi povestile altora.Sa intimplat si in alte orase chestiile alea sa stii. Uite nu stiu daca s-a auzit pe acolo dar in Dallas un arab a contactat alti arabi ca el e dispus sa arunce in aer o cladire inalta si a cerut alora arme.FBI-ul la interceptat si a trimis un arab dar de la FBI iau dus bomba dupa care imediat lau legat.Ala dusese bomba in cladire tot si urma so detoneze.De unde stiu poate o sa intrebi? Pai am fost acolo si de aia stiu.Plus acum recent arabii care au venit tot in Dallas si au inceput sa traga in lume, asta cu siguranta a fost data la stiri sin RO.Deci povestile alea ca americani isi omoara proprii cetateni, darima propriile cladiri pentru mai stiu eu ce chestii is basme.Americanii nu sau dus nicari neinvitati, nu au furat nimic de la nimeni, niciodata.Inainte si eu poate gindeam ca si tine dar apoi am vazut adevarul, am citit, am gindit si asta e adevarul.America de fapt Anglia a ocupat un teritoriu asta unde se afla astazi tatele unite dar nu au beneficiat de acest teritoriu ca si Spanioli,portughezi si etc.Ce vreau sa spun e ca americanii nu au avut ce lua de la bastinasi in afara de teren, Indienii americani nu aveau absolut nimic, nu avau orase, nu aveau aur, poate doar ceva pene prinse prin par.Deci cine spune ca americanii au jefuit au dres habar nu au ce zic.Ei doar au mostenit un teren de la englezi si restul de teritorii le-au cumparat cu bani.Nu s-a dus americanii sa ia teritorii cu japca de la altii.Dar e mai usor sa crezi si placut mai ales placut sa auzi povesti, ca aia au facut au dres etc.Intreaba pe unu din asta conspirationist sa iti arate ce teritorii au jefuit amricanii, ce aur au luat si de la cine.sau ce se spune ca iau petrol din tarile arabe. Normal ca iau dar nu moca.Bine astia sau multi asa cred, dar ei cumpara petrol de acolo, nul fura.Si nu doar ei cumpara si oricine care au bani.Dar cind o tara cum este si RO n-are bani nici de mincare, deci nusi poate permite sa cumpere, asta fac arata pe altii cu degetu ca fac ca dreg.Ca mai fac si chestii ncurate peste tot in lume se intimpla asta.Dar nu-s asa de necurate cum vad unia.De ex americanii au avut dea face cu arabii, corect, dar nu doar ei ci si englezi si francezi, au mers acolo sau raboit ori au ajutat, pentru ca nu ssau dus ei acolo fara sa fie chemati de cineva.In razboi se distrug cladiri, drumuri etc si apoi cineva trebuie sa le faca la loc.Ei ei asta au facut siau bagat firmele lor sa faca astea, adica au dat de munca alor lor.Ca o fi magarie asta e,dar asa ar fi procedat orice tara daca ar fi fost in locul lor. Uite tu nu stii dar RO avea o groaza de muncitori in Israel la constructii, in iraK si alta tari arabe, pentru ca aia is puturosi, plus nu se pricep, deci RO nu s-a dus acolo la furat ci la munca i mereu aveau de munca pentru ca aia nu era zi sa nu darime cate o cladire.Acum ca s-au bagat americanii asta e RO n-a fost in stare sasi tina relatiile si sa continuie asa ca in afaceri mereu vin altii si altii, nu te tine pe tine nimeni.Scuze ca am scris atit dar cam asa stau lucrurile nu cum le vad astia cu conspiratiile lor.Aia pentru asta spun povesti pentru bani, nu te gindi ca fac asta pentru altceva.Blocurile alea au fost darimate drept spui.Dar tu stii din ce sint facute acele blocuri? Pai nu stii, vezi de aia spuneam sa studiezi ce e de studiat nu conspiratii.Americanii nu au blocuri din ciment asa cum sint in RO ci sint din metal, din profile de metal, mai ales acele cladiri f inalte nu au cum sa fie facute din beton.Deci ai structura din metal, fiecare etaj e din tabla deci tot metal, deci tabla asezata tot pe stilpi de metal, peste acea tabla se toarna o sapa de ciment, adica asa un strat subtire si aia e tot.Atunci cind avioanele alea au izbit blocu daca ai vazut alea de la pctul ala a cedat nu de altundeva. Temperatura acolo a fost de vreo mii de grade adica tem care topeste fierul si acele metale sau facut plastilina si aia a fost.De ce nau lovit aia la virful blocului? Pt ca atunci lovesti la mijloc sau pe acolo topesti acel fier si tot ce e deasupra cade nemaiavind suprt si preseaza in cadere ce este sub si totul se duce ca o luminare topita, din cuza asta a cazut drept.Ce povesti spun altii e treaba lor, dar aia doar vorbesc si nu demonstreaza nimic.Cu alte cuvinte eu in locul tau as citi amintiri din colilarie decit conspiratii ori religie.

| FlorinMarius123 explică (pentru relian):

Bun am inteles sunt de acord cu tien in proportie de 50 % de ce? Pentru ca stiu prea bine de ce au mers Americani in Pakistan si Irak, pentru petrol logic, ei au nevoie de economie, nu mai suntem in `42,`43 pentru teritorii acuma totul ii ECONOMIA cine are economie si resurse castiga simplu, nu stiu ce pata ai pe ochii de spui ca americani sunt ``buni``, nu observi, eu sincer iti spun am facut o prostie intrand in NATO, asta-i parerea mea tu nu mi-o poti schimba, de fapt n-ai dreptul, tu ai dreptul doar de a ma informa sau de am spune si parerea ta. imi pare rau vad esti om inteligent, ai avut sau inca ai instigare la cultura dar atunci spune-mi tu mie de ce nu avem acces la biblotecile din VATICAN? Sau sa imi spui despre anul illuminat (supranumit asa, el fiind 1700 si ceva ) sau despre francmasonerie sau masonerie care conduce lumea...

| relian a răspuns (pentru FlorinMarius123):

Nu ai acces pentru ca n u ai la ce sa ai acces, adica ce sa iti spuna si ce despre ce anume? Daca eu scornesc acum un termen cineva va spune ca ascund sau tu ascunzi, ca nu ai acces la organizatia aia ca bla bla vraja marii.Tu normal crezi ce doresti, nu te obliga nimeni sa crezi altceva.Insa sa nu faci si tu ca si grecii, ce am vazut zilele astea mau lasat masca.Omaneii aia sint pur si simplu handicapati, sa spui dupa ce te imprumuti ca aia is teorirsti si ca ce se asteapta aia sa primeasca banii inapoi? Pai astia is hal de oameni.Si te asigur ca majoritatea gindesc ca si aia, adica prost, gresit.Tu vii sa te imprumut cu bani, te imprumut si tu dupa te astepti la ce? Sa nu imi mai inapoiezi banii sau cum? Daca ai vazut acolo efectul de turma este clar ca lumina zilei.Ala ministru lor le spune uitati-va vor sa va taie pensiile bla bla.F bine dar ai vazut unul macar sa se opreasca si sa il intrebe pe nenorocit, ma idiotule dar tu de unde o sa ne dai pensii daca astia ne taie robinetul cu bani? Nimeni toti in cor il aclama pe ala un idiot care ii va duce la pierzanie, pentru ca Grecia va trebuie sa plateasca datoriile aici nu e joaca.Cam asa actioneaza si religia ceva de genul ala si marea masa ii urmeaza fara sa puna intrebari fara sa gindeadca.Asta e efectul de turma, care arata cate dobitoace sint pe pamintu asta.De ce tin cu americanii intrebi? Pt ca odata eram impotriva lor fara sai fi cunocut macar.Pt ca acum traiesc in america, pentru ca ii cunosc f bine, stiu cum gindesc, cum se poarta, ce fac si acum stiu care este adevarul.Si nu am spus ca sau dus la arabi sa le ia petroul alora, sau dus sa cumpere petrol de la aia nu sa fure asa cum fac alte state gen Rusia, care ia cu japca teritorii ale altora.Si moda sa acaparezi teritorii nu a trecut si nici no sa treaca vreodata, dar una e sa cumperi teritorii si alta sa le iei cu forta.Deci tu acolo vezi ceva, ce vezi tu sint ce alti vrei sa vezi, ce altii vrei sa auzi, nu adevarul.Cind o sa fii la fata locului poti spune, dar pina atunci cu stiri de la radio sant, de la mai stiuneu ce surse ziare, tv alea lucreaza pentru cineva nu-s surse independente si impartiale. Vrei sa te informez cu ceva ce stiu sigur si clar iti pot spune. Unia mi-au cerut sa le zic cum e pe aici si le-am spus adevarul nu basme.Si sa retii ceva f important.Majoritatea deci majoritatea nu toti celor care au plecat prin alte tari la munca ori sa se mute acolo nu sint spuma din RO nu sint mai destepti ca tine, ba dimpotriva poate sint mult mai slabi ca tot.Nu pleaca cineva dintr-o tara unde are casa, familie, loc de munca si asa mai departe.Au plecat tot cei fara munca, cei care nu erau in RO sau alte tari capabili sa faca o scoala, deci nu erau in stare si asa au emigrat in america, ori sau dus la munca prin europa.Deci nu te gindii ca aia vai ce inteligenti or fi.Bine ca sint si unia care sint inteligenti care sau dus cu contracte de munca si lucreaza ceva mai sus nu la hei rup, deci aia da sint ok.Deci cind am spus majoritatea am spus undeva la 99%.Ce vreau sa zic cu asta? Astia 99% ori citi or fi daca si cind sint intrebati cum e acolo unde sint ei stii ce spun alora din RO sau cine ii intreaba? MINIUNI asta spun.Am prieteni care asta fac, de fata de mine vorbeau cu fosti prieteni deai lor din RO si le spunea numai basme, numai minciuni.I-am spus de ce face asta, sia zis ce trebuie sa stie aia ce face el aici.bine zic dar macar zile ca nu le spui decit sai minti.Si am vazut asta la majoritatea asa cum am spus.Deci 99% din cei din america nu o sa-ti zica adevarul de acolo, pentru ca asa ii duce mintea.Cine vrea adevarul ma intreaba pe mine pentru ca fac parte din cei 1% care nu mint, care nu ascund nimic si care cind vad ceva stiu ce vad.Pt ca proverbul ala este adevarat multi vad putini cunosc.Nu ca ma dau eu mare dar in primul rind nu mint, pentru ca nu stiu asa gindesc eu ca e bine sa spui adevarul, pentru ca si eu de as fi in situatia sa cer o info cuiva si mar minti mas gindi cum mas simti., Dar nu fac asta pentru ca ma gindesc la chestii de genul asta ci pentru ca asa gasesc eu ca e frumos si logic, normal zii cum vrei.Ca esti tu de acord cu mine nu stiu in ce procent e treaba ta si nici nu-ti cer sa ma crezi.Cel mai bine e sa vezi tu cu ochii tai, sa auzi tu si sa judeci dupa.

| RainmakerX a răspuns:

Daca nu vrei atunci nu faci...este simplu. Poti sa depui cerere ca sa nu faci, nu iti zice nimeni nimic. Ai voie sa asisti la ore... daca iti face placere atunci de ce nu? Nu te omoara nimeni.
Eu unul cred ca ar trebui sa faci religie. Pai de ce? La liceu mate-info intensiv info (unde sunt si eu...) religia este o materie relaxanta iar profesorii nu sunt absurzi. Nu ti se cer chestii exagerate!
Daca nu vrei atunci nu faci, daca vrei si nu esti sigur atunci poti doar sa asisti la ore pentru un an si daca te razgandesti faci de la anul...

| Mayar a răspuns:

Te-ai gandit vreodata sa te documentezi si la biserica, la orele de religie? big grin Dau esti un geniu inca nedescoperit? big grin

| TrăieşteClipa a răspuns:

Crestinii s-au inspirat din Tanach-ul evreilor, iar evreii de la sumerieni.
Teologii afirma ca povestea sumerilor este mit, dar ce scrie in Biblie este adevar.
Si sumerii povestesc despre Eden(Edin in limba sumera) cu 2000 de ani inaintea evreilor.
Iar povestirea sumerienilor contine mai multe informatii, doar este originalul.

| FlorinMarius123 explică (pentru TrăieşteClipa):

Explica-mi te rog frumos mai mult! big grin happy ca chiar vreau sa stiu daca ai posibilitatea si timpul sa imi explici

| Dorugar a răspuns:

Intrebarea despre Adam si Eva, pe care ti-ai pus-o este foarte logica si rationala, ba chiar si adevarata, adica Biblia nu condamna incestul, fapt confirmat in Pocestea lui Lot, unde vedem cum Dumnezeu pedepseste homosexualitatea, dar nu-l pedepseste si pe Lot care si-a lasat gravide chiar pe propriile lui fete.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Inca un destept de 14 ani care de destept ce e refuza religia dar nu stie ce va pune in loc.mai mult de atat.e matematician si va descoperi prin calcule inexistenta lui Dumnezeu a ingerilor si a sufletului, dar nu va putea determina ce l-a adus pe lume, fiindca pe parinti ii vede zilnic deci nu trebuie sa creada in ei, fara a sti ca, in Dumnezeu trebuie sa creada fiindca e inteligent si nu vede, dar ingerii il vad deci nu au nevoie de credinta ei vazand-ul zilnic.

| FlorinMarius123 explică (pentru anonim_4396):

Si nu ma consider ``destept`` dar vreau sa iti zic un singur lucru nu ti se pare ca esti manipulat cu ``Dumnezeu ``, mda eu nu zic ca vai ca nu exista bai da exista sau nu nu exista si tu nu ma poti judeca pe mine, si da chiar as vrea sa fac mai multa matematica sau fizica sau cine stie ce ce ma ajuta in viata, ca nu m-ar ajuta deloc sa stiu ce a facut Iisus, sau Sfintii Apostoli. daca tu crezi ca da ma ajuta ``financiar `` spune-mi, imi aduce asta bani in casa?

| anonim_4396 a răspuns (pentru FlorinMarius123):

Cate parale fac ma parintii tai? cu cat i-ai vinde? fiindca pe Dumnezeu l-ai dat uitarii degeaba si asa ti se pare scump? ba desteptule? ai bagat banii si finantele in discutia despre cele sfinte.nu avem ce discuta.

| FlorinMarius123 explică (pentru anonim_4396):

Vezi uite mentalitatea de crestin, scuza-ma dar tu IN LOC SA MA JUDECI puteai sa imi zici :,, Bai baiete nu gandi asa.`` nu! tu ai luat-o direct ca nu stiu ce vind si nu situ ce, bai omule te rog frumos acuma, eu d-aia nu apreciez crestini ca fac orice sa iti bage pe gad docrtrina si ``credinta buna`` ai vazut ca am spus ceva ce te-a dat peste cap si m-ai atacat, dar nu te gandeai ca eu raspund, dar nu raspund cu jignire, tu de aici ii ca si cum ai spune ca credinta dta ii cea mai buna si ca este cea perfecta si ca tu nu gresesti, tu mai judecat prin faptul ca ai spus ca nu ai ce discuta cu mine, BAI ESTI BUN fa-ma sa inteleg mai bine, sa vad unde gresesc, voi ``crestini `` atacati si nu va uitati sau nu va ganditi ce ar face ``Iisus `` in locul vostru, voi sunteti la fel, nu ii ceva ca voi il ``eliminati ``, uite ca nu-i asa, eu as putea vorbi cu tine despre ce vrei tu si iti pot demonstra ca sunt mai cult ca tine, putem discuta de Religie, de unde provine de fapt religiea noastra ca chiar nu m-as supara sa facem un test de inteligenta, ca mi se cam apare ca le sti pe toate, tu spunand asta ``nu ai ce discuta cu mine`` ii ca si cum eu ti-as fi inferior, bai omule toti suntem egali in fata lui ``Dumnezeu `` sa o iau cum zici tu...

| WarriorCat a răspuns:

Cine nu este creștin sau nu crede în Dumnezeu nu participă la orele de religie.

| FlorinMarius123 explică (pentru WarriorCat):

Poti sa fi crestin si sa nu crezi in Dumnezeu?

| WarriorCat a răspuns (pentru FlorinMarius123):

Colega mea nu crede si nu face religie de asta.

| amaadina a răspuns:

Daca totusi nu esti sigur, eu zic sa faci religie si la liceu, poate vei da de un profesor bun, care te va lamuri. Nu toti profesorii de religie sunt buni si stiu sa te lamureasca, dar poate il vei gasi pe cel potrivit. E normal sa ai astfel de intrebari. Totusi, iti recomand ca inainte sa infirmi sau sa afirmi Biblia, sa o citesti cu mare atentie. happy