| SSadAngel a întrebat:

Buna seara oameni buni happy voua nu vi se pare cel putin ciudat cum de unii atei sunt persoane mult mai de treaba,mult mai intelegatoare si mult mai iubitoare decat unii crestini? De exemplu: am intalnit asa-zisi "crestini" care injura foarte mult de Dumnezeu, de toti sfintii si de Scriptura. Sau babele acelea care merg la biserica doar de asa-zisa "frica de Dumnezeu", iar imediat ce ies din biserica incep sa vorbeasca de rau pe toata lumea, sau unele fac asta chiar si in biserica, in timpul slujbei. Ele merg la biserica doar cu trupul.cu sufletul nici de cum. oare ceea ce fac ele nu este un pacat mult mai mare daca merg la biserica din obligatie si de frica sa nu ajunga in "Iad"? Si nu numai asta..mai exista si acei "crestini" care isi maltrateaza sotiile, copiii, isi bat parintii, isi violeaza proprii copii, ucid alti oameni. oare acestia se pot numi crestini? Ei, care se roaga la Dumnezeu in fiecare zi, dar ii incalca progresiv toate poruncile? de multe ori ma gandesc la aceste diferente si mi se pare extrem de neobisnuit. Vreau sa va zic ca, iubitul meu este printre putinele persoane chiar bune si intr-adevar sufletiste pe care le cunosc, chiar daca este ateu si nu crede in nicio zeitate.ateii nu trebuie priviti ca niste persoane malefice ori rauvoitoare.in cele mai multe cazuri este total invers.eu una zic ca nu este neaparata nevoie de un dumnezeu in viata cuiva pentru a fi o persoana buna. poti fi bun si fara un dumnezeu anume, destinul si-l creeaza omul singur. Peacewinking

Răspuns Câştigător
| Holiday a răspuns:

"Bunatatea" sau "rautatea" cuiva nu are nici o legatura cu religia. Mai mult, cand cineva spune ca e "bun" pentru ca asa ii cere nu stiu ce zeu, ca daca nu e asa ii face zeul ala diverse lucruri, sau daca e ii da altele, evident ca acea "bunatate" este generata doar de frica sau de dorinta de a primi recompensa. Stupid, nu? Ca la caini de exemplu, care desi uneori si-ar infige coltii in gamba stapanului, frica de pedeapsa si/sau faptul ca stapanul le da de mancare ii face sa se abtina.
Macar cainii au un motiv concret, chiar sunt pedepsiti si/sau recompensati de stapan, dupa caz, dar credinciosii nici macar nu vor si pedepsiti sau recompensati de zeu...Si mai stupid, nu?
Deasta de multe ori acea "bunatate" a credinciosilor este doar o masca pe care uneori o dau jos si arata cine sunt de fapt, adesea asmutiti chiar de liderii lor religiosi care au anumite rafuieli cu diverse persoane/organizatii/state etc.

12 răspunsuri:
| Fatamuntilor a răspuns:

NU prea are legatura!
Uneori actionam din instict, actionam la primul impuls si rabufnim.Chiar daca suntem crestin sau ateu.
OMUL e supus greseli, perfectune nu exista.
Nu scrie pe fruntea nimanui daca e ateu sau credincios cand injura, isi maltrazeza copiii sau nevestele.

| milan9 a răspuns:

Pardon, dar acei "crestini" care injura NU sunt crestini "de facto". Nu o dovedesc prin faptele lor si atunci nu sunt relevanti pentru nici o statistica...

| Holiday a răspuns (pentru milan9):

"Pardon, dar acei "crestini" care injura NU sunt crestini "de facto"."

Pai se nasc atunci doua ipoteze:
1.Nici islamistii care fac anumite lucruri, sa le zicem "rele" nu sunt islamisti "de facto" si atunci toata raca voastra cu religia islamica nu are sens. Cum voi aveti tampitii vostri, pot avea si ei pe ai lor, nu?
2. Daca nu-s crestini, de ce nu va delimitati de ei, de ce nu-i dati afara din biserica voastra, de ce ii lasati sa cumpere de la voi lumanari, icoane, sa va dea sa mancati coliva, si tot ei sa plateasca pentru asta, etc... (Eu stiu raspunsul, si ti l-am spus de multe ori, nu conteaza ce face unul sau altul atata timp cat cotizeaza la voi.)

| milan9 a răspuns:

Dumnezeu nu este un Dumnezeu indiferent şi ignorant, aşa cum pe place multor oameni să creadă. Este un Dumnezeu personal, Care S-a revelat, S-a descoperit oamenilor, pentru ca aceştia să-L poată cunoaşte, să poată răspunde invitaţiei Lui, să poată avea o relaţie personală cu El.

Dar este un Dumnezeu discret, Care, rămânând Sursa vieţii, a fericirii şi a veşniciei noastre, poate fi îmbrăţişat sau poate fi refuzat.
Iar singurul Său "defect", este discreţia şi delicateţea Lui de a nu copleşi libertatea omului, de a nu pune presiune pe această libertate…

Cât de şocantă poate fi următoarea imagine: Dumnezeu îi susţine omului în permanent darul vieţii, iar acesta, de sub protecţia şi "din mâinile Purtării Sale de grijă", aruncă flegmatic injurii Celui Care susţine tot ce este informaţie, energie şi viaţă.

| Holiday a răspuns (pentru milan9):

"Dumnezeu nu este un Dumnezeu indiferent şi ignorant..."

Astea-s amanunte, principala lui caracteristica este inexistenta.

| Wøodenpints a răspuns:

Mi se pare imbecilă o astfel de comparație între cum sunt ateii și cum sunt creștinii.
În pimul rând suntem oameni. Ar trebui să te uițî la om să vezi ce-i poate capul, nu la ce religie are sau n-are, după care să te întrebi de ce se poartă așa și dacă e corect.
Am întâlnit o mulțime de creștini imbecili dar și o mulțime de atei imbecili. Faptul că ai ales să crezi sau să nu crezi în ceva, nu spune absolut nimic despre tine ca om sau despre cum ar trebui să fii.
Dacă ești creștin și te duci la biserică doar de frică să nu te bată dumnezeu și ai impresia că cineva ți-a rezervat un loc în rai pentru că ai ținut toate posturile și nu ti-ai pus smântână în ciorbă miercurea și vinerea, ești un om naiv. Dacă încerci să-i convingi pe alții să creadă în prietenul tău imaginar și să nu-și pună nici ei smântână în ciorbă miercurea și vinerea, ești un om naiv, enervant, imbecil și meriți un bocanc în gât.

Dacă nu crezi în nimic și ai impresia că chestia asta te face mai puțin oaie în turmă decât ceilalți și te crezi oarecum superior față de restul ștehtei care și-au ales un îndrumător spiritual, ești un om naiv și de căcat.
Dacă încerci să mă faci și pe mine să nu cred în nimic și te aduni cu alți atei în grupulețe pe internet ca să discutați cât de oi proaste sunt creștinii și cum voi dețineți adevărul suprem cum că nu există nimic, ești un om de căcat, enervant și meriți un șut în ochi.

Întâi ar trebui să fii ok ca persoană, decât să te comporți după existenta sau inexistența unei divinități. Asta ar trebui să fie ceva foarte personal și intim.
Poți să crezi și să te rogi și în avortoni de pinguini cu aură la cioc, atâta timp cât nu mă obligi și pe mine și nu vrei să convingi pe nimeni de nimic, mai ai o șansă să te consider un om ok și să nu-mi vină să te strangulez cu șiretul de la bocanc.

Nu-s nici creștin nici ateu. Doar agnostic. De cele mai multe ori miserupist.

| Alphawolf a răspuns (pentru Wøodenpints):

"Poți să crezi și să te rogi și în avortoni de pinguini cu aură la cioc, atâta timp cât nu mă obligi și pe mine și nu vrei să convingi pe nimeni de nimic"

Credintele au mai mult efecte indirecte. Iar asta iti da peste cap aproape toata pledoaria ta.

| Alcyon a răspuns:

Sunt oameni si oameni. Daca esti ateu, asta nu inseamna ca automat esti mai bun ca altii. Sunt si atei buni, si atei mai ai dracu. La fel si crestinii. Unii se duc la biserica doar ca sa se afle in treaba, altii se duc sa invete ceva. Nu poti sa generalizezi.

| suffarstar a răspuns:

Nu te impiedica in generalizari. Oricum nu exista oameni buni sau rai, exista oameni cu calitati bune si rele. Nimeni nu e perfect. Oricum, omul traieste intr-un semintuneric nociv si infect dominat de suferinta. Cu totii suntem niste animale dominate de ego, cu toate ca ne place sau nu sa credem asta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ateii(max 0,1% din populatie) au pretentia ca cei aproape 20 de mil de crestini de la noi din tara sa fie model de comportament.
Multi nu se multumesc si cauta exemple negative chiar peste ocean.
Asta denota conceptia lor superficiala despre lume si viata.
Sau logica de balta.

Succes cu ateul tau, dar in general nu am incredere in persoanele chiar fara niciun Dumnezeu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ai dreptate si tu.in 50-60 de ani iti creezi un destin, si cand ajungi la capat tragi linie si socotesti.ai fi uimita la ce concluzii ajungi atunci rational si inteligent.si logic.din pacate, vei fi dezamagita de lipsa timpului necesar si vei mai vrea macar o clipa, in raport cu vesnicia.dar de unde? ca asta nu mai poti sa o hatarasi tu.nici sa o creezi.

| 1cristian1990 a răspuns:

Problema fiecaruia, cum isi asterne, asa doarme! Aici vorbesti de caracterele oamenilor nici de cum de religie, ca ar fi ateu sau crestin e partea a 2-a, oricine poate fi bun sau rau, nu poti generaliza! Dar intr-adevar suntem crestini cu numele ca prea putine putem respecta din ce spune Dumnezeu! Acum sunt mai rare babele alea care sunt ateu si poate barfeau indiferent de religie! Eu sunt crestin, dar nu ma duc la Biserica pentru ca nu ma atrage, dar am legatura mea cu Dumnezeu in felul meu! Cunosc si eu atei si nu crede nimeni ca ar fi rai sau etc...sunt oameni normali ca oricine, fiecare crede ce vrea!