|

Buna seara,Stie cineva unde pot sa fac niste studii biblice in Bucuresti?

Va multumesc!

Domnul sa va binecuvanteze! Pace!

13 Raportează Evaluează
13 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu ştiu să-ţi răspund, dar "studiile biblice" realizate pe cont propriu sau organizate direct sau indirect de o grupare religioasă gen "sectă" nu-ţi vor oferi adevărul ci doar o variantă de "interpretare" subiectivă, pliată pe doctrina cultului respectiv...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

"Nu ştiu să-ţi răspund, dar "studiile biblice" realizate pe cont propriu sau organizate direct sau indirect de o grupare religioasă gen "sectă" nu-ţi vor oferi adevărul ci doar o variantă de "interpretare" subiectivă, pliată pe doctrina cultului respectiv..."
asa, si la biserica ta, unde popii le baga pe gat enoriasilor 2 versete pe saptamana, in resy traditii si alti asa numiti sfinti, unde ei se uita mereu de sus la tine, iti baga traditi pana-n gat, iti spun ca puparea unor moaste poate face minuni, unde, cand mori preotul tine o cuvantare ca tu sa ajungi in rai, desi ai fost un om ipocrit, o religia ai carei membri (si astia botezati la cateva luni dupa nastere, cand tu habar n-aveai de nimic) n-au iubire intre ei (se injura, etc), care NU aplica principiul "fara plata ati primit, fara plata sa dati" (as mai scrie si altele, da-s rupt de somn), aia iti ofera o viziune obiectiva a adevarului? Te intreb asa de prost, curios din fire... care e aceea viziune obiectiva a adevarului? Ce fac sectantii mai gresit decat religia ta (care numara milioane de membri in acte, dar bancile bisericilor is pline doar de babe/mosnegi?)
am mai citit un comment de-al tau... cica intreaba profu de religie si el te va ajuta. Profu meu de religie e mai ipocrit ca un sectant d-ala incult al tau (gen fumeaza 2 pachete/zi plus cate o betie in fiecare weekend). Ce studiu biblic pot sa fac cuu el, ha?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru droid96):

Da, într-adevăr, oferă o viziune obiectivă asupra adevărului", iar daca unii membri ai acestei Biserici n-au iubire intre ei, este pentru faptul că nu respectă învăţăturile acestei Biserici.
Doar unii sunt aşa, pentru că cei credincioşi, cei ce urmează în mod corect învăţătura Bisericii nu pot fi nici tendenţioşi şi nici ignoranţi...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ţinând cont că sunt zeci de mii de variante de interpretare, DAR o singură variantă corectă (intenţia Apostolilor), desigur contează în mod esenţial cărei variante te încredinţezi, şi îţi încredintezi şi sufletul!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

"Studiile biblice" oferite de diferite grupări nu fac altceva decât să "orienteze" persoana spre acea grupare, situaţie în care se preferă sensul "atrăgător" dar "viciat", şi nu cel din contextul istoric. Şi iată că,, plăcute" au putut ajunge să fie mii şi mii de variante de interpretare a Bibliei.

Dificultatea înţelegerii textului sacru este data de predominanţa foarte mare a LIMBAJULUI METAFORIC, simbolic, a folosirii VALORILOR POLISEMANTICE ale cuvintelor!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ştii ce este aceea literatură, ştii cât de uşor poate fi interpretat un text într-un fel sau altul! La fel este şi cu Scriptura. De aceea există astăzi aproape 40000 de secte de origine creştină… Un studiu făcut de o sectă nu este altceva decât un curs de FORMARE A MODULUI DE A PRIVI lucrurile, şi o dată ce modul de gândire este viciat, toate ideile vor fi forţat interpretate în acea direcţie. Sute de secte oferă pe la noi "Studiile biblice" şi tot atâtea moduri de interpretare diferite vor exista, pentru a se crea impresia că Sciptura susţine fix gruparea lor.

Dacă eşti ortodoxă, cere sfatul unui preot, citeşte Biblia şi întreabă fie un preot, fie un professor de religie asupra versetol care par a ridica ceva probleme de înţelegere…
O seara buna!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

@droid96, această Biserică (cu punctele prezentate în mod tendenţios de tine despre icoane, botez, cinstirea trupurilor sfintilor) nu s-a clădit pe nisip, ci pe continuarea practicării NESCHIMBATE creştinismului primelor comunităţi creştine, a învăţăturilor APOSTOLICE NEALTERATE.

Acele învăţături se regăsesc şi în primul secol creştin, în al doilea secol creştin, şi în mod neschimbat în cei 2000 de ani de istorie a Bisericii...:

Astfel icoanele ca obiecte de cult sunt necesare, tot la fel cum necesare prin simbolistică, tot la fel cum le erau EVREILOR STATUILE HERUVIMILOR DIN AUR pe care LE PORUNCISE chiar Dumnezeu, şi chiar DEASUPRA CELOR ZECE PORUNCI, tot la fel cum necesare le erau evreilor sutele de obeicte de cult pe care le aveau.

Botezul nu este doar ca intrarea in Legământul Legii Vechi a PRUNCILOR evrei, ci este cu mult mai mult: transmitere de har (necesar cu atât, mai mult copiilor vulnerabili), dar şi unire cu Hristos (de la care nu pot şi interzişi chiar cei nevinovaţi: pruncii).

Cinstirea trupurilor sfintilor este practică a primelor comunităţi creştine, şi chiar a Vechiului Tastament (în care trupul decedat al lui Iesei a înviat un mort!).
„Noi am strâns osemintele lui ca un odor mai scump decât aurul şi decât pietrele scumpe şi le-am aşezat unde se cuvine; aici ne vom aduna cu bucurie şi Domnul ne va da nouă să sărbătorim ziua naşterii sale celei martirice, spre amintirea biruinţelor sale şi spre întărirea altor luptători." (Martiriul Sf. Policarp al Smirnei +155 d.Hr)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

Eu aş încerca să rămân obiectiv şi să nu asociez în mod abuziv greşelile şi libertatea (unor impostori uneori) credincioşilor (cler şi mireni) cu BISERICA –lipsită de erori:
Mântuitorul Hristos a spus despre Biserica Sa: "...ca s-o înfăţişeze Sieşi, Biserică slăvită, NEAVÂND PATĂ SAU GREŞEALĂ, ori altceva de acest fel, ci ca să fie sfântă şi fără de prihană."- Efeseni 5, 25-27

"NEAVÂND PATĂ SAU GREŞEALĂ" nu se referă nici la meritele oamenilor incluşi în Biserică, ci se referă la prezenţa "ELEMENTULUI" DIVIN în cadrul Bisericii (instituită de Hristos). Biserica înseamnă şi comunitatea celor credincioşi, dar, iată ce mai conţine:

- HARUL încredinţat ei (şi aici avem confirmarea prin peste 70 de versete a lucrării harice a preoţilor şi a episcopilor în Biserica Noului Testament);
- ÎNVĂŢĂTURA FIULUI lui DUMNEZEU transmisă ei şi rămasă "neavând sau zbârcitură"(Efes5, 25) – Unică şi fără contradicţii precum ale celor 39000 de versiuni creştine!
- PREZENŢA lui Dumnezeu până la sfârşitul veacurilor Mt28, 2; Mt16, 18;


- BISERICA – este aşezământul divino-uman unic - care poartă lucrarea lui Hristos în lume, şi pentru care El Şi-a vărsat sângele Fapte 20, 28 ("să păstraţi BISERICA(sg.) LUI DUMNEZEU, pe care a câştigat-o cu însuşi sângele Său.").

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

Este foarte importantă întrebarea: căutăm autenticul? Sau căutăm variante "surogat" pline de greşeli?
Dumnezeu este Unul, mesajul Său e Unul, Biserica este Una singură, şi tot la fel înţelegerea aplicării Scripturii!

Cadrul care ne oferă garanţia că nu sfidăm pe Dumnezeu, că nu ne punem în pericol mântuirea este cadrul lăsat de Dumnezeu să PĂZEASCĂ Scriptura: este Biserica, spaţiul ÎN CARE SCRIPTURA A ŞI APĂRUT…:

- " ...ca s-o înfăţişeze Sieşi, BISERICĂ slăvită, NEAVÂND PATĂ SAU ZBÂRCITURĂ, ori altceva de acest fel, ci ca să fie sfântă şi fără de prihană."- (Efes. 5, 25-27)
- "Drept aceea, luaţi aminte de voi înşivă şi de toată turma, întru care Duhul Sfânt v-a pus pe voi EPISCOPI, ca să păstraţi BISERICA(sg.) LUI DUMNEZEU, pe care a câştigat-o cu însuşi sângele Său." - Fapte 20, 28
- "Învăţându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, şi iată EU CU VOI SUNT (erau prezenţi doar apostolii- clerul Bisericii) în toate zilele, PÂNĂ LA SFÂRŞITUL VREMILOR. Amin." - Matei 28, 20

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Poți solicita un studiu gratuit pe www.jw.org

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu nu știu.
Domnul sa te binecuvanteze! Pace!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Intreaba-ti Preotul Duhovnic. Dumnezeu Sa te binecuvinteze.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Incearca la un preot

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează