|

Buna TPU, am tinut post uscat usor timp de 5 zile si nopti, in apoi am tinut cu sucuri "apa cu lamaie si ceai de turmeric" urmatoarea zi "a 6-a zi am continuat postul uscat "a sasea si a saptea", ziua urmatoare am inceput din nou cu sucuri doar ca am adaugat putina miere in ceai si apa.

Urmatoarea zi am inceput a 8-a zi de uscat dupa iar o zi cu suc apoi ziua "10-11 de uscat" astazi termin a 11-a zi. Adunate sunt 11 de uscat si 3 cu sucuri si vreau sa mai continui 3, 4 zile daca simt ca pot. Fac acest lucru doar in scop spiritual cu meditatie si rugaciuni dar nu vad prea mari diferente decat faptul ca se observa mici manifestari ale glandei pineale care se decalcifiaza iar visele sunt lucide dar nimic special. Vreau doar sa stiu daca am procedat bine sau nu prin aceste intreruperi de post uscat in cel cu sucuri si tot asa. Scopul mai exact este in manifestarea epifizei in comunicarea cu El. Dau funda multumesc!

13 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Părerea mea, deci părere, o asculți și apoi faci ce vrei cu ea.
Postul uscat este cel mai aspru dintre ele, cu cel mai mare impact asupra ființei tale. Spun ființa, nu corp, căci dacă crezi, ființa este mai mult decât corpul.
Așa că trebuie făcut cu cea mai mare grijă, căci poate provoca leziuni ireversibile, sau să declanșeze procese ireversibile. Nevoia de asceză o înțeleg, dar dacă exagerezi, căutând cu ea bine cuvântarea, ajungi la blestem.
Al doilea aspect al deficienței a ceea ce faci, din nou, părerea mea. Să ai ca scop forțarea comunicării cu el prin post, și să implici zici dta epifiza în proces.
Comunicarea cu el se face prin toată ființa, nu prin epifiză sau orice alt organ din corp.
Comunicarea cu el este comuniune nu, eu postesc și Te oblig astfel pe Tine să comunici cu mine, și din cauza asta îmi strunesc epifiza cu biciul care se numește post uscat. Împărăția cerurilor se ia cu năvală, dar chiar dacă ajungi în ea, asta nu înseamnă că Dumnezeu va vrea sau va accepta să stea de vorbă cu tine. Mai știu din experiență, a mea și a altora, că atunci când vrei să stai de vorbă cu Dumnezeu, diavolul lovește foarte puternic. Iar ispita poate veni de unde nu te aștepți, de exemplu îți sugerează un post uscat exagerat.

| explică (pentru sadrian46):

Multumesc tuturor pentru raspunsuri! Pentru cei ce sunt pe subiect dau urmatoarea concluzie: Am terminat ceea ce mi-am propus "cele 12 zile de post uscat si cele trei cu suc" fara o experienta spirituala extraordinara decat o mai mare ambitie spre credinta si noi planuri spre acest drum. A fost o experienta placuta, mai putin placuta adeseori si intensa intr-o perioada scurta de timp, avand mult timp la dispozitie am inceput sa ma implic mai mult in cunoastere, si chestii utile pentru mine, am inceput sa gatesc si sa imi ofer interes pentru asta cu mult peste, luam mai multa atitudine in orice si m-am simtit cu totul o alta persoana. Acum dupa terminarea postului nu ma mai simt la fel ca atunci si simt ca am pierdut acea latura extraordinara. Lumea sa ia in calcul ca am facut analizele medicale si tratament special fiind pregatit pentru aceasta chestie "fizic si spiritual" stiind si documentandu-ma mult inainte sa o fac. Am vazut multi oameni care au tinut intre 3 si 14 zile de post uscat, altii mai multe de "post negru" vindecandu-se de boli incurabile "cancer, diabet...etc" si dand sfaturi pe care eu le-am urmat. Rezultatele in detoxifiere au fost benefice pe care le-am observat in fiecare zi, post uscat am sa tin doar o zi la o luna sau doua si celelalte de sarbatorile crestine. O noua experienta din categoria asta pe care vreau sa o incerc este un post normal in intuneric de preferabil cu indrumare si subraveghere intr-un loc special pentru aceasta. Sfatul meu pentru cei care vor sa tina orice fel de post se informeze despre el in 90% fie prin internet, oameni cu experienta sau alte surse utile, iar daca vor sa evolueze spiritual la modul cel mai serios si sigur este sa ceara ajutor si sa se integreze intr-o adunare crestina care duce cuvantul lui Dumnezeu. Acolo se vor spune rugaciuni si minuni se vor intampla iar viata ta se va schimba enorm. Sunt multi care nu cred in minuni dar sunt oameni care vin chiar si din locuri indepartate ca sa te ajute pe tine sa evoluezi,...2010 - 2091 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
12 răspunsuri:
| a răspuns:

Post uscat=probleme psihiatrice.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dumnezeu nu a spus niciodata NU mancati carne, mai degraba aceasta forma de post este Indoctrinata de catre preotii care fac parte din sfantul sinod si au luat ei aceste masuri.
Cea mai eficienta metoda de post in opinia mea este cea cu miercurea si vinerea sa nu manaci carne, te ajuta si la sanatate.In rest mi se pare o mare prostie ca unii se infometeaza ca sa ce?
Iisus spune intr-un paragraf :Nu e pacat ceea ce bagi in gura ci ceea ce iti iese din gura. Degeaba unii postesc si unele ca tot niste diavoli sunt, asa ca de ochii lumii...la fel si cu spalatul de sarbatori, tot la fel este ca si cu A NU MANCA deloc carne, tot de preotii din sinod au fost impuse.
Dumnezeu in vechiul Testament lasa ca lege nescrisa : Sa nu beti sange! Deci nu carnea era prohibita, ci sangele animalelor,stim de tapul care se sacrifica si apoi se stropea altarul cu sangele lui la Templu,aici vorbim de tot ce inseamna inainte de Iisus.
Fiecare crede ce doreste dar cum am spus degeaba multi postesc daca traiesc in preascurvie, in ura si dusmanie, si ii si cred ca societatea actuala este greu sa nu cazi in ispita.
De aceea calugarii traiesc prin munti, ca acolo sunt mai putine lucruri care sa te puna la incercare.
Asa ca mananca de toate si cinsteste-l pe Dumnezeu prin gandire si fapte.
Unii prin post inteleg DIETA, alta prostie, dieta e dieta si postul e post, am vazut ca tu ai inteles ce este postul dar il iei prea mot-a-mot. Postul ar trebui sa insemne fapte bune si rugaciune, nu a nu manca!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Simpatik):

„Dacă vorbești cu Dumnezeu înseamnă că te rogi; dacă Dumnezeu îți vorbește, suferi de schizofrenie. Dacă îți vorbesc morții înseamnă că ești spiritist; dacă tu le vorbești morților, atunci ești schizofrenic."
—Thomas Szasz, The Second Sin

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru doctorandus):

Corect.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru doctorandus):

Interesant citatul.
Cred ca esti ateu, dar unele povesti din Biblie sunt superbe chiar prin ceea ce te invata, fara legatura cu ce am scris pana acum va zic ca daca Adam si eva nu o comiteau oamenii ar fi fost NEMURITORI, tare nu?
Se zice ca datorita pacatelor Dumnezeu s-a maniat si a scurtat mult viata oamenilor, in vechiul Testament primii urmasi ai lui adam si eva traiau cate +900 de ani, atentie in anii nostri! Ce rahat s-o fi schimbat ca viata a devenit atat de scurta incat daca apuca unul 90 de ani ne suparam pe el, ca a trait destul si asta.
Daca Universul are asa cum se zice peste 14 miliarde de ani, atunci 90 de ani e ca si cum ar cadea o frunza dintr-un copac pana jos happy
Deci 900 de ani simteai ca traiesti frate, adica te saturai de viata happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Simpatik):

Nu sunt ateu si nu cred in Biblie, tocmai pentru ca am studiat-o foarte bine (inclusiv citit carti scrise de profesori universitari de Biblie).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pari ca ai nevoie de psihiatru si urgent de fluide sa te hidratezi

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca nu tii 40 de zile si 40 de nopti, nu are rezultat rolling on the floor

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Iisus a tinut post negru 40 de zile.
Tu cu uscaciunile tale risti sa te constipi si atat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Panamax):

Asta nu e comunicare cu Dumnezeu ci incercare de sinucidere.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ai procedat bine, este scris:Romani 14-3 Cel ce mănâncă orice să nu-l dispreţuiască pe cel ce nu mănâncă orice, iar cel ce nu mănâncă orice să nu-l condamne pe cel ce mănâncă, pentru că Dumnezeu l-a primit. 4 Cine eşti tu să-l condamni pe slujitorul altuia?!

Matei 6:16-18
Când postiţi, să nu vă luaţi o înfăţişare posomorâtă, ca făţarnicii, care îşi sluţesc feţele, ca să se arate oamenilor că postesc. Adevărat vă spun că şi-au luat răsplata.
Ci tu, când posteşti, unge-ţi capul şi spală-ţi faţa,
ca să te arăţi că posteşti nu oamenilor, ci Tatălui tău, care este în ascuns; şi Tatăl tău, care vede în ascuns, îţi va răsplăti.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează