| miha45 a întrebat:

De ceva vreme mi se intampla un lucru foarte ciudat pur si simplu simt o teroare fata de Dumnezeu. Inainte eram o persoana foarte evlaviosa ma inchinam la Dumnezeu in fiecare zi,apoi am inceput sa uit de El. Acum am vrut din nou sa ma intorc inapoi spre Dumnezeu insa cand incerc sa ma rog la El simt o frica foarte intensa si inima incepe sa imi bata mai tare. Imi ia minute bune pana imi revin din acea stare. Si de preoti imi este frica, cand a venit preotul de boboteaza tremuram toata fara a ma putea controla. Nu inteleg de ce simt aceasta teoare fata de Dumnezeu. Simt ca Dumnezeu ma uraste.

Răspuns Câştigător
| Florin9Florin9 a răspuns:

Bună. Dragostea lui Dumnezeu pentru cel mai mare păcătos e mai mare decât dragostea celui mai mare drept pentru Dumnezeu(nu te urăște)probabil e din cauză că te-ai îndepărtat o vreme de Dumnezeu(imaginează-ți că Dumnezeu e aspru când ești tentată să greșești și imaginează-ți că e milostiv dacă totuși ai greșit, dacă faci invers o să apară teama și depresia)În totdeauna să-ți fie frică să te depărtezi de Dumnezeu dar să nu-ți fie frică să te întorci înapoi căci ca un părinte iubitor te iartă(e rău dacă nu te întorci deloc) Încearcă să te rogi dimineața puțin din inimă după cât îți permite timpul și seara la fel, contează calitatea rugăciunii cu cantitatea, să fie din inimă chiar dacă o să fie în cantitate mică ), încearcă să eviți factorii care îți distrag atenția de la comuniunea cu Dumnezeu, în legătură cu frica de preot îți spun că nu ai de ce să te temi, îți recomand să te spovedești la el și să îi ceri să te îndrume(cred că îți poate răspunde mai bine decât mine la nedumerire pe care ai postat-o aici). Și în final vreau să te sfătuiesc că de cate ori o să te depărtezi de Dumnezeu să te întorci de fiecare dată înapoi la comuniunea cu Dumnezeu(cred că ști cum a fost primit fiul risipitor de către tatăl iubitor, așa vei fi primită și tu), mai menționez că în viața oricărui creștin există asemenea momente în care se îndepărtează de Dumnezeu. Dumnezeu să te ajute.

6 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

Dumnezeu nu urăște pe nimeni. E un tată iubitor care se bucura dacă vrei sa vorbești cu el prin rugăciune. Spune-I ce simți și vei vedea ca te vei simți mai bine. Vorbește sincer și deschis, dar cu respect și spune-i pe nume, Iehova.

| TrăieşteClipa a răspuns:

Poate in alta viata ai fost torturata si arsa pe rug in numele Dumnezeului iubitor de niste preoți borțoși îmbrăcați in rochii colorate care se credeau slujutorii Lui pe Pamant.
YHWH din Biblie nu are nicio legatura cu adevaratul Dumnezeu.
Asa-zisul zeu biblic fost doar un criminal.

https://noapteafaraluna.files.wordpress.com/2013/04/inq1.jpg?w=300&h=248

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Dragul meu prieten, Dumnezeu nu te uraste, El este tatal tau, El te-a creat, El te iubeste si te asteapta cu bratele deschise sa te intorci la El. Noi suntem din fire pacatosi, dar Dumnezeu a venit in trup si a luat asupra Sa toate pacatele mele si ale tale, El este intristat in inima lui cand noi ne indepartam de El si Il parasim, El a suportat pe cruce pedeapsa pacatului meu si al tau, daca nu ar fi murit pentru noi, toti am fi aruncati in iad si am fi despartiti de Dumnezeu vesnic, Dar pentru ca ne-a iubit, a venit sa ia asupra Lui pedeapsa pacatului meu si al tau, El nu te uraste, te asteapta cu Bratele deschise, Sfanta treime te iubeste, Tatal, Fiul si Duhul sfant. uita-te la acest canal si la acest episod, https://www.youtube.com/watch?v=mLCzAOJHb2s

| BogdantheDreamer a răspuns:

Nu te uraste. Dumnezeu ne iubeste pe toti.

| CosminCD a răspuns:

„Domnul, Dumnezeu este un Dumnezeu plin de îndurare şi milostiv, încet la mînie, plin de bunătate şi credincioşie" (Exod 34:6)...

În Biblie sunt mii de texte care afirmă că Dumnezeu iubește pe om și face totul pentru el. Sfatul meu: roagă-te lui Dumnezeu să te ierte pentru că ai uitat de El, iar apoi citește din Scriptură (citește câțiva Psalmi - începe de la capitolul 1). Dacă nu ai Biblie, citește pe net (https://biblia.resursecrestine.ro/psalmii)
Nu uita că cel rău vrea să te prindă în „cursă". E mare bucurie în cer, când un om se întoarce la Dumnezeu.
Să nu mai spui niciodată că Dumnezeu te urăște! Ăsta e gândul celui rău...
Filipeni 3:14 - „Pot totul în Hristos care mă întărește!"
Și tu poți...