| floriana08 a întrebat:

Buna TPU! Dumnezeu a creat lumea. Toți oamenii de pe pământ. Dar pe părinții lui Dumnezeu, Iosif și Maria cine i-a creat? Și pe părinți lui Iosif și Maria și așa mai departe. Primul om de pe pământ cine a fost? Eu existau deja când s-a născut Isus. Cine ma poate ajuta unde ma pot documenta ii mulțumesc!

13 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Adam

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dacă te documentezi vei afla că aceasta este o poveste. Așa că ar fi mai bine să te documentezi cine a creat povestea, și la ce folosește.

| Heraclit a răspuns:

Iosif n-a fost parintele lui Hristos.
Doar Fecioara Maria a fost mama Lui, iar Hristos n-a fost creat la nasterea lui ci a existat dintotdeauna.
N-ai mai auzit niciodata de cuvântul "încarnare"? Ce crezi ca înseamna?

| ZenVP a răspuns:

Nu pune la socoteala ce spune sadrian, omul cu cravata si mai putin documentat, Iisus este un personaj atestat istoric, nu e o poveste.
Dar sa stii ca Iosif si Maria nu sunt parintii lui Dumnezeu(Tatal), sunt parintii lui Iisus Hristos(Fiul).
Iosif se trage din tribul lui Iuda, din neamul și casa lui David, si aici vei gasi toata spita neamului sau:https://www.biblegateway.com/passage/?search=Matei+1%3A1-16&version=NTLR
Iar Fecioara Maria, conform protoevangheliei după Iacob, ea a fost fiica lui Ioachim și Ana, Ioachim era din tribul lui Iuda și descendent al Regelui David, Ana era fiica preotului Matan, din tribul lui Levi, asemenea Marelui Preot Aaron, si ei nu au o spita cronologica inregistrata.

Si aceasta este teoria creationista de fapt:
Primii oameni de pe pamant au fost Adam si Eva, dupa care oamenii s-au inmultit pe fata pamantului.

| h379m3973423 a răspuns (pentru ZenVP):

"Dar sa stii ca Iosif si Maria nu sunt parintii lui Dumnezeu(Tatal), sunt parintii lui Iisus Hristos(Fiul)."

Eu zic că Duhul Sfânt și Maria sunt părinții Domnului Isus.
De fapt nu, cred că Domnul Isus este Creatorul care s-a ÎNCARNAT pentru a duce la îndeplinire un plan de mântuire.
Mai cred, de altfel, că s-au pus genealogiile lui Iosif în Evanghelii din cauza evreilor și legilor acestora ca aceștia să înțeleagă cine a fost Domnul Isus.[iar dacă vei învăța despre fiecare personaj din genealogie în parte vei descoperi și alte scopuri, taine față de cel evident care pentru mine sunt mai importante având în vedere că Iosif nu a avut nici o relevanță în ce privește încarnarea Domnului Isus]

Deci după cum vezi cred numai prostii, poate mă luminezi. laughing

| ZenVP a răspuns (pentru h379m3973423):

Acum nu crezi prostii cumetre.
Fii mai simplu daca se poate, adica lasa intelepciunea ta sa curga fara a da impresie de superioritate(mandria e un pacat).

| Irinel15123532 a răspuns:

Draga prietene, asa este Dumnezeu a creat lumea si tot ce exista. Iosif si Maria nu sunt parintii Lui Dumnezeu, Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Duhul Sfant si Dumnezeu Iisus Hristos, Sfanta Treime a existat din vesnicii, la un moment dat Dumnezeu a creat omul, cand omul a pacatuit impotriva Lui Dumnezeu, plata pacatului este moartea, asa ca Dumnezeu a vrut sa plateasca El datoria omului, deci Iisus Hristos Fiul Lui Dumnezeu a venit pe pamant in trup de bebelus, care s-a nascut din fecioara Maria, ea era mama Lui pamanteasca, dar Iisus nu a luat fiinta odata cu intruparea, adica nu s-a nascut si a inceput sa existe din acel moment, ci in acel moment a venit pe pamant prin fecioara Maria, dar a El a existat inainte ca fecioara Maria sa se nasca.

Primul om creat de Dumnezeu (Tatal, Fiul, Duhul Sfant) a fost Adam, apoi sotia lui Eva, tot ei sunt si primii care au pacatuit.

| Daniel323 a răspuns (pentru Irinel15123532):

Uite cum arata Duhul Sfant, cineva i-a facut o statuie.

https://media.alephnews.ro/2020/12/55783112_101.jpg

| Irinel15123532 a răspuns (pentru Daniel323):

Imi pare rau ca nu intelegi, si mai ales ca ai o astfel de atitudine fata de cel care iti ofera bataile inimii in fiecare secunda.

Dar, El te vede diferit pe tine

https://imgur.com/a/W7g1U9i

| Daniel323 a răspuns (pentru Irinel15123532):

Asa ai venit si tu pe lume daca nu intelegi.

| h379m3973423 a răspuns:

Bună,
Câți ani ai și cât ai citit din Biblie. Trebuie să știm asta ca să te putem ajuta...

@fllu07 vezi că mai e unul care crede că Domnul Isus este Dumnezeu, bagă laughing

| AndrElle a răspuns:

In Biblie. Dumnezeu este întrupare. Coboară pe pământ sub chipul duhului sfânt. El este că și lumina. Deci Dumnezeu este mare, el i-a creat pe Iosif și Maria, pentru că sunt oameni. Dumnezeu a fost cel dintâi. Și apoi s-au coborât sub chipul harului sfântului duh care era Iisus. Iar tatăl lui fiind o lumină mai mare. Primul om a fost Adam, și apoi Eva. Sunt lucruri simple pe care probabil le-ai auzit. Tu exiști pentru că este viu Iisus în noi și pretutindeni.

| Covid20 a răspuns:

Iosif si Maria nu sunt parintii lui Dumnezeu. Iisus Hristos a fost atat om, cat si Dumnezeu, dar identitatea dumnezeiasca nu a primit-o de la Maria, ci de la Duhul Sfant. Maria a fost un om obisnuit, la fel si Iosif. Si au avut si ei parintii lor. ca toti oamenii, tot asa pana la Adam si Eva. Dumnezeu Tatal este Creatorul, nu Iisus.