| vladionut94 a întrebat:

Buna TPU ma dispera pur si simplu mortori lui iehova happy ma tot opresc din drum sa imi spune toate prostiile lor indoctrinate si eu care nu pot din orgoliu sa nu le spun nimic si sa imi vad de treaba incep sa le zic de alea mele ce am invatat la seminar teologic de la preoti prof si calugari cand incep sa le zic de astea iei incep sa imi spuna ca ei is dorm somnul cel de veci si ca nu ajung nic in iad nici un rai si doar mor pana vine parusia rolling on the floor)) si am inceput sa rad si le-am spus ca o sa ajunga sa atinga starea de nirvana ironic vorbind ca nirvana este la budisti happy ps:in concluzie nu suport acesti eretici
pps: in concluzie mai bine ma declar un ortodocs pacatos cu frica lui dumnezeu si cu mandria pana la dumnezeu in cais sau portocal whatever

24 răspunsuri:
| Elvina a răspuns:

Care e intrebarea ta? Ce ai zis tu, a fost doar o intamplare.

| danay72 a răspuns:

Daca nu vrei sa discuti cu martorii, le spui si ei nu vor vorbi.Dar, legat de iad si rai, Biblia arata clar care e starea mortilor.Nu spun de la ei, ci din Biblia pe care si tu o ai.Eclesiastul9:5,6,10

| Fatamuntilor a răspuns:

Inainte de toate cu totii sunt oameni si incearca sa-si impuna punctul de vedere.

Nu procedeza corect ca incearca sa te indoctrineze in strada sau sunand la tine acasa, dar nu ai decat sa-i ignori sau refuzi politicos!

| milan9 a răspuns:

Ecclesiastul 9, 5 prezintă cu totul altceva decat sustin iehovistii. Ecclesiastul 9, 5 prezintă doar UN CONTRAST ÎNTRE DOUĂ PUNCTE DE VEDERE DIFERITE: cel uman, (greşit) ŞI CEL SACRU, spiritual! Acest contrast este prezentat sub forma unei DEZBATERI ce are loc în mintea autorului. 

Este clar că acest pasaj, Ecc. 9, 5 exprimă o concepţie greşită, străină de Dumnezeu!

O dovadă în acest sens - un alt verset contradictoriu (punct de vedere uman gresit):
(Eclesiastul 9, 2) "Aceeaşi soartă are cel neprihănit şi cel nelegiuit, cel bun şi cel rău" 
Cine poate crede că vor avea aceeaşi soartă indiferent de comportare? Dar este doar un punct de vedere gresit, subiectiv, aflat IN DIALOG cu Divinul.

In Ecclesiast, primele 10 versete din capitolul 9 redau punctul de vedere uman greşit, aflat în DIALOG şi controversă cu cel al lui DUMNEZEU.
Ca dovada, iata: „Morţii niciodată (se referă la toţi) nu vor mai avea parte de tot ce se face sub soare". Cine poate crede că morţii au dispărut toti pentru totdeauna? Este doar varianta greşită aflată în opoziţie cu mesajul lui Dumnezeu (procedeu stilistic).

În finalul cărţii, perspectiva sacră triumfă:
,, Si ca pulberea sa s eintoarca in pamant cum a fost, iar sufletul sa se intoarca la Dumnezeu care l-a dat" Ecclesiast 12, 7.

| milan9 a răspuns:

Referitor la "starea sufletelor", cine altcineva s-ar putea exprima mai corect decat ansamblul Scripturii (su nu doar un verset scos din context si interpretat fortat distorsionand sensul sau metaforic):

"Şi Iisus i-a zis: Adevărat grăiesc ţie, astăzi vei fi cu Mine în rai." Luca 23, 43;

"Şi ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat." Ecclesiast 12, 7

„Toate le-a făcut Dumnezeu frumoase şi la timpul lor; El A PUS ÎN INIMA LOR (a tuturor) şi VEŞNICIA, dar fără ca omul să poată înţelege lucrarea pe care o face Dumnezeu, de la început până la sfârşit."- Ecc. 3, 11

"Şi a murit săracul (Lazar) şi a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam." - Luca16, 22;

"Sunt strâns din două părţi: aş dori să mă mut şi să fiu cu Hristos, deoarece asta ar fi cu mult mai bine. Dar pentru voi este mai necesar să rămân în trup" (Filipeni 1, 23-24)., etc...
Dacă existenţa lui Pavel alături de Hrisos în viaţa de dincolo, ar fi mult mai bună rezultă de aici că este o existenţă CONŞTIENTĂ în care sufletul nu dispare pur şi simplu.

"Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul şi după aceea nu vă mai pot face nimic. Am să vă spun de cine să vă temeţi: temeţi-vă de Acela care după ce a ucis, are puterea să arunce în gheenă; da, vă spun, de Acesta să vă temeţi" Luca 12, 4

"Si precum este randuit oamenilor, o data sa moara, iar dupa aceea sa fie judecata (pentru suflet)" (Evrei 9, 27).

"Toţi trebuie să ne înfăţişăm înaintea scaunului de judecată, pentru ca fiecare să-şi primească răsplata după binele sau răul pe care-l va fi făcut pe când trăia în trup (se are in vedere aici doar sufletul)" (II Corinteni 5, 10

"Ci eu, deşi departe CU TRUPUL, însă de faţă CU DUHUL, am şi judecat, ca şi cum aş fi de faţă, pe cel ce a făcut una ca aceasta:" I Corinteni 5, 3

" Să daţi pe unul ca acesta satanei, spre pieirea TRUPULUI, ca DUHUL să se mântuiască în ziua Domnului Iisus." I Corinteni 5, 5

" Şi este împărţire: şi femeia nemăritată şi fecioara poartă de grijă de cele ale Domnului, ca să fie sfântă ŞI CU TRUPUL şi cu DUHUL." - Corinteni 7, 34, etc...

- Facere 2, 7: "Atunci, luând Domnul Dumnezeu ţărână din pământ, a făcut pe om şi a suflat în faţa lui suflare de viaţă şi s-a făcut omul fiinţă vie."

"Fiecăruia (SUFLETELOR DE "DINCOLO") dintre ei li s-a dat o haină albă şi li s-a spus să se mai odihnească puţină vreme, până când se va împlini numărul tovarăşilor lor de slujbă şi fraţilor lor care aveau să fie omorâţi ca şi ei" Apocalipsa 6, 9-11, etc...

| Holiday a răspuns:

Da, sunt la fel de agasanti ca si popii cu care te trezesti pe la usa/poarta neinvitati, behaind, ba cu botezul, ba cu alte tampenii.

P.S.: Deaia nu dau popii chitante, pentru ca nu stiu sa scrie, cum va primesc astia la seminar asa semianalfabeti?!?

| vladionut94 explică (pentru Holiday):

Nu stiu din ce zona vii tu de la mine in zona fiecare preot da chitanta happy pentru orice slujba pe care o fac

| мιнαɛℓα36 a răspuns (pentru vladionut94):

Ia uite, dom'le! O carte de gramatica n-ar alerga dupa tine, ci fix martorii! Pfff...Ce eretici, nene...ce eretici!

| vladionut94 explică (pentru мιнαɛℓα36):

Logic cand am dreptate normal ca divaghezi de la subiect sa nu dai un raspuns concret la cele facute de catolici ps:daca vrei sa stii mie nu imi plac capii biserici catolice car umla dupa afaceri si fac parte din iluminati care din umbra sunt niste ingeri decazuti rolling on the floor)

| sublime89 a răspuns:

Tu cand iti citesti intrebarile, nu iti dai seama cat esti de indoctrinat? Tu esti mare si mandru ortodox doar pentru ca te-ai nascut intr-o tara ortodoxa. Daca te nasteai si cresteai in Italia, acum erai mare catolic, si credeai despre ortodocsi ca sunt niste eretici. Daca te nasteai in India erai mare hindus, iar daca te nasteai in Mongolia erai mare budist. Daca tu ii descrii ca fiind "eretici" pe niste crestini de-ai tai, aici la tine in tara, oare cum i-ai descrie pe ceilalti de alte religii, sau pe cei fara religii din cele mai indepartate tari din lume?

| vladionut94 explică (pentru sublime89):

Sa stii ca mie imi place foarte multe religia budista si hindusa au ceva special care ma fascineaza si eu am ceva doar cu catoloci care dupa parerea mea au deviat de la dreapta credinta ca pun mia mult baza pe afaceri decat pe credinta vorbind doar de ce care stau la vatican nu si de catolici de rand ca respecta poruncile

| sublime89 a răspuns (pentru vladionut94):

Tu ai ceva cu catolicii care sunt crestini ca tine, dar n-ai nimic cu budistii si hindusii care n-au nicio legatura cu crestinismul. Daca cineva a "deviat" de la dreapta credinta, atunci aceia trebuie sa fie cei de alte religii, si nu crestinii tai, chiar daca sunt ei catolici sau protestanti sau altceva.

| vladionut94 explică (pentru sublime89):

Sa stii ca fata de ortodocsi nu ofurat asa mult pe cat o omorat catolici la cruciade si la inchizitie si ce o mai omorat ei prin evivul mediu

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pe mine nu m-a oprit niciunul. Nici la usa nu mi-au sunat de ani buni.
Pe la seminar nu va invata si gramatica?
"de alea mele"
" ei is dorm "
"mortori lui iehova"
"sa imi spune "
" iei incep "
Nu de alta dar ne faci Romania de ras.

| gingergirl1 a răspuns:

Aoloeeu,invata frate sa scrii si sa te exprimi si dupa aceea pui intrebari, dar de fapt asta nici nu e o intrebare...
Nu de alta dar te faci de ras pe aiciwinking

| pet555 a răspuns:

Nu am inteles care este intrebarea, dar ai dreptate, martorii lui Iehova au inteles gresit si foarte gresit, crezand erezii.

| ElenaRomann a răspuns:

Alearga disperati dupa prozeliti care sa le ofere donatii si mostenire la sfarsitul vietii intreaga avere.
Nici nu sunt crestini.

| pet555 a răspuns (pentru ElenaRomann):

Asa e, nu pot fi crestini, fiindca ei nu cred ca Isus este Dumnezeu adevarat, lucru care este esenta si si ideea crestinismului.

| ElenaRomann a răspuns (pentru pet555):

Stai linistita, teoriile lor absurde sunt mult mai multe. Ai auzit-o pe aceea cu interzicerea transfuziilor?
Cum ti se pare?

Poti sa omori un om doar pentru o interpretare gresita sa ciudata a Bibliei?

Da, mi se pare aiurea cu interzicerea transfuziilor si a sarbatorilor. Si cum poti fi crestin daca nu crezi in Iad? Si nu, nu poti sa omori un om pentru o interpretare gresita a Bibliei. Nici noi pe ei, nici tu pe mine, nici eu pe tine.happy

Nici eu pe tine nici tu pe mine? Cum te-ai gandit la asta? happy

Pai practic tu crezi ca eu interpretez gresit, si eu cred ca tu interpretezi gresit. Asa ca daca ai omori pe cineva ca interpreteaza gresit, s-ar omori crestinii intre ei sau crestinii cu alte religii. Ceea ce ar fi un dezastru.

| vladionut94 explică (pentru ElenaRomann):

Foarte stupida am mai auzit la stiri ca o pers avea nevoie urg de sange si nu au ei sa faca transfuzia pentru ca le da voie religia si a doua zi a murit pers din cauza asta happy rolling on the floor ce parere ai