| gabriela2201 a întrebat:



se poate sa fii omenos fara a fi credincios?
voi cum credeti?

Un om pentru care este lui insusi arbitru,nu sta " cu frica de Dumnezeu" nu merge des la slujbe,nu ii e frica de iad si alte lucruri,isi vede de viata lui asa cum considera si isi asuma faptele sale e posibil totusi sa fie mult mai omenos si sa te ajute fata de multi credinciosi, mai mult indragostiti de ideea de religie?

Consider ca este important sa te ridici pe tine ca om, sa acumulezi ca sa ai de unde sa dai.

in multe cazuri intre unii oameni nu poti fi mereu corect ca sa traiesti, si atat timp cat scopul tau final este bun, cat de mult conteaza mijloacele?

Răspuns Câştigător
| Mclaren12 a răspuns:

Stai linistita ca multi crestini sunt mai rai ca animalele cu tot cu biblia in mana. Sunt oameni alcoolici care isi bat nevestele si ghici ce, sunt crestini, ca nu sunt atat de indoctrinati, este alta treaba.
Evident ca nu religia contureaza caracterul unui om, dar daca cineva are nevoie de o biblie ca sa fie o persoana etica inseamna ca nu este in stare sa gandeasca singura. Si totusi, nu inteleg de ce multi afirma ca religia crestina promoveaza bunatatea. Atat evreii din biblie cat si zeul lor imaginar erau niste barbari, cine zice ca biblia promoveaza bunatatea?

10 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

Da,sunt multi oameni omenosi fara sa fie credinciosi. Am fost creati cu dorinta de ai ajuta pe altii.E in natura noastra.

| SG1995 a răspuns:

Normal ca un om poate fi bun fara sa fie religios. Si da mijloacele conteaza, de exemplu nu ucizi pe cineva ca sa salvezi o alta persoana.

| gabriela2201 explică (pentru SG1995):

Moise cum a facut? Nu l-a omorat pe egiptean sa elibereze evreii din robie? eu cred ca nu conteaza mijloacele, ca nici in acest caz nu au contat.

| xerxes1 a răspuns:

Functioneaza principiul fa altora ceea ce vrei ca altii sa-ti faca tie.
Religia este cam degeaba.

| gabriela2201 explică (pentru xerxes1):

Corect, doar indoctrineaza si manipuleaza oamenii

| gratargratar a răspuns:

Crestinismul are la baza pe Iisus Hristos. Fara credinta in El, nu exista Mantuire oricat de bun(a) ai fi ca om. Caci daca ar exista, atunci El s-ar fi intrupat si rastignit degeaba.
Aceasta e conceptia crestina.

Conceptia umanista pe care o ai tu au aplicat-o si comunistii si au esuat lamentabil. Pentru ca nimic nu garanteaza bunatatea ta ca om afara de Dumnezeu.

| gabriela2201 explică (pentru gratargratar):

Da,pai asta inseamna Mantuirea (Salvarea).Sa recunosti ca IIsus e fiul Domnului si ca s-a jertfit pentru noi toti.Dar eu zic ca sunt indivizi care il accepta pe Iisus,doar ca nu se simt constransi in niciun fel sa respecte legea si dogmele religioase,in speta ortodoxe.Ei isi vad de viata lor,fac bine, fac si lucruri mai putin ireprosabile, dar cand apare ocazia sa fie de folos altora chiar sunt. Acum ca binele e oferit un timp mai scurt sau indelungat e e altceva, dar de implicat activ se implica. Nu zice nimeni ca Iisus s-a rastignit degeaba atunci. Dar in prezent nu consider ca ar mai fi cazul de asa sacrificiu, cum la fel nu consider ca singura cale de a fi validat ca fiinta si demnitate umana e sa propavaduiesti toata ziua si sa astepti ajutor Divin. Din punctul meu de vedere ideile comuniste au fost doar de imagine, de propaganda; nici nu a fost vreodata in plan sa se apliceconceptia umanista.de la teorie la fapte s-a vazut discrepanta.

| gratargratar a răspuns (pentru gabriela2201):

Inteleg ce spui, dar a recunoaste pe Hristos ca Fiu a lui Dumnezeu fara a face in integralitate poruncile Lui, nu inseamna a-L recunoaste pe Hristos doar partial?
E ca si cand ai spune, da, Te recunosc ca Mantuitor, dar eu mai am si alte treburi... insa daca Il recunosti ca Mantuitor, atunci nu mai poti avea si alte treburi afara de El. Pentru ca valoarea sufletului e nepretuita, incomparabil mai mare decat orice altceva.
Deci acceptarea lui Dumnezeu nu este o confirmare verbala, ci o asimilare a Sa intru tine. Dumnezeu e prea important ca sa Il punem pe liber sau ca sa-l scoatem din vreo ecuatie.

Acum, nu trebuie sa propovaduiesti toata ziua. Are cine sa faca asta... tu trebuie sa stii ca fara Dumnezeu nu putem face nimic. Pana si raul care il face, nu il facem cu ajutorul Sau, dar il facem cu ingaduinta Sa. Adica daca El ne-ar taia libertatea de a face raul, nu am mai putea sa-l facem. El Insusi spune ca "fara Mine nu puteti face nimic". Ori eu nu cred ca Iisus a spus asta la vrajeala...

Evident ca comunistii nu au avut vreodata in plan sa fie omenosi... Dar ei intelegeau umanismul intr-un anume fel. Din punctul lor de vedere, ei se tratau cu detinutii politici intr-un mod umanist. Asta era ideologia vremii.

| ada92 a răspuns:

Ai dreptate, oamenii pot manifesta calități frumoase indiferent ca cred in ceva sau nu pentru ca toti am fost creați după chipul (calitățile) lui Dumnezeu. din pacate din ce in ce mai mulți oameni, si aici îi includ si pe cei care se pretind a fi credincios uita ce responsabilități au ca oameni. Problema este ca acesti oameni doar se pretind a fi creștini... Nu stiu in ce masura crezi in Dumnezeu dar fiul său, Isus a arătat ce înseamnă a fi un creștin adevărat: "Prin aceasta vor şti toţi că sunteţi discipolii mei: dacă aveţi iubire între voi". Ioan 13:35. Biblia contine norme morale si sfaturi care ne aduc foloase dacă le citim si le aplicăm pentru ca Dumnezeu este Creatorul nostru si el știe cel mai bine ce este bun pentru noi.
Mie personal îmi place foarte mult acest vr: "Tot ce vreţi să vă facă vouă oamenii faceţi-le şi voi la fel..." Matei 7:12

| gabriela2201 explică (pentru ada92):

Da, si atunci chiar Iisus a validat toata gargara si futerea cetatenilor nevinovati cu legi si dogme religioase la cap ca fiind inutila. Din moment ce multi ''crestini'' apeleaza la frica fata de o forta superioara, dar mai mult contra altora pentru foloase personale, inseamna ca de acolo trebuie sa plecam, spre a le inlatura ''muzica'' atat cat e ziua de lunga. In alta ordine de idei, daca umanitatea a ajuns la cel mai inalt grad de cunoastere Creatorul nu mai are de ce sa stea in fruntea creatiei, sa o conduca catre ce? din moment ce el insusi i-a dat cap sa judece si sa se organizeze singura. Ar fi mai indicat doar sa fie pe post de colaborator sau arbitru.