| Mmaannuu111 a întrebat:

Vreau si eu sa știu mai multe chestii despre viața asta după moarte. Vreau sa va spun de pe acum ca nu prea m-am documentat as vrea mai mult sa discut aici.
In primul rând eu am înțeles de mic asta, ca, cei care păcătuiesc se duc in iad unde vor fi torturați pentru o veșnicie. Intrebarea mea e : dacă Dumnezeu este atât de drept de ce ne torturează pentru totdeauna pentru câțiva ani de viață unde am greșit? Sau cei care ajung in rai se spune ca acolo nu păcătuiește nimeni, sunt curios dacă fiecare om care a păcătuit pe pământ e imposibil sa nu păcătuiești si in rai, nu? Vreau si eu mai multe detalii poate par prostești întrebările dar ma gândesc demult la ele si mai precizez o dată, nu m-am documentat deloc despre această tema.
Sau ca Dumnezeu prin această viață ne testează dacă vom ajunge in rai sau in iad. Intrebarea e: care este scopul Lui? Adică dacă e atotputernic bănuiesc ca știe ce se va întâmpla si nu va trebui să aștepte o viață sa vadă sau vrea ca el sa realizăm sau alta întrebare, cum a apărut Dumnezeu? Ce este in spatele tuturor chestiilor? Inainte să apară Dumnezeu și toată faza asta oare ce era?

Răspuns Câştigător
| anonimg a răspuns:

"Vreau sa va spun de pe acum ca nu prea m-am documentat".
Trebuie să faci lucrul acesta. În Biblie nu există scris "crede și nu cerceta"; ci este scris: "Cercetaţi Scripturile, pentru că socotiţi că în ele aveţi viaţa veşnică, dar tocmai ele mărturisesc despre Mine." (Ioan.5:39)
Deci dacă vorbim despre Dumnezeu, despre viață și moarte, atunci trebuie să cercetăm Biblia, pentru că acolo găsim scris despre aceste lucruri.
Sunt mulți oameni care studiază Biblia -si nu este rău deloc; dar ei nu sunt călăuziți de Dumnezeu, de Duhul Lui în aceste cercetări, deoarece ei caută în ea versete care să se potrivească după părerile lor, după ceea ce vor ei să creadă. Ei nu o cercetează ca să cunoască pe Dumnezeu; ci motivele lor sunt orice altceva.

"Eu am înțeles de mic asta, ca, cei care păcătuiesc se duc in iad unde vor fi torturați pentru o veșnicie." Exact cum am spus mai sus: oamenii care ți-au astfel de lucruri ori n-au studiat Biblia, ori motivele studiului lor au fost altele.
Iată ce spune Biblia (adică Dumnezeu) despre iad:
"Şi Moartea şi Locuinţa morţilor au fost aruncate în iazul de foc. Iazul de foc este moartea a doua." (Apocalipsa.20:14)
Moartea și locuința morților nu sunt persoane. Ci când se vorbește ca iadul este veșnic se referă la consecințele acestuia care sunt vesnice. Dacă acum din prima moarte avem parte de înviere, cine va avea parte de moartea a doua nu va mai învia nimeni. Moartea a doua -sau iadul- reprezintă trecerea în neființă pentru totdeauna. Dumnezeu nu este un tiran ca El să găsească plăcere în a-Și chinui ființele create după chipul și asemănarea Lui.

"Sunt curios dacă fiecare om care a păcătuit pe pământ e imposibil sa nu păcătuiești si in rai".
Păcatul este neascultarea de Dumnezeu. Toți cei mântuiți au văzut unde duce acest lucru, și nimeni niciodată nu va mai păcătui. Acolo printre cei mântuiți nu vor exista oameni care doar au crezut în existența lui Dumnezeu; ci vor fi numai acei oameni care s-au încrezut în El în timpul vieții lor pe pământ.
Dacă vrei să știi cum a inceput totul, cum a luat ființă păcatul în cel mai mare dintre îngeri, îți recomand o carte care te va motiva să citești Biblia: "Patriarhi și profeți" pe care o găsești aici https://www.viatasisanatate.ro/patriarhi-si-profeti
Aceasta carte îți va răspunde și la întrebările următoare, dar și la acelea care nu le-ai pus aici, cât și la acelea care nu s-au născut încă.
"Patriarhi și profeți" și Biblia le găsești și în format electronic aici:
https://m.egwwritings.org/ro/folders/216
și aici: https://mybible.ro/
Sau aplicațiile: "EGW Writings 2" și MyBible din Google play.
Dar cartea este cu totul altceva.

18 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Isus cel istoric avea o viziune optimista despre moarte: fie esti distrus la judecata si nu mai existi niciodata, fie esti inviat in trup sa participi la Imparatia lui Dumnezeu (pe Pamant, nu in ceruri).

| RAY a răspuns:

In primul rand este credinta,deci degeaba pui asemenea intrebari,crede dar nu cerceta,daca cercetezi o sa ajungi in iadul vesnic,dar,biblia e foarte interpretabila,biblic vorbind Iahve nu a creat vreun rai,iad,se spune ca dupa moarte numai e nimic, cei vii stiu de ei dar cei morti numai stiu de ei ca si pomenirea lor este uitata, deci biblic vorbind nu exista viata de apoi, in nt vorbim de trezirea celor drepti, restul ori sunt aruncati in ghena =cei care nu lau acceptat pe iisus ca fiu a lui iahve ori sunt lasati morti, cei drepti vor fi o mie de ani cu iisus pe pamant, dumnezeu repet din nou este un termen care defineste ceva pe viitor scrie iisus sau iahve

| RAY a răspuns:

Danut nici tu nu stii, nici el nu stie, dar nu crede, a nu crede sau a crede nu inseamna cunoastere

| Celcestietot a răspuns:

Dumnezeu nu tortureaza, nu Iti alege locul cel vesnic, ci tu prin propriile tale actiuni.

,, adică dacă e atotputernic bănuiesc ca știe ce se va întâmpla si nu va trebui să aștepte o viață sa vadă sau vrea ca el sa realizăm.'' -> pai si ai vrea sa fim omorati pe loc ce suntem nascuti, pentru ca se stie unde vom ajunge?

Nu conteaza de unde a aparut Dumnezeu, conteaza ca El a creat totul si ca fara Dumnezeu, nimic nu era posibil happy.

| dany1988 a răspuns:

Nu exista asa ceva.

| Donsavas a răspuns:

Tot ce stii tu despre moarte si judecata de apoi subt niste credințe învechite ale unor oameni care nu erau dezvoltați psihic si intelectual cand au scris acele carti. Cei care susțin tortura pe vecie pentru niste "pacate" trecătoare ale vieții sunt doar niste oameni limitați.
Nu exista alta viata decât asta pe care o cunoaștem. Restul sunt invetii.

| danut a răspuns (pentru Donsavas):

"Nu exista alta viata decât asta pe care o cunoaștem. Restul sunt invetii."
De unde sti, ai murit si apoi ai inviat ca sa ne poti spune si noua cum si ce?

Răspuns utilizator avertizat
| Digikey a răspuns:

Biblia este doar o carte de povesti cu talc.
Dar asta nu inseamna ca ateii au dreptate.

| Algo098 a răspuns:

Totul e fantezie. Nu exista viata dupa moarte.

| Irinel15123532 a răspuns:

Dragul meu prieten, ar ar fi corect oare, aici pe pamant, ca o persoana care a comis o infractiune sa nu fie pedepsita in nici un fel pentru ca judecatorul o iubeste?
Dumnezeu nu trimite pe nimeni in iad, omul este cel care alege, lasa-ma sa iti explic te rog.
Spre deosebire de judecatorul obisnuit de pe pamant, Dumnezeu este infinit de plin de dragoste, si dreptate absoluta, El nu nedreptateste pe nimeni, hai sa rasfoim putin biblia si sa citim cateva versete. Dar inainte vreau sa stii, ca Dumnezeu nu ia o persoana de pe acest pamant, pana cand nu a facut tot posibilul si imposibilul de a o salva, dar cand o persoana alege, alegerea ii este respectata, Dumnezeu nu taraste pe nimeni cu forta in rai, sau in iad, ci tu alegi.
Dumnezeu este drept, fiecare va fi judecat cu o dreptate absoluta, si nu toti vor suferi la fel, ci fiecare dupa faptele sale, Dumnezeu este dreptate absoluta, si dragoste desavarsita, El este infinit mai intelept decat oricien, El stie mai bine ce face.
Ezechiel 33:11 ''Spune-le: ‘Pe viaţa Mea’, zice Domnul Dumnezeu, ‘că nu doresc moartea păcătosului, ci să se întoarcă de la calea lui și să trăiască. Întoarceţi-vă, întoarceţi-vă de la calea voastră cea rea! Pentru ce vreţi să muriţi?''
Dumnezeu face un apel, un apel direct si serios, El ne cheama, asa cum un pastor isi cauta cu disperare oaia pierduta.
Iadul nu a fost facut pentru tine si pentru mine, iadul a fost facut pentru satana si ingerii lui, tu nu ai ce cauta acolo, Dumnezeu nu vrea sa ajungi cu nici un chip acolo, dar mai avem si alte versete.

Ieremia 29:11 : Căci Eu știu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, și nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor și o nădejde.''

Isaia 61:1 '' Duhul Domnului Dumnezeu este peste Mine, căci Domnul M-a uns să aduc vești bune celor nenorociți: El M-a trimis să vindec pe cei cu inima zdrobită, să vestesc robilor slobozenia, și prinșilor de război, izbăvirea;''

2 Cronici 7 ''dacă poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga și va căuta fața Mea, și se va abate de la căile lui rele - îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul și-i voi tămădui țara.''

Ieremia 31:3 ''Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veșnică, de aceea îţi păstrez bunătatea Mea!''

Isaia 41:10 '' Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare.’''

Isaia 55:7 ''Să se lase cel rău de calea lui și omul nelegiuit să se lase de gândurile lui, să se întoarcă la Domnul, care va avea milă de el, la Dumnezeul nostru, care nu obosește iertând.''

Mica 7:18-19 ''Care Dumnezeu este ca Tine, care ierţi nelegiuirea și treci cu vederea păcatele rămășiţei moștenirii Tale? El nu-Și ţine mânia pe vecie, ci Îi place îndurarea! El va avea iarăși milă de noi, va călca în picioare nelegiuirile noastre și va arunca în fundul mării toate păcatele lor.''

Dar vrei sa stii cat de mult te iubeste Dumnezeu? Exist un punct final, jertfa suprema, Hristos pe cruce. Dumnezeu, creatorul a devenit creatura, a venit aici pe pamant, a fost scuipat, batjocorit, batut, injurat, blestemat, cu barba smulsa, i s-au batut cuie in maini si in picioare, i s-a pus coroana de spini, a fost atarnat aproape gol inaintea lumii, si acest Dumnezeu, de acolo de pe cruce, spune doar ''Tata iarta-i, caci nu stiu ce fac''.
In momentul mortii, nu te mai joci, nimeni nu se mai joaca, nimeni nu se mai preface, cand stii ca mai ai cateva ore de trait, totul se da pe fata, de aceea ostasul roman care era langa crucea Lui Iisus si-a scos coiful si s-a cutremurat, el vazuse poate sute de mii de rastigniri, dar pe nimeni ca Iisus, toti de pe cruce, care erau rastigniti, istoria spune ca ii injurau si ii blestemau pe ostasii romani, ostasul primea blesteme si injuraturi de la ei, era ceva normal, obsinuit pentru el, dar acum, unul care nu a comis nici o crima ca ceilalti, nu a furat, nu a mintit, sta atarnat pecruce, si in loc sa se apere, sa isi spuna argumentele nevinovatiei sale, sa vorbeasca urat sau altceva, spune doar ''Tata iarta-i caci nu stiu ce fac'' Nici macar Pilat nu a vrut sa il rastigneasca pe Iisus, dar orbirea poporului a vrut, si a fost rastignit, pentru mine, si pentru tine, afost planul Lui, pentru ca tu si cu mine, sa nu ajungem niciodata in iad.
Dumnezeu nu trimite oameni in iad, El ti-a pus in mana 2 bilete, pe care le ai chiar acum asupra ta, unul e spre rai, altul e spre iad, alegi pe care vrei tu, Dumnezeu nu te forteaza cu nimic, te cheama lacrimand, dar nu iti poate forta mana.
Omul este cel care alege sa mearga in iad, nu Dumnezeu il trimite acolo, ca sa ajungi acolo, trebuie sa tregi de Dumnezeu inainte, trebuie sa il ignori si sa il rspingi pe Hristos, care a suferit pentru tine, trebuie sa treci de dragostea Lui, de bunatatea Lui, de cruce, cand ai respins totul, si inima nu iti mai bate, alegerea este facuta si nu mai poate fi schimbata, destinul pe care tu l-ai ales, ramane pe vesnicie ales.

Iisus spune in evanghelia dupa Luca, capitolul 13 ''„Ierusalime, Ierusalime, care-i omori pe profeţi şi-i ucizi cu pietre pe cei trimişi la tine", spune Isus, „de câte ori am vrut să-i adun pe copiii tăi, cum îşi adună cloşca sub aripi puii ieşiţi de la clocit, dar voi n-aţi vrut! Iată! Casa vă este părăsită şi lăsată vouă"''

Iisus nu intra cu forta intr-o casa in care nu ii este permis sa intre de proprietar. Tu alegi, tu ai cheia, nu poti sa ii spui Lui Dumnezeu la judecata ''Doamne, tu nu mi-ai vorbit'' Ba da, ti-a vorbit, in primul rand prin cuvantul scris, biblia, apori prin alti oameni, prin intamplarile din viata ta, faptul ca o masina era sa te spulbere pe strada, si ai scapat nevatamat ca prin minune, tot intamplare si incident o cataloghezi?

Faptul ca ai un acoperis deasupra capului, ca ai mancare, ai familie, toate sunt binecuvantari.

Dumnezeu te iubeste, nu vrea cu nici un chip sa ajungi in iad, si pentru ca tu sa nu ajungi acolo, a platit El datoria ta la cruce, Hristos a venit si a murit pentru tine, jertfa sprema de dragoste, sa iti dai viata pentru cineva la care tii, pentru ca el sa traiasca.

Uita-te la acest video te rog :

https://www.youtube.com/watch?v=-Xd4FKp4Bj8

Domnul Iisus Hristos, Dumnezeul care a creat cerul si pamantul, Dumnezeul slavei, Cel Sfant fara de vreun pacat, Dumnezeul suveran al acestui univers care are toata puterea in cer si pe pamant, care a creat universul si galaxiile, a ales sa ia chip de om, sa vina pe pamant, unde sa fie scuipat, batut, biciuit, cu barba smulsa, injurat, batjocorit, umilit, injunghiat, sa i se puna o coroana se spini, sa i se bata cuie in maini si in picioare si sa fie atarnat aproape gol inaintea lumii, si acest Dumnezeu, atarnat pe cruce, tradat si alungat de toti, sa spuna doar ''Tata, iarta-i, caci ei nu stiu ce fac'' Doar atat? Doar atat spune un om care apatimit atat? Cere iertare pentru cei ce i-au facut asta, ne simtind nici macar o urma de ura, de resentimente, de ranchiuna, nimic? Si Iisus a primit nu doar toate aceste lucruri, dar biblia spune ca Iisus a fost despartit de Tatal, acesta este Iadul, Hristos pe cruce a strigat ''Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai parasit?'' In acele momente Dumnezeu Tatal plecase de la El, nu stim pentru cat timp acest lucru s-a intamplat, si nici nu ne putem imagina durerea Lui pe cruce pentru ca El si Tatal erau una, pana atunci, sfanta treime, dar era scris ''Imi voi intoarce fata de la El'' Si Hristos, in timp ce toate astea luau curs si se intamplau, singurul gand aL Lui Hristos, erai tu, si eram eu.
O ilustratie mai veche pe care am auzit-o acum ceva timp, se numeste ''Ultima ispita a Lui Iisus'' daca nu ma insel exista si o carte.
Se spunea cam asa ''Ultima ispita pe care satana a pus-o Lui Iisus, a fost la cruce, in timp ce Iisus era atarnat pe cruce, si lumea de jos il huiduia, il injura si il scuipa, a venit satana la urechea Lui Iisus si i-a soptit ''Iisuse, nu merita sa mori pentru ei, uita-te ce iti fac, te scuipa, uita-te la ei'' In clipa aceea Iisus a strigat pe cruce ''Tata, iarta-i, caci nu stiu ce fac''.
Poate mai tii minte cand eram indragostiti de o fata si trageam cate o petala dintr-o floare :) ''ma iubeste, nu ma iubeste'' vedeam ca se termina petalele si deaj anticipam dezastrul, si atunci trageam 2 petale, ca sa ramana in picioare ''ma iubeste''. La Dumnezeu nu e despre noroc, pe fiecare picatura de sange a Domnului Iisus pe cruce, scrie numele tau, si scrie numele meu, aici nu mai e de tras doua picaturi, Hristos te iubeste, si daca ai vreo indoiala, Dumnezeu sa mustre indoiala aceea, pe tine te iubeste Dumnezeu.
Ieremia 31:3 ''Te iubesc cu o iubire veșnică''

A doua intrebare. ''au cei care ajung in rai se spune ca acolo nu păcătuiește nimeni sunt curios dacă fiecare om care a păcătuit pe pământ e imposibil sa nu păcătuiești si in rai, nu?''

Nu. Pentru ca in biblie scrie ca noi cei mantuiti suntem nascuti din nou, si pacatul nu mai stapaneste peste noi.
Noi pacatuim pentru ca inca traim in aceste trupuri de carne, si suntem ispititi, dar nu renuntam la drum, chiar daca ne mai impiedicam, n epocaim imediat de acel pacat, il marturisim Domnului in rugaciune, nu il mai repetam si mergem mai departe cu smerenie si pocainta. Cand vom fi in cer, biblia spune ca vom fi in slava, nu vom mai putea pacatui pentru ca adevaratul ''eu'' cel transformat de Dumnezeu, nu va mai vrea sa pacatuiasca, Dumnezeu spune ca inca de pe acest pamant El lucreaza sa ne faca asemenea chipului Lui Hristos, Hristos nu a pacatuit niciodaca si nu va pacatui, pentru ca este Dumnezeu, si noi suntem fiii Lui.

Dumnezeu nu testeaza pe nimeni pentru rai sau iad, ti-a pus in mana doua bilete, unul spre rai si altul spre iad, alegi pe care vrei. Vino la Hristos, alege biletul spre rai.

| RAY a răspuns (pentru Irinel15123532):

Acelas copy paste, dar tu nu ai minte sa raspunzi singur?

| Theo94 a răspuns:

Cel mai probabil nu exista viata dupa moarte, cel putin nu varianta cu rai si iad.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Theo94):

E suficient sa te reincarnezi intr-o tara "binecuvintata" de dumnezeul ala iubitor, cum ar fi Siria sau Coreea de Nord ca sa ai parte de ceva iad.

| pacatosulBogdan a răspuns:

Înainte de Dumnezeu n-a fost nimeni! Scrie în Biblie:
"Voi sunteți martorii Mei, zice Domnul, și Sluga pe care am ales-o, ca să știți, să credeți și să pricepeți că Eu sunt: înainte de Mine n-a fost Dumnezeu și nici după Mine nu va mai fi!" - Isaia 43, 10
Dumnezeu este veșnic, din veac și până în veac. Dumnezeu este alfa și omega: începutul și sfârșitul nostru. El ne-a creat cu suflet nemuritor, și în El este împlinirea și desăvârșirea noastră.
Domnul Iisus Hristos spune să nu ne temem de cei care ucid trupul, dar sufletul nu pot să-l ucidă. -Matei 10, 28

| Manciu_Emil_1976 a răspuns:

Din ce știu eu, scrie că cei care mor vor fi în Locuința morților până la Judecată, când toți vor fi judecați după faptele lor. Mai scrie și despre iazul de foc, adică moartea a doua, care fa fi după Judecata ( Luca 16/ 23 și Apocalipsa 20/ 13, 14). Mai scrie și despre Gheenă, dar cuvântul iad nu am găsit.