|

Buna TPU! Zilele astea ma uitam la un film cu tema "Pastele" si se tot facea referire la "Copacul lui Iuda". Imi puteti spune si mie numele popular al acestui copac?

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Cercis - familia Leguminosae-arborele de Iudeea, arborele Iudei, sau copacul lui Iuda.Asta este denumirea stiintifica si denumirea populara.Are mai multe specii, unele americane, altele europene, altele asiatice.Cel in cauza cred ca se numeste Cercis Siliquastrum.Acum ca acest copac are legatura cu biblia sau nu fiecare cu varianta lui.Se spune ca Iuda dupa ce la tradat pe Isus, ar fi stat nitel sa gindit, a realizat ca facut ceva naspa, dupa care s-ar fi spinzurat de un copac.Copacul respectiv creste si prin Romania si infloreste primavara.

| explică (pentru relian):

Mersi

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Alexandru72):

Bine ca mai era o varianta si cred cea mai aproape de adevar.Adica Iudeeea este o regiune o provincie ceva de genul asta de prin Israel sau zona aia si probabil pe acolo cresc foarte multi arbori de genul asta si din cauza asta I se spune Arborele de Iudeea.Restu cu Iuda cred ca chestia este poveste pentru ca nu exista dovada ca a existata sau ar fi tradat pe nimeni, deci o poveste care se bazeaza pe citeva chestii reale.Deci parea mea este ca acest copac nu are nici o legatura cu Iuda din biblie.Asa cum spunem Artar Canadian probabil la fel se spune Arborele de Iudeea.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
2 răspunsuri: