| Fumiko a întrebat:

Buna,voi ce spuneti despre Apocalipsa, sunt curioasa ce credeti voi? Funda raspunsului cel mai complet si adevarat.

23 răspunsuri:
| KodrutZ a răspuns:

Cind toti vor scrii-e ca tin-e, apocalipsa va fi veni-t. Totusi, eu cred ca inca mai e speran-ta.

Răspuns utilizator avertizat
| danut a răspuns:

Vrei sa fi mai pe inteles, te referi la Cartea Biblica Apocalipsa sau la sfarsitul lumii?

| danay72 a răspuns:

Dacă te referi la cartea Apocalipsa care e ultima din Biblie, cred ca este o carte plina de profeții care se vor împlini în viitorul apropiat. E o carte fascinanta pentru cei care înțeleg mesajul Bibliei.

| Sociopat a răspuns:

Apocalipsa suna hardcore rau.
Ar fi cel mai epic concert de metal.

| StephenMK95 a răspuns:

Apocalipsa? Adica sfarsitul lumii? Stai linistita, a mai venit sfarsitul lumii de multe ori pana acum, cum a fost si cel din 2012, iti mai amintesti? laughing Vai ce frumos a fost, il asteptam cu nerabdare. Lasa, ca vom trece noi si peste urmatorul, nu-ti face griji laughing.
Acum lasand gluma la o parte, sfarsitul lumii, va veni doar dupa cateva miliarde de ani (sper ca nu gresesc), atunci cand soarele se va extinde si va inghiti planetele Mercur si Venus, iar Pamantul va fi parjolit, si nu va mai exista viata pe el, poate chiar va fi si el inghitit, nu se stie.
Daca tu te refereai la apocalipsa din biblie, atunci nu pot sa iti dau un raspuns, deoarece eu nu citesc, carti mincinoase, eu ma uit la documentare, care se bazeaza cat de cat pe "ceva solid", nu pe povesti inventate.
Am vazut ca ai specificat in intrebare, "raspuns adevarat". Nu cred ca exista raspuns adevarat, dar cred ca exista raspuns cat mai aproape de adevar. Bye!

| mentholinks a răspuns:

Astept sa vina, cat mai curand sper.

| TrăieşteClipa a răspuns:

Adevarul adevarat este ca Biblia este o carte de povesti.
La fel de adevarat este ca biserica sfanta apostolica si bla bla minte de ingheata apele.
Dar, exista un dar.
Si aici incepe partea interesanta.
Dintre un crestinopat convins si un ateu materialist convins cred ca ar fi bine sa-i evitam pe amandoi.

| KodrutZ a răspuns (pentru TrăieşteClipa):

De unde pana unde legatura asta intre ateism si materalism? Propaganda crestina de doi bani.

| TrăieşteClipa a răspuns (pentru KodrutZ):

Probabil ca nu m-am exprimat bine.
Exista si atei materialisti, batuti in cap si limitati intelectual.
La ei m-am referit.
Am o parere la fel de proasta despre ei ca despre crestinism sau religie in general.
Deci nu are cum sa fie propaganda crestina.
Unul daca nu este ateu, este obligatoriu sa fie crestin sau religios? Logica asta binara este tipica persoanelor cu 2 neuroni.

| VelaJohnny a răspuns:

Biblia spune ca e incheierea acestui sistem si inceputul unui al sistem, rautatea si cei ce o produc vor fi inlaturati. Armaghedonul in Biblie este descris ca fiind razboiul intre Dumnezeu si „regii" sau conducatorii acestui sistem.

Revelatia (Apocalipsa) 16:13, 14
„Apoi am văzut ieşind din gura balaurului, din gura fiarei şi din gura profetului fals trei declaraţii inspirate şi necurate, care semănau cu nişte broaşte. Acestea sunt, de fapt, declaraţii inspirate de demoni şi fac semne şi se duc la regii întregului pământ locuit ca să-i adune pentru războiul zilei celei mari a Dumnezeului cel Atotputernic."
Revelatia 16:16 „Şi ele i-au adunat în locul care în ebraică se numeşte Har-Maghedon (Armaghedon, literalmente inseamna „Muntele Meghido" si se refera la el in mod simbolic, a avut un „rol" semnificativ in istorie acel loc)

https://www.jw.org/ro/invataturi-biblice/intrebari/batalia-armaghedonului/

| Divy a răspuns:

Apocalipsa este greu de înțeles, deoarece ea este greu de tâlcuit, căci termenele folosite sunt ca un fel de ghicitori.
Unele lucruri sunt adevărate, dat fiind faptul de "Şi eu mărturisesc oricui ascultă cuvintele proorociei acestei cărţi: De va mai adăuga cineva ceva la ele, Dumnezeu va trimite asupra lui pedepsele ce sunt scrise în cartea aceasta; " imaginează-ți orori care sunt mai rele ca o moarte cruntă și lentă însăși.
În plus e prea multă ură în jur ca să nu se ajungă în final la acele lucruri și nu pe bune cum poți iubi când iubirea aduce durere.
Am să citez "fiecare e neputincios ca mine" deci cum putem duce greul când nu acceptăm și nu oferim ajutor, nu este evident că aceste lucruri duc la dorința de răzbunare, de stăpânire și dominare...
Potrivit Bibliei aceste lucruri se manifestă în timp și atunci vor fi vremuri grele, dacă ai citit Apocalipsa, din Biblie, iar nu film caută să citești și celălalte prorocii

| 6684464 a răspuns:

Prin "apocalipsa" te referi la cartea biblica sau la sfarsitul rasei umane?
Daca te referi la carte atunci... eu cred ca se refera la diavol si cum se va folosi de om ca acesta sa se indeparteze de Dumnezeu.
Daca te referi la sfarsitul rasei umane, atunci cel mai probabil va disparea o data cu soarele acesta sau, cine stie... altul, avand in vedere adaptabilitatea omului. De asemenea, este posibil ca rasa sa dispara din cauza armelor.

| Iunix a răspuns:

Apocalipsa... a fost anunțată de atâtea ori încât a devenit ceva penibil.

Însă, la un moment dat va veni cu siguranță sfârșitul lumii. Orice început are și un sfârșit. Sunt o mulțime de factori ce pot duce ușor dar sigur la dispariția noastră dar și a vieții de pe Terra. Nu avem nevoie de un meteorit ca să murim cu toții, ne putem distruge și singuri prin bombe nucleare, viruși creați în laborator, poluare, suprapopularea planetei etc. Dincolo de aceste lucruri lumea mai poate dispărea și din cauza cutremurelor, vulcanilor etc. Totuși să nu uităm că scumpa noastră planetă se învârte în jurul unei bombe cu ceas ( Soarele ) gata să explodeze distrugând cu siguranță tot sistemul solar. Un alt factor ce poate duce la sfârșitul lumii sau în cel mai bun caz la modificarea drastică a climei ar fi Luna. Aceasta fiind mai mică, este respinsă de Pământ și ușor ușor se depărtează, cu x metrii la nu știu câte zeci de mi de ani ( nu mai știu exact ). Pământul este înclinat din cauza gravitației Lunii, iar dacă aceasta se depărtează așa imaginară a Pământului nu va mai fi înclinată iar acest lucru ar afecta drastic clima planetei. Ultima oară când înclinarea axei Pământului s-a modificat cu un grad o mare s-a transformat în deșert, deci îți dai seama ce efecte devastatoare poate avea depărtarea Lunii de Pământ. Rămânem în spațiul cosmic și ne dăm seama că Pământul se învârte nu doar în jurul Soarelui, ci și în jurul axei lui imaginare cu aproximativ 30 Km pe secundă. Dacă la un moment dat Pământul s-ar oprii din rotație atunci o parte ar ar fi arsă de soare, tot timpul zi iar cealaltă parte ar fi scufundată într-un întuneric etern, fără căldură sau fotosinteză și ar deveni o lume întunecată lipsită de viață. Dar să ne aducem aminte și de meteoriți. Din fericire Pământul are câteva scuturi în potriva meteoriților. Unul ar fi planeta Jupiter care având o forță gravitațională foarte mare atrage majoritatea meteoriților ce s-ar îndrepta spre Pământ. Al doi-lea scut ar fi Luna, iar ultimul fiind atmosfera Pământului ce distruge orice meteorit în miliarde de bucățele ajungând pe Pământ sub formă de praf, aproape. Dar dacă ar veni un meteorit mai mare și frecarea cu atmosfera Pământului nu l-ar distruge complet atunci s-ar putea întâmpla o catastrofă. Acestea ar fi doar câteva din cauzele ce pot duce la sfârșitul lumii. Nu am stat să îți explic pe larg, dar ți-am zis pe scurt.

| Anonim a răspuns (pentru Iunix):

Inainte sa se intample toate astea vom murii de foame.

8 miliarde de guri nu-s de ici de colo

| Iunix a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, am uitat să specific că cel puțin partea cu Soarele și Luna se vor întâmpla peste milioane sau chiar miliarde de ani. Oricum, apocalipsa nu e așa înfricoșătoare, în caz de ceva murim cu toții.

| Nitunitu a răspuns (pentru Iunix):

Iisus Hristos a spus o singura data in biblie ca o sa vina apocalipsa si nu a spus cand. Daca te iei dupa oameni poti deveni confuz pentru ca sunt multi profeti mincinosi.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Eu nu cred ca apocalipsa nu avea loc niciodata pentru ca sunt niste povesti pagane de adormit copii, oamenii vor sa bage frica in oameni. Sunt niste glume proaste facute pentru a castiga banii.

| Anonim a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu nu cred ca apocalipsa va avea loc* scuze pentru eventuala greseala.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Apocalipsa nu se va implini.pana nu se vor implini toate cele scrise in cartea aceea.toate semnele, toate conditiile social-politice ce vor permite instaurarea antihristului pe pamant, conducator suprem.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Pentru crestinul credincios este ziua bucuriei, a fericirii si a veseliei, pentru ca ziua aceasta inseamna :A doua venire-a Domnului. Atunci credinciosul crestin va primi cununa slavei, asadar rasplata vesnica, pentru lupta dreapta pe care a dus-o aici pe pamant, dupa cum zice Apostolul neamurilor, Pavel. "Lupta cea buna m-am luptat, calatoria am savarsit, credinta am pazit. De acum ni s-a gatit cununa dreptatii, pe care Domnul imi va da-o in ziua aceea, El, Dreptul Judecator, si nu numai mie, ci si tuturor celor ce au iubit aratarea Lui" (II Tim.4, 7-8).

| UzOm a răspuns:

Ciudat sau nu, apocalipsa asta are legături strânse cu Nero și acțiunile sale. laughing

| bogdangh a răspuns:

Nu mai traieste nostradamus ca ii dadeai lui funda.