|

Buna ziua, am o intrebare:

Dece in a 2 Porunca care este : Sa nu-ti faci chip cioplit sau vreun fel de asemanare a unui lucru, sa nu le slujesti lor, nici sa te inchini!

Pa-i BISERICA IA ASEMANARE SI NOI NE SLujim SI NE INCHINAM LOR!

7 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Nu dragule.
Deci, hai sa-ti spun cum sta treaba:
in primul rand, hai sa folosim termenul cinstire.
Deci, cinstirea catre Dumnezeu este o cinstire Unica, inchinata numai Lui! Ei bine, cinstirea inchinata lui se numeste Adorare. De ce? Pentru ca el este Dumnezeu Atotputernicul, Atotstiutorul, Atotvazatorul si Atottiitorul.
Ei bine, noi o cinstim si pe Maica Domnului, pentru ca Ea L-a purtat in pantece pe Creatorul celor 9 cete ingeresti, pentru vesnica Ei feciorie si pentru viata curata.
CInstirea Maicii Domnului se mai numeste si preacinstire si supravenerare.
Tot cinstire primesc si sfintii pentru martirajul lor, viata curata, masurile aduse pentru raspandirea crestinismului. EI bine, cinstirea sfintilor se mai numeste si venerare.
Atentie! Nu fa confuzii intre venerare, adorare si supra venerare.

Adorare primeste NUMAI DUMNEZEU, PREACINSTIRE primeste numai maica Domnului, iar VENERARE primesc sfintii.

| a răspuns (pentru CryChristiAN):

rolling on the floorda 10% adevar si 90% otrava=>100% ratacitre

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
6 răspunsuri:
| a răspuns:

Pregateste-te sa-ti intalnesti Dumnezeul!
http://www.divinerevelations.info/....../index.htm

In legatura cu icoanele, uite-te.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu! Nu este deloc aşa. Mântuitorul Hristos este Cel care a întemeiat Biserica, şi, în tot Noul Testament a conferit şi a suprapus prestigiul, sfinţenia şi puterea Sa peste aceea a Bisericii (prezentată la singular în toată Scriptura). El s-a identificat cu ea şi s-a numit pe Sine în repetate rânduri,, Cap al Bisericii".

Efeseni 5, 25-27,, Bărbaţilor, iubiţi pe femeile voastre, după cum şi Hristos a iubit Biserica, şi S-a dat pe Sine pentru ea, ca s-o sfinţească, curăţind-o cu baia apei prin cuvânt, şi ca s-o înfăţişeze Sieşi, Biserică slăvită, neavând pată sau zbârcitură, ori altceva de acest fel, ci ca să fie sfântă şi fără de prihană."

Sau:,, să păstraţi Biserica lui Dumnezeu, pe care a câştigat-o cu însuşi sângele Său." - Fapte 20, 28

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da de ce in camera ta sant numai postere cu femei goale si vedete? le asvulti muzica, le vezi filmele? este scris sa nu te inchini idolilor.de ce in bar ai poze cu sticle reclame de bauturi, si alte chestii cu specific bahic? ori biserica nu trebuie sa fie impodobita cu imagini si chipuri ale celor ce au luptat pentru biserica si pentru credinta? si imagini biblice ce completeaza pe langa cuvant cunostintele oamenilor, ce nu aud, doar vad? ai zis; NE inchinam lor? cine? VOI? ca eu nu prea.si sant crestin.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cand te uiti la icoana e ca si cum ai vrea sa vorbesti lor

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ai nevoie de niste ore de religie. Chip cioplit inseamna idol si oamenii care se inchina idolilor se inchina la materialul din ce sunt facuti idolii de exemplu cineva isi face o vaca din aur si se inchina aurului atunci este idol. Noi de fapt ne inchinam Persoanei din icoane. sper ca te-am lamurit

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează