Daca pleci de la premiza ca un crestin e tampit si din momentul in care nu mai e tampit inceteaza sa fie crestin, atunci da, profesorii universitari de studii biblice de la universitatile seculare americane si europene sunt adeptii Antihristului si pregatesc venirea lui. Atat ca n-a zis nimeni ca crestinii trebuie sa fie tampiti.
Ma refeream la anumiti crestini mai batuti in cap care par destul de normali atuncicand critica alte secte.
In primul rand ce problema ai persoanele de religie catolica respectiv ortodoxa? Ai patit vreodata ca sa vina cineva la tine fara sa-i faci nimic si sa se ia de convingerile tale oricare or fi? Nu cred. In al doilea rand nu ai dreptul sa critici un om pentru o convingere pe care o are indiferent intelegi, doar pentru ca tu nu crezi in ce cred ei nu inseamna neaparat ca ai dreptate.
E vorba de indotrinare. Omul care a trait o viata intreaga si i s-a spus ca daca nu merge la biserica, daca nu plateste taxele, daca nu ii spune pacatele preotului va ajunge in iad, ii este aproape imposibil sa renunte la asa ceva sau sa isi dea seama ca a fost manipulat ani la randul. Asta e aplicabil in orice religie sau cult din lumea asta.
Iti explic eu. E simplu. Nu e vorba de ratiune, de minti adormite sau de instincte. De fapt poate ca e din toate.
Fii atent: daca eu vin si iti zic spre exemplu ca maica-ta si taica-tau sunt niste dobitoci si ca sau pripit. O sa vezi negru in fata ochilor, o sa ti se aprinda instalatia electrica cum ca ce-o vrea asta sa spuna si cu ce drept o face, si instinctiv o sa vrei sa ma pui la punct.
Daca insa eu vin la tine si spun aceleasi lucruri insa despre o alta persoana, atunci vei intelege si absurdul si prostia si vei parea normal; nu iti vei fi iesit din pepeni.
A fost simplu?
AdrianAndrei012345678901234 întreabă: