Dacă voiai răspunsuri care să nu aibă nicio legătură cu religia, nu înţeleg de ce ai postat la "Religie".
Pe TPU există şi alte categorii, să ştii.
Dar din moment ce ai postat aici, ţin să precizez că religia, mai ales unele ramuri şi mai ales partea lor negativă, este una dintre cele mai mari decăderi umane (dacă nu chiar cea mai mare).
http://i.imgur.com/EQIEOGZ.png
O decadere e si sa ii smulgi omului sperantele si convingerile. Nu cred ca-i mai mare decadere decat ce s-a intamplat la Pitesti ( cu Eugen Turcanu si Alexandru Popa si ceilalti).
In trecut, din punctul meu de vedere, au fost decaderi umane cu adevarat gretoase si oripilante. Fara a aduce in discutie vreo religie, consider decaderi umane (grave): tortura si sclavia! Restul sunt discutabile!
In trecut a fost decaderea mai mare, atunci cand religiile dominau autoritar lumea. Nici nu se compara viata de atunci cu cea de acum. Omenirea nu a dus-o niciodata mai bine decat in prezent. Nu a fost niciodata o speranta de viata mai mare, si o calitate a vietii mai buna.
Daca citesti Biblia, e sa negi Duhul Sfant!
Neg duhul sfant!
Si acest om o face si are un argument bun de ce - anume ca trebuie macar a ai compasiune pentru animalele ce nu au sansa unui rai: http://www.youtube.com/watch?v=dv2FzW8vgVA&
E problema ta daca negi. Eu nu te-am intrebat ce negi tu.
Am zis explicit un exemplu si pur si simplu am facut un comentariu la ce e "spurcat" si de "neiertat" de "D-zeu". Conform Bibliei!
Ti-am mai scris in alta parte: logica nu e punctul tau forte! In raspunsul meu am zis ca sunt si altii ce fac acelasi pacat de neiertat cel putin din compasiune (pentru necuvantatoare).
Eu te-am intrebat pe tine, ca ateu din varf, nu am intrebat ce scrie in Biblie. Vroiam conceptia ateului Khlud nu critica Bibliei, ca la asta stiu ca esti fruntas.
Bine ca ai clarificat. Acum pot sa iti dau cateva raspunsuri, in principal toate situatiile cand cineva maximizeaza suferinta semenilor sai cand ar putea face diferit.
Ca o ordine a numerelor (descrescatoare) din memorie:
- discriminarea pe viata a femeilor pe motive religioase (ce reprezinta jumatate din populatia globului)
- faptul ca anumite corporatii polueaza mediile de viata precum: aerul, apa sau prin golirea resurselor minerale
- faptul ca statele ce au resurse nu ajuta tari precum Africa, India si America de Sud (atunci cand pot) mai ales cand nu e in interesul lor
Astea mi se par cele mai rele lucruri ce imi vin acum in memorie.
Cea mai mare decadere este faptul ca omul si-a pierdut umanitatea si nu cred ca o va recupera vreodata.