Http://youtu.be/jIaGWURONRU
Dar cel mai bine discreditează islamul musulmanii...prin faptele lor.
Imi pare un argument puternic. Un utilizator pe aici zicea: "Musulmanii spre deosebire de crestini nu injura" si tocmai am primit mesajul:
" bai mu$e
Bai mu$e inpaiata ce esti eu ti.am vorbit frumos pana acuma
Dar luatias morti mari in pu$a
Cum mormantul mati iti permiti tu sa virbesti despre Islam si despre Allah?
Zu ba jigodio
Luatias tot neamu in pu$a
Daca te-as cunoaste te-as ciurui de gloante jigodiooo
Muritiar neamu de retardati"
Degeaba critici islamul, nu stiu ce sa spun, aia gandesc mai prost si ca aia in jungla, n-am cuvinte ce sa spun, tot in evul mediu au ramas
As fi in principiu de acord cu tine. Totusi in orice tara la vest fata de orientul mijlociu e cel mai efectiv mod ca oamenii sa nu ia in serios pozitiile fanatice. De asta cand s-a anuntat despre catedrala, oamenii au iesit in strada si au criticat si critica BOR. Au facut-o si o fac fara a fi represalii la ortodocsii (sau non-ortodocsii) ce decid sa protesteze!
Ortodocsii de azi ce iau o pozitie extrema, azi sunt in principiu criticati iar si iar si cel putin daca ei cred ceva ce am cataloga ca fiind "idiot", o tin pentru ei.
In fapt chiar regimul special ce de exemplu unii musulmani de aici il doresc, trebuie ei criticati si pentru asta. Si sa fiu sincer a fost o placere si inca e sa o fac. Oricum imi pare ca AdrianDihoricescu are un punct foarte bun zicand: "Mahomed a fost pedofil". E absolut suficient ca vorbim de ce nu vrem islamul secolului VIII in secolul XXI. Indiferent de ce contraziceri ei accepta!
A critica opiniile altora si a instiga la asta este echivalent cu a da dovada de prostie.
Ce ai zis tu acum e echivalentul prostiei.
"si a instiga" Iti recomand sa iti pui ochelari de cal sau sa te mai duci la orele de logica si romana. Este clar ca nu esti capabil sa intelegi un text.
Critica nu este instigare!
Critica arata o problema in logica "oponentului". Dar faptul ca exista oponenti, nu arata decat cel ce critica ca arata probleme in logica acestuia, si implicit e mai inteligent decat oponentul.
Excluzant asta, intrebarea nu este despre problema criticarii, ci ce critica ti se pare cea mai efectiva impotriva (fanaticilor) musulmanilor?
Daca esti sau cunosti un musulman, care din cele 3 optiuni, sau poate stii o a patra, care ar avea o sansa sa ii schimbe opinia?
Ce crezi despre Teoria Evolutiei? Faptul ca suntem 98.7% in comun cu cimpanzeii, si suntem catalogati de 150 de ani ca maimute superioare, crezi ca ar face pe un musulman sa judece faptul ca ne tragem din Adam si Eva?
Daca tu esti cimpanzeu sunt de acord cu tine.
Fiecare crede ceea ce doreste. Critica nu este instigare intr-adevar dar "Care e cel mai efectiv mod sa criticam Islamul?" asta cam este.
Bineinteles ca nu!
In fapt afirmatia ta: "Daca tu esti cimpanzeu sunt de acord cu tine." e in fapt o instigare! Mai ales cand NU am afirmat asta! Te rog cum te dai moralist despre "logica si limba romana" sa vezi ce am afirmat!
Dar intrebarea de a critica, e ca Islam are probleme. Ca le recunosti sau nu, e problema ta. Si afirmatia din cauza asta nu instiga, ci isi doreste sa diferentieze diferite strategii si sa se vada daca e una mai eficienta sau nu.
Instigare ar fi fost sa fi spus (ca un musulman pe aici anonim ce foloseste "Allah is one" ca si poza): "ti-ai pus bomba de gat". Asta e directionat la o persoana, nu la logica persoanei, la argumentele sale.
Deci sa ne clarificam. Sa inteleg ca pentru tine afirmatiile stiintifice sunt ofensive pentru tine? Sunt descoperirile moderne pentru tine in contrazicere cu citirea ta a Qu'ranului?
A critica opiniile altora poate, a critica adevarurile altora nu.
Imi cer scuze, nu v-am recunoscut. Puteti ignora mesajul meu anterior.
Tu nu stii ce este aia o critica si o instigare. Tu nu doar ca ai criticat dar ai folosit persoana 1 plural ceea ce implica mai multe persoane adica o instigare subtila, chiar daca nu ti-ai dat seama sau nu ai vrut asta ai facut. E treaba fiecaruia cu ce se aseamana. Structural da sunt asemanari mari cu cimpanzeii dar ceea ce gandesc si ceea ce simt nu ma va face sa spun ca sunt un cimpanzeu. Acum fiecare e ceea ce considera pe dovezi, nedovezi. Nu te judec. Si semi-cimpanezii sau homo sapiens neanderthalensis care inca mai sunt printre noi ca tot esti un sustinator al evolutiei, si aia sunt oameni. Deci nu te condamn.
Nu. Sa iti repet:
- instigare sunt diferitele erori de logica si discriminare. Daca as fi facut cometarii rasiste, atac la persoana, as nereprezenta pozitiile din Islam, ar fi forme de instigare. De exemplu mesajul anterior (adresat lui NOname) este un exemplu concret de instigare
- critica NU e instigare. In fapt aceeasi intrebare, schimband in loc de "Islamul" cu "ateismul", "umanismul", "ortodoxia", etc. si n-ar fi instigare. Ar fi o critica! Nu e instigare subtila, nu e deloc.
Mai mult, sunt cazuri in care sunt idei ce musulmanii (de exemplu) ar putea fi considerate ca instigare (daca ar fi fost spuse intr-un loc nepotrivit), dar nu-s instigare cat sunt puse in ideea de dialog sau de discutie elocventa.
Sa iti dau un exemplu aproape de tine: musulmanii afirma ca Isus este un profet al lui Dumnezeu/Allah dar NU e Dumnezeu. Si in plus asta vine si cu critica ca Biblia e corupta si tot "pachetul". Intr-un dialog interconfesional, un crestin iti poate critica ideologia, poate tot la fel de dogmatic, mai ales cat nu se face ca acel musulman are o mitraliera in mana. Intelegi?
Legat de cimpanzei, n-am afirmat ca esti cimpanzeu si nici ca sunt. Te rog reciteste. Ce am zis si se pare ca esti de acord (cel putin in parte) e ca suntem foarte similari. Si ce te-am intrebat e ca daca asta o consideri ca un musulman o vede o critica serioasa. Se pare ca tu nu o vezi atat de serioasa, deci poti veni cu alt raspuns!
Si raspunsul tau poate sa fie o critica la musulmanii ce tin Haddith-urile ce tu (poate) nu le tii, sau sa fie o critica la musulmanii ce nu-s moderati, nu-s iubitori cu cei din alte religii si care nu au pace!
Ti-am spus de ce este instigare. Da critica nu este instigare, de acord. Oricum eu asa am perceput mesajul tau. Sunt sigur ca daca categoria ar fi mai populata de oameni cu mai multe religii nu as fi fost singurul. Puteai sa te exprimi altfel. Nu ai facut-o. Norocul tau ca nu prea sunt musulmani pe aici sa te ia la rost. Eu am spus ce am spus din punct de vedere neutru ca sa nu crezi ca sunt un aparator al lor si ceea ce ai scris, fie ca tu nu o percepi ca atare, este ceva de la care puteai sa te abtii. Dar multi pe aici care au aceasta obisnuinta. O sa incerc sa ignor genul asta de intrebari puse chiar fara un rost. Asta e instigare. Tu nu cauti sa gasesti un raspuns la o problema, sunt sigur. Imi pare rau ca te-am dranjat.
Pe scurt, ca vad ca spui mult despre instigare:
- instigare ar fi orice apel la violenta sau la represalii impotriva unei grupari. Daca as face un mesaj: "credeti ca ar fi efectiv sa punem caricaturi cu Mahomed la poarta tuturor moscheielor si pe toti stalpii?" - ar fi instigare. Atentie, eu consider ca acest fel de "dialog" NU este permisibil. As critica si critic astfel de atitudini. Pentru ca probabil nu ma cunosti, am atacat teisti dar am laut cateodata apararea crestinilor de diferite nuante, inclusiv martori, am luat apararea de minim 2 ori la musulmani moderat pe TPU. Consider ca discriminarea e un lucru gresit. Si aceeasi discriminare o vad impotriva oricarui alt grup, inclusiv minoritate sexuala, "rasiala" (ma refer la populatia roma - "tigani"), etc.
- critica e doar a prezenta probleme in idei. Si asta daca un musulman (sau orice alt grup) nu il vrea, este liber sa nu stea pe internet. TPU (in particular) e relativ "atheist-friendly" dar oamenii au fost lasati sa se exprime aici. Chiar si musulmanul ce l-am prezentat ca "oaie neagra" ce publica mai des de vreo cateva zile, ce l-am criticat (inainte el sa ma instige cu amenintari la familia mea) e ca e dizonest si ca nu prezinta chiar si lucrurile despre Islam in mod corect. Nu e instigare sa ii cer sa prezinte pozitia adevarata, e doar criticica! In momentul cand ma ameninta, cred ca raspunsul cel mai potrivit nu e sa il amenint ca ii tai toata familia, ci probabil sa ii parodiez valorile ca stiu ca va intelege ca daca acea persoana nu poarta un dialog, eu nu-s obligat sa ii respect sensibilitatile!
Nu m-ai deranjat in nici un fel, deci n-are de ce sa iti para rau!
Sper doar sa te clarifici cu un lucru. Faptul ca tu percepi critica ca instigare, trebuie sa te faca sa te gandesti daca asta e un mod normal de dialog din partea ta! Subliniez, daca pui aceeasi intrebare cu toate valorile mele, si daca vrei ti le scriu (iti scriu trei: "utilitarism ce vrea sa reduca suferinta", "free software", "rationalism") ca sa le poti pune ca intrebari, exact in acelasi format, si vezi daca ai sa vezi cineva ca mine instigat!
Poate singura diferenta dintre mine si tine, e ca am fost obisnuit sa fiu criticat in viata, si am vazut daca acea critica are un merit sau nu, dupa ce am vazut partile ce-s de invatat si ce parti nu-s.
Pentru tine este Qu'ranul sau Islamul la fel? Daca ai vedea ceva gresit, ai critica? Sunt musulmani ce o fac in mod cert.
Iti dau un link de la gruparea Hezbollah legat de ultimele atentate:
http://www.gandul.info/......i-13758482
Cel mai efectiv mod... sa ne gandim, ah gata, MAHOMED A FOST UN PEDOFIL! si am terminat critica.
Si n-am raspuns la intrebare totusi, iei faptul ca a fost un pedofil nenorocit si il faci cunoscut prin toate modalitatile posibile, site-uri, bannere, flyere, caricaturi, articole, orice mijloc de comunicare. Faptul ca a fost un nenorocit de pedofil e suficient, nu mai e nevoie de nimic altceva, oricum ar fi obositor sa-ti bati capul cu contradictii ar gasi explicatii pentru orice la fel cum face orice religie.
Nu trebuie criticata religia cuiva, Dumnezeu a avut acest plan cu ei. In Biblie scrie : Faptele apostolilor 16:6 " Fiindca au fost opriti de Duhul Sfant sa vesteasca Cuvantul in Asia, au trecut prin tinutul Frigiei si Galatiei."
In araba Allah = Dumnezeu, sunt multe asemanari intre religia lor si crestinism.
De criticat e extremismul care cauzeaza terorismul.
AdrianAndrei012345678901234 întreabă: