|

Care era numele faraonului care nu voia sa ii lase pe evrei liberi sa plece?In Cartea Exodului nu spune cum il cheama, acolo scrie ca Dumnezeu il trimite pe Moise in Egipt si sa ii spuna faraonului asa si asa dar nu spune cum il cheama pe faraon.

Si tot asa la Geneza cand Avram si Sarai au intrat in Egipt, Sarai sa incurcat cu faraonul dar nu spune cum il cheama mentioneaza doar atat "faraon".Despre ce faraon e vorba in Biblie si cum il cheama?

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Multi cred ca a fost Ramses al II-lea. Din pacate este vorba de a potrivi un rege real al Egiptului (pana-n jur de 1200 i.Hr. nu se numea "faraon") intr-o poveste imaginara. Tehnic, Merneptah a fost primul rege denumit de supusii lui "faraon". Iar dupa 1200 i.Hr. Israelul era deja atestat documentar.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru doctorandus):

Dar cartea spune asa ca Dumnezeu l-a trimis pe Moise la faraon si sa ii spuna asta si asta si asta etc. si ca faraonul nu va asculta si atunci au inceput cele 10 pedepse asupra Egiptului ca sa il forteze sa ii lase pe evrei sa plece pentru ca au fost sclavi timp de 400 de ani.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Pricope_Marius_1997):

Titlul "faraon" din Tora este anacronic. E ca si cum am spune ca Ion Antonescu a fost primul presedinte al Romaniei.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează