| EmaS a întrebat:

Care este modul vostru de viata : trairea prin ceea ce se vede, prin sentimente sau prin credinta in Dumnezeu?

Răspuns Câştigător
| Kramerwalt a răspuns:

Si cu enorm respect imi cer scuze fata de ei si nu doresc sa-i jignesc!

47 răspunsuri:
| EmaS explică:

Nu m-ai suparat cu nimic! Si nu uita sa ii spui mamei tale cat de mult o iubesti, si ce pret are in ochii tai.

| Esperança a răspuns:

Daca nu l-as avea pe Dumnezeu scut si adopost in viata mea si daca nu l-as avea pe El capul familiei mele viata mea ar fi fost o ruina.
Eu pana acum tot prin credinta am trait si nu-mi pare rau.
Rau imi pare pentru momentele cand nu am apelat la Dumnezeu si mai ales pentru momentele cand nu mi-am pus toata increderea in El.
Deci imi traiesc viata prin credinta in Dumnezeu,dar asta include si sentimente, de iubire, fata de El si fata de cei din jurul meu "pentru că noi nu ne uităm la lucrurile care se văd, ci la cele ce nu se văd; căci lucrurile care se văd, sunt trecătoare pe când cele ce nu se văd, sunt veşnice "

| Raniia a răspuns:

Traiesc prin credinta insemnand sa cred ca Dumnezeu este credincios Cuvantului Sau, chiar si atunci cand sentimentele ma indeamna puternic sa cred altceva.

| chelstone a răspuns:

Variantele de alegere din intrebare au un caracter superficial.
''trairea prin ceea ce se vede'' - nu cred ca exista persoane care traiasca fiind simpli observatori, viata e mult mai comlexa si imlica o multitudine de experiente, incat lasa-ma sa rad, plus ca un mod de viata nu poate fi descris de o simpla fraza.
''prin sentimente'' - nu stiam ca aceasta fraza reprezinta un mod de viata, si ma rog, ce implica acest mod de viata?!
''prin credinta in Dumnezeu'' - credinta nu reprezinta un mod de viata, si apoi daca tot ai facut referire la credinta de ce vorbesti doar despre cea in dumnezeu din moment ce mai sunt si alti zei?!

| EmaS explică (pentru chelstone):

Da,cu alte cuvinte ma refeream la cei care traiesc prin credinta sau la cei care cred doar ceea ce vad.

Uite despre inima ceva foarte interesant:Într-adevăr, această inimă a devenit Templul lui Dumnezeu, Locuinţa lui Dumnezeu, Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt după făgăduinţa lui Isus. „Dacă Mă iubeşte cineva, va păzi cuvântul Meu şi Tatăl Meu îl va iubi. Noi vom veni la el şi vom locui împreună cu el" (Ioan 14:23). Prin Isus Cristos, Dumnezeu Tatăl ne iubeşte şi ne binecuvântează îndreptându-ne.

Această inimă este deci Templul lui Dumnezeu. Toate animalele au fost izgonite. În locul lor vedem acolo Duhul Sfânt, Duhul Adevărului. Acolo unde îşi avea locul faptele firii pâmânteşti, acum se arată roadele Duhului: „dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia". El este acum într-adevăr o mlădiţă în via Isus Cristos şi această mlădiţă aduce fructe. Secretul acestui produs de roade este râmânerea în Cristos şi în Cuvântul Lui (Ioan 15:1-10). Deoarece este plin de Duh Sfânt, are puterea să învingă firea pământească şi dorinţele ei, are puterea să răstignească pe omul cel vechi. Acum el nu mai trăieşte după gusturile lumii, ci el trăieşte în nădejdea căci: „credinţa este victoria care a învins lumea". Acum el trăieşte în speranţa vie a venirii Domnului Isus Cristos. Trăieşte în şi prin dragostea lui Dumnezeu care este nesfârşită. „Ferice de cei cu inima curată, căci ei vor vedea pe Dumnezeu" (Matei 5:8). Împăratul David, cu toate victoriile externe asupra duşmanilor săi, ştia că cea mai mare bătălie se dă în inima lui. În faţa slăbiciunii sale interne, el se ruga: „Dă-mi Doamne iarăşi bucuria mântuirii Tale şi sprijineşte-mă cu un duh de bunăvoinţă" (Psalmul 51:12). Nimeni nu poate să-şi cureţe singur inima, nimeni nu-şi poate face în interior o inimă curată. Dacă cineva se pleacă serios în faţa lui Dumnezeu - ca David -şi Îl roagă pe EL să-i dea o inimă nouă, atunci Dumnezeu într-adevăr îi dă o nouă înfăţişare. Dumnezeu nu vrea să lipească propriile noastre zdrenţe şi haine rupte de dreptate El nu doreşte nici promisiunea noastră zadarnică, cum că vom face din inima noastră o locuinţă bună pentru Dumnezeu. - NU! El, vrea să ne ajute pentru că a dat El Însuşi o bună făgăduinţă: „Vă voi stropi cu apă curată şi veţi fi curăţiţi; vă voi curaţi de toate spurcăciunile voastre şi de toţi idolii voştri. Vă voi da o inimă nouă, şi voi pune în voi un Duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră şi vă voi da o inimă de carne". Voi pune Duhul Meu în voi şi vă voi face să urmaţi poruncile Mele şi să păziţi şi să împliniţi legile Mele" (Ezechiel 36:25-27). Dumnezeu a confirmat această promisiune în Noul Testament şi l-a pecetluit cu sângele lui Isus Cristos.

În acest tablou vedem iarăşi că apare îngerul. Îngerii sunt fiinţele slujitoare pentru aceia de pe pământ care vor moşteni viaţa veşnică, sunt fiinţe cereşti care au porunca să se aşeze în jurul acelora care au frică de Dumnezeu (Psalmul 34:8; Psalmul 91; Daniel 6:22; Matei 2:13; Faptele apostolilor 5:19; 12:7-10).

Diavolul este vizibil şi în acest tablou. El stă aproape de inimă, stă la pândă şi aşteaptă momentul potrivit să se întoarcă iarăşi în locuinţa lui. De aceea apostolul ne îndeamnă: „Fiţi treji şi vegheaţi! Pentru că potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răcneşte şi caută pe cine să înghită" (1 Petru 5:8). Satana de multe ori se preface într-un înger de lumină „până acolo încât să înşele, dacă va fi cu putinţă, chiar şi pe cei aleşi" (Matei 24:24). „Împotriviţi-vă diavolului, şi el va fugi de la voi" (Iacov 4:7).

| chelstone a răspuns (pentru EmaS):

''la cei care cred doar ceea ce vad'' - si de cand acest atribut constituie un mod de viata?! Modul de viata face referire la comportamente, la respectarea unor valori morale si culturale, la traditie, la educatie, hobby-uri, etc. dar in niciun caz modul de viata nu este descris de o credinta, sau de credinta in ce se vede (impropriu spus, caci nu exista credinta cand vorbim despre lucruri relevante)

Tu ma pui sa citesc basme cu scopul de a invata ce inseamna inima?! N-am nevoie de bazaconiile tale, eu stiu ce este inima si care sunt atributele ei.

Ei afla dragule ca este un mod de viata sa traiesti prin credinta.La fel si atunci cand traiesti numai prin ceea ce vezi si poti pipai, verifica.

''Un studiu al Institutului de Cercetare a Calitatii Vietii (ICCV) concluzioneaza ca modul de viaţă se referă la felul în care se defăşoară viaţa unor grupuri sociale la un moment dat, ce strategii de viaţă, ce comportamente şi atitudini dezvoltă la un moment dat un grup social, într-un context socio-economic particular, iar stilul de viaţă se referă la opţiunea individuală - ce strategie de viaţă, ce comportamente şi atitudini dezvoltă la un moment dat un individ. ''
Credinta nu reflecta un mod de viata.

Asta este doar parerea ta personala.

| Coconutz a răspuns:

Prin experiente.

| Kramerwalt a răspuns:

Desi sunt doar un copil am invatat ca viata ti-o faci cum vrei tu deci modul meu de viata este si va fi unul liber.nu ma voi inchina prea mult in fata lui Dumnezeu nu voi lasa lucrurile sa vina de la sine si cu sentimentele e ceva ce inca nu pot deduce!happy Nu prea cred i credinta din mai multe motive pe care nu am chef sa le dezbat acum dar fiecare traieste cum vrea scumpa doamna!

| Kramerwalt a răspuns:

Mai este ceva ce am uitat sa spun mai sus nu-mi place prea mult credinta si din simplul motiv ca cei ce o raspndesc nu o respecta nici cat doliul de sub unghie! unii fatarnici se trezesc dimineata si incep sa se inchina sa se infometeze pentru as-i arata credinta! sa fim seriosi! pentru mine unul e simplu un Doamne ajuta! si Bon Jovi in boxe la maxim viata trebuie traita pentru ca este doar una!happy

| EmaS explică (pentru Kramerwalt):

Faci o greseala imensa atunci cand generalizezi.Sunt oameni care pastreaza credinta ca pe o comoara scumpa.

Imi place ca stii sa recunosti atunci cand ai gresit si sa iti ceri iertare.Inseamna ca esti bine crescut.

| Kramerwalt a răspuns (pentru EmaS):

Multumesc mult pentru cele spuse mai sus.in opinia mea modestia este o forma de a te lauda deci chiar ma bucur cand primesc aprecieri de genul celei facute de dumneavoastra!

Va multumesc ca ati pus raspunsul meu castigator, desi ar fi putut fi si o greseala dar si in acest caz admiratia si respectul raman acelasihappy

Nu,tu nu vezi ce raspunsuri da?

Intrebarea era pentru domnul de mai sus care zice ca-i parinte si zice ca nu exista Dumnezeu! mai bine oficiati dumneavoastra slujbele in locul la multi preoti!

Aveti dreptate dar va spun fara sa va suparati pe mine ca sunt multi preoti care incalca rau cele spuse de Dumnezeu

Am editat raspunsul, dar era tarziu.Multumesc pentru aprecieri.Sa ai o zi frumoasa.

Multumesc la fel! si daca v-am suparat cu ceva imi cer sincer iertare!

Si cu enorm respect imi cer scuze fata de ei si nu doresc sa-i jignesc!

| danay72 a răspuns:

Am o viata frumoasa si fericita datorita faptului ca ma straduiesc sa aplic ce studiez din Biblie.Simt ca am un scop in viata, mai ales ca incerc pe cat posibil sa-i ajut si pe alti sa inteleaga Biblia, iar atunci cand vezi ca prin intermediul ei oamenii sunt mai buni si incep sa cultive o relatie personala cu Dumnezeu, ma simt implinita.

| Parintele a răspuns:

Stimabila doamna, nu credeti ca aveti un comportament deosebit de tendentios pe acest site? Am impresia ca intrebarea aceasta este prea prost formulata; de parca viata unui om se traieste exclusiv prin ceea ce Dvs. numiti simt. Cu toate acestea adevraul este aproape caci fara simturi nu poti sa traiesti. Si cel ce crede in zei tot prin simturi crede pentru ca prin simturi se leaga de ceea ce crede. Oricum d-zeu nu exista.

| EmaS explică (pentru Parintele):

Stimabile, de ce credeti ca am un comportament deosebit de tendentios? Poate ca doar vi se pare dumneavoastra, pentru ca nu sunteti de acord cu opiniile mele. Eu am certitudinea ca exista Dumnezeu.

| Kramerwalt a răspuns (pentru Parintele):

Dumneavastra chiar sunteti preot?

| asdfghjklqwertyuiopzxcvbnm a răspuns:

Eu prefer viata palpabila si nu ma inchin unui "spirit" sau cum se poate numii cea ce voi ii spuneti "D-zeu", deoarece nu exista sau cel putin, eu nu stiu sa existe o dovada concreta a existentei sale inprezent sau in trecut.nu vreau sa jignesc, dar mi se pare o absurditate.fiecare cu parerea luihappy

| Kramerwalt a răspuns (pentru asdfghjklqwertyuiopzxcvbnm):

Acum mii de ani se credea in zei noi acum zicem ca aia erau niste inventii si credem in dumnezeu peste alti cativa ani altii ca noi vor spune mama ce prosti erau aia ba credeau in dumnezeu! si vor inventa alt cine stie ce inventator miraculos! fiecare are parerea lui e o tara libere fratilor scuze pentru cei insultati de declaratiile mele!

| asdfghjklqwertyuiopzxcvbnm a răspuns (pentru Kramerwalt):

Ai perfecta dreptate happy
deranjati sunt acei "mega-crestini" care vor sa dovedeasca prin fel de fel de versete din biblie sau alte surse persoanelor necredincioase ( atei ) ca aceasta entitate exista cu adevarat.fiecare cu gandirea lui.

| Kramerwalt a răspuns (pentru asdfghjklqwertyuiopzxcvbnm):

Corect,si vreau sa-i spun doamnei care a pus intrebarea in primul rand multumes ca mi-a dat un raspuns care nu avea prea multa importanta castigator si in al doilea sa o felicit pentru credinta ei nu toti putem fii asa sa recunoastem nu?

| pufoshel a răspuns:

Eu una nu cred in existenta lui dumnezeu in ciuda faptului ca bunica mereu ma punea sa ma rog si sa merg la biserica eu faceam tot cum vroiam eu.cred ca dumnezeu este doar o nascocire a unora care nu gaseau raspunsuri la anumite intrebari si asa au spus ca totul se intampla numai cu voia lui dumnezeu.deci modul meu de viata este unul liber, traiesc la fel ca majoritatea populatiei de pe glob.

| EmaS explică (pentru pufoshel):

De ce nu incerci sa pui in practica ceea ce te-a invatat bunicul tau?

| Kramerwalt a răspuns (pentru pufoshel):

Hai sa o loam si putin stintific pentru ca desi pare ciudat am citit biblia! Adam si Eva au avut doi baieti nu vad cum din doua persoane de acelasi sex se poate duce mai departe o intreaga genratie!

| pufoshel a răspuns (pentru EmaS):

Voi incerca sa pun in practica dar nu promit ca o sa ajung sa-l iubesc pe dumnezeu poate doar sa am putina incredere

| pufoshel a răspuns (pentru Kramerwalt):

Da asa este si mai sunt si alte lucruri care nu au sens, dar ca sa-ti pot spune mai pe larg toate aceste aspecte ma voi apuca si eu sa citesc biblia dupa ce termin cartea pe care m-am apucat s-o citesc

| Kramerwalt a răspuns (pentru pufoshel):

Te sfatuiesc cu mare placere dar iti trebuie atentie enorma crede-ma!

| pufoshel a răspuns (pentru Kramerwalt):

Voi incerca sa fiu foarte atenta la detalii si sa-i acord o deosebita atentie pe tot parcursul lecturii

| EmaS explică (pentru pufoshel):

Draga mea este cea mai buna alegere sa te increzi in Dumnezeu sa stii ca El vine cu tine in orice circumstanta in orice imprejurare ai o nadejde, un sprijin un ajutor.El este cu noi si in noi, daca Il invitam in viata noastra.De ce sa iti fie greu sa te rogi la plecare si la venire si El sa iti fie protectie si ajutor? Te incurajez sa citesti Biblia sa incepi cu Noul Testament pentru ca noi suntem mantuiti prin jertfa Domnului Isus.Domnul sa te binecuvanteze!

| klau95 a răspuns (pentru Kramerwalt):

Vorbesti nu mai prosti si nu uita ca Ema e mai mare cu o gramada de ani decat tine asa ca vorbeste mai matur cu ia si nu inteleg care-i legatura cu referinta la intrebare.

| Kramerwalt a răspuns (pentru klau95):

Dupa parerea mea am vorbit chiar foarte matur asa ca daca nu ai ce face nu-i mai comenta pe altii si uitate prima data la tine! Daca doamna Ema nu mi-a reprosat nimic nu vad de ce ai faceo tu!

| amrevenit a răspuns:

Eu de fiecare data cand ma gandesc la biblie imi amintesc de nunta acea ma apuca gandurile vinului

| EmaS explică (pentru amrevenit):

Esenta crestinismului este Domnul Isus, nu vinul.Incearca sa te concentrezi pe jertfa Lui din Golgota.Sa vezi cum moare pentru tine, in locul tau.Primeste iertarea Lui.

Întrebări similare