|

Care este ziua intai a saptamanii?

Cu dovezi biblice.

22 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Prima zi a saptamanii este duminica, sabatul saptamanal evreiesc, adica a saptea zi din saptamana, începea vineri la apusul soarelui si se încheia sambata la apusul soarelui. Nu stiu daca exista versete unde spune acest lucru sau trebuie sa calculam, am sa ma interesez si am sa revin cu dovezi

| explică (pentru ada92):

De ce totusi majoritatea crestinilor respecta duminica, daca ziua a saptea este sambata?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru samy81):

Pentru ca nimeni nu stie cu exactitate care a fost prima zi a saptamanii,pentru ca Domnul nu a lasat scris niciunde care a fost prima si care a fost ultima zi.
Si pentru ca omul a dat denumire zilelor, nu Dumnezeu!
Sunt atatea calendare in lume si fiecare traieste dupa care vrea!
Nici nu se poate trai dupa un singur calendar, deoarece sunt fusuri orare diferite. Cand la noi e sambata, in alta parte e duminica, deci?!
Eu traiesc in Romania, deci traiesc dupa cel de la noi.

"16 Nimeni, dar, să nu vă judece cu privire la mâncare sau băutură, sau cu privire la o zi de sărbătoare, cu privire la o lună nouă sau cu privire la o zi de Sabat," - Coloseni 2

"5 Unul socoteşte o zi mai presus decât alta; pentru altul, toate zilele sunt la fel. Fiecare să fie deplin încredinţat în mintea lui." - Romani, 14.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru samy81):

În aproximativ 300 e.n., Biserica şi Statul au declarat în mod oficial duminica zi de odihnă în Europa, probabil pentru ca Cristos a fost înviat în prima zi a săptămânii, insa Biblia nu spune că această zi ar trebui considerată sacră.
Dar de fapt, in prezent crestinii nu au obligatia de a tine o zi de sabat, fie sambata sau duminica pentru ca respectarea acestei zi facea parte din legea data israelitilor, Ex. 31:16, 17; Deut. 5:15 respectarea sabatului era un semn între Dumnezeu şi israeliţi. Sabatul săptămânal a fost doar unul dintre multele sabate pe care israeliţii trebuiau să le respecte (Leviticul 16:29–31; 23:4–8; 25:4, 11; Numerele28:26).
Rom. 10:4: „Cristos este sfârşitul Legii, pentru ca oricine manifestă credinţă să dobândească dreptatea". Ţinerea sabatului făcea parte din această Lege. Dumnezeu a abolit această Lege prin Cristos. Dreptatea noastră înaintea lui Dumnezeu depinde de credinţa în Cristos, nu de faptul de a ţine un sabat săptămânal. (Galateni 4:9–11; Efeseni 2:13–16.)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Esperança):

Citeste in Matei 28:1 in traducerea ortodoxa duminica prima zi a saptamanii.
Apostolul Pavel in Coloseni 2 se refera la legea ceremoniala nu la legea morala. (cele 10 porunci) Aceasta a fost scrisa cu degetul lui Dumnezeu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru ada92):

Citeste Matei 5:17-18. Isus a implinit legea, nu a desfiintat-o inclusiv odihna zilei de sabat. Sabatul este un semn intre Dumnezeu si oameni, nu intre Dumnezeu si israeliti, fiindca Adam nu a fost evreu si a tinut sambata.
Iar in Marcu 2:27-28 sta scris : '' Sabatul a fost facut pentru om, nu pentru israeliti.
Sabatul face parte din legea morala, nu din legea ceremoniala.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru samy81):

Legea referitoare la sabat nu a existat înainte de Moise şi de formarea naţiuni Israel (Deuteronomul 5:1–3, 12–14). Deşi relatarea din Geneza spune că în ziua a şaptea Dumnezeu s-a odihnit de lucrările sale de creaţie, abia în timpul lui Moise i-a poruncit El poporului său să respecte o zi de odihnă de 24 de ore, adică sabatul (Ex 16:30). Nu le-a fost data altor natiuni (Ps 147:19-20)
Este adevărat că Isus a spus: „Să nu credeţi că am venit să desfiinţez Legea sau Profeţii. N-am venit să desfiinţez, ci să împlinesc" (Matei 5:17). Dar ce a vrut el să spună prin cuvintele „să împlinesc"? Pentru a înţelege, să ne gândim la următoarea ilustrare: Un constructor încheie un contract prin care se angajează să construiască o clădire. El îşi împlineşte obligaţiile nu rupând contractul, ci finalizând lucrarea. Când clădirea este terminată şi clientul este mulţumit, obligaţiile contractuale au fost împlinite, iar constructorul nu mai trebuie să respecte acel contract. În mod asemănător, Isus nu a desfiinţat Legea, cu alte cuvinte nu a rupt contractul, ci a împlinit Legea, respectând-o în mod perfect. Întrucât Legea a fost împlinită, poporul lui Dumnezeu nu mai are obligaţia de a o respecta. "Căci Cristos este sfârşitul Legii, pentru ca oricine manifestă credinţă să dobândească dreptatea" (Romani 10:4; Efeseni 2:15) Prin moartea lui Isus, acest legământ a fost împlinit.
RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru samy81):

Sustin ce am zis mai sus. NIMENI nu stie care a fost prima zi si care ultima!
Iar Biblia este perfect valabila si in ziua de azi! Altfel nu s-ar mai fi scris acele texte, le-ar fi lasat doar pentru oamenii de atunci, ce rost avea sa stim noi ce li se spuneau lor, nu crezi?
Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu pentru noi toti. Sa o tratam ca atare si sa nu luam doar ce vrem noi din ea si ce nu ne convine sa aruncam pe spatele oamenilor din vechime, ca nu suntem foarte deosebiti de ei.
Aceleasi vremuri traim, sau tu nu ti-ai dat seama?
Decat ziua pe care o tii ca zi de odihna, mai importanta este relatia ta cu Dumnezeu si viata pe care o traiesti zi de zi!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru ada92):

Calendarul te contrazice.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru samy81):

Asta era problema ta, de fapt! laughing) Nu ca aveai o nelamurire. De ce va legati voi de aspecte de suprafata si nu va faceti mai degraba griji pentru mantuirea oamenilor in loc sa ii puneti sa tina o anumita zi care va place voua? Demonstrati ca ii iubiti si vestiti-le Evanghelia, nu doar Decalogul!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru morningstar):

Decalogul sau legea iubirii; ISUS spunea:,, Daca ma iubiti, veti pazi poruncile mele. ioan 14:15 Cine zice Il cunosc si nu pazeste poruncile Lui este un mincinos si adevarul nu este in el1 Ioqn 1. 4implinind legea lui Dumnezeu inclusiv ziua de odihna iubesti pe aproapele tau si pe Dumnezeu

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru samy81):

Conditia mantuirea unui om depinde de credinta sa si de viata sa traita cu Dumnezeu. De ce nu incercati sa spuneti oamenilor ca trebuie sa se intoarca de la rau, de la viata lor murdara si sa Il primeasca pe Dumnezeu in viata lor? Pe voi nu va intereseaza decat ca un om sa sfinteasca ziua de sambata si sa nu manance carne de porc. Vi se pare ca asta mantuieste un om? Inseamna ca vegetarienii care vor sa se odihneasca sambata in loc de duminica vor fi mantuiti, chiar atei fiind? Este conluzia la care ati ajuns voi cu ziua de odihna si toate celelalte din doctrina voastra, dar este trist ca nu va intereseaza decat aspectele de suprafata.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru morningstar):

Suntem mantuiti prin credinta, prin harul lui Dumnezeu, nu prin fapte EFESENI 2:8-9; resspectarea LEGII nune mantuieste, ne aratapacatul (ca o oglinda) respect legea nu ca sa fiu mantuit, ci pentru ca am fost mantuit; deci faptele legii nu ma reprezinta cu nimic inaintea luiDumnezeu ci jertfa lui Isus

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru samy81):

Si atunci de ce este mai important pentru tine sa pui in fata cuiva legile si respectiv faptul ca el nu le respecta, decat sa ii vorbesti de jertfa Domnului si de mantuirea care poate fi primita prin credinta? Denota faptul ca tineti la doctrina voastra mai mult decat la mantuirea oamenilor, si nu asta asteapta Dumnezeu de la noi. Nu vreau sa te jignesc, dar comportament asemanator aveau si carturarii si fariseii din vremea Domnului Isus care puneau in fata oamenilor legea si nu credinta din inima lor. Mie, pacatul din viata mea nu mi l-a aratat niciodata legea, ci in momentul in care m-am rugat cu sinceritate inaintea Domnului, Duhul Sau mi-a aratat unde si ce trebuie sa corectez in viata mea si nu am mai avut nevoie de nimic altceva sa fiu convinsa ca trebuie sa ma corectez.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru morningstar):

Legea morala e legea iubirii a dragostei, intr-adevar fariseii facusera din lege un jug, o povara; dar sa stiti ca fara o lege nu se poate trai; si dumneavoastra respectati legea (sa nu ucizi, sa nu furi, sa nu desfranezi etc, numai o singura porunca nu va convine, a zilei de odihna, dar tinand 9 porunci si calcand una singura te faci vinovat de toate spune Iacov; E adevarat ca pacatul nl face cunoscut constiinta acest dar oferit de Dumnezeu, dar pentru cel care are constiinta adormita legea lui Dumnezeu trezeste constiinta adormita, si Duhul lui DUMNEZEU a dat legea; sa privim legea ca pe un dar care ne ajuta sa ne ferim de pacat nu ca pe ceva rau, si trebuie sa ne incredem in jertfa lui ISUS SI VOM FI MANTUITI Apoc 14:12.,,Aici este rabdarea sfintilor care pazesc poruncile lui Dumnezeu si credinta lui Isus. amin

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru samy81):

Te anunt ca imi convin toate poruncile si ca le respect, numai ca tu le-ai interpretat intr-un fel, eu le-am inteles in alt fel. Si nu uita ca mantuirea noastra va depinde de credinta din inima fiecaruia mai intai, altfel orice necredincios care respecta poruncile, dar viata si inima lui nu apartin Domnului, oricare din acestia ar fi mantuit, ceea ce ar contrazice Biblia. Cat despre versetul din Apocalipsa, nu este corect sa il scoti din context si sa il "aplici" unde vrei tu!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru morningstar):

Poruncile nu pot fi interpretate,porunca este porunca; nu trebuie sa fim ca fariseii,tinand doar litera legii,ci si spiritul adica di n inima; eu iubesc pe tatal si il respect,ascultandu-l,dar daca nu-l iubesc nu-l ascult,este o relatie care se naste natural,fara sa-mi impun; daca Isus a facut atat de mult pentru mine,care este raspunsul meu? vreau sa-l ascult,respectand toate poruncile LUI, nu ca sa fiu mantuit, ci pentru ca am fost mantuit, si EL imi da si vointa si infaptuirea SLAVA DOAR LUI, AMIN

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
21 răspunsuri:
| a răspuns:

Poimarti happy
Stiu din sursa sigura: am ghicit in carti!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Duminca

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Joia, ca asa mi s-a sculat mie. Si cand mi se scoala mie si Chuck Norris face plecaciuni.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Hristos a inviat!
Duminica avem marturie in biblie la matei cap28 ver.1 zice asa : " Dupa ce a trecut sambata cand se lumina de ziua INTAI a saptamanii (Duminica) au venit Maria Magdalena si cealalta Marie, ca sa vada mormantul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Duminica.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează